ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
שבוע טוב לכם אני מעוניין שתיבנו לי מחשב ב1000 שקל ללא מארז וללא צורב וכרטיס מסך 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד FL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - התקציב הוא עד 3000. חריגה של 100 שקל לכל היותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - בעיקר עבודה משרדית ומשחקים כמו Heros of the storm, PUBG חוץ מזה שימוש כללי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - שלא יהיה רועש מידי. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא . 7. האם האם יש צורך לכ…
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
היי, לאחר הרבה התלבטויות, ולאחר בחינה של המון דגמים, הגעתי למסקנה שה-XPS M1330 הוא מודל פשוט מעולה, במחיר מתאים (בארצות הברית), שנותן תמורה מעולה. הדבר היחיד שגורם לי לחשוש הוא בעיית ההתחממות שקראתי עליה פה ושם, שקיימת ספציפית בדגם הזה של הXPS. מה המצב הנוכחי של הבעייה? האם היא תוקנה? האם יש דרך פשוטה להתמודד איתה? האם בגלל הבעייה לא כדאי לקנות את המחשב? אשמח לעצות. בנוסף, האם יש חנות מומלצת באמריקה שבה כדאי לקנות את המחשב, מקום שנותן אחראיות גם בארץ כמובן?
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לבנות מחשב עם כח מספיק להרצה של Microsoft CRM 4 על Microsoft Windows Server 2008 כולל SQL. שרת ה- CRM הזה צריך לשרת כ- 40 משתמשים. השרת חייב להיכנס לתוך מארז 1U וכאן מתחילה הבעיה. אני לא יודע איזה מעבד אני צריך, על גבי איזה לוח, ואיזה גוף קירור אני יכול להתאים. הקושי נובע בעיקר מחוסר ידיעה מה באמת אפשר לשים במארז 1U. למעשה, הצלחתי למצוא עבור תושבת 775 קירור למארז 1U. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_147&products_id=20427&PHPSESSID=6dbab7dda7975fd09de2220e8a7e1344 אני חושש אם אכן הקירור שמצאתי יכול להתמודד עם החום שנפלט למשל מ- E8400 של אינטל. השאלות שאני רוצה להפנות כאן הם: 1) איזה כח עיבוד אני באמת צריך? מה הכי יעיל מבחי…
-
- 0 תגובות
- 630 צפיות
-
-
https://www.ivory.co.il/build_computer.php?ccfg=5bf71ce06cade5bf71ce06cb17 מעבד INTEL: ₪ 2210 -- מעבד Intel® Core™ i7-9700K Coffee lake Refresh Box מאוורר למעבד: ₪ 250 -- מאוורר למעבד Noctua NH-D9L לוח אם: ₪ 965 -- לוח אם Gigabyte Z390 Aorus Pro (rev. 1.0) ATX זכרון (RAM): ₪ 830 -- זיכרון למחשב HyperX Fury 16GB DDR4 3200MHz HX432C18FB/16 DIMM דיסק קשיח: ₪ 305 -- דיסק קשיח Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB כרטיס מסך: ₪ 2660 -- כרטיס מסך Gigabyte GeForce RTX 2070 WINDFORCE 8GB GDDR6 ספק כח: ₪ 585 -- ספק כח Seasonic M12II-850 EVO 850W מארזים: ₪ 470 -- מארז מחשב NZXT S340 בצבע שחור וכחול כולל חלון צד
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק שיחזיק לי לכמה שנים מבוסס אינטל(D) ללא כרטיס מסך ומסך 19" דק. חומרת המחשב צריכה להיכנס במארזי CUBE קטנים כאלה הכי קטן שאפשר אסור שהמחשב יתפוס מקום ;] ואם אפשר שהמפרט יהיה מנועה כולל הרכבה כולל אחריות! [=
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב. המחשב שלי כבר בן כמה שנים ודורש רענון - עם זאת הייתי מעדיף להנציל מה שאפשר מהמחשב הקיים כדי לחסוך בעלויות. המחשב הנוכחי שלי הינו מהמפרט הבא: מעבד: Intel Core 2 Duo E7500 @ 2.93GHz לוח אם: MSI MS-7563 זיכרון ראם: 2 GB כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTS 250 זיכרון קשיח וצורב DVD מצויינים ואני משער שאפשר להנציל אותם. האם אפשרי על לוח האם הנוכחי לשדרג מעבד, זכרונות וכרטיס מסך? אם לא, האם זה פשוט להתקין לוח אם חדש במארז קיים? (אינני יודע מהו סוג המארז, אבל הוא גדול ). תודה על העזרה, אמלא את הפורמט הסטנדרטי כדי להגדיר את הדרישות שלי מהמערכת. התקציב שאני רושם הוא התקציב המכסימאלי לשדרוג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.aspx?pi=1IWINFINITY_M660SE22&v=1 קודם כל איך החברה? מזה אומר המערכת קירור? האם כדי להרחיב ל 3 שנים? עריכה: בטעות יצא לי כאן תעבירו לניידים.
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
-
-
אוקיי שמעו אני רוצה להביא לאחותי מתנה קטנה והחלטתי שהכי טוב שנקנה לה מחשב אישי שלה עכשיו שאלתי אותה מה הצרכים הבסיסים שלה למחשב והיא צריכה מחשב ממש ממש פשוט ואני מבקש שאתם תרכיבו אותו כל צרכייה זה מחשב שלא ייתקע כל הזמן שיהיה בו אינטרנט,מסנג'ר,כל האופיס ומשחקים קטנים (אתם יודעים כל המשחקים המזדיינים ששוקלים חצי מגה) עכשיו יש הרשותי כבר כרטיס מסך אז אנא תבנו לה מחשב בקשר להארד דיסק היא צריכה 5 ג'יגה בערך חח היא לא משתמשת הרבה אבל נקנה של 12 ג'יגה תודה לכם
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כל המחירים בבערך גדול ומתעגלים (משמעותית) כלפי מעלה... ולא כוללים דיסק קשיח או הרכבה בנתיים חשבתי על: 500 ש"ח - כרטיס מסך - nvidia 8500GT 512MB 450 ש"ח - CPU - AMD 64 X 2 3600 AM2 520 ש"ח - ASUS M2N-E 450 ש"ח = DDR2 2x1GB 667mhz מארז + ספק = תלוי בכרטיס מסך שאני יבחר... סה"ך 2350 ש"ח המחשב נועד בעיקר למשחקים (וניגון סרטי HD) ??? השאלות: האם כדאי אינטל? (ואם כן איזה) , ומה על מרובע ליבות? האם כדאי להשקיע על עוד PCI express x16 (אולי גם SLI) - נראה לי שלא , אבל אני שואל בכל זאת ומתי לדעתכם הכרטיס מסך יהפך ללא שימושי (ה5200 שלי כבר הפך לפני כמה שנים...) , ואם כדאי לשדרגו ולמה (לא WHY אלא TO) ... וכמובן דעות כלליות... האם כדאי ATI? והאם כדאי לחכות קצת?
-
- 12 תגובות
- 943 צפיות
-
-
יש לי מחשב dell inspirion 1764 בטריה 9 תאים-הספק 90WH. (לפני 3 שבועות קניתי מטען חדש) הבטריה פתאם הפסיקה להטען לפני כחודשיים בערך ובגלל זה החלפתי מטען. אז קודם כלאם מישהו יודע איך לתקן את הבעיה הראשית כדי שלא אצטרך לקנות בטריה חדשה זה יהיה מעוללה. בכל מקרה, הסתכלתי ב EBAY וראיתי את הבטריה שאני צריך, יש לי 2 הצעות, בשתיהם הבטריה עולה בדיוק אותו מחיר אבל בהצעה אחת יש משלוח חינם ובהצעה אחרת המשלוח עולה 50 דולר, אני קצת מפחד לקחת את ההצעה של המשלוח חינם אבל אם יש פה מישהו שחושב שעדיף לי ויש לו נסיון רב בEBAY אשמח לשמוע מה הוא חושב, הנה שתי הלינקים לשתי הבטריות : http://www.ebay.com/itm/Genuine-Dell-Inspiron-1464-1564-1764-battery-9JJGJ-NKDW-/310333070912?pt=Laptop_Batteries…
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח חריגה של 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות סטודנטיאליות בסיסיות : אופיס וכו'. בנוסף לצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בעיקרון ssd אבל זה יכול לייקר את המחיר הסופי לכן אשמח להצעות עם ובלי ssd(אם לדעתכם ssd למחשב עם צרכים כאלה יהיה מיותר אשמח לשמוע) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב לקראת תחילת הלימודים, מחשב נייד קל ונוח לשימוש. לאור ההיצע הגדול אני כבר ממש אבודה, הכל נראה לי אותו הדבר, אז אני אשמח לעזרה תודה מראש! נגה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב. במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים HD, MATLAB (תדיר), פוטושופ לתיקון תמונות (מזדמן) 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? עכבר קטן, רמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכב…
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום! חבר שלי עשה טעות וקנה מחשב גרוע במכירה באינטרנט...מזל שהצלחתי לעצור אותו ביחד עם עוד חבר ועכשיו הוא מבטל.. אז ככה: צריך עזרה בהכנת מפרט ב3500 שקל לשימושים הבאים: אינטרנט, אופיס, קצת משחקים וכמובן מוזיקה. לא צריך משהו מיוחד אלא משהו שיתאים לכל הצרכים הנ"ל בצורה שווה. המחיר כולל מסך בתוכו... נ.ב. המפרטים המומלצים ממש לא מעודכנים : תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
מערכת הפעלה xp home edition המחשב פשוט איטי להחריד... כל פעולה לוקחת 5 דקות למרות שיש אינטרנט כניסה לדף הבית לוקחת 5 דקות. cpu usage ב task manager נמצא כל הזמן על 100% נעשתה בדיקה של avira ,super antispyware, cccleaner כולם הראו תוצאות נקיות גם ב-safe mode מה יכולה להיות הבעיה??? הצילו האישה תחנוק אותי.... דרך אגב אני כותב מהמחשב שלי, משלה זה היה לוקח יומיים.
-
- 4 תגובות
- 714 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 2500 שח. שימושים בעיקר גלישה , תכנות, הזרמת מדיה לטלויזיה. אין צורך בכרטיס מסך וכונן קשיח. העדפה ל: מעבד אינטל זכרון 16gb ספק מודולארי בניתי את המפרט הבא: https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=158980&sr=WD20EZRZ!1&work=y&products=CM8068403358811!1%7CGA-B360M-DS3H!1%7CHX424C15FB2K2-16!1%7CWD20EZRZ!1%7CP5-NPS!1%7CCP-9020103-EU!1%7CDCACO-FP701-CSA01!1%7C&Submit=X&fbclid=IwAR3tKLYdhyVfhm8Hqd-Pjj5l9ahUKgqpaoK8qGTFG2un95RvC0qHOKaWqoU אשמח לחוות דעת והצעות לגבי מארז,ספק ולוח תודה
-
- 24 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 שקלים. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן אוברקלוק 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבת מחשב בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? ראשון לציון, KSP בעקרון בניתי מפרט אך אינני בטוחה לגבי תאימות המעבד …
-
- 3 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לצורך לימודים (הנדסה) לחברה שלי טווח מחיר עד 3000 ש"ח. ראיתי מחשב http://ksp.co.il/?uin=20451 מה אומרים עליו? ואיזה הצעות יש לכם...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: 1500? הסימן שאלה כי אני לא מבין במחירים ובמוצרים הללו,בסופו של דבר זה לעבודה משרדית בלבד אם אפשר לחסוך אז אני ממש אשמח אבל אני רוצה משהו איכותי שיחזיק לזמן רב תודה לכם שימושים: עבודה משרדית בלבד צגים מרובים 4 מסכים ואף 5 מפרט המחשב: ספק כוח: ANTEC 550W NE550M-OEM מארז:COUGAR MG110-W פרטי המסך: . 2 P2319H DELL& 2 E2275SWJ AOC
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
2350 ש"ח עבודה משרדית,גראפיקה קלה ותכנות Photoshop CS4,פלאש,Visual Studio 2008 לא בצורה כבדה. אין צורך לא צריך צורב,לא כונן דיסקטים לא HDD ולא מארז. כל אלה קיימים. מה שאני צריך: לוח אם מצויין מעבד טוב מעדיף INTEL צריך קירור טוב למעבד כרטיס מסך טוב ספק חזק מעדיף של corsair וזיכרונות מה שיש לי: HDD 160GB (מסתפק בזה כרגע) ומארז CM590 10 מאוד חשוב. לא מתוכנן אוברקלוק לא לכלול מערכת הפעלה. הרכבה כן. SKYPC או כל חנות מומלצת באזור ראשון לציון חולון בת ים העיקר שיעמוד בתקציב.
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום רב, http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=846339,853514 הרכיבים שיש במחשבים האלה זה מה שאני מחפש מבחינת החומרה פחות או יותר. רק לא ברור לי מדוע למשל יש בין שני הדגמים הנ"ל הפרש של 400 ש"ח בעוד ההבדלים מאוד מינוריים (ואפילו לטובת הזול) לדוגמא הסוללה של הזול היא 6 תאים לעומת 4 תאים של היקר.. בנוסף, אם מסתכלים בכלל על סדרת T430, מחשב עם אותו רכיבים כבר מגיע כמעט ל3000 ש"ח. מה ההבדל בין הסדרות שגורם להבדלי מחיר האלה?? והאם באופן כללי המחשבים שיש שם בהשוואת מחירים נחשבים טובים ואמינים?
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני ממש לפני קנייה של DV6-1260. צד את עיני ה DV3-2150 שיש לו מסך קטן יותר אמנם אבל נתונים סה"כ לא רעים. מישהו מכיר את המחשב הנ"ל ויכול לחוות דיעה? חסרונות/יתרונות? ייעוד-עבודה משרדית רציפה במשך כל היום. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7730&perur=4
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ולא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו , premiere pro ,lightroom ,photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור …
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אממ אני רוצה לקנות משחש לשימוש ביתי... קצת משחקים, עבודה וכו' עכשיו אני צריך מחשב בלי כרטיס מסך,כונן קשיח, כונן אופטי ומארז רק זיכרון חובה 1G מעבד AMD ולוח טוב. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד חדש ללימודים בעיקר...(אני לא יודע אם מותר לשאול על ניידים בפורום זה אז מצטער אם אסור). אני לא כל כך יודע מה טוב ומה לא טוב בשוק בניידים מה כדאי ומה לא. אני מעדיף לא כבד מידי ולא איטי מידי חשבתי על משו בסביבות ה 2 או 2.5 קילו. אבא שהוא לא מבין גדול המליץ על Lenovo כי קרא בעיטון משו לא באמת משנה לא של מי. מחשב בסביבות 5000 ש"ח ומעלה יכול לגלוש ל 6200 ש"ח. חשבתי על ה ThinkPad R61 שהוא גם מהיר וגם די קל ולא הכי יקר שיש מה אתם חושבים תודה לכולם...?! ושוב מצטער אם אסור לשאול על ניידים בפורום הזה...?!
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-