ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך המלצה על מחשב נייד שבנוי מחומרים איכותיים, עמידים, זמן סוללה ארוך. לצורכי לימודים, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה, לצערי מחברת ועט לא יעזרו לי, כתב לא קריא בעליל... *תקציב: 5000, גמיש. * גודל המסך? רצוי 15 אינץ' מט. * רזולוציית המסך? שיהיה שטח עבודה גדול, כמה שיותר גבוה יותר טוב.. * משקל הרצוי כמובן כמה שיותר קל. * זמן סוללה אחד הדברים החשובים, שאוכל לעבוד בלי לחשוש לזמן הסוללה. * חיבור HDMI. כונן אופטי. * עם אחריות בינלאומית. * אין צורך במערכת הפעלה, אוכל להתקין לבד. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד ארכיטקטורה, במהלך הלימודים אני עתיד להשתמש ברוויט, ריינו, אוטוקאד, אילוסטרייטור ועוד תוכנות 3D (במשך הלימודים עובדים בתוכנות גם בתלתמימד) המפרט המומלץ מהאוניברסיטה הוא מעבד i7 מינימום 8 ram ( מומלץ16) ורשימה של כרטיסים גרפיים שלא אומרים לי כלום. בנוסף סטודנטים רבים המליצו על נייד כיוון שעובדים הרבה בסטודיו ולא מהבית ובקבוצות וכו. יש לי הצעה לקנות לנובו יוגה 710 עם מעבד i7 7500u 2.7ghz x4, 8 ram, וכרטיס 940mx geforce חשבתי להתחיל איתו ולראות איך אני מסתדר איתו שנה ראשונה ואולי לשדרג למחשב אחר בקיץ לפי הצרכים שאבין השנה. אשמח לדעתכם על או להמלצה למפרט מתאים
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שוב מחפש מחשב נייד, הפעם לאח שלי, הוא התחיל ללמוד הנדסת מכונות והבנתי שהדרישה העיקרית היא תוכנת סולידוורקס. בהתחלה הבנתי ממנו ומאתר התוכנה שצריך מחשב חזק במיוחד עם כרטיס מסך לגרפיקאים אבל לאחר שחקרתי קצת הגעתי למסקנה שזה לא נכון וגם מחשב "סטנדרטי" של 3000 ש"ח אמור להספיק. בכל זאת, המחשב הזה יהיה המחשב היחיד שהוא יעבוד איתו (אין מחשב נייח) אז הייתי רוצה להכניס כמה שיותר כח שנכנס ב4000 ש"ח תוך כדי הקפדה על התנאים הבאים: חשוב שיהיה אמין מבחינת השירות, זמן סוללה ארוך וכרטיס מסך יחסית חזק. הנה הנתונים מהסטיקי: * מטרות המחשב? SolidWorks ושימוש ביתי (סרטים, מסמכים, אינטרנט), הוא נשבע שהוא לא נוגע במשחקים עד לסיום הלימודים, אבל למקרה שהוא יתחרט, הייתי רוצה לשמור …
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000, עדיף באמת פחות.. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו COD AW, דוטה, ובעתיד THE WITCHER 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ספק כוח - יש לי במחשב הנוכחי 600w seasonic ו4GB זכרונות. לא בטוח שאשתמש בהם, תלוי אם מישהו יקבל את המחשב הנוכחי שלי. בכל מקרה תתנו לי מחשב עם ספק וזכרונות, ל…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שיכול להריץ תוכנות עיצוב ותלת מימד (revit, autocad וכו'). גודל מסך: 15 אינצ' מחשב של חברת dell בלבד. תקציב: 6,500 (גמיש) תודה רבה. :-)
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג מידי פעם, המשחקים החדשים ביותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" ואולי 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K, אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לא כאלו עם בקשות מוגזמות, בעיקר CSGO, COD ו- BF. מעוניין לשחק במשחקים ברזולציה של 1080p עם הגדרות גבוהות. ב- CSGO מעוניין לקבל 200+ FPS ובשאר 60+ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי, בשדרוג אני רוצה לשפר את המעבד,כרטיס מסך, ולום אם. כל מה שמסיס כבר יש, ונראהלי שזה מספיק לי בנתיים [לשיקולכם]. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD בעיקר, ומשחקים קלים. [הכי כבד פיפא 2012] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).בעיקר משתמש בBS PLAYER לסרטים, קצת אינטרנט ומשחקים קלים מאוד.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 2012 במק…
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חבר'ה. אני מעוניין לקנות מחשב חזק למטרה כללית- תכנות, גלישה, סרטים, משחקים לפעמים. חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ את וינדוס ויסטה ללא קושי בעתיד. בקשר לכרטיס מסך אני חשבתי לקנות לוח אם עם כרטיס מסך מבוסס עליו כדי לקנות כרטיס נורמלי ביוני בערך..חשוב לי שגם יהיה ניתן לשדרג בעתיד. חשוב לציין שOC לא יהיה והתקציב למפרט המחשב בלבד. איך המפרט הבא: מעבד: Core™2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוח-אם: 965G-DS3 s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E -האם הכרטיס המובנה יוכל לשרת אותי מבחינה בסיסית כמו גלישה, תוכנות..ויזואל, סרטים? זכרונות: 1 ג'יגה של קינגסטון צורב: LG DVD±RW GSA-H42NK x18 Black דיסק קשיח: 200GB 7200RPM, 8MB, SATA II בקשר למארז וספק ..אין לי מושג מה לקחת..היופי לא…
-
- 33 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן לכל מאן דבעי.. אס ככה. ישלי בערך 3500 שקל לשרוף על קניה של מחשב חדש שיחליף את הטרנטה הנוכחית. מצד שני (והנה הטוויסט!) טיפלתי בה לא רע, ככה שאני לא צריך כרטיס רשת, אני לא צריך הארדיסק או סי די רום, אני לא צריך צורב (ומן הסתם גם לא כונן תקליטונים, אבל זה ממילא גרושים), וגם לא מסך. אין לי צורך בכרטיס קול מיוחד. מעבר לזה, אני שלכם. אני זקוק קודם כל למארז חדש, לוח אם, מעבד, מאיץ גרפי, זיכרון, ספק כוח, ולאיש נחמד במעבדה שירכיב הכל ביחד. אין צורך במערכת הפעלה, או בהתקנה נוספת - את זה, בע"ה, אני אדע לעשות לבד. רוב תודות לעונים.
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברים, קניתי את המחשב הנ"ל - Dell XPS 13 דגם 9530 (2016) מארה"ב. הוא הגיע עם מתאם שעליו רשום: 45W OUTPUT - 19.5V==2.31A INPUT - 100-240V-1.3A MODEL No LA45NM131 הוא מתחבר למחשב מצד אחד ולכבל 3 פינים-אמריקאי מצד שני. האם אני צריך לקנות בארץ רק כבל חשמל מהמתאם לחשמל בארץ? אם כן, מאיפה מומלץ? האם אני צריך לקנות בארץ מתאם חשמל ואיתו גם כבל חשמל מתאים? אם כן, מאיפה מומלץ? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בלי רמקולים ואל תגידו AMD עדיף אני לוקח אינטל משיקולים אישים תודה
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חבר'ה, הכותרת בעצם אומרת הכל: אני צריך מחשב בעיקר לגיימינג ברזולוציה של 1920X1200 בצורה הכי טובה שאני יכול, אני זונת גראפיקה וביצועים אבל לצערי התקציב לא בשמיים, אני צריך מפרט חזק עד כ5,000 ש"ח לגיימינג! אבל אני קונה מחשב From Scratch, לא כולל מסך, אני צריך קייס, קירור, וכל העסק חדש! אני גם אשמח אם תוכלו להגיד לי ביחד עם המפרט עד כמה הוא יהיה אפקטיבי מבחינת הרצת משחקים חדשים (עם התייחסות לכבדים מביניהם) וכמה זמן לדעתכם זה יחזיק, כמו כן אופציות שדרוג בעתיד. צריך לכסות את התחת שלי תודה רבה! לב.
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב - 3-3.5K. שימושים - בעיקר אינטרנט, לימודים, שיוכל לעמוד בטאבים רבים פתוחים במקביל ובחלונות רבים של word, powerpoint וכו' במקביל, שיריץ יוטורנט בלי בעיה ויוכל לנגן סרטים 1080 בלי בעיה. OverClock - לא. ציוד היקפי - מסך, עכבר, מקלדת, רמקולים - יש, לא צריך לקנות. אני גם חושב להעביר את ההארדיסקים למחשב החדש. חנות מועדפת - KSP. - חשוב - שיהיה כמה שיותר שקט, בסולם 7-8, כל דבר קטן מפריע לי לישון ואני נוהג לישון עם מחשב דלוק, חשוב מאוד שיהיה שקט! כמו כן, אולי כדאי שיהיה SSD כדי שהדברים יעבדו יותר מהר (כדאי 250 או מספיק 120?). אני מתכוון לרכוש את המחשב בנתניה, אז אני מניח שמקומות כמו KSP, TMS וכו' זה סבבה (יש לי ניסיון רק עם KSP) ואני ארצה שהם יעבירו את ההארדיסקים הקיימים למ…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כבר חודש שאני מסתובב בין ספקים/משווקים וחנויות המציעים למכירה את ה Dell Inspiron 6400 ונתקל בבלבול רב הנוגע למפרט הטכני מצד החנויות. להלן כמה הבהרות חשובות בקשר למפרט הטכני: 1. בארץ נכון להיום אין אף ספק או חנות המוכרים את ה6400 בעל מסך קריסטלי (מה שנקרא טכנולוגית TRUELIFE), גם אלה שפרסמו שהם מוכרים עם מסך קריסטלי ברגע שנסעתי לחנות לבדוק הסתבר שהמסך הוא מסך מט רגיל קטסטרופלי. 2. מהירות השעון של הזיכרון DDR2 הינה 533MHZ בלבד!! עפ"י התקשרות רישמית עם DELL ארה"ב אין אפשרות לקבל את ה6400 עם DDR2 667MHZ ולא יעזור כלום, הרבה חנויות פשוט מפרסמות מידע שגוי בנושא וגם את זה נוכחתי לראות במו עיני, 3 חנויות שהגעתי אליהן לסגור עסקה וטענו שמהירות השעון 667 לאחר בדיקה בביוס התגלה שהז…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם תוכלו לעשות לי מפרט טוב ב7500 ש"ח? 512 Ram אני רוצה מארז יפה וטוב (יפה זה פחות חשוב...) כולל מסך, עם רמקולים, מקלדת ועכבר, אבל לא להשתגע במחירים של ארבעת אלה... כרטיס מסך של רדאון עם ספק כוח טוב. תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חבר'ה, התייאשתי! לא ידעתי שבחירת מחשב תיהייה קשה כל כך ומאז שפנטיום 3 עבר אני כבר לא יודע כלום במחשבים בכל מקרה אני צריך 2 מחשבים אחד ביתי רגיל למשחקים וורד אינטרנט לא רציני והשני משרדי שגם יעבוד עם אינטרנט וגם עם תוכנות גרפיות (autocad) וכו' בקשר למחשב הבייתי חשבתי ככה: מעבד: אין לי מושג!! אני לא יודע אם AMD או אינטל בכלל חשבתי שרק אינטל וAMD בכלל לא טוב וכנראה שזה לא נכון, אני רוצה משהו כמו 3.0 ג'יגה אני לא יודע איך זה הולך בAMD תמליצו בבקשה לוח אם: זה לא כל כך חשוב כמו שהבנתי רק שיהייה בלי כרטיס מסך מובנה אבל כרטיס רשת וכל מובנים רצוי. אני יודע שזה קשור למעבד לכן לא רשמתי איזה אני חושב זכרון: בקשר לזכרון הבנתי שDDR 400 זה האחרון, וכנראה שאני אקח אחד של 512MB אבל…
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים .. אני צריך לוח אם .. ספק כח .. ומעבד יש לי כרטיס מסך gtx750 ti 2gb סטיק אחד של 8 ג'יגה של kingston hyperx 1600 cl10 ddr3 ודיסקים קשיחים אחד 160 ג'יגה והשני 500 ג'יגה וספק כח של thermaltek 400w p/n w0165 התקציב הוא 1600 ואי אפשר לחרוג לא מתכנן אוברקלוק ! אני מחיפה ככה שהחנויות שאני יכול לקנות מהן ksp או איבורי תודה !
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הנה המפרט שאני עומד לקנות מKSP. מה אתם אומרים? איזה חלקים לא מתאימים? מה לשנות? Athlon XP 2500+(512k 333) 480 מעבד NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 490 לוח 512MB (DDR 400) Kingmax BGA 710 זיכרון RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1590 כרטיס מסך 120GB 7200 ATA-100 (8MB) 550 כונן קשיח Teac/SONY 1.44 50 פלופי Lite-on 52 x 32 x 52 (box) 220 צורב Thermaltake Volcano 10 110 מאוורר ATX MIDI 400W usb,p.stab.,silver 270 מארז MS Internet + MS Mouse Optical 120 מקלדת + עכבר תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, ותודה שנכנסתם! אני קונה מחשב משחקים חדש. ויש לי תקציב נאה של 12,000 ש"ח. אני צריך גם מסך (19 אינץ', LCD). אין צורך בציוד היקפי נוסף. בדקתי את המפרטים שהכנתם אבל הם די ישנים - העידכון האחרון הוא מלפני חמישה חודשים. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי עם המפרט.
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שוקלת לרכישה שני מחשבים ניידים כמעט זהים. באחד כרטיס מסך AMD Radeon 520 Graphic with 2GB GDDR5 VRAM, ובשני AMD Radeon 520 Graphic with 2GB DDR3 dedicated. איזה מהם עדיף, מי מתקדם יותר, חדש יותר, טוב יותר? המחשב לא מיועד למשחקים.. או אולי להשקיע יותר לכיוון AMD Radeon™ 530 Graphics with 4GB GDDR5?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
כפי שידוע - במחשב נייד 10 אינץ' לא קיים כונן סי די. ה-Windows יושב על סי די. מה אני עושה?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 7 3700X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1480 לוחות אם: MSI B4,50M Mortar Titanium כמות: 1 - מחיר: ₪ 474 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 318 ספקי כוח: Gigabyte PSU 700W PFC Bronze 80+ Modular B700H כמות: 1 - מחיר: ₪ 259 כונני SSD: Samsung SSD 256GB SM961 M.2 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 206 כוננים קשיחים: WD HDD 1.0TB 7200 64MB SATA3 Blue 3.5 כמות: 1 - מחיר: ₪ 180 סה"כ: ₪ 2917 השארתי לי בסביבות ה2000 ש"ח לכרטיס מסך, אני מתלבט בין RX 5700 XT לבין RTX 2070 Super/RTX 2080 (יש לי אפשרות להשיג משומש במצב חדש בטווח המחיר זה)…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אשמח להצעה למפרט בסה"כ של 5000, במידה וזה ממש נחוץ..אז קצת יותר. . מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - כל המשחקים החדשים בשוק. כגון GTA-5, COD-GHOST, AC5 וכול'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי מחפש לשדרג את המחשב הנוכחי (מפרט מלא למטה). חשבתי להשתדרג רק בכרטיס מסך אבל הבנתי שהמעבד ולוח האם כבר ישנים וצריך להחליף. בגדול אשמח להשאיר כמה שיותר חלקים, אבל אם צריך להחליף אז נחליף. תודה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 300 ש"ח חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) זה המפרט המלא הנוכחי מעבד - Intel Core i5-4590 …
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-