ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר Adobe photoshop,premier pro,after effects,audition,audacity , תדירות גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 …
-
שלום רב, אני מחפש מחשב עוצמתי שישרת אותי לפחות לחמש שנים הבאות ללא צורך בשדרוג, התקציב המקסימלי הוא 4,000 עם עכבר ומקלדת, ללא אפשרות לחריגה. (התקציב המקסימלי המקורי היה 3,500 אז אם אפשר גם בפחות מ4 אני רק אשמח) שימוש המחשב יהיה בעיקר לגלישה/הורדות הכנת עבודות ועיצוב בפוטושופ ולבסוף גם גיימינג האמת שאני סטודנט ואין לי כל אחד זמן לשחק.. אבל מידי פעם כשיצא משחק מעניין אני אשמח שאוכל להריץ אותו ללא בעיה. משחקים : בעקרון אני מחפש מחשב שיריץ לי את GTA 5 חלק ללא תקיעות על הגדרות גרפיקה הכי גבוהות או בינוניות + כל פעם שיוצא GTA אני משדרג את המחשב, ולכן זה חשוב לי מאוד שיהיה עוצמתי מספיק על מנת שיוכל להריץ אותו. עוד משחקים לדוגמה הם קרייסיס, היטמן אבסולושן ופאר קריי 3. ר…
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הגיע אלי EDGE 11 חדש עם מעבד I3 ויש לי מספר שאלות. הסוללה מראה 98% כשהחשמל מחובר ולא מגיע ל100%. מה הסיבה ? זה נורמלי? מה זה הRERSCUE & RECOVERY של לנובו? כדאי להשתמש בזה ? איזה POWER PLAN להגדיר ? כרגע מוגדר משהו בשם ENERGY SAVER. יש גם אחד אחר בשם POWER SAVER, מה יתן יותר שעות סוללה כשלא מחובר לחשמל?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתקין את כל הדרייברים מהאתר הרשמי, ותמיד נשאר דרייבר אחד בסימן שאלה שהוא לא מותקן.
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני רוצה לקנו את המפרט הזה כל מה שאני לא סגור עליו זה הספק והמארז והכ.מסך, ואני פתוח להצעות :] המחשב לא למשחקים.
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד אישי חדש. אני מאוד אהבתי את הברנש הזה : http://ksp.co.il/?store=dizingof&uin=18136 אבל אני אוהב לשמוע עוד עצות. * מטרות המחשב? עבודות תכנות גדולות, פיתוח אלגוריתמיקה , משחקי מחשב כבדים, פיתוח משחקים תלת מימדיים ( מנוע unreal 4 ו Unity3d) * גודל המסך? אני אסתדר היטב עם 15 , לרוב אני אחבר עוד מסך או שניים * משקל רצוי? לא יותר מ3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? 4 וחצי שעות ללא עבודה אקסטרימית מדי נשמע לגיטימי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אני אשמח לhdmi אך לא חובה. VGA חובה. * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי וסוג של דיסק קשיח? כל המרבה בSSD משובח, אך מקסימום אני אקנה איזה 256 SSD ואשתיל בעצמי. * כונן CD/DVD? כמובן * כונן Bluray? לא ח…
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לוח אם בתקציב של עד 700 ש"ח למעבד CORE 2 DOU מעדיף שיהיה תוצרת ASUS או INTEL. חשוב שיכלול כרטיס מסך מובנה, יתרון יהיה ללוח עם יציאת FIREWIRE (חשוב לי אך לא קריטי אם לא יהיה). וכמובן כל הדברים הסטנדרטיים כגון PCI-E, SATA 2 וכו' כמו כן הציעו לי לוח אם תוצרת אינטל שנקרא SHREWSBURY בבדיקה באינטרנט לא מצאתי עליו שום פרטים, האם הוא טוב? תודה מראש לעונים.
-
- 2 תגובות
- 607 צפיות
-
-
צהריים טובים אני בניתי מפרט שיהיה: 1) שקט אפילו בOVERCLOCK 2) עונה לי במשחקים (אינני גיימיר) וגם בסרטים HD אז אם אתם ממליצים לחומרה אחרת אז למה עדיף. תודה מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤883 לוח אם: [..] ASUS P5Q PRO TURBO ¤917 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4850 1GB GDDR3 - RETAIL ¤679 דיסק קשיח: [..] WD 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD6400AAKS ¤353 צורב: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤127 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 4-4-4-15 - REAPER HPC : OCZ2RPR800C44GK - זמין במלאי ¤329 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) RC-590-KKN1-GP w/o PSU ¤333 ספק כוח: [..] COOLERMASTER EXTREME POWER DUO 600W : RP-600-PCAR…
-
- 4 תגובות
- 614 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט למטה, אם הוא טוב וסביר במחיר הנ"ל וגם על החנות (אייבורי מחשבים) אשמח לשמוע מכיוון שאני לא מכיר אותה בהנחה שהמפרט באמת טוב איזה דברים הייתם ממליצים לי לקחת מהאופציות בחירה(לוח אם הארדיסק וכל האופציות בחירה) נ.ב מישהו יכול להסביר לי מה זה הפרסקוט הזה? המפרט:
-
- 19 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב ב-5000 ש"ח (למשחקים). ריט דגם מחיר בשקלים כולל מע"מ מעבד AMD Athlon64 (S939) 3000+ *Venice* 64bit 1800MHz, 512kb 1600MHz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty 935 לוח אם Socket939 - nVIDIA nForce4-4x - Gigabyte GA-K8NF-9 - 3Y Warranty 610 זיכרון פנימי 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz - TMD7608F8E50I-D-B - 3Y Warranty 300 זיכרון פנימי - מודול שני 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz - TMD7608F8E50I-D-B - 3Y Warranty 300 דיסק קשיח SATA - 120GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Serial-ATA - 3Y Warranty 510 צורב NEC 3540A Black - DVD±R16/DVD+DL8/DVD-DL6/DVD+RW8/DVD-RW6/CD-R48/CD-RW32 - 2Y Warranty Bulk 360 כונן דיס…
-
- 4 תגובות
- 555 צפיות
-
-
מה השוני בין 1440X900 לבין 1280X800, ומה המשמעות לשימוש היום יומי. האם יש יותר משמעות לרזולוציה היותר גבוהה אם יש במחשב כרטיס מסך חיצוני או OB? האם זהו פריט ששוה את ההשקעה הנוספת במחשב נייד? תודה
-
- 7 תגובות
- 722 צפיות
-
-
צריך עזרה בהרכבת מחשב על-פי דרישות התוכנה הנ"ל. אני יודע שאני זקוק לשני כוננים קשיחים אחד למע' ההפעלה והשני למדיה. 4G זיכרון כמה שיותר מהר יותר טוב, מתלבט בין מעבדי QUAD ל-DUAL של INTEL אני לא עובד ב-MULTY TASKING עצבני אז אולי dual עם תדר גבוה יהיה לי מספיק לעריכה, או בכלל AMD ???? רצוי לוח אם מדגם איכותי ומומלץ כרטיס מסך NVIDIA מארז עם פילטר לסינון יחסי של האויר שנכנס. כרטיס קול לא on-board firewire לא מתוכנן OC אשמח לרכיבים מומלצים.
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת כמה שווה בערך המחשב הבא: מעבד E8600 ללא לוח וללא זכרון(שניהם לא תקינים) כרטיס מסך GEFORCE 8800GTX 512MB ספק SEASONIC 400W מארז COOLER MASTER 690 צורב DVD SAMSUNG 223 הארד דיסק WD 640GB
-
- 3 תגובות
- 15.1k צפיות
-
-
intel i5 2500k scythe ninja 3 asrock p67 extreme4 g skill ripjaws XM 8gb sapphire hd6950 2gb dirt 3 edition asus d1 crucial m4 64gb wd blue 500gb wd red 2tb coolermaster storm sniper seasonic m12ii-750 nec dvd burner
-
- 0 תגובות
- 14.7k צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 2000 512 RAM DDR ורדאון 9500 פרו , האם לדעתכם כדאי לי לשדרג את המחשב למשחקים כמו דום 3 והאלף לייף 2? או שמה שיש לי כרגע יספיק?(יספיק=להריץ חלק , לא על ההגדרות הכי גבוהות אבל עדיין) תפרטו לי בבקשה איזה חלקים כדי לי לשדרג על מנת להעלות את הביצועים. אגב אני לא מבין מבין כל כך בלוחות אם , רציתי לדעת איך הלוח אם שלי : sis 650 AGPset ? הוא טוב? צריך להחליף אותו כדי לשפר את הביצועים? ואם כן איזה דגם אתם ממליצים?(לא יקר מידי) נ.ב מתי הכרטיס מסך הבא אמור לצאת?
-
- 3 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אני צריך מחשב טוב למשחקים כבדים כמו CRYSIS,GEARS OF WAR,COD4,ASSASSIANS CREED.... שהמחשב יכלול את כל מה שנחוץ בלי OC. אני רוצה גם ציוד היקפי בתקציב 300 שקל שיכלול רמקולים עכבר אלחוטי ומקלדת. אפשר לחרוג בשביל הרכבה שלהמחשב התקנת מערכת הפעלה וגם קניית מערכת הפעלה
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אז ככה. אני רוכשת מחשב דרך dell העולמית (דגם ספציפי שאין בארץ- M6600) בגלל שהוא ממש יקר החלטתי שזה יהיה חכם לקנות גם אל פסק מיוחד שמתאים לדגם שלו (ומן הסתם אל פסק שאפשר לסחוב איתי) יש לי שאלה אחת-האם יש היגיון בלקנות אל פסק ואז לחבר אותו עם מתאם? האם זה בעצם מאבד את כל האפקט של האל פסק? ואם כבר מתאם - איזה מתאם כדאי לי לרכוש ומה אני צריכה לוודא כשאני רוכשת אותו? אה.. והנה הדגם של האל פסק הנייד שמתאים לדגם של הלפטופ - Belkin Inc 12-Outlet Surge Protector with 10 ft Power Cord with Telephone Protection http://accessories.dell.com/sna/PopupProductDetail.aspx?cs=04&l=en&c=us&sku=A3849060&price=49.99&client=config
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מחשב נובו, דגם T5750 והזיכרון הפנימי 1GB ומעבד 2 GHz ושאלתי היא : מה זה REJUVENATE MY SYSTEM האם זה במקום פירמוט (מדובר במחשב נייד לנובו שיש בתוכו תוכנת עזר להגנת המחשב) ? תודה לעונים לשאלתי... צבי.
-
- 1 תגובה
- 701 צפיות
-
-
המחשב השלישי שאני צריך כבר השבוע... הפעם לסבתא של חברה שלי מחשב נייד אין דרישות מיוחדות בעיקר גלישה באינטרנט וכתיבה. כלומר הוא רוב הזמן יהיה נייח כך שמשקל לא הכי חשוב בעולם אבל כמובן אני לא רוצה משהו שיצטרכו להיות סבל בשביל להרים אותו. חשוב מאוד שיהיה אמין . טווח מחירים 6000-7000 תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אני חייב שתעזרו לי אני צריך לקנות מחשב בסביבות 3500 שקל כולל מסך אבל אני צריך שהוא יהיה טוב למשחקים אבל שיחזיק הרבה זמן עם מסך!!
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
שלום רב - קודם כל אני רוצה להביע את הערכתי לפורום הנכבד שיש כאן. אני קורא בו הרבה ולומד המון. אז ראשית - תודה גדולה. לגבי המפרט: 1. תקציב מקסימאלי - 4K. א- עדיף לנסות ולחסוך. ב- אם יש צורך בחריגה, אז עד 500 גג. רצוי מאוד מעבד של אינטל וכרטיס מסך של NVIDIA 2. השימוש יהיה לעריכה גראפית ועבודות סאונד, עם דגש על הגראפיות. א- תוכנות - אפטר אפקטס, פרמייר, פוטושופ (כולם CS6), קיובייס וסיבליוס. יהיה שימוש תדיר עד כבד בכל התוכנות. ב- לא מיועד לגיימינג בכלל. ברשותי מסך של "1920x1080 BenQ 22 (אני לא בטוח לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב אבל נראה לי שבינוני.) 3. אין צורך בציוד הקפי בכלל. 4. אין צורך ביציאות סראונד, מספיק יציאת סטריאו מבחינת סאונד. 5. רמת שקט - 6 6…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב ללימודים, צפיה בסרטים עם חיבור לטלוויזיה/רסיבר ק"ב. * גודל המסך? האם חשוב מסך מאט או מבריק? 15.6". מסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. אני אחבר עכבר חיצוני. * משקל רצוי? שיהיה במשקל הממוצע או פחות בקטגוריה של גודל המסך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדי…
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
אחי רוצה לקנות מחשב חדש ללא כרטיס מסך ( יש לו 9800PRO ) וללא מסך. הוא שואל לתקציב של 5500 האם לקנות מערכת מבוססת INTEL או מבוססת AMD 64 ואפשרות OC עתידית תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום, אני קונה זאת לאמא שלי, וזקוק רק למארז, מעבד, זכרון ולוח אם. מהמפרטים באתר, אפשר לקבל מפרט ב-1,000 ש"ח לחלקים הללו, אבל זה יקר לי. לוח אם עדיף עם AGP כי יש לה כרטיס AGP. תודה
-
- 11 תגובות
- 799 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גיימינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1366X768. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? GTA IV, Crysis, משחקים כבדים בעיקרון. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות עם פיטרים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-