עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ophir555,

התחדשתי במחשב נייד לנובו העלות קרוב ל 6000 שקל כולל הרחבת אחריות ל 3 שנים חודש ימים עבר ו....המחשב פתאום לא נדלק. פשוט אין שום תגובה מכפתור ההפעלה. יש לציין כי המחשב עבד במשך החודש אולי כשבועים ( שבועיים הייתי בחו"ל) , עכשו אני עצבני וכועס. התקשרתי לשרות לקוחות ועכשו צריך לחכות שיתאמו איתי ויבואו לקחת אותו למעבדה . ההחזרה עד 10 ימי עסקים כלומר שבועיים במקרה הטוב. מסתבר שהם אולי מודעים לבעיה ויעצו לי לנסות ולפרוק את המתח העודף שאולי תוקע את המחשב , טעינה יותר מ 100 אחוז,( כך הנציג בטלפון), יש דבר כזה? ( לחיצה ארוכה 10 עד 15 שניות על כפתור ההפעלה, מנוחה 5 שניות ולחיצה רגילה). לא עבד .אני חושש מהמעבדה כיוון שראיתי איך מתייחסים במעבדות גדולות אחרות למכשירי חשמל. (…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. היי, אני נוסע לטיול לכמה חודשים ולצערי אני צריך להיות מחובר בחלק מהזמן הזה ללפטופ אני מחפש משהו פשוט שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, טיפה פוטושופ (שימוש רגיל בפוטושופ לא משהו רציני) וממש טיפה עריכה של סרטונים (לחתוך מוידאו כמה פריימים ולשמור לא משהו כבד) - סוללה שתחזיק לכמה שיותר זמן (חשוב!) - לא חייב מערכת הפעלה ביחד אין לי בעיה להתקין לבד - לא כבד ושקל להתנייד איתו. (חשוב!) - בגדול אני לא יודע איזה גודל לקחת. אני מתכוון לקחת אותו בתיק של עד 30 ליטר שיהיה איתי רוב הזמן וממש לא בא לי להכביד עליי עם זה. גודל שאתם חושבים שיהיה לי סבבה איתו וגם לא קטן יותר מדי. - אחריות אם זה לא מוסיף הרבה על המחיר אז כמה שיותר זמן יותר טוב (אופציונלי) - כמה שיותר זול יותר טוב אבל…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. היי אני החלטתי להחליף את החלקים האלו במחשב שלי לאחר שהגעתי למסקנה שאין מנוס מזה כי המעבד שלי כבר גמור. בקיצור אני צריך את החוות דעת שלכם ואם יש הצעות לשיפור או שאפשר לחסוך איפה שהו ועדיין לשמר יכולת שידרוג בעתיד. מעבד: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר: 1080 לוח אם: H67M-UD2H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI של GIGABYTE מחיר: 550 זכרונות: 6GB DDR3 1333MHZ של KINGSTON מחיר: 360 גוף קירור למעבד: Thermaltake Frio CPU Cooler CLP-0564 מחיר: 225 סה"כ מחיר: 2215 ש"ח כמו כן כבר קיים אצלי: כרטיס מסך: ‎GTX570 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E ספק כוח: ‎650W Modular 14cm fan, Active PFC, 80+ (Retail) במארז יש לי 2 מאווררים …

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by maormark,

מה עדיף משני מחשבים אלו אסוס http://hwzone.co.il/reviews/notebooks/asusk53e או דל http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110-2310m.htm מה הייתם לוקחים? ומה עדיף מבחינת מפרט? מה היתרונות של אסוס על דל או דל על אסוס מבחינת חווית צפיה או נוחות?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by Tomer Peretz,

שלום רב מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 2800 ש"ח פלוס מינוס.. חשוב לי שיהיה עם מעבד i5, כרטיס מסך של nvidia, יציאת HDMI, ודיסק קשיח של 750GB לפחות.. המחשב יהיה בעיקר לעבודות הגשה, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים/סדרות.. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by gjook,

התקציב הוא סביב ה4500, אני מתכוון לקנות בארה"ב...(המשלוח לארץ לא מהווה בעיה, הוא רק לניו יורק..) המחשב ישמש בעיקר למשחקים , אני לא בדיוק מבין בoc , אבל ממה שקראתי כאן ממולץ לעשות OC לe6300 , אשמח לדעת אם הדבר מסובך , אם זה די פשוט וגם לא יכול לעשות נזק , אז אולי אני יעשה גם oc ...(גם לקחתי רכיבים שנראה לי יתאימו לoc..), אולי עדיף לרדת ברכיבים , ולא לעשות oc?...(תמיד אפשר לקנות מחשב יותר זול , השאלה מה הפרש הביצועים ביחס למחיר..., מקווה שלא בלבלתי יותר מידי את המוח... ) בנתיים מה שחשבתי זה: ש"ח רכיב 774 e6300 623 GigaByte GA-965P-DS3 Motherboard 1118 2 g (אני לא יודע איזה לקחת , סתם נתתי מחיר..) 375 250 דיסק קשיח ( כנ"ל כמו הזכרונות..) 752 X1950P…

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by J0n1,

שלום לכולם. אחרי 5 שנים אני מתכנן לקנות מחשב חדש סופסוף ואני צריך עזרה מכם לבניית המפרט. אני צריך מחשב חזק, זה מתבטא בזה שאני לא רוצה לחסוך במעבד ובזיכרון בשביל דברים אחרים (כרטיס מסך לדוגמא) אני מריץ הרבה פעמים הרבה תוכנות במקביל (PSCS4,VS, וכו'), ואני מתקין גם מערכות וירטואליות. על מנת לעזור לכם כמה שיותר אני אנסה לפשט את העניין ולמקד את הרצונות שלי: מעבד: לא רוצה להתפשר, מצד שלי שלא יגמור לי את כל התקציב, אם תצליחו להכניס I5 אז זה יהיה מצוין (או שאולי יש QUAD שיותר חזק וזול?) אני לא הולך להתעסק בOC, אבל אם המערכת תאפשר אולי אני אתן לזה נסיון, בכל מקרה לא להסתמך על זה במפרט. אני רוצה גם קירור נורמלי למעבד, לא משהו מטורף, העיקר שיהיה שקט. זיכרון + לוח אם: אני …

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. אחר צהריים טובים לכולם... אחי הוא סטודנט והוא רוצה לקנות מחשב נייד . בבנק לאומי יש מבצע של מחשב נייד + מסך 17 אינצ' LCD של IBM (גם המחשב וגם המסך) המחיר הוא כ7,500 ש"ח. הנה קישור לאתר המבצע: http://www.leumi.co.il/Leumi/Article/0,2777,125784,00.html רציתי לדעת את חוות דעתכם על חבילה זו??? נ.ב בנוסף אם מישהו יודע? איזה כרטיס מסך יש למחשב הזה??? בתודה מראש אלדד כהן.

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום, אני מנסה לבנות מפרט לחבר ב 3000 ש"ח ללא מסך למטרות גלישה אינטרנט + אופיס + משחקים בינוניים. החבר מעוניין במעבד אינטל + 1 ג'יגה זיכרון (2*512). אשמח לקבל הצעות למפרטים, עם עדיפות לחנויות באיזור חיפה. תודה מראש 8)

• 31 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by cold fire,

קניתי את הנייד הבא של dell 1.66Ghz duo core2 מרום 2*512 זכרון במהירות של 533 של יונדאי x1400 כרטיס מסך 120GB הרד דיסק 15.4 מסך רחב ללא שן כחולה האחריות בארה"ב לשנה הכל עובד והוא חדש מהקופסא

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by ag43,

http://www.notebookclub.co.il/products/e6220-7140.htm עם מעבד I7 ו4 גיגה זכרון. עדיין לא החלטתי אם למכור אותו עם 320 גיגה הרדדיסק או SSD 250.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  12. יש לי מחשב חדש נקנה לפני 4 חודשים ולא היה בשימוש מפרט: :כרטיס מסך: GTX 980 4GB-5 MSI מעבד: i7 6700 זכרון ראם: 16GB ספק כוח: 750W לוח:Z170-GAMING 3 1151 DDR4 Z170 GIGABYTE דיסק קשיח: 2TB דיסק SSD:250GB

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by F!N4L,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 אפשר לחרוג בגג עוד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו PUBG /Apex Legends/League Of Legends 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים כלום 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Eyal Pery,

שלום לכולם, מפרט מחשב לעבודה משרדית (לא גיימינג), תקציב 2K - 2.5K ש''ח מאילת (כלומר עד 3K ש''ח לפי מחירון רגיל). בניתי משהו על סמך ניסיון עבר בבניית מפרטים אבל אני חלוד אז אשמח לקבל הצעות לשיפור, כל מה שעולה בדעתכם. תודה רבה! https://ksp.co.il/t/J78mQs מעבד - Intel Core i5 13500 2.5GHz 24MB Cache s1700 - Tray 1,090 קירור - Arctic Freezer 7 X CO 115 לוח אם - GIGABYTE B760M DS3H DDR4 LGA1700 530 זיכרון - Kingston FURY BEAST 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 359 כונן - Samsung 980 M.2 NVMe 1TB SSD MZ-V8V1T0BW 400 ספק כוח - Antec Atom B650 12cm (Retail) …

• אהבתי!
    • 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Vinnie Boombotz,

שלום לכולם, רציתי לדעת איזה מחשב כדאי ומשתלם יותר לקנות לדעתכם. ה-Lenovo עולה 3680 ש"ח, ה-Dell עולה 3999 ש"ח. ההבדלים העיקריים: DDR3 בלנובו, DDR2 בדל. T6500 בלנובו, T6400 בדל. אין HDMI בלנובו, יש בדל. שנה אחריות בלנובו, 3 שנים אחריות בדל. הנה המפרטים... תודה ויום טוב. Lenovo G550 מעבד סוג: Intel® Core2 Duo Processor מהירות המעבד: 2.1 GHz זכרון מטמון cache: 2 MB סדרה: T6500 BUS SPEED: 800 MHz מסך גודל המסך: 15.6 " רזולוציה: 1366X768 כרטיס מסך: nVidia N10M-GE1 זכרון כרטיס מסך (UP TO): 512 MB מסך: White LED מסך רחב- WIDE: כלול זכרון נפח: 4096 MB הרכב: (4096MB (2048MB X 2 מהירות: 1066 MHz סוג זכר…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. הת'רד הקודם שלי קצת נכנס למקום שאני לא ממש יודע איך ממשיכים ממנו, אז ביקשתי מד"ר נוב שימחק אותו (בקרוב אני מקווה). החלטתי לנסות שוב ומהתחלה. אז קודם כל התנצלות: אני מתנצל בפני כל מי שקרא את הת'רד ופגעתי/העלבתי אותו או שנשמעתי לו כפוי טובה/מרגיז וכו'. באמת שלא התכוונתי אני כרגע נמצא בנקודה בעייתית ובמצב מאוד מביך ומסובך. מצד אחד אין לי שום הבנה ולו הבסיסית ביותר בחומרת מחשב (אני בקושי יודע את ההבדל בין זכרון לדיסק קשיח), מצד שני אני לא יכול להרשות לעצמי לעשות טעויות. כרגע אין לי מגבלות תקציב. גם מחשב ב20K יכול ללכת, אם אני יראה שיתרונותיו מצדיקים את המחיר. בשביל שהכול ילך קתצ יותר חלק, ישבתי עם הצוות שלי וניסחנו במדיוק ככול שניתן מה אנחנו צריכים. 1. מה התקציב? האם הוא למזו…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by karin202,

אני מנסה להבין מה ההבדל בין registers לבין cpu cache? אם מישהו יכול לתת לי הגדרה לכל אחד מהם ומה ההבדל בינהם זה מאוד יעזור לי ! תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום, חבר שלי רוצה לקנות מחשב. הוא בעיקר משחק ושקט לא חשוב לו במיוחד. בניתי לו מפרט (יצורף בסוף) יש לי כמה הסתייגויות: 1. אם הספק יספיק 2. אם המעבד מגיע עם קירור. (לפי הדגם, שמתחיל ב"BX" זה מעבד בקופסא, משמע אמור להגיע מאוורר.) הנה המפרט: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 BX80646I54590 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 923/905 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 B85M-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M... כמות: - 1 - 348/341…

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. היי חברה, אח שלי בקרוב מתחיל ללמוד הנדסת מבנים בטכניון, והמחשב הביתי שלו כבר מתיישן אז הוא החליט לקנות מחשב נייד, ואנחנו צריכים את עזרתכם AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE *התקציב לא מהווה מגבלה ( בוא נגיד עד 5000 שקל ) אבל אם יש אפשרות אז לא להגיע לסכומים האלה * מטרות המחשב? לימודים,לפי מה שהבנו יהיה לו שימוש בתוכנות הדורשות עיצוב ומכך רמה גבוהה של הכרטיס מסך * גודל המסך? לא קריטי, 15,6 או 17.. * רזולוציית המסך? שמתאימה לעבודה עם התוכנות: AUTOCAD PHOTOSHOP REVIT STRUCTURE * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל,אבל אם משקל כבד מונע דגם מומלץ אז אפשרי. * האם נדרש זמן סו…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך אז צריך, אפשר עד 500 שקל יותר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? קודם כל משחקים. חוץ מזה אני גם ממיר סרטים בשביל צריבה ל-DVD או לצפייה בפלייסטיישן 3 (מעדיף לראות סרטים על טלוויזית HD בסלון מאשר על מסך המחשב). מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב אז מן הסתם גם תכנות. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מלבד משחקים, ConvertXtoDVD ו-MKV2VOB בשביל המרות סרטים ובעתיד גם עורכי קוד / סביבות עבודה לתכנות. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה ל…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום לכם אני דיי חדש פה ואני חייב לציין שהפורומים שלכם ממש מרשימים ומקיפים הכל בכל הנוגע לידע והבנה, אז ישר כוח לכל המומחים פה. אז ככה אני לא כזה מבין גדול במחשבים ובאמת שזה עולם דיי זר לי אך לאחרונה דיי ה׳תחלתי להתעניין, ובעיקר במשחקים, כך שהמלצותיכם פה יהוו גורם מכריע ברכישת המחשב שבו אני מעוניין . אני צריך מפרט למחשב חזק למטרת משחקים שיעלה לי את כל המשחקים החדשים שיש כיום בשוק ,בגרפיקה הכי גבוהה, במחיר שנע בסביבות ה 4000-4200 ללא מסך . כמו כן שמעתי מחבר על אפשרויות עתידיות להוספת כרטיס מסך נוסף על מנת לחזק את עוצמת הגרפיקה, כך שאפשרויות אלו בהחלט מהוות שיקול מבחינתי לעתיד , אז אם אפשר שהמפרט יהיה עם הכנה לאפשרויות אלו, דומני ששמם (sli ו- crossfire) תתקנו אותי אם אני…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. משום מה, העזרה באתר של אסוס לא עובדת לי, אז אני די אבוד... אני רוצה לדעת איך מכניסים מדיה ל-DVD של המחשב, משום מה אחותי (המחשב הוא שלה) לא מסתדרת עם זה ואם הייתה תמונה זה היה עוזר... לציין רק שאני הכנסתי דיסקים והוא קרא אותם וכשהיא הכניסה זה לא הצליח אז אני רוצה לוודא שהבעיה היא באופן ההכנסה ולא בכונן תקול או לחילופין בעדכון דפוק מודה על כל עזרה, rMaNe

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by d1zzy,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד בעוד כחודש לצורך לימודים. אע"פ שרובכם ככולכם לא ראיתם את שמי בהודעות פה בפורום, הגעתי לפורום לפני כחצי שנה, ומאז, מדי כל כמה ימים, אני טורח לנסות להתעדכן בהודעות החדשות ולצבור קצת ידע לצורך הקניה. התקציב הוא 6500 ש"ח, עם חריגה אפשרית של 500 ש"ח (במקרה הצורך). השימוש שלו יהיה בעיקר במעבד תמלילים וקבצי טקסט (לעיתים די גדולים ועמוסים), וקצת גלישה באינטרנט. אע"פ שהשימוש הוא די בסיסי, אני רוצה מחשב כמה שיותר עמיד, ולכן רצוי שיהיה תוצרת של חברת Lenovo, מהקטגוריה העסקית. אני לא הולך להתנייד איתו בדרכים מדי יום ביומו, ולכן המשקל הוא לא פרמטר. כמו כן, זמן הסוללה לא צריך להיות יוצא דופן, מכיוון שיהיה לי מקור מתח זמן ברוב המקרים בהם אעבוד איתו. מסך מט…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. אחד החברים שלי סוף סוף החליט לקנות מחשב חדש ב4.5K הוא רוצה שהכרטיס מסך יהיה של NVIDIA כי היה לו ניסיון רע עם ATI ,שלושה כרטיסים שרופים. יש לו מסך 22"... תודה מראש לכל העוזרים!

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. אז לאחר שרכשתי מארז + ספק כח בקניה הקבוצתית שהתקיימה לפני 9 חודשים , והם עדיין אטומים באריזתם ללא שימוש בגלל העובדה שאני עדיין משתמש במחשב נייח (לא נייד) מהעבודה, התחלתי לחשוב שאולי היום כבר אפשר לקנות מחשב נייד שיהיה מספיק חזק להרצת משחקים כמו Battle Field 3 (מי יודע, אולי גם 4 שיצא בגרסת האלפא כבר), COD האחרון וכו'. במיוחד לאור העובדה שהליבות הגרפיות HD5000 ו-HD5200 במעבדי האסוול החדשים לא חלשות כלל, בלשון המעטה. בבית המחשב יחובר לתחנת עגינה + מקלדת ועכבר + מסך 22". כך המחשב יתפוס פחות מקום מצד אחד, ללא התפשרות בביצועים מצד שני. מה דעתכם ? האם אכן קיים נייד מספיק חזק כזה?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים