ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
אפשר בפחות... (5000 ש"ח)... עם דגש על כרטיס מסך חזק!!!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR] [TD][TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: White] [TD=width: 100%, colspan: 2][TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 100%]יש לי התלבטות בין שני ניידים, כמעט כל המפרט זהה להוציא 2 הבדלים: בנייד של toshiba - המעבד הוא זה: intel® Core™ i7-3630QM Processor ובנייד של אסוס: Intel® Core™ i7-3537U Processor שחיפשתי השוואות בין 2 המעבדים לדוגמא כמו פה: http://www.cpubenchmark.net/laptop.html ראיתי שהראשון קיבל ציון בסביבות ה-7000+, ואילו השני בסביבות ה-4000, כמה זה נראה לכם באמת משפיע? ובנוסף בנייד של אסוס שמגיע עם מעבד קצת חלש יותר, בנוסף להארד דיסק הרגיל, הוא מגיע גם עם כונן קטן של SSD - אז במידה ואני מתקין משחק על הכונן הזה, האם אני …
-
- 2 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ורציתי עזרה מכם המומחים. תקציב תקציב: 3500 ש"ח חריגה מקסימלית מהתקציב: עד 500 ש"ח. אם אפשר אז כמובן כמה שפחות. שימושים המחשב יאלץ להריץ משחקים הדורשים מפרט חזק במחשב יותקן Windows 7 64 BIT ללא ציוד הקפי כפי הנראה הצורב יועבר מהמחשב הישן. למחשב יחוברו שני מסכים רצוי כי המפרט יורכב בחנויות הצפון וחשוב כי החנות תרכיב את המחשב. אם יש פרטים נוספים חשובים אותם לא ציינתי, הגיבו ואשמח להוסיפם. תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מארז: EZCOOL FAN 25CM + LED דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 640GB 16MB SATA2 זכרון: MUSHKIN 800MHZ DDR2 2GB שתיים יחידות כאלה לוח אם: GIGABYTE G41 COMBO REV2 מעבד: INTER QUAD CORE 2 Q9400 כרטיס מסך: SPARKLE GF9800GTX 512MB PCIE ספק כוח: CORSAIR GSמעוניין לדעת כמה המארז שווה היום ... ועם אני יכול לשפר אותו למחשב גיימינג יותר חזק בתקציב של 5000 ש''ח תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K ש"ח, גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ופיתוח תכנה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך 144hz (ניתן לא להחשיב את מחיר המסך בסכום הסופי) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך את כל הרכיבים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיפות לכמה שיותר שקט, לא על חשבון ביצועים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 15 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
במחשב הקודם שלי היה מוצג לי במד הסוללה כמה זמן נשאר באחוזים וכמה זמן נשאר בשעות ודקות, כרגע קניתי מחב של HP ומוצג לי רק באחוזים איך ניתן להציג גם את הזמן? תודה רן
-
- 2 תגובות
- 994 צפיות
-
-
AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE AM2 4400+ 65W 512KB X2 BOX GIGABYTE GA-M61P-S3 זיכרון samsung 667 2 HEC COMUCASE 6A19B-400 400W הוספתיHD וצורב מה שאני רוצה לומר שהמחשב עובד מהר מאוד התקנה קלה המעבד לא מתחמם עליית המחשב לוקחת כ18 שניות המלצה שלי למחשב טוב ויחסית זול
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
בבקשה אני יודע שזה בטח פחות מאתגר ממה שאוהבים פה לרוב אבל זה להורים שלי אז בבקשה. אני צריך מפרט רגיל מחשב יציב וזול שבעיקר יהיה לגלישה באינטרנט, הורדה באימיול, ראיית סרטים וניגון מוסיקה השימושים הפשוטים עד 1200 ש"ח. תודה
-
- 9 תגובות
- 739 צפיות
-
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד מדגם LENOVO N500 ולאחרונה הוא עושה לי מעט בעיות, ואני אפרט: כשאני מדליק את המחשב אני רואה שהמאוורר מתחיל להסתובב, אך לאחר כ 4/5 שניות הוא מפסיק להסתובב. אני מגיע למסך של ההתחברות לווידנוס ואז מופיע לי מסך כחול (ככל הנראה בגלל המאוורר) ועושה ריסטרט שוב. ככה זה קורה ב 90% מהמקרים. ב 10% האחרים הוא מצליח להתחבר (המאוורר כן עובד). מבדיקות עשיתי באינטרנט הבנתי שמאווררים לא אמורים לעבוד כל הזמן אך שיש אפשרות להגדיר שהם כן יעבדו קבוע- למישהו יש מושג איך אני מגיע להגדרות האלה ועושה את זה? או לחילופין- למישהו הייתה את הבעיה הזאת ויודע מהי? כי אני מניח שהבעיה היא לא במאוורר אם הוא עובד לסירוגין... בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה קצת סבוכה, שלא כ"כ הצלחתי למצוא לה פיתרון. מדובר על Dell M6600 עם כרטיס מסך ATI FirePro m8900. הכרטיס התחיל לעשות בעיות, ולאט לאט המצב התדרדר. עכשיו המצב הוא כזה: על מסך המחשב לא רואים כלום. כשמחברים אותו למסך חיצוני, הוא מגיע ל-Starting Windows, וזהו. מסך שחור. אפשר להיכנס עם SM. כשאני נכנס בSM, ומסיר את הדרייבר, המחשב כן עולה, ונכנס לWIN, אבל רואים גרוע ועם קצת פסים על המסך. כשאני מתקין מחדש את הדרייבר, וניסיתי הרבה דרייברים, התופעה חוזרת על עצמה, המחשב לא נכנס לWin. מסך שחור. בהתחלה זה היה עוזר כשהייתי מתקין את הדרייבר מחדש. אבל לזמן קצר. עכשיו גם זה לא עוזר. יש לציין שנתקלתי בדיוק בתופעה זו בעבר, ב-2 מחשבים נייחים, עם אותו כרטיס מסך שהיה בשניהם, והבע…
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח, ברצוני לרכוש מחשב ניייד.. עשיתי קצת חיפוש ומצאתי מחשב ניייד של DELL הבנתי שהם חברה טובה ובאמת עומדת בדרישות.. מצאתי דגם DELL XPS 15Z באתר של DELL עצמו. יא אפשר לתת קישור כי זה רושם שגיאה אז אני ארשום כיצד להגיע אליו. נכנסים לאתר של DELL ישראל http://www.dell.co.il/ למעלה יש בית ואז בחורים באפשרות הראשונה מחשבי מחברת ומחשבים זעירים > בצד ימין יש צמצום של הבחירה ואז בוחרים במסך 15.6 > הפתחו 4 אפשרות > האפשרות השנייה זה הדגם שאני רוצה. אהבתי נורא את העיצוב הדק והמיוחד שלו. יש לו כמה אפשרות למפרט. אז מה שחשוב לי זה כרטיס מסך חזק כרטיס קול של 5.1 כמה שיותר זיכרון RAM ארדיסק גדול כרטיס רשת אלחוטי חזק מערכת הפעלה ווינדוס 7 כמובן (עברית) בולוטט מצלמה…
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם בייעוץ עבור מחשב משרדי ע"פי הדרישות למטה. כרגע התכנון הוא למחשב אחד כאשר כנראה ירכש לפחות עוד אחד כזה ביחד או זמן קצר לאחריו ובעתיד פשוט נמשיך באותו הקו על-פי הצורך. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הנמוך ביותר שאפשר מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מסמכים ומצגות (Microsoft Word, Microsoft PowerPoint), עריכה גרפית בסיסית (דו-מימד ב-Adobe Photoshop) ערכית וידיאו בסיסת (כדוגמת Camtasia Studio) עבודה בסיסית עם מודלים תלת מימד באמצעות תוכנה כדוגמת Catia Composer (דרישה בעיקר לכרטיס מסך, 1050~ לדעתי מספיק טוב אבל אשמח לחוו"ד טובה יותר) האם יש צורך …
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4,500 ש"ח. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים נטו! רזולוציה טבעית 1920X1080 FULL HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? לא. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב? 1. לא חשוב בכלל. 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא מתוכנן אוברקלוק. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא.
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
אהלן, צריך עזרה עם מפרט למחשב חדש,מעוניין במפרט של אינטל,לוח עם עם יציאת SPDIF כרגע שומר על הכרטיס מסך 1600 שלי לפחות עד שיירדו המחירים של ה2600 SUPER, יש לי כונני SSD SAMSUNG אולי אפשרי להוסיף איזה NVME מומלץ, תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , FULL HD להרבה שנים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך, כונני SSD SATA שכבר יש לי, כונן NVME מומלץ יהיה נחמד 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המ…
-
- 15 תגובות
- 5.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, לאחר קריסה של המחשב (פנטיום 4, 2.4, עם 512 זיכרון וכ.מסך 6800 AGP), זקוק למחשב חדש בתקציב מינימלי של כ- 2500 (לבן שלי) המחשב משמש לאינטרנט, Office, וקצת משחקים (FIFA, NFS, FAR CRY, ורצוי גם החדשים). אני מצפה שיתן שדרוג כלשהו ביחס לקיים כמובן. יש לי מסך CRT שלא מתוכנן להחלפה בקרוב ולכן לא צריך להשתולל עם כרטיס המסך דגש על אפשרות לשדרוג המחשב בטווח של שנה, כשיהיו עוד מזומנים. השדרוג יהיה בעיקר לטובת אפשרות משחקים חדשים ורציניים יותר. אין צורך בציוד היקפי האם כדאי כבר להתקין מחשב חדש עם VISTA או להישאר עם XP ? אם מומלץ VISTA, אז יש לשלב גם במחיר. תודה מראש לעונים,
-
- 8 תגובות
- 734 צפיות
-
-
הי, רציתי לדעת מהם ההבדלים בין המחשבים הבאים: http://www.navitech.co.il/items/175860 http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=21994&zap=1 ההבדל היחיד שמצאתי זה המשקל והכרטיס מסך. כמו כן, מה הכוונה במשקל התחלתי? האם הכוונה היא ללא הסוללה? ואם כן, אז כמה בערך הסוללה מוסיפה? בתודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום וברכה, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד. הומלץ לי דגם ספציפי של חברת DELL שאמור לענות על צרכיי. אשמח לקבל חוות דעת ממביני דבר (היות ואינני נמנה עליהם בתחום זה) האם נתוני הדגם מתאימים לצרכיי ולכיסי. טווח מחירים מצופה: 3500- 5000 ש"ח. צרכים וציפיות: שימוש אוניברסיטאי נרחב (בעיקר office על מגוון שימושיו), גלישה מהירה ברשת, צפייה מהירה בסרטים וסרטונים אונליין ברשת, הורדת מוזיקה וסרטים (הרבה מקום אחסון לפחות 600 GB) ומשחקים (לא גיימר בנשמה אבל אם כבר רוכש מחשב אז שיהיה...) מצפה למחשב אמין ואיכותי שיוכל לתפקד אצלי לפחות 4 שנים (עם תחזוקה נכונה כמובן). חשוב לי האמינות של המוצר ונוחות השימוש. אין לי מושג בנושא ועל כן אינני יודע מה מומלץ בטווח המחירים שציינתי ועבור השימושים שאני …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
ברצוני לרכוש מחשב למטרות גיימינג ואינטרנט בעיקר. את המחשב אני רוצה לקנות אצל מכר שלי שנותן לי 3 שנות אחריות על כל המחשב (חוץ מהכרטיס מסך שאני קונה באינטרנט) והחנות שלו קרובה לי לבית ככה שכל בעייה הוא בא ומתקן תמחשב. אני לא צריך צורב ולא ציוד היקפי. הוא הציע לי את המפרט הבא ב2100 שקל (לא כולל הכ"מ ב770 מIQPC) מעבד אינטל Q8200 לוח גיגהבייט מבוסס P45 4 גיגה זכרונות 500 גיגה כונן קשיח ספק משולב עם מארז 500W והכרטיס מסך 260GTX מכאן:IQPC.co.il *מה אתם אומרים על המפרט עצמו ומה אפשר לשפר בו? *יש סיכוי שאני ירכוש גם מסך 22'' אז קחו בחשבון! אני יודע שיכול להיות שזה יוצא קצת יותר יקר מלקנות באינטרנט אבל האחריות פה בטוחה וקלה יותר. תודה ויום טוב
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
יש למישהו המלצה לכרטיס מסך ב300-500 ש"ח? אני לא רוצה לעשות gaming רציני. המחשק הכי כבד שאני משחק זה SWTOR (Star Wars The Old Republic) ראיתי בTMS כרטיס של חברת ninja ותהיתי אם מישהו יודע משהו על החברה הזאת, כי לא הצלחתי למצוא עליה כלום באינטרנט. https://www.tms.co.il/product/11893 אני לא יודע אם כדאי לקנות מהם, אבל הוא זוך ב70 ש"ח מהאחד של Gigabeyteתודה! ניר
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 3800-4000 פחות או יותר (עדיף פחות) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ליומדים באוניברסיטה (הנדסת מכונות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ברמה שלא מפריעה בשיעורים 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? מניח שלא, לא ממש יודע מה זה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. 8. האם ישנ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ... אני עתודאי ויש לי מחשב נייד T42 ,אני יודע שהמחשב הזה יקר אבל כרטיס מסך שבו חלש מאד יחסית למחירו,השאלה עכשו האם אני יכול להרכיב לו כרטיס מסך תמורת משהו שבו אני לא יודע,בקיצור האם יש אפשרות להרכיב לו כרטיס שיעבוד CRISIS ?? ותודה מראש !!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום וברכה. אני צריך לקנות מחשב למישהי שמתחילה ללמוד עיצוב אינטראקטיבי. מדובר במחשב ראשון, שישמש ללימודים. התקציב מוגבל מאד והגישה הכללית היא לקנות מחשב שיספיק לשלוש שנות הלימודים ואח"כ היא כבר תקנה חדש. למען הסר ספק - לא יהיה OC ולא ישמש למשחקים. רק לימודים ושימושים ביתיים רגילים. קראתי את הפוסט של הגרפיקאים, ובכל זאת אשמח להתייעץ. בדקתי מה התוכנות/שימושים שהיא צפוייה להזדקק להם,וקיבלתי את הרשימה הבאה: פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, אפטר אפקט, דיירקטור, 3D-MAX, פרמייר פרו, דרים יוזר.. בתקציב הנ"ל 4000 ש"ח, אני מתכוון לרכוש מחשב כולל מסך והציוד ההיקפי. המערכת תירכש בKSP בשל אילוצי מיקום (ליד ירושלים) ומחיר. ועל כן תהיה מבוססת על אחד המפרטים שהם מציעים באתר שלהם, לכן אשמח ל…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני הרבה זמן בפורום אבל זאת הפעם הראשונה שאני מפרסם אז תודה מראש לכל העוזרים! ביצעתי כבר הזמנה ברשת המחשבים המושמצת (שלא בהכרח בצדק) "אייבורי". המחשב מיועד לאחותי הקטנה שלא דורשת יותר מדי עיבוד גראפי למשחקים (סימס למינהם), אבל אם קונים כבר מחשב אז למה לא. רק לשם הבהרה עבדתי שם כמה חודשים עד לפני שנה וקצת ואני לא מעודכן כל כך בחומרה... המפרט: מארז פשוט- מספיק גדול כך שלא יהיה חם מדי והוספתי מאוורר 12. מעבד- ATH'64 5600X2 D.C. AM2 קירור סטוק. אני לא מתכוון לבצע אוברקלוק גם ככה. השאלה היא אם עדיף לקחת מעבד אינטל באותו טווח מחיר שממש יותר טוב כי ידוע לי שסדרת הcore מוצלחת ממה שיש לamd להציע, אבל amd תמיד היו חזקים בתמורה למחיר. צורב- לא משנה. דיסק קשיח- א…
-
- 4 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב בימים הקרובים בארה"ב (רוצה להזמין לבאינטרנט ולשלוח למישהו בארה"ב) מה אני מחפש: אני סטודנט לתכנות, קצת גיימר בזמני החופשי. אז אני רוצה מחשב חזק (עדיף מעבד haswell בכיוון i7) עם כרטיס גרפי כמה שיותר חזק. אני עורך מוסיקה ומשתמש הרבה בפוטושופ אז חשוב לי מסך איכותי (אני רוצה 15 אינץ'). אני צריך עצה גם בנוגע לאחריות אם אני קונה מחשב בארה"ב. בקיצור! אני צריך את עצתכם! חשבתי אולי על HP envy j000 עם ה nvidia gt 470M תודה לכולם ואני מקווה שאני אמצא עזרה ומהר! - - - תגובה אוחדה: - - - שכחתי לציין מחיר... 800-1000 דולר. תודה
-
- 5 תגובות
- 893 צפיות
-