ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
האם יש חנויות טובות בארץ, עדיף באיזור המרכז, בעלות מגוון רחב של דגמים של מחשבים ניידים? הייתי רוצה לנסות בעצמי כמה דגמים לפני שאני עושה קנייה מחו"ל. לדוגמא דגמי Lenovo Thinkpad X, T Series Dell Latitude 5000/7000 Series Asus Zenbook Series, ASUSPro Series Toshiba Tecra Series כמובן שעדיף דגמים מעודכנים של מעבדי Broadwell-U מהשנה. אשמח לשמוע המלצות!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. בתקופתי מחשב למשחקים כבדים היה עולה ככה. זה מחשב נטו לעריכת מוזיקה ותכנות (אבל אגרסיבי יש לציין), אז הגיוני שניתן לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם יש נימוקים מספקים - בכיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפקת מוזיקה: FL Studio, Cubase, Logic תכנות: VS, IIS, לאפשר מצב של מכונה וירטואלית אחת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS או כל סביבה אפשרית אחרת (eclipse) - פרנסה FL STUDIO - כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדו…
-
- 17 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד 14', חזק שיעבוד בעבודה מאומצת, המחשב משמש כמחשב עבודה + מחשב אישי יש לכם מחשב להציע ?? אשמח לתגובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך מעט (לא חובה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה אינטנסיבית עם תוכנות כגון VM GNS וכו, עבודה משרדית ותכני HD. 3. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. -גודל/רזולוצית המחשב: 14'. 5. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כרטיס SSD עבור מערכת הפעלה, מעבד חזק,לפחות 8G זיכרון, כרטיס גרפי איכותי לצ…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לנו מחשב נייד ישן מסוג MSI CR500 שהמכסה שלו בחלק שמסומן באדום נפתח, בייחוד בחלק התחתון. האם יש איזשהו חומר שאפשר להדביק איתו את החלק הזה או לחילופין אם מזמינים את המכסה מהאינטרנט כמה תעלה החלפה (לא כולל מסך, כי הוא מתפקד)? תודה רבה וחג שמח!
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד בפעם הראשונה, אשמח לעזרה מכם. * מטרות המחשב? צפייה בסרטים וסדרות (ואני לא מהאנשים שיתלוננו על איכות צבעים לא מקצועית של המסך וכו'...), גלישה, אופיס בעוד שנה שנתיים כשאהיה סטודנט * גודל המסך? לפחות 15.6" , אין לי מושג מה ההבדל בין מבריק למאט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אסתדר עם הכל. מאמין שאחבר עכבר אלחוטי גם ככה * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח שסוללה איכותית תהיה חלק מהשיקול * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא חושב שאעמיס יותר מכמה סרטים וסדרות במקביל אז עדיף איכות על קיבולת * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנטית בדרך ללמוד מדעי המחשב ולפי ההתייעצות שלי עם סטודנטים מעליי אני יודעת שאני מחפשת מחשב עם פחות או יותר המפרט הבא: מעבד I5 זיכרון 8GB אחריות שלש שנים קל יחסית טווח המחירים הוא כ3000 שקל. תודה רבה לעוזרים, חג שמח!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד 14', שיהיה חזק מאוד (מריץ תוכנות וירטואליזציה וכו), שיהיה מהיר, כמובן עדיפוץ לSSD עבור מערכת הפעלה. תוספת טאצ למסך יכולה להתקבל במידה ולא מיקר יותר מדי את מחיר המחשב. המחשב נועד לעבודה יום יומית ולרוב אינטנסיבית. הצעות יתקבלו בברכה.
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי , יש לי aus x555la חדש בן 3 חודשים , והמחשב זוועה! מעבד i3 4030 4gb ram 500gb hdd דפי אינטרנט נתקעים , תוכנות לא מגיבות , ביצועי מולטי טאסקינג ב"רמה של" לחלץ קובץ Winrar ובמקביל לגלוש באינטרנט הפכו לבלתי אפשריים. דוגמה נוספת: להעתיק קבצים מכונן לכונן ותוך כדי לגלוש באינטרנט. בעת הפעלה ראשונית של המחשב לאחר כיבוי לוקח למחשב המון זמן להתאפס על עצמו ( טעינה ראשונית) לעיתים כפתור Start אינו מגיב תוכנות קופאות (לא מגיבות) לעיתים קרובות - לדוגמא : Chrome , spotify , photoshop המון פעמים מופיע "מסך כחול" והמחשב מרסט את עצמו !!!!!! המחשב בן 4-3 חודשים!!!! מישהו יכול לעזור לי ? אני לא יודע מה לעשות!! ובעניין אחר לגמרי : הוא כרגע עם 4gb ram 4gb ddr3l 1600mhz x1…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים כבדים, בנוסף גם צפייה בסרטים (bluray) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי הגיימינג הכבדים שיצאו כגון The Witcher 3, Battlefield Hardline, Mad Max וכו' וגם כאלו שיצאו בחודשים הקרובים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).24 אינצ' , 1920X1080P -לאילו הגד…
-
- 20 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב. יש לי מחשב נייד של חברת hp ולאחרונה יש לי נקודה של פיקסל שרוף במסך. אם אני יקנה מסך.איזה נתונים סבירים צריכים להיות למסך? והאם מסך חיקוי סיני מאליאקספרס יתאים למחשב נייד של hp? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4.5/5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(חדשים בעיקר), עריכה גרפית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ אילוסטרייטור, פרמייר וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: פולאאוט 4 סטארקרפט ועוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K - יש כבר מסך תואם -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 0 תגובות
- 851 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/tradezone/Asus-transformer-t300--%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%94-2-%D7%91-1-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A7-%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D-ad3486.html מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב להלן המפרט: 1.מטרות המחשב - עבודות משרדיות,סרטים,משחקים כבדים ועבודה עם תוכנות 3D(סולידוורקס לדוגמא) 2.מסך - 13 אינץ,מאט,רזולוציה FHD 1920X1080 או מעט פחות-לא טאצ'. 3. אמצעי קלט מיוחדים-אין,רק מקלדת נוחה לשימוש. 4. משקל- לא יודע בדיוק אבל מעדיף מאוד קל ודק כי הוא ייסחב הרבה על הגב. 5. זמן סוללה - כ-5 שעות עבודה בלי הטענה . 6. יציאות מיוחדות - HDMI וכמה כניסות של USB זה חשוב 7. כונן קשיח - SSD,לא יודע איזה גודל לא מבין בזה 8. אין צורך בבלוטות' ובכונן אופטי 9. אחריות בינ"ל רצוי מאוד. אין עדיפות לחברה אבל לא אפל. קנייה בחו"ל והזמנה לכתובת בארהב ואיסוף משם היא אופציה מעולה מבחינתי. ממש תודה על העזרה ויום נעים לכולם! דניאל
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי שקראתי קצת על כל רכיבי החומרה השונים, ניסיתי להרכיב בעצמי מחשב שיתאים לצרכים שלי .. צירפתי שאלון ובהמשך את המחשב שהרכבתי.. אשמח לחוות דעתכם עליו, ואם צריך / מומלץ לשדרג רכיב מסוים.... ובכללי האם הוא יעמוד בדרישות שלי .. תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך בעלויות תמורות הבדלי ביצועים מינימלים... למה לא ... ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח ... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכל. מחשב שאוכל הלריץ עליון אפטר אפקטס, פרימייר, סוני וגאס, פוטושופ, בצורה נורמלית .. בקשר למשחקים, לא גיימר רציני אבל ההיתי רוצה שיריץ לי בט…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג ברמה ביינונית. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. payday2, gta v ועוד משחקים דומים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוצית 4K ו"23. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות. 3. האם יש צו…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אחרי התלבטויות החלטתי שעדיף לרכוש מחשב נייד למטרות לימודים וגיימינג מאשר נייח. מאחר ואני לא מבין גדול בעסק, רציתי לשמוע את דעתכם: - כיצד נעים המחירים בניידים? האם למשל מחשב נייח למטרות דומות עם תקציב של 6,000 ש"ח שווה למחשב נייד בשווי 4,000 ש"ח (בגלל זה למשל אני לא בטוח לגבי התקציב שלי. אני לא רוצה להוציא מעבר לנדרש אם יש לי אפשרות לחסוך ולהבין קצת יותר לעומק את הדברים). - הבנתי שחופש הבחירה של חומרת הנייד היא מוגבלת יותר מאשר נייח. במידה ובכל זאת זה אפשרי, אשמח להצעות של מפרטים או חברות ניידים איכותיות. תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מסך המחשב שלי נהרס, אני מחפש לקנות חדש ולהחליף, כי ההצעה שקיבלי מטושיבה פשוט מוגזמת (1000+) אשמח אם תעזרו לי למצוא את המסך שאני צריך, או מעבדה שתחליף לי במחיר סביר [ATTACH=CONFIG]9613[/ATTACH] תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום מדובר בסטודנטית לעיצוב אופנה, המחיר חשוב אבל לא להתפשר יותר מדי על איכויות רצוי 5K אבל אם אין ברירה אפשר לעלות. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית תלת מימד * גודל המסך: נראה לי שאיזור 15" הכי יתאים * רזולוציית המסך: גבוהה מספיק בשביל לנצל את גודל המסך שנבחר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? רצוי לחסוך בגרמים במידת האפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כדאי אבל לא על זה תיפול הבחירה. ההנחה שיש חשמל בסביבה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: כדאי SSD אבל קשה לי לראות איך זה נכנס בתקציב, לגבי נפח אני מניח ש 1TB יספיק. * כונן אופטי: * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרש…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחר עדכון מווינדוס 7 לווינדוס 10 הכונן הפסיק לקרוא דיסקים (הוא מוציא אותם החוצה) ורושים לי הודעה Plese insert a disc into driver E ניסיתי כל מיני דיסקים ושום דבר. יש לי מחשב נייד של acer כונן דיסקים פנימי שהגיע עם המחשב של pioneer
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב שאני אשתמש בו בעיקר לגיימינג וחלק מהמשחקים שיהיו בו נחשבים כבדים (mad max , shadow of mordor) 1. מה התקציב המקסימאלי- 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב- אין ממש אופציה לחרוג יותר מדי אבל אם ממש חייב אז לא יותר מ-500 2. מה שימושי המחשב -גיימינג (משחקים) בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין- מיועד לגיימינג . המשחקים העיקריים שאשחק (לפחות הכבדים ביותר) mad max ו-shadow of mordor -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1600/900 -לאילו ה…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת כמה שווה מחשב כזה בן 11 חודשיים , בעיקרון הוא עבד ברצוף חודש. מארז Z1 ZALMAN ספר כח A.PFC 80+ VS550 550W CORSAIR מעבד אינטל 3.5GHz 6MB CORE I5 1150 QUAD 4690K מאוורר למעבד BLIZZARD T2 COOLERMASTER לוח HASWELL 1150 H97-PLUS ASUS זכרון HYPERX FURY KINGSTON 8 GB DDR3 1600MHZ דיסק KINGSTON V300 2.5" SATA3 120GB SSD צורב OEM GH24NS שחור SATA LG DVDX24 DL מחשב ללא אופיס מחשבללא מערכת הפעלה כרטיס רשת 1G LAN 10/100/1000 כרטיס קול 5.1 מובנה בלוח האם מאיץ גרפי INTEL GRAPHICS מחשב ללא מקלדת מחשב ללא עכבר מחשב ללא רמקולים בנוסף הורכב כרטיס רשת אינטל 4 פורטים HP Intel NC364T Quad Port Gigabit Network Adapter 436431-001 435506-003 1Gb 4 תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 כולל מערכת הפעלה ורמקולים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רוצה להתקמצן, אבל אם משהו מיותר אז לא צריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי דו מימדי, אולי קצת תלת ועריכת סרטים (רוצה ללמוד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לעבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי מסך 1900x2200 או משהו כזה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…
-
- 22 תגובות
- 14k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני משדרג את המחשב ולא בטוח איזה זכרונות כדאי לקנות. לוח האם יהיה Z170 (http://ksp.co.il/?uin=27896) שתומך ב DDR4, ובעקרון 16GB מספיקים לכל הצרכים (GAMING בעיקר). תקציב: סביב 1000 שח. חשבתי שעדיף 2X8GB כך שאוכל להוסיף עוד שניים בעתיד אם ארצה, אבל אני פתוח להצעות. תודה!
-
- 19 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום , זוג רוצה להחליף את המחשב הנייח והמיושן שברשותו בנייד חדש . על הלפטופ לא להתחמם למצב של "חמים בידיים" (כתלות בעומס כמובן) תדירות שימוש - פעמיים בשבוע בערך , ללא משחקים , אינטרנט אופיס בדיקת מייל ושליחה , קצת פייסבוק בשביל הפאן ,לא רואה שימושים תובעניים באופק . עדיפות משמעותית ל"עם מערכת הפעלה" הדרישות - (לפי הסדר) 15.6" ,עדיף מסך מט , רזולוציה של 1200*1920 , עוצמת הארה טובה היות ולא הולך להיות מחובר למסך חיצוני מקלדת נוחה . i5 , חושב על 8GB RAM. צורב . nice to have - numpad , מקלדת מוארת , SSD. LAN זמן סוללה כמעט חסר משמעות היות ומרבית הזמן המחשב יפעל בבית מחובר למטען , ייתכן ויצא מעט לטייל . כונן הייברידי - לא ניסיתי ולא מכיר אבל כבר אעדיף להשקיע ל SSD מלא . גג …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיים בכלל דבר כזה? לא כלכך מצאתי בגוגל... או שיש תחנות עגינה אוניברסליות כאלה שזה קופסא שפשוט אליה מתחבר הכל ואז יש כבל אחד שמתחבר ללפטופ? סתם מנחש... בקיצר, האם קיימת תחנת עגינה ללנובו יוגה 3? תודה =]
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-