ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 אפשר לחרוג בגג עוד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כמו PUBG /Apex Legends/League Of Legends 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא קיים כלום 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי דוד שלי רוצה לקנות מחשב חדש לבן שלו והוא ביקש ממני להרכיב לו מפרט. עד לפני איזה 4 חודשים דווקא הייתי בעיניינים והרכבתי מלא מפרטים, אבל עכשיו כבר פחות אז אני לא מכיר את כל הכרטיסי מסך החדשים וכל זה, אז בקשה תעזרו לי. תקציב- סביבות ה-3.5 אלף המחשב הוא בעיקר למשחקים. ועדיף שיהיה מחנות מהצפון (חיפה וקריות) תודה לעוזרים. אה ויש לי שאלה- מעבדי AMD כבר תומכים בזיכרון מעל DDR400 או לא?
-
- 33 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי אני מנסה לבנות מחשב גיימינג בתקציב של עד 5,800 שקל לא כולל דיסק קשיח(כי יש לי), מארז בסביבות 300-350 שקל וקירור אוויר בסביבות 300 שקל עד עכשיו מה שאני מתלבט לגביו זה אם לקנות ryzen 5 2600x עם vega 64 oc או לקנות ryzen 5 2600 עם rtx 2070 windforce תמונות של המחירים מצורפות עם שאר הדברים מתכוון לקנות בחנות ivory,tms,ksp,plonter
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
המפרט הוא לבן דוד שלי שרוצה לקנות מחשב חדש, הוא לא מבין בתחום וביקש שאני יעזור לו. בניתי את המפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤1058 http://skypc.co.il/product.asp?pid=INT-CP-E6750 לוח אם Gigabyte GA-P35C-DS3R ¤680 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39218 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤421 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL4 Gold GX XTC ¤435 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ26672048ELGEGX כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GTS 320MB PCIe ¤1637 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37388 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤174 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז ללא…
-
- 32 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון אני משתמש במחשב בתור מחשב שעובד קבוע, זאת אומרת שאני מנתק את הסוללה ממנו ומשאיר אותו עובד רק בעזרת החשמל. שמתי לב שאם אני מנתק את הסוללה ומשאיר אותו מחובר לחשמל ביצועיי המעבד יורדים דרסטית (המעבד לא עולה יותר גבוהה מ0.77GHZ) האם מישהו מכיר תוכנה שמאפשרת ביצועים מקסימליים גם כאשר הסוללה לא מחוברת (כמובן שבצריכת החשמל של הwindows הגדרתי שצריכת החשמל תהיה 100%) תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ללא מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה צפייה בסרטים ומשחקים בסיסיים כמו Hearthstone א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג אבל שיוכל להריץ משחקים בסיסיים ולא עתירי גרפיקה בצורה חלקה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Hearthstone -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, ככה זה המפרט של המחשב שלי: מעבד: אינטל פנטיום 4 3000 מגה הרץ (לא תומך 64 ביט) לוח אם: MSI PT880 Neo-SR (לא תומך בחיבור של כרטיסי מסך pci-express ולא תומך ב ddr2) זיכרון: 1GB RAM DDR (זה 2 סטוקים כל אחד של 512 מגה ראם הלוח אם יש לו 4 סלוטים) כרטיס מסך: GeForce 5200 FX 128 mb נפח הארד דיסק: 80 גיגה ככה מה כדאי לי לשדרג במחשב הזה?! קודם כל חשבתי על קניית הארד דיסק חדש של עוד 200 גיגה ככה שזה בעצם יוצא 500 שקל אני מוכן להשקיע משהו כמו בסביבות ה 2000 שקל ! (לא כולל ההארד דיסק שאני יקנה ב 500 שקל!) אז מה הכי כדאי לשדרג בעצם חשבתי גם על כרטיס מסך חדש (אני משחק משחקים.. לא איזה גיימר מטורף אבל משחק) אבל אם אני ירצה כרטיס מסך חדש אני אצטרך לקנות לוח אם חדש כדי שיתמוך ב pci-…
-
- 30 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות בנייד נייד אבל מתלבט עוד. משווק זה אמין? שמעתי הוא עושה מיקור חוץ בנושא מכירות. מישהו קנה אצלהם? מה הייתה חוויה שלכם?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין לשדרג את המחשב שלי בחומרה הבאה : לוח אם, זיכרון ומעבד. אין צורך ב מארז כ.מסך וכל ציוד הקפי אחר. למטרות גימינג ועריכת וידאו אין צורך ב OC. משחקים עיקריים (לא כבדים מאוד) ורצוי על הגדרות וידאו מקסימאליות (גבוהות) ------------------------------- אם אפשר תזבירו לי אם לבחור ב אינטל או AMD ב ASUS או ב GIGABYTE. תקציב: עד 1600ש"ח.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני די חדש פה והעליתי לפני כשבוע בקשה לעזרה בבחירת נייד חדש.. הדילמה שלי הייתה בין הhp-5310m לבין הlenovo edge 13 ולבסוף נתקלתי בדל 3300 שנראה מדהים.....אז רציתי לדעת הם אני עושה את ההחלטה הנכונה בקניה שלו וסתם מה אתם אומרים עליו?! אגב אני קונה אותו במפרט הכי סטנדרטי שלו מארה"ב במחיר של 624$ הנה קישור:http://www.dell.com/content/topics/topic.aspx/us/segments/bsd/vostro-3300?c=us&cs=04&l=en&s=bsd תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן מה נשמע ... לאחר שהתייעצתי בפורום מעבדים על הלוח אם ובפורום מסכים על המסך הרכבתי את המפרט. המפרט אמור לשמש בעיקר לתלת מימד ולרינדור תלת מימד. מטרות נוספות עבודה עם פרימר אפטר אפקטס ופוטושופ. וגם למשחקים פה ושם . הכי חשוב לי היה המעבד והמסך (זמני רינדור ואיכות ותצוגה של התמונות אותן אני מרנדר). בגלל שהעבודה שלי היא מול mental ray העדפתי כרטיס שלnvidia 1) חיפשתי באתר היצרן אבל לא קיבלתי שם תשובה מובנת, אם אני מעלה למסך תמונה ב300DPI, האם הוא יראה אותה באיכות הזו? ז"א כמו שהיא תצא בהדפסה? רוב המסכים מראים רק 72, והבנתי שזה מסך מאוד איכותי אבל לא ראיתי תשובה לשאלה הזו באתר היצרן. מחישוב פשוט במחשבון יצא לי 84DPI לאורך, אבל זה לא נשמע לי כל כך סטנדרטי ואשמח לתשובה …
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שבוע טוב לכל חברי הפורום תראו אני לא יודע אם זה המקום אבל ממה שבדקתי כאן הכי מתאים לבקש עזרה בשדרוג ועצות בנושא המפרט שלי. לא ראיתי שיש טופס שקשור לזה לכן אני רושם עצמאי. השימושים שלי במחשב הם גיימינג כבד ולאחרונה חזרתי להתעניין ב OC והלוח והמעבד שלי לא ממש מתאימים לזה. עכשיו השאלה שלי האם כדאי לי לשדרג אותם או לא?...אם כן אז מה יענה לי על הצרכים שהם כמו שציינתי גיימינג כבד ו OC. המפרט הנוכחי שלי: i5 760 2.8MHZ gigabyte GA P55A UD3 Corsair 16Gb Kit (4G X4) CML16GX3M4A1600C9B CL-9-9-9-24 samsung F3 1TB X2 WD 250 SSD Corsair Force 3 GT 60GB radeon 6950 2GB פתוח ל 6970 כרטיס פיזיקה 460GTX 1GB ספק אנימרקס 620W קולר מאסטר 830 (מארז) מסך אסוס 24 LED 2MS זה המפרט שלי כרגע עכשי…
-
- 29 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הכותרת פחות או יותר אומרת הכל ואם אתם חושבים שעדיף לחפש יד שניה בשביל השימושים האלו, אני ארצה לשמוע. אם פספסתי משהו תשאלו ואשמח לענות. תודה מראש, חן. פורמט לשאלות מהסטיקי... 1. מה התקציב? אין תקציב. שיהיה כמה שיותר זול + שביצועי המערכת יענו על הדרישות בצורה טובה (על אף שהן דיי מינימליות). הרי ברור שגם פנטיום 3 500מגהרץ יכול לעשות זאת, אז מן הסתם שיעשה את הפעולות הפשוטות בצורה מהירה. אני לא דורש יותר מידי. (משחקים/עריכת גראפיקה-סאונד או משהו דומה.) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. 3. גודל המסך? יותר גדול יותר טוב כי אחד השימושים הוא גם צפיה בסרטים, אבל שתהיה גם התחשבות בגודל על פני הסוללה שתחזיק יותר זמן. 4. משקל רצוי? אין לזה שום חשיבו…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב חדש בשווי 3.5K עד 4K שמיועד ברובו לגיימינג,ומבקש מפרט טוב בשביל שלא יהיו לאגים וכ"ו 1. מה התקציב המקסימאלי: 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב:100-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה): משחקים,צילום,עריכה גרפית... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד ברובו לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: באטלפילד 4, fifa 14, cod ghost וכ"ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) מותאם למסך גדול עד 21 אינץ -לאיל…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך בעיקר לעבודה באינטרנט כי יש לי לבנות אתר. מסך בכיוון של "15 אמינות גבוהה כי לא מתאים לי קריסות ותיקונים. אנא תשובתכם המהירה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני כל הזמן רואה תגובות של החבר'ה המבינים פה שהמעבד הזה והזה מספיק חזק כדי להריץ סרטים וכ'ו . איפה אפשר לראות איזה תכנים יכול להריץ כל מעבד ספציפי? ובכללי מבחינת עלות מול תועלת איזה מעבד הוא הזול ביותר שיריץ כל תוכן 1080p אבל שלא 'יחנק' כשעובדים איתו באינטרנט או עם xbmc? טוב אחרי שקראתי פה לא מעט הודעות וקיבלתי כמה תשובות נראה לי שאני יודע מה אני צריך. אני רוצה מחשב שימש כמחשב רב תכליתי. הוא יהיה בסלון, כאשר חלק מהזמן הוא ישמש כ htpc וחלק לגלישה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך(לא על חשבון איכות) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בבקשה לנסות לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכנ…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הרבה זמן לא הרכבתי מחשב (הכל השתנה מאז...) חייב את עזרתכם ! המחשב הוא לא בשבילי לכן זה צריך להיות מחשב שלא ישודרג בעצם ב 4 ..5...שנים הקרובות (אולי שדרוג עתידי של כרטיס מסך יבוא בחשבון שיהיה הצורך) מסך 22 כבר יש (לא FULL HD) עד 3500 ... איזה מפרט ממליצים ? תודה !
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש״ח (כ 800$) , ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - שימוש כבד ביישומי אופיס, שיחות וידאו, גלישה, סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מעט חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי שיכלול מ״ה Windows 10 (אך לא הכרחי) 8. האם ישנה …
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המחשב למשחקים(לא כבדים מדי) ולעבודה שוטפת שכוללת שיתוף קבצים, צפייה בסרטים ועבודה משרדית. אני לא צריך ציוד היקפי וגם לא מארז, ורוצה שיהיה צורב DVD. העיצוב לא משנה, יותר חשוב שהמחשב יהיה שקט. תודה
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב - Lenovo ThinkPad Edge E320 1298-AD5 אני מחפש מחשב שיהיה מצד אחד יחסית חזק ומצד שני יהיה זול ועם מסך 13.3. ראיתי את המחשב הזה במבצע באוניברסיטה ב2800 שקל. מה דעתכם? תודה http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21333 שאלה נוספת: מישהו יודע איפה ניתן להשיג מקלדת ללפטופ lg R400?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד 13.3` ( חריגה עד 14.1`) התקציב - 3500 ש"ח ( מחשב החזק ביותר שניתן להכניס בתקציב) לבינתיים חשבתי ללכת על המחשב הבא : http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2410m.htm) מבחינת מפרט המחשב - זהו המחשב החזק ביותר שראיתי שנכנס לתקציב אבל אני מנייח שיש עוד פרמטרים שצריך לבחון לפני רכישת מחשב נייד. (איכות החלקים, סוללה, איכות המסך וכו.) מטרות המחשב : גלישה באינטרנט מולטימדיה (ניגון סרטים ב 1080P) הורדות וחילוץ קבצים עבודה משרדית ( אופיס) זמן סוללה - 6 שעות + משקל עד 2 קילו איכות חומרים גבוהה (מחשב שיכול לשרוד בדרכים) איכות מקלדת + פאד מולטי טאצ' אשמח לקבל עוד המלצות למחשבים דומים. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3150 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, תכני hd, גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf4, אולי gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 על 1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אני צריך מפרט לחבר . חנות:נועה מחשבים\ksp . מטרה:משחקים. מחיר:5500 שקל. מה דעתכם על המפרט הזה? דגם מחיר כמות AMD Athlon 64 3200+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - OEM 900 ¤ 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 800 ¤ 1 GSKILL DDR 1024MB 400MHZ 2.5-4-4-8 DUAL CHANNEL 620 ¤ 1 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 625 ¤ 1 CONNECT3D Radeon® X1800 GTO 256MB GDDRIII Dual DVI-I + VIVO 1250 ¤ 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 250 ¤ 1 Sunbeam Transformer BLACK 350 ¤ 1 FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan 380 ¤ 1 ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro 160 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 מחיר כל תשלום: ¤ 5339.85 (אחרי הנחה 3% מזומן). בתודה מראש,דן.
-
- 32 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה למפרט בעיקר למשחקים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות ה-200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט, סרטי HD, משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. בעיקר משחקים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 22 אינצ' דל 2209WA * באיזה סוג משחקים תשחקו?חדשים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בצי…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט למחשב עבודה חדש (לבית) בשבילי. אני זקוק למחשב שיוכל להריץ סימולציות וחישובים מתמטיים כבדים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחקר (פיזיקה) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Mathematica , Matlab ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280x1024 * באיזה סוג משחקים תשחקו? ספורט (NBA , …
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-