ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב לכולם. בפורום אמצעי אחסון די מת ומהבוקר לא קיבלתי לא רק תשובה, אלא אף לא צפייה אחת . . . מדהים יחסית למה שקורה כאן. נקווה לטוב ============================ יש לי כמה שאלות מהותיות בהיררכיה של חשיבות: 1) האם את הדיסקים הקשיחים החיצוניים (סדרת ה WD MY BOOK לא משנה איזו ESSENTIAL PREMIUM אן PRO) או בכלל כל כונן שכזה מחברה אחרת - מגבילה בעצם כבר מלתחילה המהירות העברת נתונים של הדיסק הקשיח עצמו, עוד לפני שאנחנו מדברים על סוג החיבור למחשב(USB2 או FIREWIRE או FIREWIRE 800 או חיבור רשת RJ 45)? זאת אומרת שאין לי טעם להשקיע בחיבור מסוג מהיר מהארבעה הנ"ל, כי גם ככה ה HD לא מעביר בערך מעל 90 מגה לשנייה. מה אם כן המהירות של כוננים אלה? אני מדבר לדוגמה על הכונן שאמור להיות …
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד לצורך עבודה עם פוטושופ, אינטרנט סרטים ודברים יום יומיים, אין צורך בגיימינג לא משנה לי סוג מסך או משקל מחשב התקציב שלי הוא עד 3K עם אפשרות לחרוג במאה/מאתיים שקל. אשמח לעזרה, תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 704 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום, אני מחפש מחשב נייד ללימודים משהו כזה בתקציב של 2500 ש"ח: * מטרות המחשב? גלישה,יוטיוב, קצת קומפיילרים. באופן כללי אני תמיד פותח 8 טאבים ביחד+ויוטיוב, אבל קשה לי להעריך כמה RAM צריך לזה. * גודל המסך? 11.6~ * משקל רצוי? עד 1.5 ורצוי פחות. המשקל זה הכי חשוב, אחרי שהמחשב עובד.. * זמן סוללה טוב (5+ שעות) מה דעתכם על (סתם שמות שעלו לי): lenovo x121e - מקצת ביקורות באנגלית נשמע שהכל טוב בו, חוץ מהעיצוב והמשטח לעכבר. איך המעבד שלו [e-450 AMD] נחשב? (לא מצאתי ביקורות על הדגם הזה ספציפית) דגמים יותר זולים שרציתי לדעת אם הם בכלל מתאימים. Asus 1225B - ממש זול,זמן סוללה בעייתי להבנתי. asus 1015cx - לא ברור לי שהוא ישרוד את השימושים שלי.…
-
- 0 תגובות
- 860 צפיות
-
-
המטרה של המחשב היא להריץ Remote Desktop דרישות מהמחשב: - מאוד עמיד ואמין - קל - סוללה חזקה - 2GB זיכרון
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Overwatch, Arma, H1Z1, Battlefield 1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p , 144Hz -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הצרכים הבסיסיים למחשב הם מאוד פשוטים - פנאי ובידור. אינטרנט, סרטים ברזולציה גבוהה, ומוזיקה. על מה עדיף ללכת ומדוע? וד"א האם המחיר (2400 ש"ח דרך אנגליה) שווה? תודה רבה מראש על העזרה
-
- 0 תגובות
- 709 צפיות
-
-
תקציב: ₪2500 האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: מעדיף שלא אבל לא נורא עד 200₪ (בכמה תהיו מוכנים לחרוג אם לא ימצא מחשב במחיר הרצוי) מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום) עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו |עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): בעיקר ללימודי הנדסה סרטים יוטיוב וגלישה באינטרנט במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: אולי gta v במידה ואפשר במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש: מתי מתוכננת הרכישה: השבוע (מהו התאריך הסופי לקניה) האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: לא (חברה מסויימת שתרצו שהמחשב יהיה שלה) האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא כזה משנה (רוב המחשבים הניידים מגיעים עם מערכת הפעלה אך לפעמים…
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
מחשב אולטרה נייד עם מסך "10.1 LED, קורא כרטיסים 5 ב- 1 עם דיסק קשיח בנפח 160GB, מצלמה מובנת וסוללה בעלת 6 תאים - לזמן עבודה מירבי מעבד Intel ATOM N270 1.6GHz דיסק 160GB 5400RPM מסך מחשב "SD LED Anti-glare Widescreen Display 10.1 מקלדת גדולה ונוחה - 92% מגודל המקלדת הרגילה עיצוב קלאסי וכלו בצבע שחור מצלמת אינטרנט מובנית רמקולים איכותיים Altec Lansing® speakers תומך WI-FI, קורא כרטיסי זיכרון5 ב- 1 משקל קל במיוחד של 1.17KG מערכת הפעלה Win XP שנה אחריות HP - כולל איסוף והחזרה מבית הלקוח מה אתם חושבים?
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום המחשב מיועד לVJ דרוש: שני כרטיסי מסך 3GB 80GB WINXP DVDRW LCD 19 שחור מקלדת+עכבר פשוטים ושחורים מארז שחור מקצועי ויצוגי מחשב שכל היעוד שלו הוא להריץ ממנו קטעי וידאו יחסית קצרים בלופים דרך תוכנה שנקראתwww. resolume.com
-
- 0 תגובות
- 914 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, שישמש אותי לצרכים של אינטרנט,עיצוב גרפי,בניית אתרים,ולתיכנות של תוכנות אשמח לקבל המלצה על מחשבים נייידים שאותם אוכל לרכוש,שיספקו לי מקסימום ביצועים במינימום מחיר :] נ.ב אני חייל ולכן התקציב שלי לא גדול, ואני מחפש מחשב שאיתו אוכל להתאמן ולהתנסות בנתיים וללמוד
-
- 0 תגובות
- 518 צפיות
-
-
עוד כמה ימים יגיע המחשב מארה"ב קניתי samsung 840 Pro ssd 512GB . אני מתכנן לשים אותו במקום ה 1TB האיטי שמגיע עם המחשב . השאלה שלי היא כזאת: המחשב מגיע עם WIN8 pre installed האם אני יוכל להתקין את הOS שמגיע עם המחשב , להתקין acronis או כל כלי אחר, לבצע clone מה 1TB אל ה samsung שאני אכניס ל caddy (יש לי מתאם) ואחרי זה להעיף את ה 1T האיטי ולשים במקומו את ה SSD ? או להוציא את הכונן 1TB , לבצע את הclone במחשב אחר שבו אני יחבר את שני ההארדיסקים. ורק אז לשים את ה samsung במקומו של ה 1TB תודה
-
- 0 תגובות
- 927 צפיות
-
-
לאחר קריאה בפורום אני מתלבט בין DELL VOSTRO 5471 ללנובו E480. אני מתחיל לימודים באמצע אוקטובר (סטודנט) ורצית לשאול האם צפויים לצאת דגמים חדשים ולחכות עוד קצת או לקנות כבר עכשיו? ושאלה נוספת לגבי ה-VOSTRO: יש אפשרות להוסיף כרטיס מסך AMD Radeon 530, עד כמה שדרוג זה משמעותי? תודה
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
מה קורה? אני רוצה להעביר את המפרט ל RSM פשוט אני נתקל בבעיות של השמות כי השמות לא אותו דבר שם... תוכלו להעביר לי את המפרט ל RSM ? תודה! מעבד Intel Core i7-2600 Tray ₪1447 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-2600ay לוח אם Intel BOXDH67GDB3 Gardendale ₪544 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BOXDH67GDB3 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪270 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Kingston DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪225 כמות: 2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=KVR1333D3N94G כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5670 Silent 1024MB DDR5 PCIe ₪590 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S…
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לאחרונה ביקשתי המלצה לנייד בתקציב 2000- 2500 ש"ח: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=431519.0 ניסיתי להזמין את ה Compaq CQ61 אך היו בעיות של זמינות במלאי וכולי ולצערי מתוך אילוצים של לחץ זמן ולא מתוך בירור מקיף נקנה המחשב הבא: http://ivory.co.il/product.asp?productid=3764&CatCode=315 מה דעתכם עליו, האם הרכישה הייתה הגיונית? האם יכולתי לקבל יותר בסכום הזה? תודה רבה לכם.
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכנן לקנות בקרוב את הנייד VOSTRO 1310 של דל אחרי שבדקתי כמה וכמה דגמים והווסטרו התאים הכי הרבה. (לינק - http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm( לאחר שהייתי בתצוגה לבדוק מקרוב את המחשב ראיתי שיש מחשבים אחרים יותר גדולים (וכמובן יותר כבדים) שיש להם אפשרויות גלילה אנכית ואופקית על הטאצ'פד עצמו, ולVOSTRO אין =[ הנייד הזה הולך לשמש ללימודים, בעיקר WORD וEXCEL ושימושים ווינדוסיים פשוטים כמו מייל ואינטרנט ואולי קצת שירים וסרטים לעיתים רחוקות(ללא שימוש ברמקולים המעפנים שלו כמובן) השאלה שלי היא האם האפשרויות גלילה על הטאצ'פד באמת יעשו לי את החיים הרבה הרבה יותר קלים לעומת טאצ' ללא גלילה ביישומים שאני משתמש, או אם יש אפשרות כלשהי לקנפג פשוט בווינדוס ש…
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד חדש לצרכי עבודה (העבודה משלמת, כמובן.. ) * מטרות המחשב? - השימושים העיקריים הם בעיקר תכנות, בסיסי נתונים והרצת מספר מכונות וירטואליות במקביל (קרי לפחות 8 גיגה זכרון, רצוי יותר, לפחות מעבד i5). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מאוד משנה - 14 צריך להיות בסדר אבל גם יותר או פחות בא בחשבון. * רזולוציית המסך? ממש לא משנה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף מחשב קל יחסית (מסתובב איתו הרבה) אבל זה לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זה יהיה נחמד אם כן, אבל לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) - רצוי יציאת VGA או כל פתרון …
-
- 0 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד, חשבתי על dell Inspiron N3010 i3-380M כיוון שהוא זול יותר (2630) וחזק יותר יחסית מהמתחרים שלו מחברות אחרות. בנוסף אם יש המלצות על ניידים אחרים אשמח לשמוע. אני מחפש מחשב בעיקר לגלישה באינטרנט וסרטים אבל גם חשוב לי שיוכל להריץ תוכנות כמו VMWARE עם שרתים עליה כי יכול להיות שיהיה לי שימוש כזה בו, בנוסף יהיה נחמד גם אם אפשר יהיה להריץ עליו משחקים. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מבקש התיחסות לגבי המפרט הבא, בעיקר לגבי המארז וספק הכח שאני לא בטוח לגבי טיבם. המחשב מיועד לשימוש כללי וגרפיקה (לא מקצועי), עריכת סרטים ורינדור, וכן למשחקים - שניתן יהיה להריץ משחקים ברמה סבירה. התקציב הוא 4K~ ללא ציוד היקפי. מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪971 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪601 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪252 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪430 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון G.Skill DDR3 4096MB…
-
- 0 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום לכולם רכשתי לא מזמן מחשב נייד של TOSHIBA בדגם המפורט בכותרת. אני רוצה לדעת עם יש אפשרות שתהיה לי תאורה במקשים? אם כן -איך אני מפעיל את האופציה הזו? עוד שאלה- ראיתי שיש משהו שנקרא HWSetup מה זה אומר? תודה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 שח ויש אפשרות לחריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מתכנת בandroid studio, unity ועורך בתוכנות אדובי. בנוסף משחק league of legend ומשחקי fps. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן ssd 480gb. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מומלץ. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צו…
-
- 0 תגובות
- 988 צפיות
-
-
התקציב (איזור ה-3500 שקל) כולל ציוד היקפי. הצרכים הם בעיקר לגלישה כבדה באינטרנט (מעל 50 אתרים פתוחים), עבודה משרדית כבדה (אאוטלוק כבד, וורד כבד), עריכת תמונות (פוטושופ), ארגון אלפי תמונות (ACDSee Pro), אימיול+טורנט. מעט מאוד משחקים וגם אז רק קלים גראפית (בעיקר משחקי קלפים ומחשבה). לא מאמין שיש צורך בכרטיס מסך (מעבר למה שמגיע מובנה בלוח אם) אלא אם הוא משפר באופן מורגש שימוש בווינדוס 7 ובפוטושופ (ואז אולי כבר עדיף מעבד חזק יותר במקום?) מערכת ההפעלה העיקרית תהיה ווינדוס 7 גרסת 64-ביט (מערכת מדהימה ד"א). במחשב יותקן גם ווינדוס XP ואופיס ישן בסביבה וירטואלית לשימוש קל/לעתים רחוקות. אין צורך במסך או כונן דיסקטים. יש צורך בעכבר ומקלדת אלחוטיים, צורב DVD מבוסס SATA, רמקולים הכי כ…
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 בערך 2. מה שימושי המחשב (ל דוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים עיקריים הם MATLAB, גלישה, אופיס, photoshop ועוד תוכנות שחלקם כבדות יחסית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 עד 24 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם…
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
מעוניין במפרט למחשב לעבודה גראפית כבדה עם SOLIDWORKS 2010. דרישות מינימום: כ.מסך QUADRO או FIREGL מינימום 6 ג'יגה DDR3 HDD 500GB לפחות ספק כח (עדיף מודולרי) 600W מעוניין במפרט כמה שיותר חזק, לא כמה שיותר זול, ניתן לקנות מכמה חנויות בנפרד (אני מרכיב לבד). אין צורך במארז, מסך וציוד היקפי! תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4,000, לא. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (כרגע לא משהו מורכב מידי, ריאקט, C#, דוקר וכו'), מסיים לימודים וכרגע משתמש ב Dell inspiron 13 7000 והוא איטי מאוד ומתחמם במיוחד כשמריץ כשרצות מספר תוכנות ביחד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר ומסך (יש מסך שאני מחבר לנייד עם HDMI). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? תלוי במחיר. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…
-
- 0 תגובות
- 476 צפיות
-
-
מעבד ליבה כפולה Intel Core 2 Duo T5800 2.0GHz ערכת שבבים Chipset SiS 672 DX + SiS 986 1066MHz FSB (לא 800MHz) מסך "14.1 1280X800 כרטיס מסך לא משולב ATI Radeon HD3450 256MB VRAM זכרון 2048MB 667MHz 4GB ניתן להרחיב עד דיסק קשיח 250GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב Dual Layer Super Multi DVD תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi 802.11B/G כרטיס רשת LAN 10/100/1000 Bluetooth 2.0 יציאות USB 2.0 X4 ,VGA ,Audio קורא כרטיסים,יציאת רשת ועכבר Touch יש לו 6 תאים סוללה... מה אתם אומרים? יחזיק במצב ECO 4 שעות לפחות? תודה לעונים.
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-