ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב מדגם 1215B בארה"ב בחודש אפריל האחרון, לאחר שימוש של כחודש במחשב צצו בעיות בטאצ'פד ובסוללה. לאחר 5 ביקורים במעבדה (בארץ) החליטו שאי אפשר לתקן לי את המחשב, אז כמובן אמרו שישלחו אחד חדש, הבעיה היא שאין לספק כרגע את הדגם. ניסו לתת לי מחשב אחר (פחות טוב) ולא הסכמתי, לאחר מכן אמרו לי שהדגם יהיה בארץ בעוד כשבועיים. עברו שבועיים ויותר, התקשרתי לחברה ולפי השיחה בטלפון עם המנהל לא נראה לי שאקבל מחשב בחודש הקרוב (גם בגלל חגים וכו'). זה מאוד חשוב שאני אקבל את המחשב בחודש הקרוב בגלל שאני מתחיל ללמוד בסוף אוקטובר ומחשב יהיה דבר הכרחי בתקופה הזאת. בבקשה תעזרו לי, איך אני יכול להפעיל לחץ? מה אני אמור לעשות? אין איזה חוק הגנת הצרכן? אני מעדיף כבר לקבל את הכסף חזרה ולקנות אחד חד…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
המחשב שלי יוכל להריץ את call of duty modern warfare 3? זה המפרט: CPU: Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz RAM: 2.0 GB OS: Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 32-bit video card: GeForce GT 240 sound card: NVIDIA High Definition Audio אם זה לא יריץ חלק, אז מה אני צריך לשדרג? כדאי לי לשדרג או לחסוך למחשב חדש? תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD ומעט משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינץ' של סמסונג (דגם 2253BW ) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. אשמח לקבל את עזרתכם בבניית מפרט: . מה התקציב המקסימאלי? - כ-2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200~300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הורדות וצפייה בהן (גם HD), אופיס, גלישה, צפייה ישירה, משחקי אינטרנט (לא משחקים כבדים) וכל מה שילדים בגיל בי"ס יסודי צריכים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרו…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לחברה שלי עד 1500 שח (כמובן רצוי פחות) אם זאת המחשב אמור להיות להרבה שנים, כמו המחשב הקודם שלה ז"ל שפעל ללא דופי משהו כמו 6 שנים . הדרישות הם בעיקר : * עבודה משרדית * סרטים (לא אמור להיות HD למרות שבטח כל מעבד מריץ את זה בקלות) * מוזיקה. רצוי שהמחשב יהיה חסכוני בחשמל ושקט .... אין צורך בציוד היקפי. חשבתי על Intel עם Core I3 (שכולל כרטיס מסך בפנים) או כמובן AMD (שגם יכלול כרטיס מסך בפנים) אודה מאד לעוזרים .
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אפשר לשפר את טווח הקליטה של הWIFI במחשב הנייד?
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מפרט למשחקים. יש לי מעבד i5-2500K, ויש מסך (Dell 23"). תקציב - באזור ה4K-6K. אני לא רוצה להתפרע שלא לצורך, ומצד שני כן לבנות מערכת חזקה שתהיה רלוונטית גם עוד שנתיים-שלוש למשחקים ברמה גבוהה. משחקים - כל הסוגים (RPG, Shooters וכו'). המחשב יחובר למסך ברזולוציה של (1680 על 1050). ציוד היקפי - אין צורך. אני שוקל לחבר SSD בתור דיסק של מערכת ההפעלה, כתלות בעלות/תועלת שזה נותן. שקט - סטנדרטי, לא משהו מיוחד. אני מניח שזה מקביל לציון 6 בסקאלה. OC - רוצה לשמור על אופציות פתוחות, לא מתוכנן בשלב הראשון. מערכת הפעלה - אין צורך. חנות - אני מחיפה והמבחר פה הצטמצם משמעותית בשנה האחרונה. פתוח להצעות. תודה!
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , מבקש המלצה לנייד 13" עבור סטודנטית : יישומי אופיס ואינטרנט. כמו שרשום בכותרת , תקציב עד 3K. עדיפות ללנובו אבל אם יש מחשב עם תמורה יותר טובה לכסף אז אשמח לשמוע גם עליו. תודה רבה
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב! אני מעוניין לקנות מחשב נייד של דל, אך מתלבט בין שני מפרטים משתי סדרות. אני משחק מדי פעם בקרייסיס 2 ומשחקים עם גרפיקה גבוהה ומשתמש במחשב לצפיה בסרטי HD, כך שהוא עתיד להתחבר תכופות למסך מרכזי גדול ולעבוד קשה יחסית. INSPIRON N5110 מעבד: Intel Core i7 2630QM 2.0GHz (Max Turbo Frequency 2.9GHz) ,1333MHz FSB 6MB Intel Smart Cache מסך רחב 15.6: HD (720p) glossy WLED display with TrueLife (מסך מבריק) רזולוציה: 1366X768 כרטיס מסך: NVidia GeForce GT525M 1024MB דיסק קשיח: 500GB Hard Drive Serial ATA 7200RPM זכרון פנימי: 8GB DDR3 1333MHz dual channel סוללה: 9 תאים 90WHr אחריות: שלוש שנים אחריות יצרן במעבדה אחריות סוללה: שנה מחיר: 5024 ש"ח Dell Vostro 3550 מעבד: Intel Core i…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-1500 -לא חייב לבזבז הכל חח- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר לגראפיקה! בעיקר דו מימדית! אני מצייר בעיקר בפוטושופ סיאס5 ברזולוציות ממש גבוהות והמון שכבות. ייתכן עבודה בתלת מימד בעתיד אבל זה לא ממש פונקציה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש לי מסך dell U2410 ultrasharp אז אני לא ממש צריך.. כמו כן יש לי וואקום טאבלט אינטוס4 אז גם לא צריך =] אם יש עכבר מיוחד אז מגניב.. סה"כ- לא ממש צריך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? יש לי צורב רגיל שהוא סה"כ סבבה.. וכונן דיסקטים? יש לזה שימוש בכלל עדיין ?! חח 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לצ…
-
- 13 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום לכולם. כאמור אני מעוניין לרכוש מחשב חדש ואשמח לעצת מקצוענים: 1. מה התקציב המקסימאלי? .........ראה כותרת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?.....לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?....לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? תכנות,אופיס,אינטרנט ובעתיד תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כרגע visual studio 2010 באופן כבד. בעתיד גם צפייה בתכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:............לא רלונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.....לא רלונטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע יש מסך 19 אינץ. בעת…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב לכל מי שיעזור,אני מעוניין בשדרוג המחשב הקיים שלי, אני צריך חוות דעת על המפרט שרשמתי,מה אפשר לשפר,כל הצעה תתקבל בברכה. המחשב הקיים: מעבד: e5200 2.50ghz(2cpus) pantium r dual core כרטיס מסך:8800gt זיכרון:1.5 ram לוח אם:ep43-ds3l 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בטח לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה אוניברסטאית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…
-
- 13 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום לכולם . אני צלם ורציתי לשאול לגביי הנייד הנל האם הוא יספק אותי מבחינת גרפיקה , האם אני יראה שונה , מבחינת צבעים חדות האם התמונות יראו טוב יותר משאר לפטופים מה היחודיות של הלפטופ הנל?? והאם הוא מיועד לפוטושופ ותוכנות גרפיקה מאשר לפטופים אחרים האם יש בו קיצורים שיעזרו לי בעבודה ? אני כמעט סגור לקנות אותו , אני מחפש עוד חיזוקים להחלטה... תודה רבה
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, בשמחה רבה מצאתי הורים של חבר שנמצאים בארה"ב מחפש מפרט ללפטופ 14 - 15 אינצ' לשימושים של משחקים גלישה וסרטים בשאיפה אורך חי סוללה סביר ומשקל סביר המחשב הקודם שלי הוא dell xps 16 עם המעבד p8600 לפני שיצא הI5 I7 ובשאיפה אצליח למכור אותו. כרגקע הכיוון שלי הוא alienware mx14 רציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי מבחינת הממפרט בין גדלי המסך השונים (נגיד אפילו בין ה17 ל14 כי פשוט פיזית יש יותר מקום להכניס דברים) גם הבנתי שיש אתרים שנותים קופונים או כאלה דבריםף אתם מכירים? תודה רבה,
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-400 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + תכניים HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2, COD-OB, AC1-3, Fifa11.. and more.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22-23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכ…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיאפשר לי לעבוד עם תוכנות כגון PHOTOSHOP, VISUAL STUDIO וכו' בצורה טובה. בנוסף אני ארצה להריץ על המחשב VMWARE של LEOPARD עבור פיתוח. התקציב המקסימלי הוא 2500 אבל אפשרי לסטות מעלה בכמה מאות. המחשב מיועד בעיקר לפיתוח, מעט עריכה גרפית, עבודה משרדית, משחקים רק כאופציה. בסופו של דבר מחשב שבאמת יספק את הביצועים הטובים במחיר מתאים לתוכנות הללו. אין צורך בציוד היקפי. השקט חשוב אבל לא ברמה של לא לשמוע כלום בכלל כמובן שעדיף לא לשמוע את רעש המאווררים לא מתוכנן OC. אין העדפה לרכוש מחנות ספציפית, אני מאזור המרכז. חשוב שיהיה ניתן בעתיד להוסיף עוד זיכרון במידה ויהיה צורך. המון תודה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב סלוני למולטימדיה בלבד מה שהוא יעשה זה: לאחסן שירים ולהשמיעה לא צריך איכות גובהה לשירים הוא יציג תמונות גם לא צריך על זה דגש אני רק אומר את כל הצרכים אבל הכי חשבו זה סרטים בFHD 1080P ללא ציוד היקפי חוץ משלט שהוא מחוץ לתקציב יש לו תקציב של עד 300 שקלו לכל החומרה 2500 שקל זה לדודים אז הם ביקשו גם שהמארז יהיה יפה חח
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תנסו לחסוך אבל אם אי אפשר תנצלו את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 150 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. wheelman - left 4 dead 2 - dead rising 2 - test drive unlimited - cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 17" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - ללא ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לכל…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר במחשב DELL VOSTRO 1014 ה WIFI הפסיק לעבוד ולא נמצא בחיבורי רשת ובמנהל ההתקנים, מה יכולה להיות הבעיה? (חוץ מ-BIOS) תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 19.5k צפיות
-
-
שלום, עבר הרבה זמן מאז שנגעתי בנושא המחשבים הנייחים והחלטתי שהמחשב דואל-קור שקניתי לפני 5 שנים (בעזרת הפורום הזה) סיים את תפקידו ויזכר לנצח. עכשיו, כשגדלתי, גדל לי גם התקציב והשתנו במקצת השימושים: אני רוצה לבנות מחשב חזק לגיימינג אבל גם לכל פעולה מתמטית וגראפית שתדרש כולל המרות פורמטים כבדים ועיצוב תלת מימד, אני סטודנט שנכנס לשנה שניה בהנדסת מכונות ובכללי אני רוצה שזה ישאר המחשב שלי לטווח ארוך. חשבתי בכיוון של המפרט הבא (בערך 6500 ש"ח): Processor: Core i7 2600K + Scythe Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler Motherboard: ASUS P8Z68 Deluxe Memory: DDR3 1600Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL7-8-7-24 GPU: GIGABYTE GTX580 1536MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי חבר מהמילואים שמתעסק כבר שנים ביבוא מקבילי (פרללי) של מחשבים ניידים מארה"ב. לאחרונה הוא פנה אלי והציע לי למכור מחשבים בשבילו. המחירים שהוא הציע לי נמוכים בסכומים משמעותיים מהמחירים הנמוכים בזאפ. מדובר על מחשבים עם אחריות מלאה ומקלדות בעברית. העסק מנוהל כחוק, חשבוניות מע"מ וכו'. האם יש בעיתיות כלשהיא בקניית (ומכירת) מחשבים כאלו? אם הייתי קונה פוטנציאלי ממה עלי לחשוש?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייח עשיתי רשימה של החלקים אשמח לקבל הצעות ייעול במפרט תודה לכל העוזרים רק חשוב לציין שאני רוצה חברות טובות ולא חלקים שקשורים לחברת MSI תודה לכל העוזרים... המפרט הוא כזה: מעבד אינטל I5 2500K 3.3 S1155 המחיר שלו 945 בזאפ לוח אם ASUS P8P67 PRO המחיר שלו 1040 בזאפ הרדיסק WD 1TR WD10EALX 32MB המחיר שלו 275 בזאפ מארז NZXT RB921 המחיר שלו 375 בזאפ צורבים 2 של LG GH22LP0 המחיר לשניהם 270 בזאפ ספק כוח HEC 700W המחיר 420 בזאפ כרטיס מסך HD 6850 1GB המחיר 830 בזאפ זיכרון 2X2GB G.SKILL מהירות 1600MHZ דואל צאנל CL6 המחיר 388 בזאפ סך הכל לא כולל מסך יוצא לי 4563 ש"ח... מה דעתכם???
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם.. אני מתלבט איזה מחשב נייד לקנות.. השימושים העיקריים שלי הם אינטרנט..אופיס צפייה בסרטים...ושלא יקרטע בשימוש מקביל של תוכניות..וסוללה שתיהי יחסית חזקה כמה שאפשר (יחסית למחיר) חשבתי על המחשב הנ"ל של טושיבה מדגם Satellite C660-1CC מה אתם אומרים עליו והאם יש עוד הצעות... תודה על עזרתכם
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד 16.5" בפחות מ3000 ש"ח לצורך אינטרט, מוזיקה, סרטים ועבודה משרדית בסיסית. בחיפושי אחר נייד שכזה ראיתי שיש דגמים שמגיעים עם מעבדי I3 במהירויות 2.1 או 2.4 ויש דגמים שמגיעים עם מעבדי intel pentium במהירות 2.1 או 2.3 למיטב ידיעתי, 2 הדגמים הם כפולי ליבה עם ארכיטקטורה שונה, התדרים שלהם זהים גם כן (פחות או יותר). מן הסתם מעבדי intel pentium זולים יותר. שאלתי היא: האם עבור מחשב עם צרכים דיי בסיסיים כדאי להשקיע את הסכום הנוסף עבור הדגמים עם מעבדי I3? תודה לכל העוזר
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד עם יציאת RGB (15 פינים ) ואני רוצה לחבר אותו ל LCD שלי חיברתי עם כבל יציאה אחת למחשב ויציאה שנייה לטלוויזיה. זה עובד הבעייה שסאונד לא שומעים כי זה לא מעביר סאונד, אז חיברתי כבל סאונד שאת היציאה היחידה חיברתי לכניסה של הרמקולים של המחשב נייד, ואת היציאה השנייה שיש בה שתי כבלים של שתי הרמקולים L AND R חיברתי לטלוויזיה אל החיבור של AV1 ( צהוב + אדום) הבעייה שהסאונד לא עובר עזרה? נירא כאילו צריך להפעיל איזה אופציה במחשב שגם הסאונד יעבור לטלוויזיה כי כשאני מפעיל שיר במחשב, אז את המסך עצמו של המחשב אני רואה בטלוויזיה אבל את השיר אני שומע דרך המחשב חחח תודה ושבת שלום דרך אגב השם של הכבל אודיו זה- כבל אודיו 3.5 זכר ל 2RCA (יציאה אחת עם בננה 1 ויציאה שנייה…
-
- 13 תגובות
- 6k צפיות
-