עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, בניית אתרים, תכנות, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD, משחקים (לא צריך הגדרות גבוהות רק להריץ משחקים חדשים כמו COD החדש), גרפיקה, עריכת מוסיקה.. חשוב מולטיטסקינג כי אני עובד עם הרבה תוכנות במקביל.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר ב Photoshop, Flash, After Effect, Maya, Cubase ועוד.. במקביל ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/א…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500. בעיקרון רצוי פחות במקרה שהמחשב עונה על הדרישות שציינתי וכמובן אפשר לחרוג אם לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אך לא שיקול ראשוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15.6 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

3. Started by antique,

התקציב בסביבות 2500 שקל - עדיף לא לנצל את כולו אבל אפשר גם לגלוש מעבר אליו בכמה מאות שקלים שימוש המחשב הוא למספר דברים: עבודה משרדית - גלישה אופיס וכד' - אני רוצה שיהיה מהיר וטוב בתחום הזה, שיהיה אפשר לראות בו סרטים טוב ובנוסף לזה - שיעבוד טוב למשחקי מחשב (לא חזקים במיוחד אבל יחסית כן) כמו קאונטר סטרייק וכד' ככה שטוב שיעבוד גם לגיימינג אין צורך בציוד היקפי המפרט צריך לכלול את כל הרכיבים חשוב שהמחשב יהיה שקט - בסלום בערך 7.5 לא מתוכנן אוברקלוק OC אין צורך לכלול מערכת הפעלה אבל יש צורך בהרכבת מחשב בחנות אין העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית אבל חשוב שתהיה אמינה ובת"א והסביבה - גבעתיים, ר"ג אין בקשות מיוחדות כלשהן ואין תכנון כלשהו לשדרוג המחשב אבל יהיה טוב אם יהיה אפשרי לש…

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום שלום, ראיתי דגם של thinpad edge 15.6 עם המעבד AMD Athlon™ II Dual-Core P320 לאיזה מעבד זה מקביל באינטל ?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by sipoor,

Latitude E5410 כרגע 2G זיכרון. בעוד שנה ישודרג ל 4 בשורה תחתונה מה עדיף להתקין win7-32 או win7-64? (כרגע משמש רק לאופיס וואינטרנט בעוד שנה ישמש גם לישומים סטטיסטיים וגרפיים)

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by liron_e,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד. השימוש העיקרי במחשב יהיה תכנות בvisual studio ועוד כמה תוכנות. המחשב הראשון: הדגש המחשב הזה הוא על המעבד החזק. אבל ההארד דיסק איטי. המחשב השני: במחשב הזה ההארד דיסק יותר מהיר, יש גיגה יותר זכרון וכרטיס מסך טוב. אבל המעבד פחות טוב. מה יותר כדאי? המחירים די אותו הדבר... ומה בנוגע לסוללה? למי יש יותר שעות עבודה? תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום, מחפש מחשב נייד למטרות גלישה, אופיס, אולי קצת צפיה בסרטי HD. לא למשחקים/עיבוד תמונה/חיזוי מזג אויר. נקודות חשובות: 1. מיועד למשתמשת מק לשעבר, היא דורשת טאץ' פד שיאפשר לה לעבוד עם שתי אצבעות, או איך שהם לא עובדים על המק. יענו להגדיל/להקטין תמונות עם הטאץ' פד וכל ה-gestures האלה. אני לא בטוח אם יש כזה דבר על מחשב שאינו של מק, ראיתי שלניידים של אייסר של משהו דומה. 2. גודל רצוי באזור ה-13". 14" זה המקסימום. 3. אורך חיי סוללה רצוי כמה שיותר, אבל לא קריטי. 4. משקל - כמה שפחות כמובן אזור 2 קילו. תודה מראש!!

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by nadav1379,

אני רוצה לקנות מחשב עד 2500 שח , אני רוצה שיהיה לו GEFORCE ,CD-ROM או ATI ,כונן דיסקטים ו DDRAM) 512 RAM) בלי מסך רק מחשב. זה אפשרי למצוא מחשב כזה? תנו לי את השמות של הפירוט של המחשב בבקשה. אני צריך את המחשב למשחקים. מאיפה אני קונה את המחשב במחירים האלה?.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום לכולם! קודם כל, בתוך אחד שחדש לאתר ולפורום, רציתי לשבח את כל מי שתורם מנסיונו ומזמנו לאתר!! כל הדברים מוצגים ברמה ממש גבוהה ומקצועית. התרשמות ראשונית טובה מאוד אני לא מבין גדול במחשבים וכבר מזמן לא התעדכנתי בכל החומרה החדשה ולכן אשמח לכל עצה והמלצה. אני גר בצפון, איזור עפולה - טבריה ומחפש מחשב all around לבית למשחקים (לא בגרפיקה מטורפת, בעיקר mmorpg ואסטרטגיה ברשת), לסרטים (גם לHD), אינטרנט ושימוש בסיסי למשפחה. ישבתי עם חבר טוב שמבין יותר ממני וביחד בנינו את המפרט הבא באתר של חברת מחשבים באיזור שלנו (הצעת המחיר בסוף היא מהאתר של אותה חברה): מעבד - Intel Core i3 540 Socket 1156 3.06Ghz 4MB BOX לוח אם - Gigabyte GA-H55M-UD2H H55 CHIPSET זכרון - Kingston Hyper X…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by GRiM,

תקשיבו, נשבר לי כבר מה- PIII 600MHz שלי ואין לי כסף למחשב חדש. כמו כן אין לי אפשרות לחסוך. מצאתי את המחשב הזה ב-P1000.co.il, מה דעתכם? http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=3067408 תציעו לי משהו יותר טוב אם אפשר. לא לעבור את ה-1500 ש"ח. אם עברתם, לא אתייחס להצעה.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אני סטודנט כך שתקציבי מוגבל לסביבות 6-7K גג. האתר Tablet PC Review ממליץ מאוד בחום על HP מסדרת tx2000. מצאתי אותו בסביבות ה6.5K כאן בארץ (שזה נראה לי הכי זול מבין כל הטאבלטים שמצאתי). הבעיה היא שהוא מבוסס על הAMD Turion שמפחיד אותי קצת, כי הוא פחות חסכוני ונותן פחות ביצועים מC2D באותו תדר. בנוסף הוא עשוי פלסטיק ולא חומרים קשיחים (כמו לנובו או Dell, לדוגמא). האם מישהו פה באמת ממליץ עליו? האם יש טאבלטים אחרים שמומלצים בטווח המחירים שלו? אני לא צריך את הרמקולים המצועצעים, או את כל האופציות הפלצניות של HD Playback, או אפילו DVD. המחשב הזה יהיה נטו לעבודה באוניברסיטה לסיכום הרצאות וכתיבה בו במקום על דפים. בנוסף, קרובים שלי טסים לארה"ב בשבועיים הקרובים. האם כדאי לי לבקש מהם לקנ…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. שלום לכולם , פונה אלייכם המקצוענים. . מה התקציב המקסימאלי? 7000שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן, לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ( Maya , Zbrush ,Photoshop , After Effects ) + משחק WoW (ובין לבין משחקים חדשים שיוצאים (לא בקטע של גיימר)) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya Zbrush - לומד כרגע, מתכוון להשקיע בתחום (תדירות גבוה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: WoW ומשחקי רשת , לא יותר מזה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. יש לכם הצעות? נב. זה צריך להיות מחשב שלם כולל כל הציוד ההקפי ומסך (שיהיה במחשב רק סי די בלי כונן דיסקטים הוא פשוט שונא את זה בדם)

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. אני צריך המלצה למפרט מחשב הכי בסיסי שיש לשימושי אינטרנט ומיילים בלבד, בלי סרטי HD ובלי משחקים כבדים. 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות 1000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 300 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט וקריאת מיילים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by yaloner,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה-6,000 ש"ח. הרבה עבודה משרדית ואינטרנט, קצת עריכת וידאו (חשוב לי שתהיה מהירה ואיכותית) וקצת סרטים. מה חייב להיות כלול בתןך ה-6,000 ש"ח ? מעבד Core 2 Duo - הבנתי שייתן ביצועים טובים יותר מה-Core Duo, בעיקר בעריכת וידאו. מסך 15 כניסת FireWire 3 שנות אחריות מה לא חשוב ? משקל כרטיס מסך - אני לא מתכוון לשחק, ועל-פי הבנתי לא צריך יותר מידי בשביל לראות סרטים. זיכרון - יכול להיות רק חצי ג'יגה כי יש לי סטיק של חצי ג'יגה שאני יכול להוסיף לבד. יש לי כרגע מועמד, Dell Inspiron 6400, כפי שניתן לראות (עם הבדלים קלים) בשתי החנויות הבאות: http://www.yhf-tech.com/scripts/prodView.asp?idproduct=62 http://www.shalmon-cs.com/shop/Product.asp?productid=2…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אפשר לחרוג במעט אם זה מצדיק זאת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי אופיס, סדרות בנטפליקס, אני נרשם ללימודי הנדסה אז יכול להיות שימוש ב matlab (אמנם לא בקרוב כנראה), פוטושופ חובבני\עריכת סרטונים חובבנית (סוני וגאס). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף לי שיהיה יחסית שקט אם כי לא קריטי ממש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של…

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by Mor Gabay,

1. מה התקציב המירבי? 5500 האם מתאפשרת חריגהבמידת הצורך? לא 2. מה שימושי המחשב: בעיקר גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בנוני 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כן אני נמצא באילת עדיף לי מחניות באילת גם ככה זה יותר זול 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עד סוף ינואר 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע …

18. Started by לוח שנה,

שלום לכם, האם יש חסרון במשחב נייד לעסק, לצורך הנהלת חשבונות ועריכת הצעות מחיר וכד'? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  19. Started by ערן B,

בזמן האחרון אני ממש מתעניין בקניית מחשב נייד, שניידות ורבגווניות אלו התחומים הכי חשובים לי. בחיפושי הרבים נתקלתי במחשב TX2520EJ של חברת HP. המחשב נשמע לי פשוט נהדר, המחיר נוח יחסית אך עליה וקוץ בה. המעבד הוא AMD, אומנם מהסדרה המתקדמת שלהם אבל עדין AMD. אני יודע שלרוב הפחד מהחברה הזו הוא פסיכולוגי, כי הם לא נופלים (ע"פ רוב) מהמעבדים של INTEL, אבל עדין נוח לדעת שיש לי מעבד אינטל ולא AMD, במיוחד בארץ... עכשיו שני שאלות, מה דעתכם על המחשב, בדגש על המעבד? האם יש מחשב דומה (מפרט+מחיר) שפועם בתוכו מעבד INTEL? מותג לא משנה, וגם ה- TabletPC זה סתם אופציה מבחינתי. (חיבור ה- HD נורא קורץ לי בגלל תחום עיסוקי..). העיסוק העיקרי שלי המחשב הם צרכים סטודנטיאלים והרצת ישומי גרפיקה קלים וח…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  20. אני מעוניינת לקנות מחשב לצורך לימודי ארכיטקטורה. מה שאומר שמחשב זה יהיה צריך לעבוד עם תוכנות של תלת מימד .מתוכנות פשוטות פוטושופ, sketchup ותוכנות כמו AUTO-CAD. אכן יש לי תקציב גדול אך לא חובה להשתמש בכולו. תקציב:8200 * מטרות המחשב: עריכה גרפית,דו מימדית, תלת מימד. ועבודה משרדית *מעבד: i5\i7 * גודל המסך: 13.3\15.6 * זיכרון RAM מינימאלי 6G * רזולוציית המסך: חשוב רזולוציה גבוה * משקל רצוי: 13.3-עד 2 ק"ג . 15.6 -2.5 ק"ג (עדין כמה שיותר קל) * נדרש זמן סוללה ארוך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אם מדובר בכונן רק SSD אז צריך זיכרון של 256 לפחות. אם מדובר בכונן רגיל אז מינמום 500 אם העדפה לתוספת של SSD. * יש לכם העדפה לחברה:: ASUS ,DELL ,TOSHIBA ,SAMSUNG,…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by NeoLink,

תגידו מה דעתכם והצעות לשיפורים לא מעל המחיר שכבר קיים(4500) כי אני יכול עדיין לשנות -------------------------------------------------------------------- 001904 1 NIS 588.25 NIS 588.25 0 ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [AMD/DDR] 001679 1 NIS 577.25 NIS 577.25 0 AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU 003026 1 NIS 159.39 NIS 159.39 0 Thermaltake Volcano SilentBoost CPU Cooler for AMD Athlon XP High performing ball bearing fan, increase airflow by intake air from multi-directional, All copper base Heat…

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. בכוונתי לקנות מספר מחשבים חדשים למשרד לעובדים מקצועיים בשרטוט בתוכנת אוטוקאד, אבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט האופטימלי. להלן דרישות המערכת: 1. תקציב המקסימלי 3000 ש"ח ללא ציוד הקיפי (מסך, עכבר, מקלדת) אשמח אם אפשר יהיה לצמצם ל 2500 ש"ח 2. המחשב משמש אך ורק ליישומי אוטוקאד ב 2D באדריכלות נוף (ללא תלת מייד או פקודות כבדות) אך בגרסאות מתקדמות של 2009/2010 (העבודה עם קבצים גדולים בנפח של כ -30-20 מ"ב) 3. עדיפות למחשב שקט (שאלת התקציב) 4. לא מתוכנן אוברקלוק 5. אין צורך לכלול מערכת הפעלה (המחשב מיועד לעבוד תחת XP פרו ) (או האם יש כבר נסיון עם מערכת ההפעלה חלונות 7 ביישומי אוטוקאד מהסוג שציינתי, ואם כן אז האם 32/64 ביט ?) 6. בעיקר חשוב לי האם יש חשיבות למעבד מהדור האחרון …

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Shadow64,

הזמן לשדרוג מתקרב ובא, משחקים חדשים כבר לא רצים כמו פעם.. המפרט הנוכחי נמצא מימין. אני חושב על מעבד 2500K עם לוח Z68 נחמד, 8Gb של זכרון 1600 וכ. מסך GTX570. את הקנייה אני מתכנן לבצע ב KSP בגדול, הדרישות שלי מהלוח הן 4 חיבורי USB3 לפחות, עם אפשרות ל-OC קל בעתיד. תאימות ל PCIeX 3 לטובת שדרוג עתידי יכול לבוא טוב גם כן. משהו קטן שמפריע לי, הוא שראיתי במרבית הלוחות שחיבור ה- PCIeX X16 של הכ. מסך צמוד לחיבורי PCIeX X1. כ. מסך כמו GTX570 (של אסוס במקרה הזה בגלל החיבור DP) לוקח 3 חריצים, ותהיה לי בעית מקום לכ. קול. אני מעדיף שיהיה קצת מרחק בין שני הכרטיסים ושלא ישבו צמודים אחד לשני. תודה מראש לכל העונים! פורסם גם בפורום לוחות מעבדים.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by peresay,

היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, למטרת עיבוד נתונים ולמידת מכונה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8000 עם אפשרות לחריגה אם החומרה מצדיקה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת קוד (עיקר השימוש הוא בשפות תכנות R ו פייתון) , כתיבת מסמכים גדולים, עיבוד בסיסי נתונים גדולים. לא מיועד כלל למשחקי מחשב וגם לא לצפייה בסרטים. השימוש מערב מולטי-טסקינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד …

25. Started by michaels,

אהלן , אני מעוניין לקנות מחשב עם דגש על ביצועים ומהירות חישוב. אין חשיבות לביצועים גרפיים (לא לגיימינג), וגם אין צורך במארז מהפנט. מה דעתכם על המפרט הבא? בנוסף, האם המחיר נראה לכם סביר? [table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל[/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מאווררים וגופי קירור[/td][/tr][/table][table][tr][td]מאוררים למעבדים Generic CPU Cooler For s1155/1156[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל[/td][/tr][/table][table][tr][td]GIGABYTE P67A-UD4-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 2133, 2xPCI-E[/td][/tr][/t…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים