עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by M.o.D,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד קטן וקל בגודל בין 11.6 עד 12.5' לשימוש בעיקר משרדי , סרטים קצת ,אינטרנט בכלל לא משחקים ככה שכרטיס מסך או מעבד I7 לא מדבר אלי. אין לי בעיה שזה יהיה גם טאבלט שניתן להרכיב לו מקדלת או משהו בסגנון העיקר שיריץ וינדוס 8 ( ולא RT) כי אני עובד עם יישומיי אופיס. חשבתי בהתחלה ללכת על מקבוק אייר , אבל בשביל מה שאני צריך אני יצתרך להתקין עליו וינדוס אז אין ממש טעם להשקיע כ"כ. התקציב הוא באזור ה 3000 ש"ח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 11.6-12.5 , לא חושב . * רזולוציית המסך? לא קריטי , עדיפות ל HD כמובן * ד…

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  2. Started by oferm,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 ומעלה, מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? מקסימום 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מינימום 4 שעות לפחות * האם יש צורך ב…

• 0 תגובות
    • 942 צפיות
  3. Started by Idosavir,

שלום, אני מעוניין במחשב נייד, לשימוש ביתי + קצת פיתוח.. מתלבט בין ה3 האלו : thinkpad e330 http://fre.co.il/items/172386 del inspirion 14z http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=1551 lenovo U310 Ultrabook http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=MAG8MIV&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  4. Started by skizo,

* מטרות המחשב- בעיקרון סרטים, גלישה באינטרנט, תכנות וקצת LEAGUE OF LEGENDS * גודל המסך- 13 או 15 * רזולוציית המסך- FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- אין * משקל רצוי- עדיף כמה שיותר קל אבל לא הכי משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך- כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- HDMI * Bluetooth עדיף שכן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500GB * כונן אופטי- צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית- עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשה- אני יודע ש-DELL, ASUS ו-LENOVO נחשבים חברות טובות אז יד לי עדיפות אליהם. שהמחשב יהיה בצבא אפור או שחור, שהמחשב יהיה איכותי ויחזיק לזמן רב. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  5. Started by ExtraSi,

1. המחשב קצת מיושן, לאחר פירמוט, איזו גירסת Windows להתקין עליו? XP? ויסטה? 7? 2. מניסיון העבר, סביר להניח שיהיו חוסרים בדרייברים לאחר הפירמוט וההתקנה (אלא אם אתקין 7, טרם ניסיתי), מישהו יכול לצרף לינק להורדת הדרייברים הנדרשים, ע"מ שלאחר הפרמוט יעבוד כרטיס הרשת, יציאות ה USB, וכו'? 3. במידה וארצה להחליף גם סוללה, איזו סוללה חלופית/מקורית מתאימה וכמה אמורה לעלות? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני אשמח קצת לעזרה. התקציב שלי בסביבות 3000 ש"ח מטרות המחשב: בעיקר תכנות, אינטרנט וכל הנובע מזה... בנוסף גם משחקים אבל לא ברמה בכבדה (לא צריך שהגדרות הגרפיקה של כל משחק יהיו על מקסימום). בנוסף המחשב ישאר בעיקר בבית עם מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים חיצוניים לכן כל אלה לא ממש משנים גודל מסך: לא כזה חשוב, לפי הבנתי הסטנדרט זה 15.6 ולכן זה גם הכי זול רזולוציית מסך: גם כן לא חשוב דרישות מיוחדות לאמצעי קלט: אין משקל רצוי: לא חשוב יהיה בבית רוב הזמן האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אני מאמין ש500 ג'יגה מספיקים לי אך יותר התקבל בברכה. כונן HDD מספיק לי, אין צורך בSSD אם הוא מייקר את המחשב כונן א…

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  7. Started by shachar138,

אוקי קצת רקע , אני משתמש במחשב שלי 90% לצורכי עיצוב InDesign Photoshop ו-illustraitor וזה המטרה העיקרית (אם יעבדו משחקים בצורה סבבה לא צריך יותר מזה אם בכלל) . אני רוצה להחליף כרטיס גרפי אחרי איזה 7 שנים וספק כוח(שזה דיי חייב כבר) ומסך חדש קטן (לא מעל 24")מה שאומר שהכרטיס צריך לתמוך בשני מסכים בHD ושיהיה חזק לעיצוב. אז אני לא מבין בזה בכלל אם תוכלו להציע מפרטים בטווח מחיר סביר זה נורא יעזור הנה המפרט שלי : SPECS.JPG

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  8. שלום לכולם, אני צריך לפטופ חדש לסטודנטית. היום היא משתמשת בנייד הישן שלה מהתואר הראשון שכבר ממש מקרטע asus eee עם מסך 10 אינצ'. התקציב הוא 3000 עם אפשרות חריגה ל 3500 יש מישהו שמגיע מארה"ב בעוד חודש ויכול לקנות לנו שם אבל זה אומר שצריך אחריות בינלאומית שמכבדים בארץ וגם עדיף שהמחיר יהיה נמוך יותר * מטרות המחשב? בעיקר אופיס ואינטרנט עם קצת SPSS ואופציה לסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט 13.3 ומטה * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד קילו וחצי (חשוב! 1.8 לא בא בחשבון) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6 שעות לפחות בעבודה עם אופיס ואינטרנט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?1…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by leaky,

היי, יש לי כרגע lenovo thinkpad T420 כבר שנתיים, הוא די בסדר אבל לאחרונה נתקע לא מעט וזה די מציק כבר. תכננתי לשדרג במקור בקיץ (בסוף הלימודים) אבל יש לי כרגע אופציה שאולי לא תהיה לי בהמשך, ורציתי לוודא אם זה משתלם. קרוב משפחה שלי מגיע מארה"ב לארץ ביום שלישי בלילה, ככה שעד יום שני אני עדיין יכול לבקש ממנו לקנות את המחשב. הפרטים: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות ,משחקים קלים, צפיה בסרטים, וירטואליזציה וסימולציות מדעיות, תכנות דרייברים ורכיבים חיצוניים. * גודל המסך: 15 לפחות, אם זה יותר גדול ולא כבד באופן מוגזם אז גם בסדר. * רזולוציית המסך: 1900X1200 אם יש, אם לא אז 1900X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם numpad יכול להיות בונוס ממש טוב, אבל לא הכרחי. * משקל רצוי: לא מ…

• 0 תגובות
    • 940 צפיות
  10. Started by alergic,

מארז Antec Sonata III לוח אם - GA-MA785GMT-UD2H ספק כח - 400W Enermax מעבד - AMD X4 630 כרטיס מסך - AMD 6770HD Sapphire זכרון - 8GB Kingston 1333

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by yakir_123,

שלום אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בזמן שהותי בחו"ל יש כל כל הרבה מחשבים וכל כך הרבה הצעות שראיתי שאני כבר הולך לאיבוד ואני בטוח שתוכלו לתת לי המלצות על מחשב שיתאים לי אלו הדברים הקריטיים שחייבים להיות כלולים במחשב: גודל מסך 15 אינץ' hard drive ssd 128/256 זמן סוללה לא קצר (לפחות 5 שעות ב-פועל) מעבד: עדיפות לדור רביעי אבל לא חובה גם דור שלישי i5 או i7 זה בסדר משקל : לא יותר מ 1.9 ק"ג (אני יודע שזה מקפיץ את המחיר משמעותית אבל זה הכי חשוב לי כי הוא יהיה בתיק שלי רוב הזמן) כמו כן עדיף שלא יתחמם יתר על המידה. כמו כן אני אעדיף חברה שתספק אחריות גלובלית כך שאם אתקל בבעיה במחשב יהיה לי למי לפנות (אפילו בתוספת תשלום סביר). בנוסף הבנתי שיש חברות שנותנים מבצעים לסטודנטים אבל אני משע…

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  12. Started by liorna88,

שלום, חברתי התחילה לא מזמן ללמוד לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, וכמובן שעם זה התעורר צורך במחשב נייד ראוי, שיסחוב ויחזיק מעמד, פיזית וביצועית, לכל הפחות ל-5 שנים הבאות (המחשב הנוכחי שלה בן 5 וכבר איטי מאד, למרות שתקין לחלוטין ומריץ XP הקלילה. אגב, אני מניח שאין טעם להוציא עכשיו כסף, רק בשביל שעוד מעט היא תצטרך להוציא שוב על מחשב חדש). המחשב יצטרך להריץ תוכנות כ-REVIT, 3DMAX וכו', לעתים 2-3 תוכנות בו זמנית (אני גם לוקח בחשבון שגם התוכנות הכבדות הללו רק תגדלנה בדרישות המערכת שלהן בגרסאות הבאות) ואפשר שלאחר מכן גם יעשה בו שימוש מול לקוחות. התקציב עמד תחילה על 3000 ש"ח, אבל הבנו די מהר שזה לא מעשי, כך שהתעדכן ל-5500 בערך, בשאיפה לכמה שפחות, ולכן ההתלבטות כרגע הינה בין …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. היי. אז זה התקציב 3500. אני לא מתכנן אוברקלוק.. ואני לא אחד שמתעסק הרבה עם המארז..אז לקחתי משהו קטן ומיתשלם..הפחד היחיד שיהיה צפוף יותר מידי. אני הולך להכניס בתוכו RADEON 5870.. חושב שזה על הגבול אשמח לדעות שלכם.. [TABLE=width: 98%] [TR=class: cat_products] [TD=width: 5%]הסר[/TD] [TD=width: 55%]שם המוצר[/TD] [TD=width: 15%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 15%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9] [TD=width: 5%, align: center][/TD] [TD=width: 65%]Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 15%, align: center][/TD] [TD=width: 15%, align: center]911₪[/TD] [/TR] [TR=class: cat_product2] [TD=width: 5%, bgcolor: #F…

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  14. דרישות: מסך: 13-14 אינץ' דיסק קשיח - 256 ג'יגה SSD זיכרון: לפחות 4 DDR3 עם אופציה לשדרוג. צורב: ללא. כרטיס מסך: מעדיף NVIDIA/ATI המלצות טובות עם דגם של אינטל גם יתקבלו. סוללה: לפחות 6 שעות. חברה: ASUS, DELL, SONY, LENOVO תודה רבה למגיבים.

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  15. תקציב מקסימאלי - 2K, עדיף עם מערכת הפעלה WINDOWS 7. מעדיף לא לחרוג מהתקציב. ישמש בעיקר לעבודה משרדית (OFFICE, אינטרנט, עריכת סרטוני וידאו ביתיים GOPRO, משחקים לא זללנים) אין צורך בציוד היקפי שקט אינו משמעותי אין תוכניות ל-OVERCLOCK לא מתוכננים שדרוגים משמעותיים בעתיד חשוב דיסק קשיח של 1TB זכרון 8GB RAM תודה, עודד.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by andrei21,

יש לי זכרונות GSKILL RIPJAWS, ואני רוצה לקנות קירור Noctua NH-C14 האם למישהו יש את השילוב הזה? אני מפחד שהגובה של הזכרונות (4 סמ) יפריע לקירור

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  17. היי אני צריכה לקנות מחשב נייד לעבודה עם תוכנות אודיו cuebase 7 ו TRAKTOR אני ישמח לעזרה האם המפרט של המחשבים האלה יעבוד לי מעולה עם אותן תוכנות... יש לי 3 אופציות סליחה אם זה יותר מידי מידע... אופציה ראשונה: מגיע עם אופציה ל שדרוג המחשב למעבד I7-4500 עם זיכרון 8G וכרטיס מסך AMD 8870M 2G - אם יש צורך... (כולל השדרוג זה יצא לי 4100 ש"ח בלי השדרוג פחות 550 ש"ח) אבל נראה לי שהמסך ענק מידי.. מסך- 17.3in HD+ (1600 x 900) Backlit Display with TL [TABLE=width: 568] [TR] [TD]דגם המחשב[/TD] [TD]Dell - INSPIRON 3737[/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד[/TD] [TD]4th Generation Intel Core i5-4200U (3M Cache, up to 2.60 GHz)[/TD] [/TR] [TR] [TD]מסך[/TD] [TD]17.3 inch LED Backlit Display with…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by kutomer2,

אהלן, אשמח לעזרתכם לפני כחצי שנה קניתי מחשב נייח בעזרתכם ואני מבסוט מאוד, חברה שלי מחפשת מחשב נייד בכ-4500ש"ח ואין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל כדי לעזור לה למצוא, אני פשוט לא מבין בזה כלום. אשמח לעזרתכם להצעות. 1. תקציב משוער - 4500 (אם יש צורך משמעותי בעיינכם אפשר גם לעלות) 2. מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, משחקים - לא כבדים ברמת SIMS , סרטים HD, פיתוח (Visual studio לדוגמה) וכ'ו... 3. גודל המסך - 14 - 15 אינצ' 4. רזולוציית מסך - לא עקרוני 5. דרישות מיוחדות לאמצעי קלט - אין 6. משקל רצוי - עדיף שיהיה כמה שיותר קל כמובן, אך אם זה בא על חשבון איכות אז עדיף איכות. 7. לא נדרש זמן סוללה ארוך 8. יש צורך בחיבור HDMI 9. bluetooth לא מעניין 10. גודל דיסק קשיח - בערך חצי טרה, אם אפש…

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  19. שלום. מעוניין לרכוש מחשב לחיבור הטלוויזיה לתלת מימד. תקציב עד 2000 ש"ח לא נדרש ציוד היקפי. שיהיה למחשב יציאת HDMI ושיוכל להקרין סרטי תלת מימד בטלוויזיה. הטלוויזיה היא של lg דגם 47la461y, סמארט ותלת מימד. תודה

• 0 תגובות
    • 749 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב, לא לעבור את החריגה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן להוסיף עד 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד(כבד), עריכת מוזיקה(כבד, פרנסה עתידית), עריכה גראפית(מזדמן) משחקים: שיריץ על ULTRA במשחקים עכשווים כגון BF4, FC3 ,COD:GHOSTS,MINECRAFT+SHADERS תוכנות: Cubase Fl Studio Adobe Photoshop Sony Vegas -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

21. שלום לכולם, דבר ראשון אני מחפש מחשב ב3000 שח, בעיקר לתכנות אבל אני רוצה גם כרטיס מסך לגיטימי כדי להיות מסוגל להריץ עליו משחקים. מצאתי את המחשב הזה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24000 האם הוא טוב או שניתן להשיג יותר במחיר הזה? שאלה שנייה, מה ההבדל בין מעבדים i5 ו-i7? הבנתי שבניידים שניהם בעלי שתי ליבות. בנוסף מה ההבדל בין דור רביעי לשלישי? עדיף i5 דור רביעי או i7 דור שלישי? תודה לעונים!

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  22. Started by tzay,

ביררתי כאן לא מזמן לגבי רכישת מחשב נייד, ירדתי מזה ועכשיו אני רוצה לסגור את הסיפור. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד המיועד למטרות לימודים (תוכנות אופיס שונות, אקסל בעיקר), גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים באמצעות האינטרנט. התקציב הרצוי הוא 2,000-2,500 ₪ (אפשר לחרוג קצת אם זה יצדיק). מבחינת גודל מסך, אני מתלבט בין 13.3 עד 14 שבאמת יהיה נייד לבין 15.6 שיהיה נוח לצפייה בכמה חלונות במקביל. בכל מקרה שלא יהיה כבד מדי. אשמח לשמוע תובנות. מבחינת ביצועים, לא נראה לי שהמטרות הצפויות דורשות משהו מיוחד אבל הייתי רוצה משהו קצת גבוה מהממוצע, שלא יגביל את העבודה וירוץ חלק גם בעבודה על כמה יישומים במקביל. ראיתי כמה אפשרויות: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=854186 http://www.zap.co.il/mod…

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  23. לחברי הפורום שלום רב! אני מנסה לעזור לידידה לרכוש מחשב חדש. עוד לא הוחלט סופית על תקציב, אבל הייתי רוצה כיוון בהרכבה של מחשב כמה שיותר קטן, שקט, וחזק. הצורך במחשב קטן הוא פשוט בעיית מקום - אין לאן להכניס מחשב בגודל מלא. מה התקציב המקסימלי? עוד לא הוחלט התקציב. אני מאמין שבין 5 ל-7 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק למען חסכון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)? שימוש יומיומי. היא סטודנטית לעיצוב אפנה. אני מאמין תכנות כגון Adobe illustrator, inDesign, photo…

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  24. Started by mindblast,

שלום, למחשב יש דיסק קשיח משולב SSD 24 גיגה. ה SSD אמור להיות CACHE או משהו כזה, לפי HD TUNE אחרי שלוש שעות עבודה עם המחשב , ה SSD לא עשה אפילו פעולה אחת. מה עושים ?

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  25. אני מדבר כמובן על לוחות אם, מארזים וכו'... לא חנויות כמו באג ושאר הירקות. אשמח לדעת האם יש חנויות שכאלו (מנסיון העבר) ובכמה הנחה אפשר להשיג על מפרט מחשב חדש.

• 0 תגובות
    • 674 צפיות

דיונים חדשים בפורומים