ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש, בעיקר לגיימינג. מכיוון שהתקציב שלי דל יחסית, חשבתי ללכת על 8800GT ומעבד אינטל זול לאוברקלוקינג (E2180 לדוג') אני לא צריך ציוד היקפי, צורב והרדיסק. ממפרטים שניסיתי להרכיב כבר, עושה רושם שזה התקציב שאני צריך, אבל אם אין ברירה אני אוכל להתגמש ב100-200 ש"ח. תודה
-
- 7 תגובות
- 666 צפיות
-
-
מישהו אמר לי שזה מזיק לסוללה להשאיר את הלפטופ רוב הזמן בשקע עם הסוללה עד כמה זה נכון? והאם יש לכם איזה טיפים לגבי חיי סוללה? נ.ב. מדובר ב XPS 1530
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
הדגם של הנייד הוא SONY VAIO PCG-1TRA, אני לא יודע איזה גודל / סוג חיבור הוא צריך (זה לא בשבילי), אם אפשר עזרה במציאת דגם שנמכר (גודל שיהיה לפחות 40 גיגה) ונמצא במלאי באיזה מקום בארץ. תודה. כנראה שהדגם הוא PCG-TR1A ..
-
- 0 תגובות
- 682 צפיות
-
-
i5 3470 Ram 4 ddr3 Hard disc 500 giga Windows 10 pro Hd 2500 graphics האם זה מחשב ששווה לקנות ??
-
- 5 תגובות
- 600 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא: יש לי כבר מארז הארד דיסק וצורב. E5200 2GB kingstone intel pearl creek HD 4850 (מסך "19 1280-1024) ספק עוד לא סגור (אשמח להמלצות) לא מתוכנן שום OC או שדרוג האם המעבד יכול להוות צוור בקבוק? אולי עדיף להעביר קצת תקציב מהכרטיס מסך למעבד? מה דעתכם? תודה
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב סלוני עד 3000 ש"ח: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטי HD -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מחובר ל 50"+ מקרן רזולוציה מקסי' של 720 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. שלט מדיה סנטר של מיקרוסופט(לא חובה) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צ…
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
מטרות המחשב: משחקים + עבודה משרדית גודל המסך : לא קריטי רזולוציית המסך: כמה שיותר גבוהה דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא קריטי משקל רצוי: לא קריאי האם נדרש זמן סוללה ארוך: 6+ האם יש צורך ביציאות מיוחדות : HDMI BT גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח : * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: הכל רק לא asus * כל דרישה מיוחדת : אין
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מרגיש שהמחשב שלי הולך לקרוס אז החלטתי לקנות אחד חדש. התקציב הוא בערך 3500 והשימושים העיקריים שלו יהיו בעיקר גלישה וכו' אבל ייתכן מאוד שיכנסו יישומים יותר כבדים בעתיד אין צורך במסך וציוד היקפי, כמו כן צורב אני מביא מהמחשב הישן והכרטיס מסך (לבינתיים) על הלוח. הרכבתי מפרט, מה דעתכם ? Intel Core 2 Duo 6750 - 2.66 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 ASUS P5K-V - DDR2 - RAID - FIREWIRE - ATX 1GB KINGSTON DDR II - 800 - KINGSTON Original * 2 WD 160GB-8MB AAJS - 7200RPM S-ATA II COMPUCASE CI-6a19 400w ATX SUPER MIDI (black) TOWER CASE אגב, האם הזכרונות של קינגסטון עדיין נחשבים טובים ? יש חברות אחרות מומלצות ? תודה !
-
- 10 תגובות
- 601 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש בו בעיקר למשחקים ואינטרנט... לא לאובר קלוקינג או לעריכת וידאו רצינית...
-
- 6 תגובות
- 825 צפיות
-
-
1. תקציב מקסימלי עד 1000-1750 שח גג, עדיף כמה שפחות. 2. שימושי המחשב -הורדת סרטים. הצגת סרטים וסדרות ב HD, גלישה באתרים ו STREAMING מ NBA.COM של משחקים לייב. זה שימוש תדיר ביותר אך לא דורש הרבה מלבד חיבור מהיר. לא יהיה שימוש עבור משחקים כלל. 3.המחשב יחובר לטלוויזיה של HAIER 32 אינץ בחיבור HDMI, לא יודע איזו רזולוזציה זה יציג אבל מעדיף כמה שיותר איכותי. 4. יהיה צורך בעכבר ומקלדת אלחוטיים. 5.כרטיס הסאונד - עדיפה יציאה דיגיטלית אופטית שתחובר למערכת סרואנד של פיליפס. 6.שקט - עדיף שקט יחסית שכן ישב בסלון ולא יכובה לעולם 7.לא מתוכנן OC 8.אין צורך במערכת הפעלה/אופיס. הרכבת המחשב יכולה להתבצע על ידי במידה וזה יחסוך משמעותית. 9.אין צורך בחנות ספציפית. זול כמה שיותר עדיף. מתגו…
-
- 20 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
מעבד: Intel E6600 לוח אם: Intel Westchester 965 זכרון: Kingston 1G 667 DDR2 (בשאיפה להוסיף לו בן זוג מאוחר יותר...) קשיח: WD 250G SATAII 7200 16M כ. מסך: Gigabyte FX7300GT 256M מארז: Hec Compucase 6A19 + PSU 400W צורב DVD: י LG x18 DVD נוסף איך זה נראה לכם? מציעים שינויים? אין לי מושג ב OC, כך שזו לא המטרה אבל אנחנו משתמשים בתוכנות שונות קלות וכבדות, וצופים שבעתיד הלא רחוק יהיו תוכנות רבות שידעו להשתמש בליבה הכפולה (והמרובעת...) מבחינת משחקים - כן, אבל מעט
-
- 9 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום המקצועי והמדהים הזה, אני זקוק למחשב חדש לצורך עבודה בגרפיקה די כבדה - Photoshop ובניית אתרים(לא עריכת וידאו ורינדורים) לצורך פרנסה. ב'מפרטים מומלצים' אין קטגוריית גרפיקה ובחיפוש בפורום על "גרפיקה' מופיעות תוצאות מ 2003/4 בלבד... אז ככה: - התקציב שלי די מוגבל - 3500 ש"ח בערך (עדיף פחות אם אפשר) הבנתי שאפשר להכניס בתקציב הזה מעבד I5 עם לוח P55 תואם, ו-4ג"ב DDR3 - (ראיתי איפשהו שאדובי התאימה את Photoshop לעבודה עם מעבדי INTEL) - אפשר להסתפק בכונן קשיח קטן או לוותר עליו כיון שיש לי בבית מיותר 750GB 32mb 7200rpm SamsungHD753LJ - לא מבין בOC, לא משתמש בגיימינג בכלל. - 5 במפלס השקט. - עוד פרט: האיזור שלנו מלא אבק, אז התחשבו נא בסוג המארז התואם לז…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רק קהילת מחשבים ניידים, אני מעוניין ברכישת מחשב נייד, אחרי 6 שנים עם הלנובו שקניתי בהמלצת הקהילה פה... מטרות המחשב זה עבודה משרדית, אולי קצת עריכת וידיאו , משחקים או קידוד, אבל הכל ברמה משרדית, אין צורך בכרטיס מסך או מעבד חזקים במיוחד לעניינים אלו (חשבתי על i5 או i7, מעדיף עם הסוול על סמך תחושה, לא מבין מה זה ממש). גודל מסך חשבתי על 13.3, בוא נגיד שזו העדיפות, אך אם יש יתרון לאיזה דגם שבמידה אחת מעל או מתחת, זה בסדר. רזולוציה אני נוטה להגיד גבוה ככל הניתן, אבל בנושא הזה אשמח לעצתכם. משקל רצוי שיהיה קל ככל הניתן, זמן סוללה ארוך ככל הניתן (בלי להתפשר על כוח עיבוד או איכות מסך) מבחינת זיכרון קשיח כמו שאמרתי אני רוצה אולטרה בוק אז 128 או 256 פלאש בלבד, (ראיתי שרוב הדגמ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב הוא 4500 עד 5000 ש"ח, כאשר ה-5000 הוא ממש גבולי אז לא לחרוג אפילו בשקל, ועדיף שיהיו כמה שיותר אפשרויות שדרוג. ללא צריך ציוד היקפי. יש לי דיסק קשיח מהמחשב הקודם SATA 80GB ואני מעדיף לקנות אחד חדש עם נפח גדול יותר, אבל במקרה שאני יוותר, השיפור במפרט יהיה גדול? תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מבקש מפרט לשימושי אופיס, צפיה בסרטי HD וגלישה באינטרנט בתקציב של כ-2,500. מעוניין לחסוך בתקציב כמה שניתן אך לא על חשבון איכות. זיכרון:4GB לא פחות. אילו זכרונות כדאי לקנות? הם יש עדיפות לתצורה של 4 זכרונות של 1G על פני 2 זכרונות של 2G. HD: מעוניין ב-HD BLACK בנפח 1TB או 2TB מארז: חשוב שיהיה מאוורר ושקט. אך לא צריך שיהיה שקט לגמרי. לוח אם : מעונין בלוח אם P8H67-M PRO - מה דעתכם? התקנים: מעונין שהמחשב יתמוך בהתקני ESATA/SATA3/ USB3 מערכת הפעלה:כדאי אבל לא חובה שהמחשב יהיה מותקן WINDOWS 7 PRO זהו סך הכול התקציב הוא 2500, ועדיף שישאר באזור ה2500 , להשתדל לא להתקרב מדי ל3000 שקלים. חשוב לי גם לשמור על אופק שדרוג למחשב. תודה, איל
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במפרט למחשב משהו לאחי הקטן(בן 20 ) עד 3000 3200 שח לא יותר סוקט 478 כמובן לא AMD 512 מגה אם אפשר לא כולל מסך!ואיפה אפשר לקנות? המחשב יהיה ליישומים שכולנו משתמשים אינטרנט סרטים משחקים בינונים לא 9800פרו שיוכל להינות מהמחשב ולא יפגר בטק מאחורה בעוד שנה הנה מפרט שאני מצאת דרך חברה שאני עובד איתם אילו מחירי דילר לא כולל מעמ לוח אם INTEL865 8IPE1000Gגיגהבייט 87$ $209 478\1MB\FSB800 P4 3G BOX $71 R7200\8MB WD80JB $75 128mb, 128bit, DVI R955128D R9550 $54 kingston 2*256mb DDR pc400 $27 כסוף + ידית ATX, USB 2753 שח
-
- 5 תגובות
- 810 צפיות
-
-
-
שלום שמי שמעון ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד להלן הפירוט הראשוני: תקציב עד 4000 ש״ח עם אופציה לגמישות * מטרות המחשב? עבודות בתוכנית אוטוקאד, עבודות משרדיות,וצפיה בסרטים * איזה מעבד מסדרת ה-i7 הכי יתאים? * איזה כרטיס מסך הכי יתאים בטווח המחיר? * גודל המסך? 15.6 אינצ' אבל לא מחייב... * רזולוציית המסך? מינימום רזולוציה של 1024x768 * גודל של כונן קשיח? 1TB-750GB *מערכת 64 ביט *סוללה עדיפות לחזקה *עדיפות לאחריות 3 שנים איזה מעבד וכרטיס מסך יתאימו לי מבחינת התקציב? בהתייחס לנתונים שרשמתי ואשמח לקבל המלצות על דגמים שאתם חושבים שהם הכי טובים בהתאם לשימוש שלי תודה - - - תגובה אוחדה: - - - נכון לעכשיו אני מצאתי רק את המפרט הזה בתור אופציה אבל הסוללה שם די חלשה לטעמי. מה דעתכם? …
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא : 999 ש"ח - Athlon 64 3000 (939-pin) Box 860 ש"ח- Giagbyte GA-K8NS Ultra-939 nForce3 Ultra chipset 574 ש"ח- Samsung 256MB DDR 400 Original * 2 תודה
-
- 6 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב המיועד לעריכה של וידאו ותמונות דו מימדיות ברזולוציה גבוהה (10 מגה פיקסל ומעלה), משחקי מחשב, וכן צפיה בסרטים בפורמט FULL HD (פורמט 1080p). עבודה ברזולוציה של 1920X1200 באופן קבוע. דרוש לי ציוד היקפי מקלדת ועכבר (לא אלחוטיים) באיכות טובה לשימוש נוח ובצבע שחור. מצלמת רשת HD (רצוי כמובן בצבע שחור ) דרוש מארז שקט בצבע שחור עם קירור טוב. וספק איכותי. ללא OC. דיסק קשיח בנפח גדול ככל האפשר. יש ברשותי מע' קולנוע ביתי - מעוניין בכרטיס קול איכותי (מעדיף את Creative) יש ברשותי מסך LCD בגודל 24" מעוניין בחיבור DVI או HDMI (מה יותר עדיף?) כרטיס לחיבור לרשת האלחוטית בבית. התקציב הוא עד 5000 , מוכן לגרד עוד כמה שקלים במידת הצורך.
-
- 4 תגובות
- 508 צפיות
-
-
אני רוצה שהמחשב יהיה חזק כדי שיחזיק לפחות 5 שנים. בלי מסך בלי OC האם כדאי ללכת על המעבד הזה של AMD או על ICORE5 ? אני לא יודע לגבי המארז והספק אבל אני רוצה שהמחשב יהיה שקט 7/10 מה דעתכם על המפרט הזה: מעבדי AMD Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz 45nm Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For AM2/AM3 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיסי מסך GIGABYTE 9500GT 1GB GDDR2 DX10 HDTV HDMI DVI PCI-E 2.0 צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארזים Apollo AP-02 Midi …
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב פנטיום 3 667Mhz עם 128 זכרון, דיסק קשיח של 15 גיגה וכרטיס מסך Nvidia Riva TNT2 Model 64 32MB החלטתי לשפר טיפה את ביצועי המחשב והחלטתי: א. לקנות דיסק קשיח 60GB 7200RPM (מהירות הדיסק הקשיח והקיבולת שלו זה דבר שמאוד הפריע לי) ב. להוסיף עוד 128 זכרון (היה לי מחסור חמור בזכרון) לא החלטתי לשדרג מעבד כי זה יגרור גם שידרוג של לוח האם ואין לי תקציב לזה. יש לי כמה שאלות: א. איך ניתן לשפר את ביצועי המחשב בלי לקנות חלקים יקרים (ע"י Overclocking או שיטות דומות) ואם יש שיטה איפה אפשר למצוא מדריך שיסביר לי בדיוק איך לעשות את זה? ב. איזו מערכת הפעלה כדאי להתקין על המחשב (Windows 2000 / XP), אני לא משחק הרבה אחד מהירות מאוד חשובה לי, מה לדעתכם יעבוד יותר מהר בהתחשב במפרט …
-
- 12 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בקשה לחבר.. הוא רוצה מחשב לגיימינג שיחזיק ויהיה טוב כמה שנים טובות, ושיהיה לגיימינג. בסביבות ה4000 עם חריגה ל500 ללא ציוד היקפי תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 621 צפיות
-