עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 12000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - מסך רצוי 27 אינצ` IPS GSYNC(אם זה קריטי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - KSP 9. מתי מתוכננת קניית ה…

2. המחשב שלי מעצבן אותי והחלטתי שאקנה מחשב חדש ואחבר את כרטיס המסך הישן בנתיים עד שתצא הסדרה החדשה של הכרטיסים, חשבתי על משהו כזה: https://www.tms.co.il/31677 מה אתם חושבים? המלצות כלשהן?

3. Started by din264,

שלום אני היום מבצע הזמנה אשמח לדעת על איזה מהמפרטים הבאים ללכת. ההבדל בניהם בסביבות ה500 שח http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=5be00b2ea4f32 http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=5be0093ab602c http://startpc.co.il/build/media/build/viewBuild.php?uid=5be00a6824972 תודה מראש לעוזרים. המחשב מיועד בעיקר לסרטים וגלישה, אבל מידי פעם משחקים פשוטים על הגדרות מינימאליות. אני מחפש מחפש שישרת ל5 שנים הקרובות

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר, אדובי, עריכת וידיאו ב4k, אולי אפטר אפקט שימוש תדיר לצורך עבודה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות ל4k אם התקציב שרשמתי מאפשר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות …

5. שלום, השתמשתי בעבר בפורום הזה מספר פעמים כדי להרכיב מפרט לפני קניה ואני מאד מרוצה מהמחשבים שקניתי. אשמח להתייעץ אתכם לגבי מפרט של מחשב נוסף למטרת עריכת סאונד ווידאו: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שקל. אפשר לחרוג מעט, או לחסוך קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה של סרטונים ב-HD, עריכה של סאונד. המחשב מתוכנן בעיקר לעבודה עם Adobe Premier ו-QBase 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כרטיס קול חיצוני ש…

6. Started by Orun,

שלום לכולם, אשמח לעזרה במפרט מחשב גיימינג בסכום של 6000 ש"ח. בנוסף אני מעוניין לקנות מסך שיתאים למחשב, אני מעוניין במסך עם רזולוציה שמעל 27 אינטש. בסכום של עד 3500 ש"ח, אם יש בתקציב הזה מסך קעור אשמח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? , אשמח אם אפשר בפחות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר…

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. המפרט שלי כרגע הוא כזה ורציתי לשדרג לו את הRAM ל 16 גיג'ה, ולהחליף כרטיס מסך לGTX1050TI. *המפרט משנת 2013 הוזמן מTMS בזמנו* יהיה חכם להשקיע בשני הרכיבים האלה על גבי מערכת מ2013 ? הספק כוח יעמוד בדרישות? (הכרטיס אמור לדרוש 300W בפיק ) או שכבר כדאי גם MB. המחשב מיועד לגיימינג בינוני. S787G2GD5HDN Sapphire 7870 2GB GDDR5 GHZ Edition Dp - הכ.מסך הנוכחי C3470T Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray 1 E4…

8. Started by hayde,

היי, אני מחפש מחשב נייד לשימוש אקדמי/עסקי. השימוש לעבודה יומיומית באתרים שונים, ולכן המשקל חשוב. חשוב לי שהמחשב יגיב ויעלה מהר, ולכן חשבתי על דיסק SSD גדול מאוד, מה שמעלה את השאלה של מחשב נייד עם שני דיסקים קשיחים? המחשב מיועד לעבודה עם ציוד היקפי חיצוני, ולכן גודל המסך לא מאוד חשוב. המחשב מיועד לעבודה לכמה שנים טובות קדימה, ולכן האמינות חשובה. עדיף שלמחשב יהיה מעבד שעדיין נתמך על ידי חלונות 7, שכן חלונות 10 היא מכונת ריגול לא פחות מאשר שהיא מערכת הפעלה... הדרישות העיקריות, לפי סדר חשיבות יורד: משקל -- עדיף מתחת ל- 1.5 ק"ג. אחסון מהיר בנפח 2TB לפחות: אפשר SSD בנפח 2TB או SSD קטן יחסית + דיסק קשיח רגיל גדול. זיכרון RAM מהיר: נפח …

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  9. Started by The-Gamer,

רציתי לדעת מה אתם חושבים על המפרט הנ''ל: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i7 8700K / 1151 Tray - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 1560 קירור למעבדים: Noctua NH-U12S CPU Cooler - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 235 לוחות אם: Asus PRIME Z370-A כמות: 1 - מחיר: ₪ 787 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R כמות: 1 - מחיר: ₪ 870 מארזים: Antec P8 Tempered Glass Case - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪ 252 ספקי כוח: Corsair PSU 650W TX650M 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 404 כונ…

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. שלום לכולם מחפש מחשב נייד עד 2500 שח וזקוק לעזרתכם כל הדרישות מופיעות למטה תודה על העזרה תקציב מרבי והאם יש אפשרות חריגה: 2500 שח חריגה של 300 שימוש המחשב: שימוש של סרטים גלישה באינטרנט ואולי בעתיד תוכנות לימודים (כרגע לא יודע איזה אבל לא משהו כבד) צורך בציוד היקפי: אין רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט: לא משהו שאני מכיר חשוב שקט: בעדיפות שיהיה שקט אבל זה לא ימנע ממני לקנות את המחשב האם מתוכנן אוברקלוק: תאמת שאני לא יודע מה זה אבל אני מקשיב להמצתכם מערכת הפעלה מועדפת: ווינדוס 7/10 ושהמחשב יובנה בחנות חנות מועדפת או אזור: אני גר בחולון ונייד להגיע למקום…

11. Started by duki1,

היי חברים אני מעוניין לרכוש נייד זול לצרכי לימודים (שמיעת הרצאות מגוגל דרייב ופתיחת מסמכי וורד ו-pdf) וגלישה באינטרנט. ישנם שלושה דגמים זולים שראיתי באייבורי. חשוב לי שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן ללא טעינה ושהטעינה תהיה כמה שיותר מהירה, ובמידה ויש קרינה שונה בין מחשבים ניידים, חשוב לי שהקרינה תהיה כמה שיותר נמוכה. אלה האופציות: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22822 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=25114 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19181 מה לדעתכם האופציה הטובה ביותר?

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. Started by ORrrr,

שלום, כצפוי, הכי מינימלי שאפשר גודל מסך 15. שני דגמים שנראו לי: lenovo ideapad 330 - i3 7020 1year warranty dell inspirion 3567 - i3 6006 3year warranty תודה, אור

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. היי, יש לי מחשב נייד- המפרט מופיע בלינק הזה: https://imgur.com/a/hJ5EVJK חלק מהדברים שאני מריץ באינטרנט (כגון מנהל מודעות בפייסבוק) עובדים מאוד לאט. הם רצים דרך ה Chrome, וכשאני מריץ אותם במחשבים נייחים מזדמנים שאני מוצא- הם עובדים הרבה יותר מהר. החשד שלי הוא שהבעייתיות במחשב הנייד נובעת מזה שכרטיס המסך שלו הוא onboard ולא חיצוני. האם אני צודק? מה עשוי להשפיע על הביצועים של אפליקציות אינטרנט בכרום מעבר לזה? תודה

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by shnoogyg,

היי היי, מחפש לקנות מחשב עבודה לאימי העוסקת באדריכלות ועיצוב פנים. אני מחפש מחשב שיריץ בעיקר תוכנות CAD, אך גם יוכל לתפקד גם בשימוש בתוכנות אדובי (תכלס אילוסטרייטור ופוטושופ, לא פרימייר וכאלה) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 (ניתן לחרוג מעט במידת הצורך (גג גג 5500 - עדיף שלא) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (CAD, פוטושופ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך - ופה יש נקודה חשובה - המסך צריך להיות גדול (לפחות 27, ושיהיה איכותי, עם פלטת צבעים טובה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צ…

15. Started by orch30,

היי, מחפשת המלצות על מחשב נייד לצורכי פיתוח. כזה שלא מתעייף בזמן דיבאג ועומד בעומס עבודה. דרישות: i7 - 4 ליבות, 16 ג'יגה זכרון (עם אופציה ל32), מסך 14 אינטש לפחות, 512 SSD בונוס- סוללה שלא נגמרת תוך שעה. נוסו כבר dell 7480 (נפילה) וxps 15. ממש ממש לא חייב להיות מחשב של dell. תקציב לא מוגבל. תודה רבה רבה

16. שלום אשמח לשמוע על מחשב נייד מומלץ חשבתי אולי על המחשב הזה, הוא פשוט הכי קל שפגשתי בחיפוש (1.2 קילו): https://ksp.co.il/?uin=46262 יוצא לי 2300 ב-KSP אילת אבל לא מצאתי ביקורות מספקות ברשת, אשמח לשמוע מבעלי ניסיון האם זה מחשב טוב? ליין בסדר? אם יש לכם רעיון למחשב אחר שמתאים לצרכים אשמח לשמוע, חשוב לי משקל קל כי הוא מיועד לנשיאה יומיומית לעבודה מצורף השאלון תודה לכולם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי הכולל אופיס (וורד ופויר פוינט), סינון תמונות, קריאת מיילים וכו'. 3. האם יש …

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. שלום רב, אני זקוק למפרט מחשב בתקציב של 6,000 ש"ח אשר כולל ציוד היקפי: מסך, מקלדת, עכבר, אוזניות ומיקרופון. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח, במידה ויש חריגה קטנה אשר שווה את התמורה אשמח שתציינו זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך, מקלדת, עכבר, אוזניות (עם מיקרופון מובנה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ללא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (O…

18. אשמח לעזרתכם, עדיפות לרכישה באילת על מנת להוזיל\ לקבל מחשב יותר טוב באותו סכום :-) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכה גרפית, משחקים כשימוש משני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD 1TB צריך בנוסף עוד 2TB רגיל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…

19. שלום, אני מבקש את עזרת הפורום בהחלטה על מפרט למחשב שאקנה בחלקים באמזון בבלאק פריידי (יש לי הזדמנות להביא את החלקים מארהב בזמן הזה) אני לא יוצא מתוך הנחה שיהיה יותר זול אבל מקווה להשיג כמה מבצעים על מנת להוריד את התקציב. במקביל לתשובות לשאלות של הפורום, אשמח לתשובה לגבי איזה כרטיס מסך הכי כדאי לקנות. השימושים של המחשב יהיו: גיימינג בעיקר סימולטורי נהיגה גכון iracing, rfactor, asseto corsa. וכן עבודה עם תוכנות תכן מכני ואלקטרוני כגון solidworks,fusion 360, altium. המחשב יחובר כרגע לטלוויזית סמסונג סדרה 8000 4K, לכן אשמח לנצל את יכולות הטלוויזיה ל4K. השלב השני הוא לקנות מערכת VR כמו ה VIVE PRO ובמידת הצורך לשדרג. (בעיקר כרטיס מסך ממה שאני…

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. Started by razabc207,

שלום, מזה 10 שנים אני משתמש בנייד של טושיבה (A500-1DN). המחשב סופר-אמין, "לא ראה מעבדה" אפילו פעם אחת ומעולם לא חוויתי בעיות רציניות. מבחינה חיצונית, איכות הגימור והפלסטיקה מצויינות. אם הוא לא היה ישן מדי (!) לא הייתי מחליף אותו. לאחרונה קראתי שטושיבה מפסיקה לייצר ניידים למגזר הפרטי ומכוונת יותר למגזר העסקי-ארגוני. בכל זאת, אני צריך מחשב נייד חדש ומאוד מתלבט לגבי החברה. Dell עושים רושם של בחירה טובה גם מבחינת אחריות אבל הפלסטיקה לא ברמה שאני מכיר. את MSI לדוגמה אני לא מכיר בכלל. מ-Asus ממליצים להתרחק. אשמח להכוונה לגבי חברה שהמחשבים שלה איכותיים (חיצונית ופנימית) ואמינים כדי לנסות לשחזר את ההצלחה של טושיבה (מבחינתי). נשים בצד את הכסף- אני מ…

21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K (אפשרות חריגה של 1K) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח Web. ברגיל מריץ חצי מיליון טאבים בשניים-שלושה דפדפנים נפרדים, PHPStorm, מכונה וירטואלית אחת או שתיים שמריצות Ubuntu Server (LAMP). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא צריך SSD או כונן קשיח (מועברים מקיים). - המארז הנוכחי שלי הוא P182, ואני יכול להמשיך להשתמש בו, אבל אשמח לשמוע המלצות גם על מארז חדש. אני אוהב עיצוב סולידי כמו של ה-P182 או סדרת…

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by LIAM BEN GAL,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני מתחיל לימודי סייבר ואני משחק אז אני צריך מחשב שיריץ הכל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים דיסק קשיח של 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? השקט דיי חשוב (לא חובה) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

23. שלום חברים חבר מבקש המלצה ללפטופ בעיקר לWORD וגלישה קלה ברשת 15.6. היום יש לו 4GB זיכרון וצריך 8. צריך להיות שחור ולא כבד מדי שמותקן עליו מערכת הפעלה עם רשיון, ואופיס(אם קיימת אפשרות כזו) תקציב-עד 3000, ואם אפשר לחסוך עדיף. רצוי עם SSD. יצרן עם אחריות של איסוף וחזרה ללא תשלום תודה לכולם

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Yishay 666,

מחשב נייד עד 1500 שמתאים לדברים כמו פוטושופ דיסקורד ועוד תוכנות בסגנון הזה וגם למשחקים כמו cs go יש כזה דבר? תודה.

דיונים חדשים בפורומים