ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום 🙂 אשמח לייעוץ עבור רכישת מחשב נייד שישמש לעבודה שוטפת עם תוכנות גרפיות,לרבות פוטושופ, לייט רום, אילוסטיירייטור ואין דיזיין. המחשב ישמש אותי לעריכת תמונות באיכות גבוהה (קבצים גדולים יחסית) ולעיצוב גרפי דרישות בסיס- 100% SRGB גודל 14"-15" 1TB SSD עדיפות ל-4K כרטיס מסך ומאיץ גרפי מתאימים עדיפות למשקל נמוך יחסית האופציות שהתמקדתי בהן- LENOVO YOGA. LENOVO LEGION, DELL XPS 15, ASUS ZEN BOOK כמובן שאשמח להכוונה לכל יצרן\דגם אחר. התקציב הראשוני שלי עמד על 5000-6000 ש"ח, ככל שאני קוראת יותר נראה שמה שאני מכוונת אליו עולה יותר (מתכנת להגיע לאילת לרכישה) מה המלצתכם למחשב אופטימלי לעבודה שציינתי? מה הם הפרמטרים שהם MUST…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
תקציב: 8,000 שקלים חריגה: ללא חריגה השימושים: גיימינג כבד וקצת סרטים האם אבצע אוברקלוקינג? לא חלקים שאין צורך לכלול במפרט? מערכת הפעלה נפח איחסון SSD/HDD: עד 1.5 TB גג ציוד היקפי נכלל בתקציב שיש צורך: מסך לניצול החומרה משום שיש לי מסך FHD. העדפות ספציפיות למארז: סירקולציית אוויר טובה, לא גדול, חלון צד ואשמח ללדים האם יש צורך בכונן דיסקים? לא, אנחנו ב 2020 חשיבה על שדרוג עתידי? לא יודע, סומך עליכם העדפה לחנות? רק מאילת, ההורים גרים שם. הערות: אם ניתן להכניס קירור מים (אם יש אפשרות וצורך), כנל RGB בזיכרונות וכרטיס מסך, זה יהיה מצויין. בנוסף - יש לי מערכת הפעלה, אין טעם לכלול במפרט.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
היי! אני מעוניין לרכוש מחשב לעריכת אודיו במחיר של 3,000 ש"ח. האם יש דבר כזה? אני מניח שאין צורך בכרטיס מסך עוצמתי ולכן אפשר להתפשר ברכיב הזה? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח ניתן לחרוג ב200. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב למוזיקה ועריכת אודיו. תוכנה עיקרית בשימוש: Ableton 10 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כונן HDD יש קורא דיסקים יש גם ספק כוח, לא יודע אם הוא מ…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, אפשר חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, בנוסף עבודה משרדית וצפיה בתכני 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך הכל, אוסיף HD פנימי של 2 טרה בנוסף לHD חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה, אין צורך באורות או פירוטכניקה... 7. ה…
-
- 14 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
תקציב מירבי – 3000 שח בחנויות במרכז הארץ אם יש באילת אז עד 3500. שימוש – לימודים, תוכנות אופיס וכו. ציוד היקפי – אין צורך. רכיב בסיסי שיש לי – לא. שקט פעולה – לא כל כך חשוב אבל עדיף שיהיה שקט. עדיף מחשב קל יחסית וגודל לדעתי 14/15.6 אינץ לא יותר. לא חובה מערכת הפעלה אבל אם יש מעולה. אין העדפה לחנות ספציפית בארץ יכול להסתובב ולהזמין חופשי. קניית המחשב תהיה בזמן הקרוב (חודש) יציאות וחיבורים - לא חשוב העיקר שיהיה יציאות בסיסיות אין צורך באופק שידרוג העיקר שישרוד 4 שנים כל החברות יתקבלו בברכה תודה ויום מעולה
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, מתלבט בין שני דגמים של lenovo THINKBOOK15 IIL ו-IML ההבדלת להבנתי הוא במעבד. האחד עם I5-10210U והשני I5-1035G4, הפער במחיר הוא כ-100 ש"ח. האם יש עדיפות לאחד מהם או משבחינתי זה יהיה זניח. השימושים - ביתיים , מולטימדיה וכו' . פרט לכך, למי שיש ניסיון עם אחד הדגמים אשמח למשוב/המלצה. בברכה
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, לפני שאני ממשיך בקנייה אשמח מאוד להתייעץ איתכם האם לדעתכם יש מה לשנות/להוסיף? השימושים בעיקר הם לאנימציה, רנדור, מידול. תודה :))) תקציב 9000 שח טיפה גמיש. -Intel core i7 7700 3.6Ghz 8MB Cache s1151 - Tray. - Noctua NH-D15S CPU Cooler. - Asus STRIX H270F GAMING LGA1151, Intel H270, DDR4, 2xPCI-E, DVI, HDMI, DP. - HyperX FURY 2x16GB DDR4 2400MHz CL 15 Kit. - Asus GTX 1080 Ti TURBO 11GB GDDR5X 2xDP PCI-E. - Western Digital Caviar Black WD2003FZEX 2TBSata lll. - Kingston SSDNow UV400 SUV400S37/480G 480GB SSD SATA III. - On Board 7.1 Channel Audio. ( sound card). - On Board 10/100/1000 (net device). - Antec 750W Active PFC Modular 80+ Bronz…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
צריך מעבד, לוח אם, זכרון RAM, ספק כוח וכרטיס מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג/תוכנות/סרטים HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD/battlefield/assassin's creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1880p 24 אינץ+- (חושב לקנות Samsung S25HG50FQM 24.5'' LED)…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, סוף סוף אישתי נתנה אור ירוק למחשב חדש :-). אני צריך המלצה למחשב עבור משחקים עם אפשרות עתידית למשקפי VR . משחקים לדוגמה: Wolfenstein 2 . המחשב צריך לשמש אותי לפחות בשנה הראשונה להגדרות גבוהות. (אני מחליף מחשב פעם ב-3 שנים) מסך המחשב שלי 22" של DELL נראה לי שהרזולוצייה המקס שלו 1680X1050 . התקציב 3500 ש"ח ואם יש משהו שממש שווה להוסיף עוד קצת עבורו אז אפשר למתוח עד 4000 ש"ח . הרד דיסק לפי דעתי מיותר, ההרד דיסק שלי כבר 5 שנים איתי ויש עליו גג 150 גיגה. לפי דעתי אפשר רק SSD. עם אפשרות לאוברקלוק סביר של המעבד בעתיד (לא משהו מיוחד) ללא ציוד היקפי, ללא תוכנות, רק חומרה. תו…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אז אני מתכונן לקנות את מחשב הגיימינג הראשון שלי!!! חקרתי ולמדתי אבל הייתי שמח לחוות דעתכם. יש כמה דברים שאני חייב: 16GB ram ddr4 לפחות 2400mhz לוח אם עם ארבע סלוטים בשביל אפשרות לשידרוג בעתיד מעבד חזק: מעדיף i7 דור 6 ומעלה אבל גם מעבד אחר חזר יהיה טוב, אך מעדיף אינטל באופן כללי, כרטיס מסך: gtx 1070 g1 הוא הכרטיס שאני כנראה אלך עליו, אבל אם תצליחו לבנות מחשב עם 1080 כלשהו או אם יש לכם המלצה, אשמח לשמוע. ssd: לפחות 250gb מסך: כרגע אין לי מסך(ולכן הוא נכנס בתקציב) אבל המסך המינימלי שארצה הוא asus VG248QE שמריץ ב 144hz ומגיב ב 1ms. אשמח לקבל מפרטים ואם יש לכם רעיונות אחרים שלא עומדים בדרישות שלי גם הם יתקבלו בברכה, תמיד י…
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני מעדיף להוריד הרבה מהתקציב אם אפשר ולשמור את הסכום למקצה שיפורים עתידי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לשדר מדיה החוצה חיבור HDMI למקרן (כרגע רק 1080p) ולפחות שני מסכים נוספים לעבודה עצמה. כלומר תמיכה בלפחות 3 מסכים פעילים בו זמנית. המון טאבים של כרום. לפחות 50. עריכה של תמונות מדי פעם, עריכת וידאו לעיתים רחוקות. תכנות ב IDE מבוסס Java (בעיקר Android Studio) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. היום הוא …
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב מומלץ לגיימינג שיחזיק לי לכמה שנים טובות וכרטיס מסך לפחות GTX 1070. עדיפות לאחד לא מרעיש או שמאוד מתחמם. ההתלבטות שלי היא בין שני אלו: HP OMEN: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=20961 LENOVO LEGION: https://ksp.co.il/?uin=40522&select=.268..271..132..159..413..211..2640..2639..4151..442. יש לכם רעיון לנייד גיימינג מומלץ יותר? בנוסף, האם לדעתכם מחשב נייח עם אותו מפרט יהיה זול יותר משמעותית? (ברמה ששווה לקנות מסך טוב ועדיין לחסוך?) תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה להזמין מחשב חדש לאמא שלי. השימושים הם תוכנות אופיס ואינטרנט לרבות צפיה ישירה בסרטים/סדרות. הדגש המרכזי הוא על מחשב שישאר אקטואלי לצרכים הבסיסיים האלה לאורך זמן. המחשב הנוכחי שעומד לפרוש לפנסיה החזיק מעמד 8 שנים. אי לכך הייתי מעדיף שלמרות שהתקציב נמוך, חלקים מרכזיים במפרט לא יהיו מיושנים (לפחות i3, לפחות 8 ג'יגה ראם...) שאלה נוספת - בהתחשב בכך שאין צורך בשטח אחסון גדול על המחשב, שכן היא לא מורידה שום דבר, האם אפשר להסתפק רק ב-SSD מבלי להוסיף HDD נוסף, או שיש סיבה שנוגעת לביצועים למה לא כדאי לעשות זאת? עוד דרישה אחת (יכול להיות שזה מובן מאליו היום) - יציאת HDMI. תודה מראש על העזרה.
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתלבט בין רכישה של 3 דגמים של DELL (עלות 3 הדגמים דומה): 1. Vostro 5471 2. Vostro 5370 3. Inspiron 5379 המחשב מיועד לצרכים משרדיים, חשוב שיהיה קל באופן יחסי (ולכן נבחרו דגמים בעלי גודל מסך 13.3"-14") ואמין. לא ברור לי האם ישנה עדיפות ל-Vostro מבחינת אמינות (המפרט נראה זהה ל-Inspiron, אלא שהאחרון כולל גם צג מגע - סוג של יתרון). כמו כן, האם ישנה עדיפות לדגם שמשלב דיסק קשיח SSD 128GB במקביל ל-1TB (איטי יחסית - 5400rpm?)? תודה מראש, ערן
-
- 14 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בחודשיים הקרובים (תלות בנתב"ג) אני עומד לעבור מטעם מקום העבודה למאוריציוס. מלבד המחשב הנייד שלי (של מקום העבודה) אני רוצה לקחת איתי מחשב (נייח מיני או נייד) לשימושים פרטיים - סרטים, סדרות וגיימינג "קל" (1440P - משחקי באטלפילד לדוג'). התקציב הוא כ-10K (ש"ח) עם אפשרות לחרוג במידה והתועלת שווה את העלות. אין צורך בציוד היקפי, אין צורך במערכת הפעלה ולא באופיס. מבחינת רכיבים, עדיף שהמחשב יהיה עם כמה שפחות חלקים "נעים" למרות שהמחשב יעלה איתי למטוס ושיהיה WIFI מובנה. חשוב לי שיהיה מחשב אמין (עד כמה שאפשר) מאחר ומימוש אחריות יהיה קצת בעייתי ולקנות במאוריציוס פחות רלוונטי בגלל היצע נמוך ומחירים גבוהים. דוגמה למחשב מיני שעלה כאופציה הוא…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים אחרי מעל עשור שלא נגעתי בשום לוח אם ומעבד וצברתי מלא קורוזיה בתחום אני מחפש המלצה לבנייה עצמית של מחשב נייח בעיקר לעבודה עם סוליד וורקס והעדפה לחומרה שעובדת על LINUX (להבנתי יש כאלה שלא עובדות עם לינוקס). כמובן בלי לישבור יותר מידי את הכיס ועם העדפה לAMD (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה פו). תודה לכל העוזרים.תקציב של עד 5K
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מזה כמה שנים אני מתחדש במחשב חדש, היות וגם החומרי גלם שלי הופכים לכבדים יותר אני צריך מחשב חזק יותר. כיום אני עם הI7 6900K וכרטיס מסך 1080 בדיעבד זה היה מיותר לגמרי לקנות את הK היות ואני לא מתעסק עם OC על כל פנים, אני זקוק למפרט שיחזיק אותי שוב לכמה שנים טובות אני מבין שAMD נותנים פייט לאינטל בכל מה שקשור לרנדורים אשמח אם מישהו ישפוך עוד אור בנושא הזה כי למעשה רנדורים ועבודה שוטפת זה הכי חשוב לי הרכבתי מחשב ואשמח לדעת האם יש מה לשנות, בין אם זה להוזיל או בין אם זה לשפר אני מבין מחברי האתר שאין מה להנעל על M.2 של סמסונג, אם יש משהו טוב יותר במחיר טוב יותר גם אשמח לשמוע, אני לא מקובע על שום חלק. כן חשוב לי שכל החלקים יע…
-
- 14 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
תקציב: 4000₪, עם סטייה אפשרית עד 410₪. תוכנות: GIMP, אינקסקייפ, Kdenlive, Virtualbox. אחריות: חשובה אחריות לשלוש שנים מהיבואן הרשמי. מערכת הפעלה: עדיף מחשב ללא מערכת הפעלה. גודל מסך: עדיף 15.6 אינץ' ומעלה. שלום, יש מחשב נייד שלדעתכם כדאי לקנות עם התקציב שציינתי למעלה ושאפשר להשתמש איתו בתוכנות למעלה? חשוב שהמחשב יהיה עמיד ושלא יתחמם מהר. יש כזה? -נ״ב- סדר העדיפויות לגבי המחשב: 1. עמידות ואחריות מיבואן רשמי 2. שהמחשב לא יתחמם מהר 3. גודל המסך 4. ביצועים מצאתי את הדגם Dell Vostro 15 3000 3500 VM-RD09-12485. כדאי לקנות אותו, או שלא?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12000, אפשרי לחרוג אם באמת שווה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (חדשים, SHOOTERS בעיקר..), סרטים\סדרות, עבודה משרדית (הרבה טאבים בכרום פתוחים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מצרף בסוף את המפרט מחשב הנוכחי שלי, אפשר אולי להוסיף משם את הכוננים/מארז. אבל בכל מקרה ארצה גם לפחות 1TB M2 NVME. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת ה…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחפשת מפרט למחשב עבור ביצוע הדמיות ושימוש בתוכנות תלת מימד. תוכנות שבדר״כ משתמשת 3d max. veray. blander מחפשת מפרט שיעמוד בעומס, קיבלתי המלצה על כרטיס מסך rtx 3070 NVidia והבנתי שהזיכרון 32g זה מה שאני צריכה. מפה צריכה את עזרתכם.. במידה התקציב שהצבתי לא מאפשר זאת, אנא הציעו לי מפרט בתקציב המתאים לצרכי. תודה
-
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אז אחרי הרבה שבירת ראש, מסמן שזה הכיוון למחשב שיורכב ויצטרף ל GEFORCE RTX3090. אני תוהה אם הקירור במפרט מתאים, אשמח לחוות דעת המומחים. וכמו כן, האם לוח האם מספיק טוב למפרט גם כן. תודה רבה המחשב ישמש כתחנת עבודה לעבודה בתלת מימד - סינמה ובלנדר תודה! מעבד - AMD Zen3 Ryzen9 5950X 16 Core/32 Threads - With New PC Only - Base Clock: 3.4GHz - Max Boost Clock: 4.9GHz - Without Fan - 105W TDP - Zen 5000 Series - Tray לוח אם- TUF-GAMING-X570-PRO-WIFI-II - ASUS - AMD AM4 socket - X570 Chipset 3rd Gen AMD Ryzen™ Processors - 4x DDR4 - ATX SSD - MZ-V8P2T0BW - Samsung - 2048…
-
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
- 3 followers
-
-
בס"ד אשמח לקבל מפרט לילד בן 13 למחשב למשחקים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 דש" חריגה עד כ- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון: CALL OF DUTY,FAR CRY 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, מסך (גדול), מקלדת, עכבר, רמקולים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…
-
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
- 3 followers
-
-
אני צלם חובב ,מבקש חוות דעת על המפרט מ KSP למחשב נייח בעיקר לעיבוד תמונות במיוחד על הכונן SSD והכרטיס רשת תודה מראש https://ksp.co.il/t/unE34J
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בסכום של עד 3,000 שח, למטרות משרדיות בעיקר, אבל חשוב שהתצוגה תהיה חדה והצבעים ייראו מדויקים. נראה שהתמורה הטובה ביותר מבחינת מפרט היא המחשבים של לנובו מKSP, אבל אני חושב שהמסך שלהם לא כל כך טוב. יש לי לנובו ideapad שקניתי לפני שנה וחצי, גם בה-3,000 שח ותצוגת הצבעים בו ממש לא טובה. יש דרך לדעת מה איכות המסך? רשום רק את הרזולוציה וכולם מציעים את אותה רזולוציה. יש חברות מחשבים עם מסך טוב יותר למחשב נייד? תודה!
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3.5 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בסיסי ביותר- גלישה, שימוש בתוכנות פשוטות ולא כבדות, נוסח אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שלא יהיה -רועש-, מעבר לזה כמובן הכי שקט שאפשר רצוי... 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי מדי 7. האם ה…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-