עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by barodoy,

קניתי לפני יומיים את הG510, אני בינתיים מרוצה חוץ מבעיה אחת. במחשב יש שני כרטיסי מסך, אחד מובנה של אינטל וRadeon 8750M שמיועד לפעולות גרפיות רציניות יותר כמו משחקים. הגדרתי בתוכנה של הרדאון שבמשחקים שבחרתי הוא יכנס לפעולה, אבל זה לא קורה. בהגדרות הגרפיות של המשחקים כתוב שהכרטיס הפעיל הוא האינטל ואין אפשרות בחירה בין שני כרטיסים. חיפשתי באינטרנט פתרון, ראיתי שבחו"ל נתקלים בבעיה הזאת אבל הפתרון שמציעים הוא לבחור בתוכנה של רדאון להפעיל את הכרטיס, אבל לי זה לא עובד. יש לי את הדרייברים העדכניים ביותר שלנובו סיפקה לכרטיסים, שניהם מזוהים במנהל ההתקנה, אבל הרדאון פשוט לא נכנס לפעולה. אשמח לעזרה. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by sabichos,

שלום לכל חברי הפורום המחשב הנייד שלי מת לאחרונה ולאחר מחשבה מרובה החלטתי כי ברצוני לקנות מחשב all in one בתצורת טאבלט. כלומר כזה הוא טאבלט ענק של 18-24 אינטש שיש לו מעבד i5-i7, לצערי מכל הבדיקות שערכתי ראיתי שיש את המחשבים הללו: sony tap 20 - הוא הכי יקר ברשימה והכי חזק, כך זה נראה עם מעבד i7 במהירות של 2.0ghz עם intel graphics 4000, בלוטות' ושבב nfc. ראיתי ביקורת לא כל כך מחמיאה עליו ביוטיוב והוא יקר dell xps 18 - במחיר די טוב (מתחת ל-5000) אבל עם מעבד i3 מהירות 1.7ghz שאני מניח שיהיה בלתי ניתן לשימוש מאחר ואני מתכנן להתקין עליו גם visual studio ואולי dune 2000 אלה הכי רלוונטים אבל יש עוד כמה שבכלל אין טעם לדבר עליהם, אני רק מזכיר אותם כדי לציין שבהם אני לא מעוניין: len…

• 0 תגובות
    • 951 צפיות
  3. Started by idde55,

* מטרות המחשב? לשימוש ביתי(אינטרנט,סרטים) + ללימודים(שנה רביעית אז בקטנה) הנדסת תוכנה + תיכנות שישמש אותי גם לעבודה בעתיד * גודל המסך? 15.6 , מאט * רזולוציית המסך? פחות חשוב אבל עדיפות לfull hd * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? 2-3 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא כל כך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 750 + ssd 32 , ו7200 rpm * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי dell , …

• 0 תגובות
    • 650 צפיות
  4. שלום, אני מחפש מחשב נייד שישרת אותי בזמן התואר באדריכלות. התקציב רשום כבר בכותרת. תוכנות שאני יודע שאצטרך להשתמש בהן במהלך התואר הן autocad revit sketch אולי solidworks ובאופן כללי תוכנות שרטוט ותלת מימד. לא צריכה להיות מערכת הפעלה ביחד עם המחשב, ובכלל לא חשובים דברים כמו מסך מגע שמסתובב או בכלל. זמן הסוללה צריך להספיק ליום לימודים~ תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 653 צפיות
  5. Started by Musti,

אחרי הרבה חשיבה וקצת יותר בקיאות בעניינים, אני אפתח את הפוסט הזה עם קצת דברים שונים בתקווה לקבל באמת המלצות טובות ותואמות.. * מטרות המחשב? לסטודנט, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), פיתוח אתרים בעיקר - תכנות דיי קלות (הכי חשוב שזה יהיה מחשב דיי חזק וסוחב כדי שאני לא אצטרך להחליף מחשב גם שנה הבאה או עוד שנתיים כי האינטרנט תמיד מתפתח.. , פוטושופ בקטנה, תמיכה בלינוקס - אני יודע שפעם היו הרבה בעיות עם לינוקסים ותמיכה של חומרה, שמעתי שהיום אי את זה כבר כל כך,אם אפשר גם אופציה של צפיה בסרטים גם ב- HD זה יהיה מעולה עם חיבור למסכים * גודל המסך? 15+ * רזולוציית המסך? כמה שיותר עם המחיר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמה שפחות רק לא חובה משהו קל משמעותית אם זה נופ…

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  6. שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש בשביל גרפיקה. כתבתי לפי החוקים מה ברצוני לקבל כמו כן כתבתי מפרט שניסיתי לעשות בעצמי למרות שאין לי הרבה ידע. ערב טוב ותודה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, קצת משחקים וכמובן לראות גם סדרות וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור,פלאש - תדיר. תוכנות תלת מימד - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע -מהי הרזולוציה הטב…

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  7. Started by mao0or,

המחיר שאני יכול להשיג הוא 3800.. אני רוצה לדעת אם יש מתחרים באותו תווך מחירים שהם יותר טובים? ולמי שיש ניסיון עם הסדרה של המחשבים הזאת מה הוא אומר והאם ממליץ? תודה לכם http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=S400CA-CA111H&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he המפרט נמצא למטה בקישור הזה

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  8. הי בגדול אלה הדרישות העיקריות - לא טאבלת, אלה מחשב עם מקלדת רצינית שבעיקר משמש לאופיס. מבחינת גודל - 11 אינץ עדיף. אני כל הזמן נתקע בזה שהקטנים מגיעים עם מסך מבריק - לפעמים כי הם כוללים טץ' - וזה משגע אותי. משהו מכיר חיה כזו? יש ללנובו את הקטנים - הx200 - אבל הם יותר מידי "עסקיים". רעיונות? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  9. Started by sagifern,

מישהו יודע איפה אפשר למצוא חלקי חילוף (משומשים) ללפטופים של HP ? יש לי לפטופ DV6700 שכמה קונקטורים פנימיים נדפקו. עקב כך אני צריך מספר חלקים שניתן לפרק ממחשב דומה תקול.

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  10. Started by Yossiel,

הי, רציתי לדעת מהם ההבדלים בין המחשבים הבאים: http://www.navitech.co.il/items/175860 http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=21994&zap=1 ההבדל היחיד שמצאתי זה המשקל והכרטיס מסך. כמו כן, מה הכוונה במשקל התחלתי? האם הכוונה היא ללא הסוללה? ואם כן, אז כמה בערך הסוללה מוסיפה? בתודה מראש.

• 0 תגובות
    • 748 צפיות
  11. Started by NI4NI,

שלום אני צריך מחשב נייד שמיועד בעיקר לעבודה. אלו הדרישות: 1. מעבד i5 או i7 עם 4 ליבות (רצוי haswell אבל לא חייב). 2. כונן של לפחות 500GB עם SSD Cache. 3. לא חייב כונן DVD 4. 8GB זיכרון, או 4GB עם מקום לתוספת. 5. מסך 15.6 אינטש 6. משקל קל ככל האפשר, רצוי מתחת ל-2 קילו. 7. 3 שנות אחריות לפחות. לא יהיה שימוש במשחקים רציניים, מעט צפיה בסרטים. עיקר השימוש יהיה תיכנות, התחברות מרחוק ותמיכה בלקוחות. המפרט צריך להיות חזק יחסית כי לפעמים אני אריץ שם VMים. לא אכפת לי שלא תהיה מערכת הפעלה ואני אתקין בעצמי. תקציב: עד 5000 שקל. האם יש חיה כזאת ? על מה אתם ממליצים ? תודה - - - תגובה אוחדה: - - - מה דעתכם על הבחור הזה ? http://www.laptopworld.co.il/Product.aspx?productid=210246

• 0 תגובות
    • 623 צפיות
  12. Started by bennyye1,

קניתי מחשב חדש של סמסונג NP370 מהאתר נייד נייד, באתר כתוב שהאחריות ל3 שנים כולל איסוף והחזרה. התקשרתי לIBM לבדוק שאכן זה האחריות שיש לי דרכם ונאמר לי שיש לי אחריות של 3 שנים ללא איסוף והחזרה, כלומר אני צריך לגשת אליהם עם המחשב. מה אתם אומרים שכדאי לי לעשות? כמה זיכוי כספי לדעתכם אני יכול לבקש על הטעייה כזאת?

• 0 תגובות
    • 687 צפיות
  13. משיטוט בפורום מצאתי 2 מחשבים שעשויים להתאים לדרישותיי: HP ProBook 430 H6E27EA להרחבת המפרט - http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=23525 או Lenovo ThinkPad Edge E330 NZSDZIV http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22659 - להרחבת המפרט 1. האם במחשב של HP המעבד הוא דור רביעי? האם כשמדובר בעבודה משרדית כגון כתיבה בוורד וגלישה באינטרנט יש משמעות כלשהי בין מעבד i3 דור שלישי או רביעי? 2. האם המחשבים הנ"ל מומלצים ביחס לדרישות המחשב המפורטות לעיל? האם יש עוד מחשבים מומלצים שכדאי לקחת אותם בחשבון? תודה רבה על העזרה! ------------------------------------------------------------------------------------------------- כאמור, מדובר במחשב לסטודנט, שהשימוש העיקרי בו יהיה עבודה משרדית -…

14. Started by NI4NI,

שלום אני מחפש מפרט מסויים של מחשב נייד ולא מצליח למצוא את מה שאני רוצה. חשבתי להרכיב מחשב במיוחד בשביבלי אבל גיליתי שזו בעיה. אני זוכר שפעם, לפני די הרבה שנים, מכרו בארץ מחשבים ניידים בהתאמה אישית. אני זוכר שהיו barebones של msi ועוד חברות ועליהם ניתן היה להעמיס איזה רכיבים שרצית והיית מקבל את המחשב מורכב מהחנות. גם באתרים של החברות הגדולות כמו sony או dell יש אפשרות להרכיב מחשב בעצמך (להחליט איזה דיסק, מעבד וזיכרון יהיה בפנים וכמו כן להחליט על מערכת ההפעלה). הצרה היא שבאתרים מחו"ל מחיר המשלוח הופך את כל העניין ללא כדאי. חיפושים בגוגל לא העלו שום חנות או חברה בארץ שמאפשרת לקנות כזה מחשב נייד. האם למישהו ידוע אם אפשר להרכיב כזה מחשב בארץ (הכוונה להרכיב בחנות, לא שאני אקנה …

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  15. מגבלות: Micro atx, INTEL - חובה! אני מוסיף למחשב כרטיס מסך gts450 כונן SSD ועוד 2 כוננים קשיחים SATA אשמח לקבל חוות דעת על ההרכבה בעיקר על המאווררים שבחרתי וספק הכח (לא מתוכנן OC) להלן המפרט שהורכב: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4440 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪884 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪65 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪386 מארז: SilverStone Precision PS07 כמות: 1 - מחיר: ₪473 קירור למארז: Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA כמות: 1 - מחיר: ₪61 ספק כוח: FSP RAIDER 450W 80Plus Silver 36A @ 12V A.PFC כמות: 1 - מח…

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  16. Started by MOOMOY,

קניתי את המחשב רק לפני שבועיים בהמלצת הפורום. כמעט ועדיין לא מותקנים עליו דברים רציניים, אבל כבר שבוע לאחר הרכישה באתי להדליק את המחשב, דבר שאמור לקחת יחסית כמה שנית בפועל היה חצי שעה בערך. הדלקתי אותו ואז הוא כתב לי שזה מתקין עידכונים מווינדוס ואז אני אמור לחכות שזה יטען את המחשב למאה אחוז, גם זה דבר שאמור להיות מהיר. בפועל כמו שכתבתי הוא נתקע ככה בסביבות חצי שעה, שגם באמצע הוא כזה כבה לבד והתחיל את עצמו מחדש. חשבתי שזה חד פעמי אך זה קרה שוב פעם. אבל פתאום זה התחיל להתקע גם כשאני פותח בדפדפן כמה חלונות, פתאום כל שניה המסך הופך להיות לבן או שחור, וזה מראה שהמחשב חושב (מראה את הסמל הזה) ואז העמוד חוזר, וגם שם אי אפשר לגלול או להשתמש בעכבר כי זה תקוע, וצריך לחכות עד שזה ישת…

• 0 תגובות
    • 741 צפיות
  17. Started by yarden789,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 14-15 , לא משנה מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2 קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 300GB * כונן אופטי? מה זה? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? העדפה לדל HP או אסוס * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) מסך מגע אפשרי בתקציב? איך המחשב הזה http://www.buy2…

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  18. Started by jonathanh,

מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך? לפחות 13, עד 14. לא משנה מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? לא עקרוני * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נמוך במידת האפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין גודל מינימלי, אבל אמור להחליף מחשב שולחני ולהכיל תיקיות רבות של מסמכים ואולי גם תמונות. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מד…

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  19. שלום לכולם, אודה לכם מאוד על עזרתכם בנושא אני מחפש מחשב נייד לאחי, הוא מהנדס, וצריך להריץ עליו (ביון היתר) סולידוורקס, גולש, רואה סרטים, משחקים קלים. כמובן אופיס וכו', הרבה חלונות פתוחים כאמור גודל מסך 17-17.3, מסך מאט עדיף רזולוציה גבוהה ,עדיפות FHD משקל - כמובן שכמה יותר קל אך לא עקרוני סוללה שתחזיק מעמד - 4-5 שעות , וככל שיותר ארוך יותר טוב יציאות - HDMI, יותר מ USB אחד, VGA - נחמד שיהיה זכרון - 6-8 GB כונן קשיח - 750-1000 GB , לא יודע אם יש צורך SSD ניתן לוותר על מערכת הפעלה , אך אם אין ברירה - WINDOWS 7 (לא 8) תקציב כ 4000 ש"ח , עם אפשרות לחריגה של 200-300 ש"ח אלה הנקודות העיקריות היייתי שמח לשמוע על המלצתכם וכן דעתכם על הדגמים בלינקים הללו: http://www.ivory.co.il/c…

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  20. Started by i004i80,

* מטרות המחשב? מעבר לשימושים רגילים ישמש גם לעריכה בפלאש פוטושופ ופרימייר, אבל לא מדובר בפרוויקטים גדולים ועמוסים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יותר גדול מ15.6, עדיפות ל14. לא יודע להגיד לגבי מבריק או מאט, אשמח לשמוע דעות בנושא * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD לא קריטי. 1366X768 אמור להספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מאד אוהב את הנאמפד, אבל אחיה בשלום בלי. * משקל רצוי? 2-2.5, אבל פחות השיקול כרגע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? …

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  21. היי, אני סטודנטית שנה שנייה למדעי מחשב ונמאס לי מה-'15.6 שלי. מחפשת משהו קומפקטי, קל, יפה וחזק ואשמח להמלצות * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים, תיכנות, גרפיקה * גודל המסך? 13.3. עדיף פחות השתקפות אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות ל- numpad, אם קיים במחשבים קטנים. תאורת מקשים בחשיכה. מקשים רכים ולא רועשים. (הכוונה בעיקר ל-2 מקשי ה"עכבר"). * משקל רצוי? קל! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך (מעל 5) * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: עדיפות למסך מגע, צבע לבן ומסך מסתובב - הכל עדיפות בלבד אבל לא חובה. תודה!

• 0 תגובות
    • 585 צפיות
  22. אני צריך המלצה לנייד שיקנה באילת (כנראה ב- אייבורי/KSP). הנייד יהיה לסטודנטית וישמש אך ורק למטרת לימודים (אינטרנט/אופיס). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 או 15.6 אינצ' * רזולוציית המסך? לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות (<2ק"ג) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר במגבלות התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משנה * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? >=320GB * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? אחריות כמה שיותר במגבלות התקציב כרגע אלו האפשרויות שמצאתי - http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=10557 http://eilat.ivory.co.il/catalog.php?i…

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  23. אני יודע שהתקציב בעייתי, אבל לאחר שהרגע ראיתי כמה מחשבים בתקציב בגודל 15.6 עם מעבד I5 בפנים, יש לי תקווה. הגודל המינימלי שאני רוצה הוא 13. אני יודע שה13 יקרים, ומשיטוט ראיתי שיש הרבה 14 מעניינים בתקציב. אודה מאוד למי שימצא לי דיל טוב על מחשב איכותי. * מטרות המחשב? לימודים, אינטרנט וצפייה בסרטים. * מחיר? עד 2000 ש"ח * גודל וציפוי המסך? מעל 13 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל במסגרת התקציב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות לפחות, בשימוש רצוף. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * כונן קשיח? 500G+ * כונן אופטי? לא חובה * זכרון? 4GB ומעלה. * מעבד? כמה שיותר חזק. * פיזור חום? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעוד…

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  24. Started by eyeyey,

שלום אם מישהו בבקשה יכול להגיד לי מה ההבדל בין שני המחשבים של האיי 7 בקישור הבא (יש שם עוד מחשב איי שלוש שאליו אני לא מתייחס..רק השניים הנוספים של האיי 7 שאני לא מבין מה ההבדל בין שני הדגמים האלה..יש גם קצת הבדל במחירים ואני לא מבין על מה..מה השוני) http://www.c-data.co.il/catalog/productsCat.aspx?maincat=21&cat=77&subcat=354

• 0 תגובות
    • 803 צפיות
  25. Started by 1stcowgirl,

מה ערכו של המפרט הבא: מעבד - Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray לוח-אם - Z68P-DS3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI זכרון - 4x4GB DDR3-1600 G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel כרטיס מסך 2 - ASUS GTX680-DC2O-2GD5 DirectCU II OC ספק כח - ANTEC 550W תקן ברונזה 80+ מארז פאנל אלומיניום - Sharkoon Rebel9 Aluminum Black ATX Case Mid Tower 2 מאוורים למארז Noctua דגם NF-S12B FLX PWM גודל 12 ס"מ מאוורר למעבד Noctua דגם NH-C12P SE14 ואם אשנה את כרטיס המסך ל ASUS GTX460 DC2, כמה הוא יעלה ?

דיונים חדשים בפורומים