ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי עד 2500 ש"ח. מה חשוב שיהיה : - מסך גדול יחסית (15+ אינצ') - מקלדת נוחה אין דרישה לביצועים מרשימים. השימוש העיקרי הוא אינטרנט נוחות כדי שאמא תוכל להכיר קצת על עולם המחשבים אין בעיה עם משקלים גבוהים, המחשב לא נועד להתנייד מחוץ לבית בצורה קבועה בתודה מראש ! נתי.
-
- 0 תגובות
- 926 צפיות
-
-
חיפשתי בזאפ ומשום מה לא מצאתי למרות שפעם ראיתי שם! תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
הופיעה באחד הדיונים לא מזמן אתר להרכבת מחשבים בחול ואז הוא שולח אותם ללקוח ואני לא מוצא את הדיון ואת כתובת האתרמישהו מכיר אותו
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
אהלן, אני עורך דין עצמאי, בקרוב (אינשאללה) חוזר לספסל הלימודים. אני צריך מחשב נייד לעבודה במשרד ובחוץ, וקצת למשחקים כמו gta 5 או bf4. אפשר לומר ש10- 15 אחוז מהזמן יהיה למשחקים והשאר לעבודה ולימודים. רוב הזמן המחשב מחובר במשרד למסך חיצוני גדול. ההתלבטות: ASUS GL502VS עולה בערך 9,100 ויש לו מעבד 7700HQ, כרטיס מסך GTX1070, זכרון 32 גיגה. המסך בגודל 15.6 וקצב 60HZ. הוא שוקל 2.2 ק"ג כך שהוא נוח לנשיאה. אפשרות נוספת וקצת פחות ריאלית היא ASUS G701VI שעולה 14,000 ש"ח, עם מעבד 6820HK, כרטיס מסך GTX1080 ו- 64 גיגה זיכרון. גודל המסך 17.3 בקצב 120HZ. פלוס נוסף שלו זה 2 כונני SSD של 512 גיגה במקום כונן אחד של 256 ועוד דיסק של 1tb sata שקיים…
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכולם אני בערך אפס בתחום הרכבת המחשבים ואשמח לעזרתכם.שימוש עיקרי, עיבוד תמונות בפוטושוף ומשחקים. תקציב 10k,ללא מסך וציוד נלווה.הייתי רוצה שהוא יעלה את המשחקים החדישים בפרמטרים מקסימליים ויהיה רלוונטי לפחות לכמה שנים קדימה אם זה אפשרי. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
-
-
http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1579 + http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp + משלוח = 1150 שקל. זה מה שאני כנראה אקנה. כדאי את זה או שיש למישהו משהו יותר טוב להציע? עדיף שיהיה מחנות אחת. הזיכרון יעבוד טוב בדואל צ'אנל ביחד עם מה שיש לי? יש לי כזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=4326 (מבחינת המפרט הם אותו דבר.) עם השידרוג אני מקווה לשרוד עד 2008 ואז לקנות מחשב חדש. כדאי? הצעות לשיפור? משהו?
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
-
-
אני מתכנן נסיעה לחול בקרוב יפן, הונג קונג וארה"ב וחבר רוצה ממני מחשב נייד לקנות שם. איזה מחשב מומלץ לי לקנות שם בהנחה שהתקציב היא 1500$ (כ 7K שקלים), איפה מבין כולם מומלץ יותר (מבחינת מחיר) וכמה אמור להיות המס על המחשב הנייד ועל רכיבים למחשב רגיל תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 615 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל לא חובה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניגון סרטים (HTPC) והורדות (Torrents). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). uTorrent ווידאו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full HD לטלויזיה 47". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ניגון סרטים באיכות גבוהה. 3. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
חברים הפכתי את האתר של sony מכל כיוון שלחתי להם הודעה אף אחד לא עונה... מקשי ה-fn שלי לא עובדים מישהו יודע איזה דרייבר אני צריך(ניסיתי כמעט את כולם) דגם:sony vaio vpcsb 390x - - - תגובה אוחדה: - - - לא משנה הסתדרתי , אפשר לנעול תודה בכל מקרה.
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כולל חריגה 7 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא יש לי הכל מסך 144HZ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מזה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP טבריה 9. מתי מתוכננת קניית…
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום. מסתבר שהגיע ארצה לוח אם של איטל עם מעבד אטום מובנה, והמחיר מאוד אטרקטיבי. חיפוש קצר בזאפ נתן את 2 החנויות שמוכרות אותו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712584 השאלה היחידה היא כמה יעלה להרכיב מחשב שלם כזה. באופן כללי נרשם לא מעט על כך שמחשב נייד קטן הוא רעיון טוב, אבל מחשב נייח קטן שבמחיר שלו ניתן להרכיב מחשב פי כמה יותר חזק, הוא רעיון לא מוצלח. כיום גם במחיר של EEE 900 ניתן לקנות מחשב של גיגה-בייט חזק פי כמה, אבל במחשבים ניידים, הגודל מהווה גורם חשוב. משהו שלא כל כך אפשר להגיד על מחשבים נייחים, במיוחד אם מחשב עם מעבד אטום לא מסוגל להריץ סרטים ב-HD. השאלה היא האם אפשר לשים כרטיס גרפי לא מובנה על לוח האם הזה. כמו-כן, אשמח לקבל מידע לשימושים של מחשב כזה (אם יש…
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
לצרכים בסיסיים (וידאו, תמונות, אינטרנט וכו') אפשרות לחריגה של 200 ש"ח חשוב הרבה מקום איחסון (250GB^) והרבה זכרון (2GB מינימום) טיפהדחוף נא לענות בהקדם. תודה מראש.[br]פורסם בתאריך: 14.09.2008 בשעה 22:32:06 מצטער על ההקפצה- זה דחוף.
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לטובת שימושים של תיכנות בסביבות הרצה שונות כך שחשוב שיוכל לבצע חישובים באופן מהיר כמו כן גם מסך נורמלי להעביר מולו שעות על גבי שעות של תכנות. חוץ מזה הוא לא ממש מיועד למשחקים אבל כן לכל מיני אפליקציות של אופיס וכו'... וכמובן שיהיה אמין עם אחריות לתקופה מספיק ארוכה... זהו בגדול...התקציב כמו שנאמר בכותרת הוא 5000 שקל עם אפשרות חריגה של עד 5500....אני יודע שזה לא הרבה אבל אם יש מחשב נייד כזה שעומד בדרישות אודה לכם על המלצותיכם...
-
- 0 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין בדגם Studio 1555. האם מישהו יודע היכן אני יכול לראות אותו באזור חיפה? תודה מראש..
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
כיום המפרט הוא 6600k @ 4.2Ghz וכמובן 16Gb Ram וכרטיס מסך 2080Ti. השימוש הוא בעיקר VR על גבי הValve index לרוב בסימולטורי נהיגה וטיסה (iRacing, DCS וכו') ובנוסך מסך 1440P 144Hz וגיימינג בסינגל פלייר כאשר יוצא כותר מעניין. תקציב עומד על 3000-4000 ש"ח ואין לי בעיה של רכישת חלקים באמזון, נכון להיום לא הרגשתי צוואר בקבוק כאשר שיחקתי על גבי המסך או בOCULUS Rift CV1, האם יש באמת צורך לשדרג את המעבד, לוח אם וזיכרונות או שיעמדו בפריימים והפיקסלים הנוספים של הValve index? ואם כן לשדרג האם ללכת על הi7 - 9700k (אשר קירור הNoctua שלי יתאים לו) או ללכת לכיוון הקבוצה האדומה? האם הם מגיעים לתדרים של הכחולים בOC? בתודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום רב , אני רוצה לקנות משקפי vr לבני ומתלבט בין htc vive pro ל valve index יש לי מספר שאלות: אשמח לעצתכם מה רצוי לרכוש 1.אני רוצה לדעת מה יתאים מבחינת IPD ( יש לבני 55.5 ipd ) האם יש הבדל ביניהם, יש עדיפות ? 2. האם הדרישות למחשב שיריץ את ה VR לפי מה שרשום באתר החברה אכן מספק ? שמעתי שבמידה ולא רוכשים לפי המפרט האופטימאלי ייתכן יישנן תופעות לוואי של כאבי ראש 3. האם htc vive cosmos עדיף על htc vive pro ו valve index? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי רוצה לקנות לו מחשב לגרפיקה. והוא החליט שהוא יבנה את המפרט, העלתי לכאן את המפרט לראות אם זה יתאים לו.
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לחוו"ד על המפרט הבא (יש לציין שאין לי צורך בכרטיס מסך חזק, עיקר השימוש שלי הוא תכנות מקבילי). מעבר לחוו"ד כללית, אשמח לדעת האם עדיף באופן משמעותי לקחת את ה- fractal meshify c במקום המארז שמופיע, תודה מראש לעוזרים: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3950X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 3795 קירור למעבדים: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 365 לוחות אם: Gigabyte X570 AORUS ELITE כמות: 1 - מחיר: ₪ 874 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3200 CL16 Vengeance LPX Black CMK32GX4M2E3200C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 618 מארזים: be quiet! Case PURE BASE 500 Windo…
-
- 0 תגובות
- 436 צפיות
-
-
מדובר במחשב לאישה מבוגרת לגלישה ברשת. צריך מחשב כולל כל הציוד ההיקפי. כפי שנאמר בכותרת אין תקציב מוגדר פשוט צריך לזכור למה המחשב משמש בבניית המפרט (לגלישה ברשת אין צורך במעבד חזק או כרטיס גרפי וכו'). ניסיתי להוציא ממנה קצת יותר לגבי מה היא רוצה מהמחשב אבל אני ממש בטוח שהיא הבינה על מה אני מדבר ולכן החלטתי לפנות לפורום לשמוע קצת דעות של אנשים. אני יודע שהדרישות קצת מעורפלות אבל אני מקווה שמישהו פה בכל זאת יוכל לעזור לי.
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות רב תכליתי מחוזק, אבל אני רואה שהמפרט באתר הוא עוד מעט בן 4 חודשים. האם אפשר לקבל מפרט מעודכן ? תודה יוסי
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
היי, מעוניין לקנות מחשב חדש עד 3500 ש"ח מיועד לגיימינג בינוני (לא מחפש מפלצת, רק רוצה להריץ משחקים בצורה טובה ובלי בעיות, לא חייב על איכות הכי גבוהה) קיבלתי הצעה למפרט הזה:עבדים: AMD Ryzen 5 3600 AM4 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 841 לוחות אם: Gigabyte B450M S2H כמות: 1 - מחיר: ₪ 298 זכרונות RAM: DDR 4 16G (8GX2) 3200 CL16 Vulcan TUF Yellow TEAM כמות: 1 - מחיר: ₪ 303 מארזים: ANTEC Gaming Case NX210 כמות: 1 - מחיר: ₪ 188 ספקי כוח: CoolerMaster ELITE 600W - V3 - PK600W כמות: 1 - מחיר: ₪ 168 כונני SSD: Addlink SSD 256GB S70 M.2 2280 NVMe כמות: 1 - מחיר: ₪ 215 כוננים קשיחים: Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 181 כרטיסי מסך: Gigab…
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב נייד למשחקים מחברה טובה במחיר של בסביבות ה2000$ המחשב תריך ליהיות איכותי ונייד אבל רוב הזמן יהיה מחובר לקיר והאם מחשב נייד צריך אל פסק?(זאת אומרת שאם תיהיה הפסקת חשמל הוא יעבור לבטריה העצמאית שלו או לא?) אני כרגע בארה"ב אז אני יקנה אותו משם לבנתיים חשבתי היא Toshiba Satellite P105-S9722 Notebook http://www.compusa.com/products/product_info.asp?pfp=BROWSE&N=200334+400115&Ne=400000&product_code=341724&Pn=Satellite_P105_S9722_Notebook מהאתר הבא המחשב צריך להכיל מסך 17 אינץ
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ו MATLAB א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה תדירה ב matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: battlefield 3 , skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050*1680, גודל מסך 20 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציו…
-
- 0 תגובות
- 494 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי שלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי מעבד RYZEN 7 5800X והארדיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא צריך אורות ושום דבר בסגנון.. עדיף שלא יהיה גדול 7. האם ה…
-
- 0 תגובות
- 331 צפיות
-
-
אני צריכה משהו יחסית פשוט. אני אשתמש בו בעיקר לאינטרנט ואגירה של שירים ותמונות. הדברים הכי חשובים: משהו שיריץ טוב פוטושופ, זמן סוללה לא קמצני, מחיר לא פרוע מידי, ושלא ישבוק לי תוך שנתיים. בנתיים ההמלצות שנראו לי הכי בסדר היו DELL Inspiron N5110 - http://www.pcworld.idg.com.au/review/notebooks/dell/inspiron_15r_n5110/381366 אני לא בטוחה כמה הוא בנוי לתוכנות כבדות כמו פוטושופ, פשוט הם באים בצבעים נורא יפים.(אני בת.) ובחנות LOGER המליצו לי את ACER 5742- http://www.cnet.com.au/acer-aspire-5742g-core-i5-339307265.htm. אשמח לעזרה מכאלו שמבינים יותר ממני בעניין. שזה כולם, אז קדימה המלצות. וואו, זה סמיילי גאוני-
-
- 0 תגובות
- 547 צפיות
-