עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by itziknaim,

מעוניין לקנות 2 מחשבים לבנות 9,11 ( כל אחת ) - דרישות בסיסיות בשלב זה ( עבודות , שיעורים , מצגות , עריכת סרטים במובי מייקר , וגלישה כולל מעט משחקים בשלב זה ... ייתכן ובקרוב ירצו ). צריך המלצות בבקשה ( נוטה ל intel במקום AMD ) ....סכום מקסימלי לכל מחשב בסביבות 2000 שקל .

2. Started by Swimmer,

שבוע שעבר הזמנתי מ-KSP מחשב נייד, Dell Vostro 2521, הגעתי לקחת אותו וקניתי גם Samsung 840 ssd, כבר שפתחתי את הקופסה (בחנות), שמתי לב שהיא נארזה מחדש, המטען והכבל קומקום היו פתוחים ולא באריזה, המחשב אמור להגיע עם Ubuntu ובפועל נדלק עם Windows7 (מסך הפעלה ראשונית) כששאלתי את הטכנאי למה זה הוא אמר שזה בסדר. כבר בחנות רציתי להחליף את ה-HD ב-SSD, כשפתחתי את הברגים שמתי לב שאחד מהם עקום ויותר גרוע מזה, שמתי לב שיש סימנים של ניסיון לפתיחה עם מברג בחלק האחורי של המחשב, איפה שממוקמים ה-HD, זכרון וסוללה. הייתי לחוץ בזמן אז לקחתי את המחשב לבית כדי לטפל בזה אח"כ. בבית פתחתי את החלק האחורי, בדקתי ב-Manual איך אמורים לפתוח אותו (רמז: ממש לא איפה שנמצאים סימני הפתיחה עם המברג), החל…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום אני רוצה להרכיב מחשב אבל אני לא בטוח מה לשים בו התקציב שלי זה 10000 שקל רציתי גם לעשות קירור מים לבד (עם צינורות ומשאבות ודברים), אפשר להשיג דברים לזה בארץ? דיברתי עם אנשים אחרים ושאלתי בפורומים אחרים והגעתי לדבר כזה i7 7700k (אני יעשה לו overclock) Gtx 1080ti founders edition 32gb vengeance rgb ram Asus maximus ix hero atx lga1151 250gb ssd 3Tb hdd Cooler Master MasterCase Maker 5 EVGA supernova 850w platinum זה טוב? צריך לשנות משהו? להכין קירור מים או לקנות אחד "מוכן"? אם לקנות קירור "מוכן", איזה? תודה

4. Started by danilevi,

התכוונתי לרכוש את ה-S1 אך הבנתי שלא מוכרים אותו יותר ולא יגיע S1 עם דואל קור 2 (לאחר שיחות מרובות עם ח.י.). אני מחפש מחשב לגלישה, משחקים(quake, sims 2, fifa 07), תיכנות. ראיתי את המחשב של LG P1 JPROE שהוא לפי דעתי מחשב מעולה ויכול להחליף את ה-S1 חוץ מהכרטיס מסך שלו. מה דעתכם עליו? אשמח לקבל עוד הצעות למחשבים ניידים של LG ו-HP עם מערכת הפעלה XP PRO. לינק למפרט: http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=50&subcatid=67&prodid=163&keySearch=

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by carnot,

בשעה טובה הגיע תקציב המחקר וצריך לקנות מחשב. המחשב ישמש להכל - עבודה משרדית, סימולציות, מחקר וכו' 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו בלב שקט ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולציות נומריות ב-MATLAB, תוכנות אלמנטים סופיים, שימוש משרדי למחקר (אופיס + חיפושים באינטרנט), תוכנות CAD (לא בתדירות אינטנסיבית) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הט…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Snufkin,

אני קונה חלקי מחשב כדי להרכיב לבד בבית. אני כרגע בתאילנד ורמיתי לדעת אם יש המלצות. צריך רק מעבד ולוח אם בסכום של לא יותר מ2000 ש"ח לדוגמא: amd 64 3200 (BOX) עולה כאן 800-900 ש"ח

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 7 3700X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1480 לוחות אם: MSI B4,50M Mortar Titanium כמות: 1 - מחיר: ₪ 474 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 318 ספקי כוח: Gigabyte PSU 700W PFC Bronze 80+ Modular B700H כמות: 1 - מחיר: ₪ 259 כונני SSD: Samsung SSD 256GB SM961 M.2 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 206 כוננים קשיחים: WD HDD 1.0TB 7200 64MB SATA3 Blue 3.5 כמות: 1 - מחיר: ₪ 180 סה"כ: ₪ 2917 השארתי לי בסביבות ה2000 ש"ח לכרטיס מסך, אני מתלבט בין RX 5700 XT לבין RTX 2070 Super/RTX 2080 (יש לי אפשרות להשיג משומש במצב חדש בטווח המחיר זה)…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by pepestien_pepe,

היי, מעוניין מחשב גייימינג. אשמח לעזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח במידה ויש הצדקה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ESO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ''22 1080x1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by ThePorscher,

שלום לכולם, אני מחפש לפטופ (או אולטרה-בוק - אף פעם לא הצלחתי להבין איפה בדיוק עובר הגבול ביניהם), לשימוש של סטודנט במחיר של עד 5000 ש"ח. יש עדיפות לקנייה בארץ, אבל אני יכול לקנות גם בארה"ב אם יש סיבה ממש טובה. תשובות לשאלון: מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט, office), צפייה בסרטים, תוכנות סימולציה למיניהן (מטלב, orcad וכו'). ממש לא משחקים. גודל המסך: 15.6 בלבד. לא משנה אם מבריק או מט. רזולוציית המסך: 1920x1080 בלבד. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מאוד מאוד מאוד רצויה מקלדת הכוללת NumPad. אין צורך במקלדת מוארת. משקל רצוי: חשוב שיהיה קל יחסית. רצוי בסביבות ה-2 קילו. בכל מקרה לא יותר מ-2.5 קילו. האם נדרש זמן סוללה ארוך: רצוי מאוד. הייתי מקווה למשהו באזור ה-4-5 שעות. האם יש…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך (מסיבה טובה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: SCII ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL 24, 1900X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. * מטרות המחשב? בעיקר אופיס ואינטרנט ותוכנות כמו visual studio * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא רוצה גדול מדי כדי שיהיה נוח להסתובב איתו. 13.3-14 אינצ' * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? עדיפות לנמוך אבל לא כולכך קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כן, לפחות 4 ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? סטנדרטיים אמורים להספיק * Bluetooth? חשוב שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אני מעוניין לקנות את המחשב בארה"ב אם זה ישתלם כמובן, לכן חשוב מאוד הרחבת אחריות גם לארץ * האם בתקציב צריך להיכנס…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by satlan1,

שלום, נשפכו לחבר שלי מים על המחשב הנייד של LG.. הוא כיבה אותו ישר וניסה לייבש עם פן ואחרי איזה שעה הדליק שוב, והמסך שלו נהיה אפור אבל המחשב עולה. מה הוא צריך לעשות במקרה כזה? תודה

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. שלום כולם! כרגע יש לי מחשב ASUS F3SC שאני מאוד מרוצה ממנו עושה עבודה נהדרת, רץ חלק הכל טוב ויפה, ה2 בעיות היחידות שלי איתו הן א' המשקל שלו ב' הזמני סוללה הלפטופ שלי הוא סוס עבודה, אך הוא גם לא קל הוא שוקל 3 קילו לאחרונה שאני אשכרה מתנייד איתו ולא רק עובר איתו מבית X לביתY אני מתחיל להרגיש במשקלו הכבד יחסית וגם שנה הבאה אני אתחיל ללמוד אז בכלל ב' הסוללה שלו היא 6 תאים והכל טוב ויפה, אבל היא מחזיקה עם קינפוג נכון והכל שעה וחצי, תאכלס? זה לא שיא הניידות שיש, הייתי רוצה זמן סוללה טוב יותר אחרי שבדקתי את כל האופציות החלטתי שמקבוק פרו ה13 אינץ' הוא אחלה החלטה, חוץ מהמעבד שאני לא מצליח להבין איזה הוא (כרגע יש לי T7300) הכל נראה מעולה, עיצוב, זמן סוללה פנטסי ואפילו קצת יותר חזק…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Eyal Pery,

שלום לכולם, מפרט מחשב לעבודה משרדית (לא גיימינג), תקציב 2K - 2.5K ש''ח מאילת (כלומר עד 3K ש''ח לפי מחירון רגיל). בניתי משהו על סמך ניסיון עבר בבניית מפרטים אבל אני חלוד אז אשמח לקבל הצעות לשיפור, כל מה שעולה בדעתכם. תודה רבה! https://ksp.co.il/t/J78mQs מעבד - Intel Core i5 13500 2.5GHz 24MB Cache s1700 - Tray 1,090 קירור - Arctic Freezer 7 X CO 115 לוח אם - GIGABYTE B760M DS3H DDR4 LGA1700 530 זיכרון - Kingston FURY BEAST 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 359 כונן - Samsung 980 M.2 NVMe 1TB SSD MZ-V8V1T0BW 400 ספק כוח - Antec Atom B650 12cm (Retail) …

• אהבתי!
    • 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום, אני מבקש עזרה בהצעות של 3 הפריטים הבאים הכי טובים שקיימים היום בשוק עד 5000 ש"ח: א. לוח אם ב. מעבד ג. זיכרון 1G המון תודה

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by tzatza,

טווח מחיר - 4000-5000 אפשר בלי מערכת הפעלה כדי להוזיל , נועד לתכנות * מטרות המחשב? :בעיקר תכנות, הרצת מכונות וירטואליות וכו' עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים, ע * גודל המסך? - 15-15.6 * רזולוציית המסך? - לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? משטח עכבר נוח * משקל רצוי? - כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בהחלט אשמח לזמן סוללה ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HD * Bluetooth? -לא קריטי *זכרון - עדיף 16 גיגה אבל 8 עם אופציית הרחבה זה גם טוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - SSD (פחות מבין בזה) אבל לפחות 500 גיגה שטח * כונן אופטי?-לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריו…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. כולם SSD הבחירה שלי לבינתים: http://www.wisebuy.co.il/product.aspx?category=c-pclaptop&productid=881607 http://ksp.co.il/?uin=27303 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=895039 מה לדעתכם הכי טוב? האחרון גם כן קצת קורץ, 16 GB, וגם i7, אבל מצד שני רזולוציה נמוכה מאוד (אני מתכוון לחבר למסך של 22 אינץ או 27...) צרכים שלי: מחשב קל, קטן, חזק (מתכנת = הרבה tasks פתוחים, ושלוקחים הרבה RAM), ניידות, שיחזיק 8 שעות, מאט, צפייה ושמע ברמה גבוהה (סרטים, שירים)

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. מטרת המפרט הבא הוא לבנות מחשב היי אנד גיימינג מתוך הבנה בסיסית מינוס בדקויות פרטי החלקים,אלא בבחירה בהבנה "מלמעלה". ועל מנת שלא להחליף חלקים כל שנה שנתיים, אלא לרוץ עם חומרה מעולה כמה שנים שקטות וטובות. החלקים המוצעים הם אופציונלים והם ממש ניתנים לשינוי במידה ומישהו מבין שדרושה תוספת השקעה בחלק מסויים, וודאי שאם אפשר לגרוע משהו שהוא מיותר בוודאי כדאי לחסוך הוצאת מיותרות. הצוות כאן משתמש הרבה במושג אוברקלוקינג, ולמרות שקראתי באופן די מופשט למה הכוונה, קצת קשה לי לשאול שאלות על דבר שעצם מהותו המעשית איננה ברורה לי, אודה לכם אם על הדרך מישהו יוכל לשפוך עלי קצת אור ולבאר האם אדם מן השורה שרוצה לשחק בתנאים גרפים מעולים זקוק לתכונה זו, ולחומרה שהיא דורשת, או שכדאי ל…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. משדרגים לי את 2 הזכרונות במחשב, שאלתי ונאמר לי שהזיכרון המקורי שמגיע עם המחשב - לא יסופק ! לי זה נראה כמו דרך לאבד את האחריות, הרי היבואן תמיד יוכל לטעון שהבעייה היתה בזיכרון, ולחייב אותי על זה שהגיע טכנאי עד אלי - או לא לשלוח אלי בכלל טכנאי האם זה נראה לכם נכון לבקש את הזכרון המקורי ? במקרה כזה כנראה שאשלם יותר על הזיכרונות כי אין לכאורה זיכוי בגין הזכרון שהוחזר מדובר במחשב נייד דל - עם אחריות - טכנאי עד בית הלקוח

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by omersd,

היי! אשמח במפרט למחשב ללימוד תכנות, התקציב מוגבל ולא חובה מחשב חזק 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימוד תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by nirk135,

1. מה התקציב המקסימאלי?1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים תכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:call of duty 7,6 batllefield3 bulletstorm וכלי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מחשב נייד מעוניין גם במסך אבקש בפורום ציוד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. ברשותי לוח אם מסוג גיגה בייט לפי מפרט אפשר להכיל GA H55M-UD2H תומך DDR3 עד 16G The maximum memory capacity of 16GB Memory description support dual channel DDR3 2200 (OC) / 1800/1600/1333/1066 / 800MHz Memory 1.האם בבחירת זיכרון 2200 MHZ כל אחד מתאים או יש לבחור הגדרה מסוימת 2.אם יהיו חלק 1333 וחלק 2200 האם יש בעיה או רק יסונכרן לפי הנמוך תודה HOLYO1953@GMAIL.COM

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  23. אני מחפש מחשב טוב למשחקים ואינטרנט שכל המחשקים יעלו בו והוא יהיה חזק עם הר דיסק של 80 גגיה עכשיו יש לי תקציב של 5000 ש"ח כולל מסך.. אז תבנו לי משהו רציני ותציעו גם מאיפה לקנות.. תודה לכל העוזרים ואני מקווה למצוא משהו תותחני... :-)

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by T-Flash,

אחשלי רוצה לקנות מחשב חדש... הוא עובד עם תוכנות כמו CUBASE ו NUENDO וכו אין תקציב מסויים פה... תבנו לי בבקשה מפרט עם +- החלקים שאני אבקש בהכי זול... מעבד: אכשיו האם מעבד כפול ליבה רלוונטי פה? כלומר התוכנות הנל ינצלו את הכפול ליבה? האם לקנות 4400+? או 3800+? יש הבדל ביצועים גדול ביניהם? לוח אם: לוח אם צריך לתמוך ב DDR מעל 400MHZ אם יש... כמובן PCIE וכו... זיכרון: הוא צריך 2G... יש את של TWINMOSS 1GX2... האם יש תדר יותר גבוהה מ 400MHZ והאם זה יצא לי משתלם? כרטיס מסך: אני אבחר לבד ;D כרטיס קול: לא צריך... יקנה בנפרד... אחר כך... ההרד דיסקים: 3 ההרד דיסקים...: 1. של 80G למערכת וכו... 2. של 300G לקבצים וכו... 3. RAPTOR של 40G... מארז וספק תבחרו לי לבד... לא…

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7 וקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ישמש אותי גם למשחקים ( לא בטירוף אבל אשחק) גם לעריכת תמונות, ו... עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע ללא מסך אבל אשדרג כנראה ל 2k 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט (יהיה בחדר שינה) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא מחייב RGB 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת ה…

דיונים חדשים בפורומים