ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,373 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מנסה לבנות לחבר מפרט בשביל HTPC, אשמח אם תעזרו, תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שמיועד בעיקר להקלטות (יש לי כרטיס קול חיצוני roland UA-25EX) בגלל שהוא מיועד לעבודה עם הקלטות ועיבודים כבדים חשובים לי כמה דברים שקשורים לנוחות ולמהירות שלו: א. מעבד טוב - I7 או לפחות I5 מהגרסאות המתקדמות ב. לפחות 4 Gb RAM, עדיף 8 אם התקציב מאפשר ג. דיסק קשיח מהיר. אם אפשר SSD אז מעולה אבל אני לא יודע אם התקציב יאפשר את זה... ד. שיהיה מסך שנוח לעבוד איתו (לפחות 14 אינצ', עדיף 15.6 או יותר) ה. שתהיה מקלדת מלאה (כולל המספרים בצד ימין) ו. שתהיה גישה לWIFI ז. שיהיה כונן אופטי (עדיף צורב DVD) לגבי מערכת הפעלה... אני יכול להשיג בעצמי, לא קריטי לי איזה מחשב מתאים לי בתקציב הזה? תודה
-
- 0 תגובות
- 498 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? 6500 2. מה שימושי המחשב? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יחסית חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מזה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא יודע זמה הראשון והרכבה אני יכל לבד יש לי חבר שמבין 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורי אין חנות ספציפית מעדיף לקנות חלקים מחוץ לארץ כי זה זול יותר 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? 10/9 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא 11. האם חשוב לשמור על אופ…
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש מסך למחשב , זה יהיה מסך נוסף למה שיש לי - כרגע יש לי מסך של DELL פאנל IPS 2K . אני חשבתי על מסך 144HZ והוא יהיה יותר מיועד למשחקי המחשב . כרגע אני עם ה-GTX 970 אבל אני מתכנן לשדרג אותו מתי שהוא יפסיק לסחוב משחקים חדשים (שנה - שנה וחצי ). אשמח לשמוע המלצות מכם , התקציב הוא עד 2080 ש"ח , ועדיף כמה שיותר לחסוך. אני אישית נתקלתי במס' מסכים : SAMSUNG : https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=949527 שמעתי עליו דברים טובים. ויש גם את זה - אבל זה ממש לגרד את הכיס בשבילו - השאלה אם זה מצדיק את זה: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=933505 (מצאתי חנות שמוכרת ב-2080). אשמח לשמוע המלצות שלכם - מה לעשות . תודה…
-
- 0 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד לשימוש עיקרי של אופיס וכו' עבור חברה שלי שהיא סטודנטית. שישמש אותה בספריה, בבית המשפט (עוזרת שופטת) וכו'. תקציב - איזור ה- 2500+/- דרישות: משקל נמוך, רצוי 2 קילו ומטה אני מניח. שהמסך לא יהיה קטן מידי (13 אינטש ומעלה) אך אם זאת שהמחשב יתפוס כמה שפחות מקום ויהיה נוח לנשיאה. מקלדת לא רכה מידי (היא שונאת). יפה ואסטטי - יתרון. עד כה המועמד העיקרי שלי הוא: Dell Inspiron n3010 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-380m.htm השיקולים היחידים שלי כנגדו הם שהוא נראה יחסית עבה (אך יפה מאוד עם זאת) שהמסך לא גדול יותר, אבל לא נורא. ושאין כונן DVD, למרות שגם ככה לא ראיתי אותה משתמשת בו מעולם, אלא ב דיסק-אונ-קי. אשמח להמלצות. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
-
חברים שלום , הייתי מעוניין לקנות מיני לפטופ ללימודים התקציב שלי הוא עד 3K כמה ניראה לכם יעלה בסין לדוגמא?
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט,אופיס,סרטים ואולי קצת משחקים קלים אבל זה הכי פחות חשוב * גודל המסך?15.4-16 יהיה מתאים * משקל רצוי?עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?עדיף זמן ארוך ככל האפשר :] * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)אין צורך מיוחד אבל לא מזיק שיהיו * בלוטות?כדאי =] * גודל מינימלי של כונן קשיח?מ-250 GB ומעלה * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כדאי שתהיה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?המליצו לי על TOSHIBA אבל באופן כללי אני פתוח להצעות המליצו לי על מחשב SATELLITE L500-12T בבאג וזה גם די משתלם אני חושב עם המבצע שיש להם. עכשיו אני שואל אם מחשב כזה מומלץ לי לפי הדרישות? הבעיה אי…
-
- 0 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז + כונן קשיח + DVD + ספק. אשמח אם תמליצו לי על לוח+מעבד+כרטיס.מ+מאוורים+RAM שיתאימו למה שיש לי כבר. מפרטים של הרכיבים שיש לי : מארז - http://up406.siz.co.il/up2/mj5z1wgnyncj.jpg ספק - http://up406.siz.co.il/up2/mnmk0otzllmd.jpg כונן קשיח יש לי שלושה (אשמח לדעת באיזה הכי מומלץ לי להשתמש) : 1. Seagate Barracuda 7200.12 - 500GB 2. Samsung HD322HJ - 320GB 3. WD5000AAKS - 500GB התקציב עומד על 1,500 שקל במקסימום. והמחשב משמש להרצת משחקים חדשים באיכות נמוכה עד בינונית. באמת תודה
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נטבוק אבל השוק כ"כ רחב שאני לא יודע במה לבחור . שמתי עין על הLenovo S12 שעולה 2070 באייבורי מה ההמלצות שלכם ?
-
- 0 תגובות
- 580 צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, בהתחשב בדרישות, למה לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב אמור לשמש את ההורים שלי, ככה שרוב השימושים שלו הם משרדיים - תוכנות אופיס, אינטרנט ותוכנות בסיסיות אחרות, בנוסף המחשב אמור להוות מאין HTPC ולהתחבר גם לטלוויזה בסלון (37' Full HD) אז צריך כרטיס\מעבד שיתמוך כמו שצריך ויאפשר לעשות העברה מהירה בין המסך מחשב לטלוויזיה באמצעות HDMI בלי פאקים כאלו או אחרים. וחשוב לי במקרה של מחשב כזה ספק כוח יעיל וידידותי לסביבה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם …
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל הארות/ הערות על המפרט הבא לגיימינג. התקציב סביב 5500, אין כוונה לבצע .O.C, אלא להריץ משחקים מתקדמים הקונפיגורציה המוצעת: לוח אם - GIGABYTE Z68A-D3-B3 s1155 Core i3/i5/i7 או: Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E מעבד - Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray זיכרון RAM: DDR3 1666Mhz 2x4GB KINGSTON Dual Channel CL8-8-8-24 או: PATRIYOT או: DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Dual Channel CL9-9-9-24 דיסק קשיח: WD או: SEAGATE SATA3 1TB DVD SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור AD7280S כ. מסך Nvidia GeForce 570GTX SOC 1280MB-5 EVGA מארז - ARMOR A60 מגיע עם מאוורר 20ממ ,USB 3 :חיצוני לפנל הקידמי או: : Thermaltake …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות נטבוק או לפטופ עם מסך בגודל 10.1" עד 12", הוא צריך להיות עם כונן DVD. הארדיסק של לפחות 160GB. שיהיה מהיר. תקציב - 600$.
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג ואני חשבתי על לקנות את הrtx4080 ורציתי עזרה בשתי דברים. 1 האם יש כרטיס יותר טוב בתמורה למחיר ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין החברות השונות למשל בין אסוס לmsi וכו
-
- 0 תגובות
- 374 צפיות
-
-
שלום וברכה, אחרי שהתקנתי את ההווינדוס 7 מחדש אז יש לי בעיה מעצבנת מאוד. המחשב פתאום נכבה בלי ההודעת התראה של אחוזי סוללה נמוכים, דבר שהיה לי לפני ההתקנה מחדש של הווינודס. איך אני עושה ששוב תהיה לי הודעת אזהרה שהסוללה נמוכה? תודה
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
המבחר כל כך גדול שהלכתי לאיבוד, ואני לא מצליח למצוא פה דיונים שיכולים להתאים לי אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס וקצת תוכנות, צפיה בסרטים ומוזיקה. * גודל המסך? 14 , 13.3 * משקל רצוי? פחות מ- 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות לפחות אם זה אפשרי (עקב דרישות המשקל, יש מצב ל-6 תאים?) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3. אם אפשר HDMI זה יהיה אחלה. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? כן. אבל במידה וזה מוסיף הרבה למשקל, אשקול אפשרות ללא. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. העיקר האמינות נ.ב. יש סיכוי לקניה בחו"ל אם יש לזה משקל. כ…
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המפרט של המחשב שלי ( נקנה לפני קרוב ל 5 שנים), אני הייתי רוצה לשחק משחקים כמו Far cry 4 ו Battefield 4 על הגדרות בינוניות' אני מחפש שדרוג "שיחזיק" לי ביצועים בינוניים של משחקים לשנתיים בערך, כרגע אין לי כסף לרכוש חדש. האם זה אפשרי? ומה האופציות אם כן? התקציב הוא 1500~1000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך מה שימושי המחשב: גיימינג על הגדרות בינוניות אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Far cry 4 ו Battefield 4 מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב: 1680X1050 לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות כמה שניתן. עד כמה חשוב השקט במחשב? אין צורך בשקט האם מתוכנן אוברקלוק: לא האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא יש העדפה לחנו…
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום זקוק לעזרה. מצאתי מספר מחשבים אשר דומים במחיר: HP Pavilion DV7-BTO Core™ i7-2670QM 2.2GHz 750GB 8GB17.3" FHD (1920x1080) BLU-RAY BT W7HP Webcam ATI HD6770 2048MB FP Reader Asus N75SF-A1 Core™ i7-2630QM 2.0GHz 1TB 8GB 17.3 (1920x1080) LED BLU-RAY/BD-RW BT Webcam NVIDIA® GTX 555 2GB Bang&Olufsen Speakers Dell XPS 17 Core™ i7-2670QM 2.2GHz 750GB 8GB 17.3" FHD (1920x1080) BD-RWBT W7HP Webcam NVIDIA® GTX 555 3GB למעט הכרטיס מסך של דל שברור שהוא יותר טוב מה עדיף לקנות מבחינת חברה, מעבד וכרטיס מסך? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המטרות הן גלישה באינטרנט צפיה בסרטים,אימיול,שימושים פשוטים WORD וכו חשוב מסך 15 אינטש ועיצוב יפה. איזו מערכת הפעלה אתם ממליצים? הבנתי שהויסטה בעייתית. מה אומרים על MSI PR600 שנמכר באייבורי? http://ivory.co.il/product.asp?productid=969&CatCode=315
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לקבל מכם המלצה על מחשב נייד לאמא שלי. תודה רבה: התקציב הוא בין 2000-3000 ש"ח * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, קבלה ושליחה של קבצים גדולים * גודל המסך?[bמשהו נורמטיבי(אינני יודע את הגודל באינצ'ים) * משקל רצוי? צריך להיות קל ונוח לנשיאה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, נדרש זמן סוללה ארוך! * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)לא * בלוטות?מה זה בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח?80 ג'יגה * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי…
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך את עיזרתכם בהרכבת מחשב מקצועי לעריכת וידאו , אני משתמש בavid, premier & after effects. התקציב שלי הוא 6500 ש"ח חשוב לי שלמחשב יהיה: מעבד חזק. דיסק קשיח עם 7200RPM ולפחות 2TB. זיכרון RAM גבוה עבור רינדור הוידאו ועבודה באון-ליין. SSD למערכת הפעלה. כרטיס מסך טוב. זה מחשב שהשתמשתי לצורך השוואה (המפרט די מתאים אבל אני צריך נייח!): http://cukusa.com/asus-g751jt-ch71-gaming-laptop.html תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב שהאחריות עליו היא שנה. אם אני קונה את המחשב באינטרנט, למי אפשר לפנות בבקשה להאריך את תקופת האחריות? לHP? או לאתר המכירות? ועוד שאלה לגבי תיק נשיאה. יש למישהו המלצה על תיק נשיאה נוח וקל?
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 8500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כל המשחקים החדשים והעתידיים לשנתיים הקרובות פחות או יותר, רזולוציה 1980X1020 מכוון להגדרות הכי גבוהות ו60+ FPS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרס…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, במחשב הנ"ל יש כרטיס מסך NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB. 1. עד כמה הכרטיס טוב, בהנחה שאני גם רוצה להריץ עליו משחקים לא כבדים מדי (תלוי מה אתם מגדירים כמשחקים כבדים) כדוגמת GTA: SA 2. כמה יעלה (בערך) לשדרג לכרטיס מסך 8600M GT?
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-