ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
מחשב נייד Comapq Presario 2100. המחשב נמצא אצל קרוב משפחה עם נכות. המחשב נפל על הרצפה והמסך "הלך" (יש תמונה בסוף ההודעה). מדובר באדם שכרגע מתקיים מקצבאות (הוא כעת בבירורים מול משרד התמ"ת באשר למציאת מעסיק חדש) ואין לו כסף להשקיע במחשב. מצאתי מסך מתאים שעלותו 40$ כולל משלוח. הבעיה היא שאני לא יודע ב-100% שרק המסך הלך ולא רכיבים נוספים (למשל ה-screen inverter). על-פניו נראה שצריך רק להחליף את המסך. יש דרך לדעת בוודאות? המחשב עובד עם מסך חיצוני ללא בעיות. מישהו אולי מכיר ארגון שתורם מחשבים ניידים ישנם לבעלי מוגבלויות? אין צורך במחשב חדש ה- Comapq Presario 2100 עונה על השימושים שלו. אמנם מעט איטי אך עושה את העבודה. גלישה ואופיס. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד. המפרט הטכני הוא הפחות בעייתי אני די גמיש איתו: מעבד: I5 או I7 מדור החדש - המליצו לי על I5 בגלל צריכת סוללה יותר נמוכה זכרון: 8GB אפשר 4GB עם אופציה להוספה (ז"א שצריך להוסיף לא להחליף את כל הזכרון) כרטיס מסך: מספיק טוב לסרטי HD ומשחקים (לא כבדים) HDD לפחות 500GB מסך 15.6" BT עדיף גרסה 3 HDMI USB גרסה 3 WIFI B/G/N RJ45 DVD רמקולים סבירים מצלמה/קורא כרטיסי זכרון/קורא אצבע - NICE TO HAVE 3 שנות אחריות מחיר עד 4300 ש"ח כמובן עדיף כמה שפחות :-) הבעיה היא שיש המון חברות ודגמים שעונים על הקרטריונים הללו כגון: DELL 5110 DELL VESPRO HP Pavilion dv6-3160ej LENOVO G570 ועוד כמה שלא הזכרתי. אז איזה מחשב נייד לקנות ??? האם ASUS,LG,FUJITSU…
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
היי, צריך עזרה במפרט עבור מחשב לעבודה משרדית בעיקר, עד 3000 ש״ח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 3000 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - כדאי (נמצא בחדר השינה) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 0 תגובות
- 487 צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד בסביבות 6,500-7,000 ש"ח (בלי מע"מ) עם מסך "15.1 (לפחות) עם 512Mb זיכרון. כרטיס המסך יכול להיות semi-מעפן. הבעיה היחידה שלי היא שאבא (שחלק מאוד נכבד מהכסף בא ממנו) מתעקש לקנות את המחשב בארץ. על מה אתם ממליצים? תודה מראש, בן.
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
מעבד אינטל מק"ט: 134668 מעבד אינטל Intel Core I7 11700K 3.6Ghz 16MB Cache S1200 - Tray כמות: 1 מאוורר למעבד מק"ט: 107541 קירור למעבד Noctua NH-D15 Chromax.Black 140mm - צבע שחור כמות: 1 לוחות אם למעבדי אינטל מק"ט: 135136 לוח אם MSI MPG Z590 GAMING PLUS LGA1200, Intel Z590, DDR4, 3xPCI-E, HDMI, DP כמות: 1 זכרונות מק"ט: 160272 זיכרון למחשב PNY XLR8 Gaming EPIC-X RGB 2x8GB DDR4 3600Mhz CL18 MD16GK2D4360018XRGB כמות: 1 כרטיסי מסך מק"ט: 118224 כרטיס מסך PALIT RTX 3070 GameRock 8GB GDDR6 HDMI 3xDP כמות: 1 כונני SSD מק"ט: 168927 כונן PNY XLR8 CS3030 NVMe M.2 2280 1TB SSD M280CS3030-1TB-RB כמות: 1 ספקי כוח מק"ט: 123889 ספק כח מודולארי Seasoni…
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב גיימינג נייח: 1 מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 +/- 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (לדוגמה elden ring, pubg ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה לגודל, רוצה מארז שיראה טוב 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין ג…
-
- 0 תגובות
- 490 צפיות
-
-
הי, אני מחפש מחשב נייד קל, כלומר עד 2 KG (כולל סוללה), עם זמן סוללה יחסית ארוך, לצרכי Office ומידי פעם לראות איזה סרט. מבחינת ביצועים, עדיפות ליחס מחיר-ביצועים טוב. תודה
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
המפרט עריכת וידאו מטעה לדעתי. כשמדברים על עריכת וידאו חובה לומר על איזו רזולציית עריכה מדברים. אם מדובר על עריכת 4K RAW המפרט כאן אינו מספיק בכלל. ב- 4K לרוב מדברים על DUAL XEON עם 6 ליבות כ"א (כלומר, שני מעבדי XEON וסך כולל של 12-16 ליבות), תצורת כרטיסי וידאו במערך של שניים וכמובן שמוניטורים ברזולוציה 4K שמתחילים ב- 700 דולר למוניטור בודד ועולים מאוד כאשר מדובר בצורך בלתי מתפשר בשחזור צבעים מדוייק. באופן כללי, ממליץ מאוד למי שרוצה לקבל מושג להסתכל בתצורה של MAC PRO משודרג. זה נותן מושג דיי טוב איזו כוח מחשוב נדרש כדי לעמוד בעריכה מסוג זה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון (חיובי/שלילי) עם אתרי קניות ברשת בארה"ב (למעט Ebay, AMAZON והאתרים של היצרנים) אני מחפש אלטרנטיבות אמינות עם מבחר ושיכבדו כרטיס אשראי בינ"ל. (משלוח בתוך ארה"ב)... תודה!
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב מאוד ואני לוקח חלקים מהמחשב הנוכחי שלי שמאוד יעזרו לי לחסוך (אני חייל): CD\dvd,כרטיס מסך HD 4670 , שני הארדיסקים = 550 ג'יגה אז ככה שאני צריך בעצם המלצה על החלקים הבאים : מעבד (AMD או לקנות INTEL ולעשות לו אוברקלוק?) לוח אם (אם יש אופציה ללוח אם עם כרטיס קול איכותי יחסית למובנה אז הוא בעדיפות) זכרונות (אני מקווה שאני לא לחוץ סתם על להביא 4G לפחות?) ספק מארז בעיקרון אני כבר סגור פחות או יותר על Compucase 8K01BS-U אני רק רציתי לדעת אם אפשר להכניס בו ספק נורמלי פשוט צריך מארז אופקי יפה שלא עולה על ה300 שקלים המחשב מחובר לטלוויזיה LG FHD אז ככה שסרטים ב1080P הם בעדיפות ראשונה ...גיימינג ..אם PES 2010 רץ לי טוב אז אני לא צריך יותר מזה…
-
- 0 תגובות
- 504 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב בן כשנתיים שלוש, אני משתמש בו כדי לערוך קבצי RAW בלייטרום. הבעיה היא שהתוכנה לא רצה מספיק מהר. זה המפרט שיש לי כרגע, האם\מה אני יכול לשדרג\להוסיף כדי לשפר את הביצועים בעבודה? לוח: Gigabyte GA-Z77-D3H מעבד:QuadCore Intel Core i7-3770, 3700 MHz RAM 16GB כרטיס מסך מובנה:Intel HD Graphics 4000SSD - י M4-CT256M4SSD2 (256 GB, SATA-III) (המערכת, תוכנות, וקבצים בעבודה יושבים על הSSD) Windows 8.1 תודה איציק
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב ללימודים ואני מתלבט אם לקנות את המחשב מארהב, dell xps 13 זה המפרט שלו:Processor : 5th Generation Intel® Core™ i5-5200U Processor (3M Cache, up to 2.70 GHz) Operating System: Windows 8.1 (64Bit) English Memoryi: 8GB Dual Channel DDR3L-RS 1600Mhz (On Board) Display: 13.3-inch FHD (1920 x 1080) infinity display Primary Battery: 52 WHr, 4-Cell Battery (integrated) Video Cardi: Intel ® HD Graphics 5500 Audio and Speakers: Stereo speakers professionally tuned with Waves MaxxAudio® Pro 1W x 2 = 2W total Hard Drivei: 128GB Solid State Drive Camera: Widescreen HD (720p) webcam with dual array digital microphones Wireless: 802.11ac + Bluetooth 4.0, Dual Band …
-
- 0 תגובות
- 994 צפיות
-
-
Intel Integrated Graphics Media Accelerator X3100 האם נותן ביצועים יפים בלפטופ ל LCD דרך יציאת ה HDMI Dell 1525
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
-
-
אהלן, יש לי כיום macbook air mid 2013 שאני מעוניין לשדרג... מפרט - 13.3" MacBook Air dual-core Intel Core i5 1.3GHz (4th generation Haswell processor), Turbo Boost up to 2.6GHz, 8GB RAM, 128GB Flash Storage, Intel HD Graphics 5000, 12 Hour Battery Life, 802.11ac Wi-Fi לגלישה/מסמכים או סבבה - אבל כשמעמיסים עליו מעבר (פיתוח/עריכת תמונות/קצת משחק בעריכת וידיאו) אני מרגיש שהוא חלש לי מדי. מבחינת ניידות - אני מנייד אותו לעיתים די רחוקות, זו בהחלט לא דרישה מהמחשב החדש אבל nice to have. חשבתי ללכת על אחד הטאבלטים שעם מפרט שקול ללפטופ (surface או מתחריו) - או לחלופין על מחשב שולחני. יש למישהו המלצה למחשב שיהווה שדרוג מור…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך מקלדת צרפתית/אנגלית. חושב לקנות בצרפת כי יותר זול. * עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), וצפייה בסרטים * גודל המסך 11.6-13 (רוב הזמן בבית עם חיבור למסך נפרד וגם למקלדת) * משקל רצוי - 1.5 עד 2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - כמה שיותר, לא יודע להגדיר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רשת, VGA, USB, HDMI * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח: 300 ג"ב * כונן CD/DVD? צורב? -חייב כונן, לא חייב צורב (אך נחמד) * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. אבל חייב לתמוך ב - windows 7 home מבחינת חומרה ודרייברים -------------- (windows 7 starter לא תומך בחיבור מסך חיצוני! ) * האם י…
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. STARCRAFT 2, DIABLO 3,RPG -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי כרגע מסך 19 אינץ עם רזולציה מקסימלית 1024X1280. אני מתלבט אם לקנות מסך חדש על חשבון התקציב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
-
א1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (החדשים ביותר על האיכות הגבוהה ביותר) וגם תכני hd וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta pro cod assasins creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מסך סמסונג 19 אינג לא יודע רזולוציה וכו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות …
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד עם דיסק קשיח SSD, זכרון DDR3 3GB ומעלה. חשוב לי גם יציאת eSata ומסך 14.5 אינטש ומעלה. אני גמיש מבחינת שאר הפרמטרים כמו גודל הדיסק קשיח, משקל, כונן אופטי וכדומה. המחשב מיועד בעיקר לעבודה (תכנות). 5K-6K זה תקציב ריאלי? יש המלצות? תודה מראש מוש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ושימוש ביתי (מסמכים ועבודות, צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו רציני, בעיקר אופיס 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 בערך, כמה שיותר…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אפשרי לקנות מחשב נייד שיחליף את המחשב השולחני ... , המון המון זמן , רציתי מחשב נייד . וכרגע אני מוכן לקנות אחד מישהו מכיר מחשב נייד ? שיכל להריץ משחקים ? מחשב נייד טוב ?
-
- 0 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן בשבועות הקרובים לקנות בארה"ב מחשב נייד. הדרישות הן שיהיה כמה שיותר חזק לתקציב, הכי קטן וקל שאפשר. משחקים אני לא ממש מתכוון לשחק אבל אם יהיה כרטיס מסך נחמד זה יהיה טוב. התקציב היא 1000 עד 1200 דולר גג. יש את הטבלט של HP TX2500z שהוא קטן וחזק, ואני לא ממש צריך את מסך המגע, אבל זאת אפשרות נחמדה מאוד שאני יכול למצוא לה שימוש. http://www.jr.com/hp/pe/HP_TX2510US/ וראיתי גם את הדל XPS 1330, הדגם ב999 דולר באתר של דל שמכיל בערך אותו דבר, רק מעבד core 2 duo 2.0 ghz והרדיסק 160 ג'יגה, ו2 ג'יגה זיכרון במקום 3. איזה מהם אתם ממליצים לי יותר? יש לכם אולי דגמים אחרים להמליץ לי? אני מודע לקטע של האחריות ככה שאפשר לא לדבר על זה. ישנה גם האופציה של MacBook אבל מפחיד אותי …
-
- 0 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי 2 בעיות במחשב dell n5110 הראשונה אני משתמש באוזניות ולפעמים שאני נכנס למשחק כלשהו אז האוזניות מפסיקות לעבוד ובשביל שהם יעבדו שוב צריך לעשות ריסטרט למחשב הבעיה השניה יש לי מקש FN הוא עובד אבל ה FN של כיבוי משטח של העכבר לא עובד יש למישהו פיתרון ? בנוסף יש לי FPS נמוך בGTA IV
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לקנות מחשב בימים הקרובים, כמעט והזמנתי כבר מחשב מ KSP אבל שמתי לך שהספק והמארז שם זה סיני, לא בטוח שזה יחזיק יותר מדי זמן. מחפש מחשב שאפשר לשרוד איתו לתקופה ארוכה יחסית (3-5 שנים) כולל ציוד היקפי (מסך, מקלדת עכבר, רמקולים פשוטים) אשמח לעזרה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך (לא יותר מדי) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לשימוש ביתי בלבד - סרטים, משחקים קלים, אינטרנט, תוכנות פשוטות, עבודה משרדית, חשוב שהמחשב יהיה אמין לשנים. …
-
- 0 תגובות
- 652 צפיות
-
-
הי כולם :) אני רוצה לקנות מחשב נייח לחיבור לטלויזיה בסלון. בגדול הוא ישתמש לרוב להורדת סרטים, סטרימינג, גלישה באינטרנט ולעיתים קצת עבודה באופיס - בלי גיימינג או תוכנות כבדות. עדיין אני מוכנה להשקיע כדי לקנות משהו שיחזיק לי כמה שנים טובות (אחרי שקניתי מיני PC ב 500 ש"ח שבקושי עובד) ראיתי ב KSP כמה ערכות של מחשבים סלוניים ואין לי שמץ מה כדי לקנות. https://ksp.co.il/?select=269..398 אני לא מבינה במפרטים של מחשבים אז אודה אם מישהו יוכל פשוט לשלוח לי לינק למחשב שאני יכולה להזמין . תודה!!
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-