עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני משתמש במחשב לצרכים הבאים (מהקל אל הכבד): אינטרנט, צפייה בסרטים, לכידת וידאו (ברשותי Hauppauge pvr150 ) ועיבוד תמונה בסיסי (גרפיקה לא כבדה במיוחד). חשוב לי שבלוח האם תהיה יציאת אודיאו דיגיטלית וכמו-כן לפחות 3 חיבורים לכרטיסי PCI. אפשר לשלב כרטיס מסך OB אך חובה שתהיה יציאת TV. ללא OC. חשבתי על השילוב הבא: 1. CPU INTEL C2D E8400 3.00/6M L775/1333 BOX 2. GA EP35-DS3L 3. DDR2 PC800 KINGSTON KVR800D2N6/1GB 4. VGA GF8400GS GW 256MB PCIE SILENT סה"כ כ- 1600 ש"ח. האם יש הצעות לשיפורים במסגרת התקציב (או חריגה קלה)? כמו-כן, לגבי כרטיס המסך הנ"ל: האם ייתן TV OUT איכותי והאם ניתן לחבר אליו 3 מסכים במקביל (יציאות TV, DVI, D-SUB)? תודה.

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  2. Started by LIOR1994,

אז ככה השימושים העיקריים שלי הם הורדות וצפייה בסרטים,משחקים בקושי ואם כבר משחקי ספורט אני מתכוון לרכוש מסך סמסונג 2253 22 אינץ המפרט שהציעו לי: מארז-SILVERSTONE דגם SST-PSO1B-W מעבד-ליבה משולשת AM2 8450X3 לוח אם-GIGABYTE GA-MA78GM S2H דיסק קשיח-SEAGATE 360GB SATA II זיכרון פנימי-GEIL ULTRA 2048MB DDR II צורב-LG X22 SATA DVD כרטיס מסך-PCLE NVIDIA GEFORCE 9400GT 512MB אני מתכוון להגדיל את הדיסק הקשיח ל-500 ומתכוון להגדיל את הזיכרון ל-4 גיגה מה דעתכם על המפרט?

3. Started by parsi1,

אשמח לקבל תגובות על המפרט 1. מארז: ANTEC NSK4480 380W Silver/Black 2. לוח אםלוח אםוGAEP43DS3LוGigabyte chipset: Intel P43 , התאמה למעבד: Intel Celeron , Intel Core 2 Duo , Intel Core 2 Extreme , Intel Core 2 Quad , Intel Pentium Dual Core , סוג הזכרון: DDR2 , מהירות (FSB): 1600 MHz , יצרן: Gigabyte 3. מעבד: מעבדוCore 2 Duo E8400 BoxוIntel סוג המעבד: Core 2 Duo , זכרון מטמון(Cache): 6144 KB , מהירות מעבד: 3000 Mhz , יצרן: Intel , סוג חיבור (Socket): LGA 775 , bit: 64 , ליבה: כפולה , FSB: 1333 Mhz 4. קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro 5. קירור למארז: Arctic Cooling 8L 80mm 6. דיסק קשיח: כונן קשיחוST3500320ASוSeagate ממשק: SATA 2 , SSD (Flash): לא , מיקום: פנימי , ג…

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  4. Started by redead,

מעבד : Q9450 לוח אם : ASUS P5QL-E זיכרון : 4GB DDR2 800 כל אלה בתקווה יתווספו למה שקיים כבר במחשב הנוכחי וזה : כרטיס מסך : GEFORCE 8800 Gts 320mb הרדיסקים : WD 160GB , WD 230GB ספק כוח : אנרמקס ליברטי 400 מארז : GIGABYTE AURORA 3D והשאר השטויות :-) מה אומרים?

• 2 תגובות
    • 502 צפיות
  5. המחשב אמור לשמש כמחשב בסיסי לעבודה משרדית כמו כתיבת מסמכים ושימוש במולטימדיה התקציב הוא 1000-1200 שח ללא מסך הלוח אם: asus g31 p5kplcm המעבד: intel 5200 e2200 זכרון פנימי: 1200 ddr2 800 mhz ככרטיס מסך ישנן 3 אפשרויות: intel x3100 upto 384 או force 6100 128 mb/gma950 או gforce 8400 gs 512 אם יש לכם מפרט אחר להציע לי...אני אשמח! תודה מראש!

6. Started by don julio,

אהלן, אני מחליף את המחשב הביתי שלי לחדש. בגדול הוא ישמש אצלי לגיבוי נתונים, תמונות, סרטים, אינטרנט וכד, לא משחקים או תוכנות מיוחדות (בשביל זה יש אחר). אני רוצה שיהיה חזק בשביל השימוש הביתי ואני לא מחפש את ההכי חדשני. מה אתם אומרים על המפרט הבא: + לוח אם אינטל Intel Desktop Board DG31PR PEARL CREEK + מעבד : Intel Core 2 Duo E6550 2.33 Ghz 4MB Cach FSB 1333 + זיכרון פנימי : kingston DDR2 800Mhz CL5 KVR800D2N5/2G + דיסק קשיח : WD 320GB WD3201ABYS SATA RAID + תקליטור :צורב די וי די LightScribe X18 ASUS 2014L1T + כרטיס מסך : Geforce 7200GS 256MB + מארז : HEC CI-6A19B-400 + PS 400W + תוספת קירור Zalman CNPS7000Al OEM + כרטיס קול : HD Audio - Realtek ALC888 + כרטיס רשת : …

• 2 תגובות
    • 502 צפיות
  7. המעבד הוא: Core 2 Duo E7200, 1066Mhz, s775, 3MB, Life Time Warranty. 599 שקל מחפש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה (לא קונה בינתיים כרטיס מסך...) מחפש מארז טוב (רצוי שני מאווררים) וספק כח כמה שצריך כדי שלא יעשה בעיות. כרטיס זכרון אחד של 2 ג'יגה (יחידה אחת למקרה שאני ארצה להגיל ל-4 ג'יגה אני אקנה עוד אחד...). לא יודע איזה חברה לקנות. בין 200 ל- 250 שקל. דיסק קשיח של 500 ג'יגה. 318 שקל הצורב הוא:Pioneer DVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA - 2 Years Warranty 99 שקל רמקולים הם: Logitech S200 Black 2.1 120 שקל כלומר נשארו לי בערך 800 שקל למארז, ספק כח ולוח אם... תודה

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  8. Started by rotemf88,

שלום אשמח אן תעזרו לי למצוא מחשב דק קל ומתאים לצרכי, מילאתי את השאלון. תודה רותם תקציב- רצוי פחות מ-3000 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)- משרדי, אולי גם צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?- 13.3 מקסימום 14, רצוי מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)- רגילה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי?- 1.5 עד 1.7 * האם נדרש ז…

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  9. במעבדה של IBM ? לפי מה שראיתי ב EBAY חלקים עולים בסביבות ה 100$. השאלה האם המעבדה של IBM בארץ ממש מחליפה FRU בודדים או שהם פשוט יחליפו את כל המסך וירצו 2000 שקל ? (נשברו הצירים וה BACK PANEL של המסך, המסך וכל השאר עובדים תקין)

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  10. שימוש בכל תוכנות של adobe כולל flash ותלת מימד . מחשב חזק שיחזיק מעמד לפחות 3 - 4 שנים עדיפות למעבד אינטל החדש. תודה לעוזרים דרך אגב אם מישהו חושב שהיא לא צריכה יותר מ3000 ש"ח בשביל מחשב טוב אפשר לחסוך ולתת עצות

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  11. ציוד הקפי: לא העדפה לחברה: לא אבל כרטיס מסך שיהיה טוב קירור ועיצוב: לא משנה צרכים מיוחדים: לא שקט: חשוב מפרט משחקים: GTA IV ומעלה במסך 22 אינץ

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  12. היי לכולם אני מחפש מחשב כללי, בעיקר לגלישה וסרטים ואולי מדי פעם אם אוכל להריץ משחק פה ושם (אך זה לא בעדיפות) בתקציב של כ 2000 שקל (כמובן שחריגה של 100 עד 200 שקל לא תהיה נוראית). מסך יש לי כרגע כך שאין לי צורך לרכוש חדש. אני מאיזור חיפה כך שאשמח לקבל המלצות לגבי חנויות מאיזור חיפה והקריות. כמו כן, כיום יש לי מחשב (ישן) עם הרד דיסק 160 גיג'ה. האם כדאי להעביר גם אותו למחשב החדש או שלעזוב את זה, או שזה יכול לגרום לצרות שונות ועדיף לוותר על זה? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  13. Started by edge25,

יש ברשותי הארד דיסק ide לנייד הרכבתי אותו למחשב הנייד והוא לא מתחיל לעבוד (אפילו המאורר לא נכנס לפעולה שאם הארד דיסק השני שיש לי זה כן עובד) אם מישהו יודע מה סדר הפעולות שעליי לעשות כדי להכניס אותו למצב פעולה אני אודה לו על כך edge25

• 4 תגובות
    • 502 צפיות
  14. Started by syclla,

אני רוצה להזמין מחשב בשבוע הבא. המחשב מורכב עבור צרכיי: -משחקים-> לא ברמה של גיימר מקצועי, בכלל לא. -מוזיקה, סרטים, גלישה באינטרנט, מסנג'ר וכדומה.. הצרכים הינם בסיסיים למחשב, אך אני בכל זאת מעוניין במחשב חזק ויציב לכמה שנים. כמו כן זהו המפרט, אשמח לקבל חוות דעת. מחשב של INTEL מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם: GIGABYTE GA-P31-ES3G כונן קשיח: Western Digital 320GB זיכרון: G.Skill DDR2 2048MB כרטיס מסך: GIGABYTE GE FORCE 9400 מארז: ישנה התלבטות אך המארז יהיה שווה ערך מבחינת הביצועים לפוסידון של ג'יגבייט למי שמכיר. צורב DVD של LG מסך 19" של סמסונג מסדרת הסינק מאסטר. תודה מראש מחיר משוער 3,700 לא כולל מערכת הפעלה ותוכנות.

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  15. Started by rivzid,

המחשב הישן שלי כמעט שבק ( 5 שנים) ואני חייבת לקנות מחשב חדש. השימושים שלי: וורד וגלישה באינטרנט. עיבוד תמונות בפוטושופ צריכה הרבה מאד מקום לתמונות. לחלוטין לא משחקת בשום משחקי מחשב. מחיר: אין לי מושג, כמה שפחות. תודה על העזרה ריקי ריקי

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  16. Started by Mr_Eli,

הי.. אני לא ממש מבינה במחשבים אז אני מקווה שתעזרו לי : ??? טוב אז בעיקרון המחשב עד תקציב של 2500 (חריגה עד 3000 שקל גג ורק אם ממש אין ברירה) למשחקים בעיקר(כמו סימס 3 ודומים לו בדרישות) לעריכה גרפית בפוטושופ ואינטרנט.. ציוד היקפי לא צריך.. שיריץ ויסטה (אם מומלץ בכלל).. תודה מראש :yelclap: ;D ;D ;D 8) :

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  17. Started by Gliding,

הנייד מיועד לסטודנט, אבל גם נייד 15.4 ששוקל 2.7 יהיה מספק לגמרי. אם בטווח המחיר יש משהו קטן יותר, ברור שעדיף. שימושים יהיו WORD, מוסיקה, וסרטי HD. האם לסרטי HD יש צורך ממשי בכרטיס מסך חיצוני, או שגם סדרת ה 4500 יכולה לספק? מבחינת דרישות, חשוב לי שהמעבד יהיה מסדרת P, המחשבה מאחורי היא שאת שאר הרכיבים אני יכול לשדרג, מלבד כרטיס המסך, כמובן, שממנו הדרישות שלי הן מאוד בסיסיות (חוץ מסרטי HD). אם יש דעה אחרת אני אשמח לשמוע, אבל את 400 הש"ח הנוספים שבין T ל P אני מעדיף להשקיע במעבד. לגבי HDMI המחשב יחובר רוב הזמן למסך חיצוני 2209WA של DELL ולכן נראה לי ניצול נכון לחבר אותו ל DVI של המסך ולא להסתפק ב VGA הרגיל. מבחינת מחיר, יש אפשרות לחרוג למעלה, מתוך הנחה שתהיה הנחת מזומן ו…

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  18. Started by Windows,

שלום לכולם אני מעוניין במפרט לשרת (לחברת אחסון), טווח המחירים: 4000-5000 תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  19. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? יותר מ14" * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעדיף שהספק יהיה KSP..והחברה תהיה DELL או כל חברה אחרת ברמה של DELL

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  20. היי, אז ניסיתי לעשות קצת שיעורי בית ולהרכיב מערכת לפי מפרטים שונים גם מהפורום (פחות או יותר - כי אין משהו בסגנון הזה מעודכן) וגם מאתרים אחרים (חלקם אתרים למערכות לעריכת וידאו). הגעתי למפרט מסויים שאותו הרכבתי מאתר KSP. מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray מאוורר: Arctic Freezer Xtreme Rev.2 לוח אם: ASUS P8Z68-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24 כונן ראשי: Corsair Corsair Force Series GT 60GB SSD Sata III MLC 2.5'' Retail כונן משני: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III, WD10EARX כרטיס מסך: ASUS - nVidia GTX570 DCII 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI…

21. Started by afik78,

טוב אז ככה בוא נתחיל קודם בזה שיש ברשותי מחשב עם המפרט הבא e6750 2.6 4 גי'גה ראם הארדיסק סמסונג 1 טרה לוח p43 es3g של גיג'ה בייט ספק של seasonic 520 80plus כרטיס מסך 5770 1giga shappire נכון לכרגע אני מעוניין לעבור ל i7 ולהתקדם... והמארז שלי הוא סופרנו של טרמלטק התקציב שלי הוא 3000 לא כולל מארז וספק שיש לי כרגע אלא עם כה אתם רואים שיש צורך אני לא חושב כרגע על שידרוג כלשהו גם של הכרטיס מסך כי אני מתכנן להחליף תמארז ותכרטיס בניפרד אחרי הקנייה של המחשב שיהיה תקציב כמובן... המחשב שאני מעוניין לקנות יהיה מיועד בעיקר למשחקים ולסרטי hd... אני חשבתי ללכת בכיוון של i7 2600k 3.4 8גי'גה ראם לוח p67 גיג'ה בייט או אסוס תודה לעוזרים...=]

• 2 תגובות
    • 502 צפיות
  22. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 אם אפשר לחסוך מה טוב א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (רק פיפא ) +אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק פיפא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).19 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  23. משום מה בארץ רק מוכרים את ה 9310 ובדגמי ה 15 ו 17 אינץ' של ה XPS החדשים (דור 11) לא ראיתי שמוכרים בארץ, אין לי כ"כ זמן לחכות אז אני רוצה להזמין...הבעיה היא ששמעתי שצריבת מקלדת הורגת את האחריות. האם זה נכון? אני רואה שדיי הרבה אנשים קונים בימינו מחשבים מחו"ל, איך כולם פותרים את הבעיה הזאת בלי לוותר על האחריות של המחשב? תודה

24. Started by שיבולת,

שלום לכולם, אני סטודנטית לתואר שני ומחפשת מחשב נייד טוב שילווה אותי לשנים הבאות. - גודל מסך ''14, 1920*1080, FHD, מט. למה? בעקבות הקורונה הלימודים הלימודים דרך המחשב, צריכה מסך טוב בגודל סביר שלא יחזיר את האור מהמנורה. - כרטיס גרפי שיתאים לעריכה. -פלוס כונן SD, מעדיפה שיהיה במחשב מאשר משהו חיצוני. למה? אני צלמת חובבת, ועורכת מדי פעם תמונות בתוכנת lightroom ובפוטושופ. - נראה לי מספיק לי 8GB ו- 256GB. לפי הבנתי זה מספיק לי בשביל להריץ אופיס ולגלוש באינטרנט. תקנו אותי אם אני טועה. - מחשב קל! חובה. עדיף עד 1.5 ק"ג. למה? מסתובבת עם המחשב עלי. -כולל מצלמה. למה? כי לומדים בזום! - SSD - מקלדת שקטה. פלוס לומדת עכשיו…

• 1 תגובה
    • 502 צפיות
  25. Started by duplo2,

הי אני מתלבט אם לקנות את המחשב הבא שנראה בהנחה מעולה https://tms.co.il/sale?product_id=106174 לעומת הרכבת מחשב https://tms.co.il/builds/334633 עד כמה הסיפור amd לעומת אינטל הוא משמעותי ? מהשוואה לi7 היהי נראה שהוא בביצועים פחות טובים של 27% ? עד כמה ג'יגהבייט נחשבים טובים במוצר ובשירות שלהם ? עד כמה הכרטיס מסך הזה נחשב טוב ולאור זה שאין לי הבנה בצרכי גיימינג של ילדי ומה משחקים דורשים - לפי איזה פרמטר יודעים לאיזה משחקים בשוק הוא מתאים ? בתודה מראש

דיונים חדשים בפורומים