ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
היי אני רוצה לקנות מחשב חדש לגיימינג קל, אני כבר לא מעודכן בעולם החומרה והטכנ' החדשות לכן אני צריך את העזרה שלכם :) מצורף שאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח אפשר לחרוג אם ההבדל משמעותי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) Samsung 850evo 250gb שאני אצרף 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי ש…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מפרט ממוצע פלוס- למשחקים, המלצות לשינויים התקבלו בברכה, בנוסף מחפש המלצה למארז וספק שקט ואמין, תודה מראש. *מעבד זה המעבד שלפי היחס ביצועים למחיר , היום הוא הכי משתלם. *הלוח-אם כמובן יקר יותר, אבל אני מכור לאסוס ולפי דעתי אף סתטיסטיקה לא יכולה לאבחן זמן מחייה של לוח אם, מנסיון אישי - לא מוותר על אסוס. *זיכרון הזול ביותר שמצאתי עם אופציית OC ובמהירות של 800 (אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה...) *הכונן הקשיח היחידי בשוק עם 5 שנים אחריות, חברה אמינה. *כרטיס מסך הזול ביותר בקטגוריית ה 8800 ולפי ביקורות שונות, אין הבדל ממשי שנראה לעין בינו לבין הדגם עם ה -640MB. *והצורב נבחר לפי אתר זה כטוב ביותר ממה שיש בשוק. **אה והכי חשוב המחירים פה יחסית יקרים, המחיר הוא בערך כ- 5% פחות מ…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את המחשב האישי שלי למחשב שישמש אותי ליצירת מוזיקה, משחקים ועריכת וידאו... הציעו לי את המפרט הבא וברצוני לדעת: 1. האם יש איזה רכיב שלא מתאים לשאר החלקים 2. האם עדיף במקומו רכיב אחר לניצול מירבי של המחשב. אז ככה: CPU: Pentium D 775 2.8G 2X2M TRAY 920 DUAL CORE - 1240 NIS MOTHER BOARD: ASUS P5LD2-VM - 650 NIS RAM: CORSAIR VALUE 2X512MB 667MHZ - 650 NIS VIDEO CARD: ASUS N7600GT - 1240 NIS SOUND CARD: AUDIGY SE 7.1 24BIT - 210 NIS DVD WRITER: DVD LG 8.5G 16X - 300 NIS CHASIS + POWER SOURCE: THERMALTAKE SWING SILVER 120MM FAN + 430W SATA 24 PIN PCI-E - 550 NIS SCREEN: MAG 17'' LCD B716 - 1350 NIS HD: Western Digital SATA 250GB 7200 RPM - 520 NIS …
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחשב בלי מסך ב4400 שקל נראה נחמד בעיקר כי הרכבתי אותו לבד תנו תגובות,הצעות,טענות,מענות,הארות והערות ;D
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני די NOOB אם אתם יכולים תבהירו לי בבקשה, אם נניח יש לי מעבד core 2 dou e6300, לוח אם עם צ'יפסט של אינטל 945 וכרטיס מסך של חברה כלשהיא של דגם X1900 עם 256mb על כרטיס המסך. איזה משלושת השדרוגים הבאים, לדעתכם, ישפיע הכי הרבה על שיפור במשחקים: * שדרוג מעבד ל e6600 *שדרוג לוח אם לצ'פסט 965 *שדרוג כרטיס מסך לאותו דגם רק עם זכרון 512mb תודה עריכה: תוקנו שגיעות כתיב
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. תקציב 4 אלף. עדיפות מוחלטת למערכת מבוססת AMD. יש ברשותי כרטיס מסך מסוג RX480 8gb. שיתחבר למסך FHD 144hz. יש ברשותי sdd 250 גיגה. לנצל הכל חריגה עד 400 שח עדיף שלא. חובה שיהיה לוח אם איכותי עם אופציה לcrossfire בעתיד ובגודל ATX ולא מיני או מיקרו. וספק כוח איכותי עם עדיפות למודולרי. הארדיסק רגיל של 1 טרה. וינדוס 10 מקורי. תודה.
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות מחשב חדש מבוסס על AMD 64 מישהו יכול להכין לי מפרט שיכלול: מעבד, לוח אם, זיכרון, כונן קשיח, כרטיס מסך, כונן דיסקטים, כונן די וי די, צורב, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים ומארז עד 8000 ש"ח תודה לכל העוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד ואין לי שום ידע בנושא. המחשב מיועד ללימודי תיכון, ICQ, מסנג'ר, גלישה באינטרנט, אימיול, צפייה בסרטים, מוזיקה ואולי גם משחקים לא כבדים במיוחד. אני לא מבין כלום במחשבים ניידים ולכן חשוב לי שתסבירו לי מה כדי לי ולמה. למה כדי לי לקנות 1 ג'יגה זיכרון ולא 2 ג'יגה? כמה מקום אחסון אני צריך על המחשב? למה דווקא המעבד והכרטיס מסך שהצעתם וכו'... תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, לפני התשובות לשאלון אציין שאני חסיד של אסוס כי אני אוהב את המוצרים שלהם אבל אם יש מחשב אחר מומלץ יותר אני פתוח להצעות (אשמח להסבר למה).. *מטרות המחשב- משחקים כבדים, צפיה בסרטים, עריכת סרטים (פרימייר, אפטר אפקט ושות') * גודל המסך- משפחת ה 15", מסך מבריק (הבנתי שיותר נעים לראות בו סרטים). * רזולוציית המסך- כמה זה קריטי ומה ההמלצה? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי - לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - לא משהו מיוחד * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?- אסוס * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) - לא פחות מ 750 ג'יגה כונן קשיח..RAM עדיף…
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני פחות או יותר מאוהב ב-Samsung 900X3A, אבל אני לא מכיר יותר מידי טוב את השוק נכון להיום. אני רוצה להחליף את הלפטופ שלי (דל וסטרו 13") בלפטופ חדש מהסגנון הנ"ל. הדרישות: כמה שיותר דק וכמה שיותר קל, זמן סוללה כמה שיותר גדול - ולמרות שזה סותר את הנ"ל - מחיר כמה שיותר זול האם קיימים מתחרים לסמסונג הנ"ל שעוקפים אותו באי-אלו פרמטרים ממה שציינתי? כלומר, אותם נתונים טכניים (לא אכפת לי שיהיה למשל איטי יותר, מה שחשוב לי זה מה שציינתי מבחינת עובי משקל וסוללה) אבל זול יותר = מצויין או למשל אותו מחיר אבל קל/דק/זמן סוללה ארוך יותר = גם מצויין תודה
-
- 15 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני כבר מתלבט כמה חודשים אם לקנות את זה זה ממש נשמע אטרקטיבי בעיקר למשחקים 1080P 60HZ-FPS מעבד i3 10105F TRAY ב 233 שקל לוח אם H510 עם 4 סלוטים של זיכרון ב 315 שקל סה"כ 548 שקל ----------------- אם אני קונה A520 + R5 5600 אני משלם 782 שקל שזה עוד 234 שקל השאלה אם התוספת הזאת שווה לצרכים שלי ? אני כרגע עובד עם מעבד דור 7 איי 3 של אינטל ובמשחקים הכול זורם חלק אין לי בעיות והכל ברזולוציה 1080P HIGH
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
פנטיום 4 2.8 כרטיס מסך 9600XT ג'יגה זיכרון (4 מקלות של 215 אני חושב) 80 ג'יגה זיכרון כרטיס קול מובנה (מעפן) מאוורר מיוחד כפול כזה מחובר (לא יודע את השם) לקירור הכרטיס מסך 3 כוננים 1 צורב DVD צורב רגיל וכונן רגיל כמה הוא שווה? אני מביא אותו אם הכל כולל אנטי ווירוס ווינדוס XP OFFICE קודקים ועוד מלא תוכנות למציאת ספי וור
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנט ומתכנן לקנות מחשב נייד חדש בתקציב של עד 5K אפשר לחרוג קצת... השימושים הם: לימודים (אופיס, טקסט וכו' ) וגלישה. חשוב לי מאד שהמקלדת תהייה נוחה להקלדה ושהמחשב יהיה קל לנשיאה (מתכוון להתנייד איתו הרבה) ומסך מספיק נוח לדרישות האלו -לא קטן מידי ולא ענק!! המחשב לא ישמש למשחקים או סרטים ואני מעדיף שיגיע ללא מערכת הפעלה. דרישות נוספות: מעבד חזק, נפח דיסק מינימום 160GB מינ' זיכרון 2GB וחברה איכותית ומומלצת עם שירות טוב. אני מודע לזה שקיים מבחר עצום ונכנסו הרבה חברות שעד לא מזמן לא היו חזקות בשוק הניידים-הבלבול הוא אדיר ולכן אודה לכם אם תוכלו לתת המלצות שיגלמו בתוכן גם את איכות המוצר והחברה שמאחוריו ולא רק את איכות המיפרט ובנוסף אם אתם יודעים מאיפה …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
Categories Products Price Qty מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1485 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35C-DS3R Conroe Support GP35CDS3R ¤776 1 מארזים NZXT Lexa Aluminum No PSU ¤653 1 קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤288 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤405 1 זיכרונות Kingston Original 2GB (2x1GB) DDR2-667Mhz K2G667DC ¤465 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤448 1 כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail ¤1575 1 צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤180 1 מקלדות סט מקלדת + עכבר Genius C100 עברית\אנגלית שחור ¤59 1 רמקולים MicroLab M-119 2.1 Black 13W RMS ¤1…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר שהמחשב שלי החליט להידפק על הדרך החלטתי לקנות חדש. התקציב הוא בין 7K ל 8K , עיקר השימושים : אינטרנט סרטים קצת תיכנות ומשחקים(במשחקים העיקר שיעבוד חלק לא חייב פילטרים וכל זה..) , המחשב הזה ישרת אותי להרבה זמן לכן חושב לי שאם אני ארצה לשדרג בעוד שנתיים שלוש אני אוכל לשדרג. בנוסף אני מעוניין במחשב די שקט מכיוון שהוא נמצא לידי כשאני ישן , עוד דבר שאני חושב הוא שהמחשב יושב בתוך ארון ולכן יש לקרר אותו טוב. המסך שיש לי הוא Dell 207WFP . תודה מראש , סתו.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות כבדות, הרבה crawlers שרצים במקביל, עיבוד של קבצי מידע בגדלים של מספר ג'יגות עם יותר מדי טאבים פתוחים ברקע. * גודל המסך? 17.3 אינץ' האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע כל כך מה ההבדל, משהו שירגיש כמו מסך רגיל של מחשב (יש לי samsung bw2233 אם זה עוזר איכשהו). * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מניח ש FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה, לא חובה מוארת אבל זה לא יכול להזיק אם היא באה ככה. * משקל רצוי? לא קריטי, הולך …
-
- 15 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
רק בזמן האחרון התחלתי להתעניין, ואני צריך עזרה בבניית מפרט. בסביבות ה3000 ש"ח, אני לא ממש גיימר, אבל אני כן משחק... בקיצור קראתי קצת, ובניתי לי מפרט... אני לא יודע יותר מידי, אבל ככה כולם התחילו, לא ? (: עריכה: אין כוונה לעשות OC. כמה דברים: א. אני אפילו לא יודע אם החלקים מתאימים אחד לשני (יש מקרים שלא?) ב. תביעו דעה על המפרט. ג. אני צריך המלצה לספק כוח ומארז בערך 500 ש"ח ביחד. ד. אני לא ממש מבין בכל החברות והדגמים אז אם יש משהו לא איכותי, או לא אמין או שיש יותר טוב במחיר דומה אז תגידו. ה. בקשר לזיכרון, שמעתי שהווינדוס תומך רק ב3GB, אז אם יהיה לי 2 של 2 GB זה ישתמש ב2GB או 3GB ? המפרט: מעבד AMD Athlon 64 X2 5600 Box ¤375 כמות:1 http://www.skypc.co.il/produc…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט של מחשב לילד קטן בגיל 8. כלומר למשחקים פשוטים סרטים מצויירים ועבודה משרדית להורים. חשבתי על המפרטים הבאים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=293&CatCode=1 (עם שדרוג לצורב DVD ושדרוג לכרטיס מסך 8400GS) או http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=414&CatCode=1 (עם שדרוג לצורב DVD ושדרוג לכרטיס מסך 8400GS) אם אפשר חוות דעת, המלצות למפרטים נוספים והמלצות מאיפה לקנות. (חייב שתהיה חנות עם שירות טוב!)
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום.. התקציב הוא באזור ה4000 בלי מסך, ואח שלי מתעקש על אינטל, למרות נסיונותי הרבים לשכנעו ללכת על AMD .. אז אני מבקש את הסיוע שלכם בהרכבת מפרט לאינטרנט \ טכניון \ מוזיקה \ עבודה, מבוסס אינטל.. המפרט צריך לכלול ציוד היקפי חוץ ממסך, כולל צורב, DVD.. נ.ב. חיפשתי במפרטים המומלצים, אבל יש הכי מתקרב למחשב זה 3500 בלי מסך אבל הוא מבוסס AMD.. נ.ב.ב. זה דחוף ...אז אנא תשתדלו להגיב במהרה תודות מראש
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום הגיע הזמן למחשב חדש ואני צריך את העזרה שלכם, אני אשמח לשמוע על מה אתם ממליצים. אז, ככה: התקציב הוא בסביבות ה-3500 ש"ח, מעדיף שלא לחרוג אלא אם כן ההבדלים יהיו משמעותיים. 2.מטרות המחשב - בעיקר משחקים, צפייה בסדרות וסרטים, מוזיקה ואינטרנט. אני מעדיף שלא להשקיע לדג' בכ.מסך חדש ויקר אם יש אופציה חלופית של כרטיס זול משמעותית ביחס אליו שאומנם לא יריץ משחקים שעתידים לצאת בקרוב על הגדרות מקסימליות אבל כן יריץ בצורה טובה את אותם דברים. 3.ציוד היקפי - בלי ציוד היקפי 4.דברים שאני חושב שלא צריך לכלול - כרטיס קול. אני שומע כל הזמן מוזיקה במחשב ויש לי מערכת נחמדה שמחוברת אליו אבל עד היום לא הרגשתי צורך בכרטיס קול נפרד או טוב במיוחד. 5.קירור - לפי שיקול הדעת שלכם. אני מעדיף ש…
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני מבקש מפרט למחשב עד 7K+-,ללא ציוד היקפי. מחשב למשחקים הכי כבדים שיש בשוק ושייצאו בזמן הקרוב. אפשרות ל CF\SLI מלא בעתיד (שתהיה לי האפשרות לפחות..) אפשרות לOC בינוני,אם אפשר מהחנות אז אחלה.. אם אין בעיה מבחינת תמיכה של משחקים,אז עדיף הרבה זיכרון כדי שהמחשב יריץ 64BIT (אם זה ויסטה או WIN7 החדש,כי יש לי את שניהם). חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. ולא לפחד להשתמש בכל התקציב,כי אני יודע שהכי משתלם זה לשמור כסף בצד לכ.מסך חדש בעוד כמה זמן,אבל הכסף הזה נמצא אצלי עכשיו ולא יהיה לי אותו לעוד הרבה זמן.. עדיף מחנות באזור השרון או לפחות ממרכז הארץ דבר נוסף אני משתמש קבוע ב2 מסכים של 22" בו-זמנית. בנוסף להם יש לי בחדר מסך טלווזיה 37" שכשאני צריך אני מחבר אותו במקום אחד מה…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, באפשרותי להביא מספר חלקים מארה"ב, למשל מעבד\זיכרון\לוח אם. אני צריך מעבד חזק עם כמה שיותר ליבות לצורך הרצה של תוכנות מקביליות שאני כותב (openMPI בc). מבחינת מעבד, האם http://www.amazon.com/Intel-i7-4790K-Processor-Cache-BX80646I74790K/dp/B00KPRWAX8/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1413302859&sr=8-1-fkmr0&keywords=Intel+i7-4790K+4.0Ghz+Tray היא בחירה טובה? אם אני אריץ אובונטו עם המעבד הזה הוא יכיר אותו כבעל 8 ליבות (ולא 4, בגלל hyperthreading ), נכון? האם קיים מעבד דומה שיריץ בפועל 16 ליבות? מבחינת קירור עבורו, מה השילוב הכי טוב של שקט\מחיר? לגבי זיכרון\לוח אם, מה מומלץ? הלוח אם לא חייב שיכיל הרב פיצ'רים, עדיף שיהיה פשוט ויחסית זול (~400 ש"ח, אולי פחות). הא…
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, בניתי מפרט מחשב ואני מעוניין שתגידו לי מה דעתכם. אני לא זוכר יותר מידי את הדגמים אבל זה פחות או יותר. מסך 24" של דל. מעבד 4 ליבות 2.4. כרטיס מסך 8800GTS 640MB. 2 מודולים של 512 667. ארדיסק SATA2 250 GIG. לוח של אינטל (לא זוכר את הדגם אבל משהו טוב ). מארז (עם שני מאווררי 12") + ספק חזק יותר לכרטיס מסך. המחיר הנ"ל להכל או 10390 שקלים חדשים ונוצצים. האם המחיר מצדיק את הקניה?? תודה רבה
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית (סטודנטיאלית), אינטרנט, צפייה והורדת סרטים, מוזיקה וכו'. אבל עם אופ' שדרוג עתידי (אם ארצה להוסיף משחקים) - הוספת כרטיס מסך איכותי בעתיד (כרגע אין צורך). מיועד לשלוש שנים לפחות. כמה דרישות : HD 120GB צורב כמובן מקלדת ועכבר אלחוטיים יעבוד עם מסך דק 17' (נקנה בנפרד) תקציב 4000-4500 (אם נשמע לכם יותר מדי - רק תגידו....) תודה
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מיועד ל-OC, טיפה משחקים, סרטים, ובעיקר שימוש בסיסי של אינטרנט, מוזיקה, וקצת פוטושופ. התקציב שלי היה עד 1500 שקל, אך כשהבנתי שעם מעבד AMD לא אוכל להוציא הרבה ב-OC החלטתי בסופו של דבר להשקיע עוד 1000 שקל ולבנות מערכת שתהיה טובה ל-OC. עכשיו הבנתי שפנטיום E זה סדרה שהיא דיי כשלון, אבל פה באתר באיזה מאמר המליצו על הדגם הזה ל-OC. האם הוא מעבד סביר? מעבד: Intel Pentium E (C2D Technology) E2180 2.0Ghz OEM כמות: 1 - מחיר: ¤311 קירור למעבד: Scythe Kama Cross כמות: 1 - מחיר: ¤190 לוח אם: Gigabyte GA-EP35-DS3 כמות: 1 - מחיר: ¤537 מארז: NZXT Apollo Black No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤355 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤411 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-