ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אשמח לקבל את עצתכם ועזרתכם ברכישת מחשב נייד. אני סטודנט שנה ג' להנדסת בניין, כלומר צריך להריץ תוכנות כמו אוטוקאד רביט ומטלאב. דברים שחשובים לי: מעבד: לא קריטי i5\i7 זיכרון 8 GB HDD: בכיוון של 256 GB SSD, אבל אם תייעצו לי על משהו היברידי יכול להיות שגם זורם. 14", אם אין ברירה אז 13.3 גם בסדר. אני נורא מתרשם מהמחשבים של לנובו בגדול לא מצאתי משהו שעונה על כל הדרישות שלי אבל עד כה. עוד מחשב שנורא הרשים אותי זה הטושיבה הזה: http://yyydeals.co.il/items/280155-Toshiba-U845W-S415 ובגלל שחברה שלי עובדת באינטל אני יכול לקנות אותו בהנחה של 1000 ש"ח, אבל החיסרון הגדול הוא שיש לו ווינדוז 7, כך שהייתי רוצה את דעתכם גם על זה... תודה מראש דניאל
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
[h=1]שלום אני מחפש מחשב נייד עד 5.5K ראיתי כמה דגמים אני צריך את עזרה שלכם בבחירת מחשב נייד 1. Lenovo IdeaPad Y50-70 2. ASUS N551JK 3. אולי משהו אחר אני מחפש מחשב טוב ללימודים וגם למשחקים [/h]
-
- 0 תגובות
- 911 צפיות
-
-
מערכת ההפעלה הרזה של גוגל לא מסתפקת בנוכחות בניידים זולים במיוחד, ומתפשטת גם לכונני מחשב-על-USB ומחשבי All-in-One לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%9d-%d7%91%d7%9b%d7%9c-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%9d-%d7%92%d7%95%d7%92%d7%9c-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99-chrome-os-%d7%9c%d7%9b%d7%9c-%d7%a0%d7%99/
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לעבודה משרדית אינטנסיבית וכבדה יחסית הכוללת בדרך כלל לא מעט לשוניות פתוחות במספר דפדפנים שונים, אופיס וכדומה. האפשרות של לקנות מחשב פשוט ולשדרג אותו באמצעות כונן SSD ו RAM הומלצה לי על ידי שני חברים ונראית לי מעולה. מה המחשב הכי פשוט שיתאים כבסיס להרחבות הללו כדי שיעבדו בסינרגיה טובה? גודל מסך של 13.3-15.6" אורך חיי סוללה מכובד איזה כונן SSD (לא נראה לי שצריך יותר מ 128GB) ורכיב RAM (בטווח של 6-8GB) מומלצים עם המחשב הזה? האם התקנות כאלה פוגעות באחריות? איך? חבר נמצא באילת לחול המועד והייתי רוצה שיקנה לי את המחשב שם, לכן קחו בבקשה את נושא המחיר בכל המלצה שלכם. מועדים לשמחה, תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מטרות המחשב? תכנות כבד, הרצת פרויקטים כבדים שטוחנים את המעבד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ממש משנה, לא קטן מידי, נגיד 15', אבל יותר חשוב שיהיה נוח לקרוא את האותיות, עם רזולוציה גבוהה ומסך קטן הטקסט מאוד קטן ולא נוח לעבוד הרבה שעות * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) ראו תשובה קודמת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? פחות חשוב לי המשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) פחות משנה לי …
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
מעוניינת לקנות מחשב נייד אמין וחזק, שימוש להתחברות מרחוק למשרד בעיקר לטרמינל ומעט VPN + שימוש ביתי - אינטרנט, אופיס, סרטים - לא גיימינג. חשוב שיהיה אמין, חזק ומהיר.חייב מקלדת מלאה. תקציב עד כ- 5000 ש"ח. מתלבטת בין 2 דגמים (הLENOVO עם שידרוג ל- 8 GB+ אחריות ל-3 שנים. אחרי השידרוגים המחיר שלהם דומה) + אשמח להצעות נוספות תודה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=15283 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=15463
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
היי, מבקשת המלצה למחשב נייד מתלבטת בין שני דגמים, אבל אקבל בשמחה המלצות נוספות - אין לי מושג בזה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=15283 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=15463 הלנובו עם הגדלת זיכרון ל 8 gb + הרחבת אחריות לשלוש שנים , מגיע למחיר דומה תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר ע"י התחברות מרחוק בעיקר לטרמינל, מעט ישירות לעמדה VPN+שימוש ביתי -אינטרנט, סרטים - חיבור ל TV אופיס - מעט משחקים (בשוליים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אשמח להמלצה למחשב נייד למטרות תכנות. תקציב עד 2500 ש"ח * מטרות המחשב? צפיה בסרטים FHD, תכנות (מתחיל עם python scripts) * גודל המסך? 13.3 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיף עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא ממש מיוחד - HDMI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם יש דגם מומלץ עם SSD עד 128gb אז אשמח * כונן אופטי? עדיף שלא יהיה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא ממש * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא ממש * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ממש לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ממש לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך…
-
- 0 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אהלן, קנינו מחשב של dell, במפרט שלו כתוב שיש לו כרטיס מסך amd radeon hd r7 m265. גם על המחשב עצמו יש מדבקה של amd, אבל כשאני בודק את הנתונים דרך המחשב עצמו (הגדרות מתקדמות, לוח הבקרה..) מופיע לי שיש כרטיס מסך של אינטל (דרך בדיקת חומרה בלוח הבקרה בכלל לא מופיע כלום..), הורדתי את הדרייורים העדכניים ואין שינוי. בתמיכה הטכנית של אייבורי לא הצליחו לעזור וביקשו שאלך למעבדה. מישהו נתקל בדבר כזה?
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
כשאני לוחץ על כפתור ההפעלה, נדלקת נורית ההפעלה והמאוורר פועל וגם המסך נדלק, אבל שום דבר לא קורה. זה קרה כבר כמה פעמיים בעבר, אבל בפעמים הקודמות עשיתי פריקת מתח ואחרי כמה דקות הוא חזר לעבוד. איפה יכולה להיות הבעיה? גם לא שומעים שום צפצופים אז כנראה שזו לא בעיה עם אחד הרכיבים...
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב ללימודים ואני מתלבט אם לקנות את המחשב מארהב, dell xps 13 זה המפרט שלו:Processor : 5th Generation Intel® Core™ i5-5200U Processor (3M Cache, up to 2.70 GHz) Operating System: Windows 8.1 (64Bit) English Memoryi: 8GB Dual Channel DDR3L-RS 1600Mhz (On Board) Display: 13.3-inch FHD (1920 x 1080) infinity display Primary Battery: 52 WHr, 4-Cell Battery (integrated) Video Cardi: Intel ® HD Graphics 5500 Audio and Speakers: Stereo speakers professionally tuned with Waves MaxxAudio® Pro 1W x 2 = 2W total Hard Drivei: 128GB Solid State Drive Camera: Widescreen HD (720p) webcam with dual array digital microphones Wireless: 802.11ac + Bluetooth 4.0, Dual Band …
-
- 0 תגובות
- 981 צפיות
-
-
i5 3570 3.4-3.8 Gigabyte H77-D3H Noctua U14S CPU Cooler MSI GT640 2GB Corsair XMS3 1600MHZ 4GBX2 Intel SSD 120GB 330 Series Seagate 1TB 7200 Antec PSU 400W NeoEco
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התייעצות לגבי מפרט לשרת Hyper-V, תקציב 12K +- היי חברים, קודם, זה המפרט שחשבתי אחרי אין ספור בדיקות: מארז - Rosewill RSV-R4000 Metal Server לוח - ASRock X99 WS LGA2011-v3/ DDR4/ SATA3&USB3.0/ M.2/ A&2GbE/ EATX מעבד - Intel Xeon E5-1630 v3 Quad-Core 3.7GHz 10MB LGA 2011-v3 זכרון Samsung 16GB DDR4-2133 2Rx4 LP ECC REG RoHs - x2 ספק - Corsair HX750i High Performance ATX12V/EPS12V 750 CP-9020072-NA כרטיס מסך - EVGA GeForce 210 Passive 1GB DDR3 PCIe 2.0 DVI/HDMI/VGA דיסק קשיח Western Digital Red 4TB NAS 3.5-inch SATA 6 Gb/s, IntelliPower, 64MB Cache WD40EFRX - x4 דיסק Samsung SM951 128GB AHCI M.2 PCIe 3.0 x4 MZHPV128HDGM-00000 - SSD פאנל ניטור - Kin…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שמתי לב בזמן האחרון, שהמחשב שלי כשהוא במצב IDLE או כשאני חוזר לאחר זמן מה שלא נגעתי בו, הכרטיסי מסך עובדים ואני רואה דרך MSI AFTERBURNER שהמהירות שלהם עולה, כלומר על חצי בערך ממה שאמור להיות במנוחה. מה שמביא את ה SLI לטמפרטורות של 50 מעלות במנוחה, ברגע שאני נוגע במחשב או מזיז את העכבר, זה פוסק (יש מקרים שגם זה לא עוזר ורק אחד מהכרטיסי מסך מפסיק את עבודתו). כל זה הביא אותי למחשבה שקיימת אצלי רוגלת BITCOIN במחשב, אבל ניסיתי לבדוק כמעט דרך כל דבר ולא מצאתי פיתרון. אפילו דרך התוכנה PROCESS EXPLORER - אין שום דבר שמפעיל את ה GPU או גוזל משאבים. מלבד פעמים בודדות שידוע לי ש GOOGLE CHROME היה גורם לזה, אבל אני תמיד סוגר אותו לגמרי. מה אפשר לעשות במקרה כזה? הדרייברים מעודכני…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, מבקש את עזרכתם ברכישת מחשב נייד. אינטל I5 או I7, לפחות 8GB ראם, 1000GB זכרון, אין חשיבות לגודל המסך אם כי עדיף 15.6, בסביבות 4K רצוי פחות. אין צורך לתת יותר מידי חשיבות לגרפיקה, שכן המחשב נועד לצורכי לימודים בעיקר. אך חשובה מאוד העמידות (דהיינו חברה טובה אשר תספק גם אחריות ארוכה) והיכולת להריץ תוכנות כבדות, סרטים וכו'. תודה!!
-
- 0 תגובות
- 993 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: כתיבת קוד (תכנות) , מדי פעם עריכת סרטים ב AfterEffects , מדי פעם פוטושופ . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? אין משקל רצוי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה הגיוני, בסביבות שעה וחצי שעתיים .. לא יודע מה המינימום היום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA HDMI . * Bluetooth?רצוי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?HDD 500G * כונן אופטי? לא חובה, רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים,לימודים * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא יודע מה מומלץ * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי?2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 אפשר גם יותר * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא חשוב מעבד i5...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה בקטנה(after effects, preimiere) עריכת סאונד(cubase). רצוי לתמוך בגרפיקה הכי כבדה Skyrim/ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Skyrim/Assassin Creed Black Flag . מחפש מחשב שיריץ את הגרפיקה הכי כבדה, ויהיה אפשר לא לידאוג לזה כמה שיותר זמן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 0 תגובות
- 987 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מצ״ב רכיבים בהמשך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא, עדיף מאיזור השרון 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB 3, כונן SSD בנפח קטן 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? …
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
לפני שבוע פירסתי הודעה בפורום יד שנייה ולא ממש קיבלתי תשובה שם, אז אנסה פה. המחשב הנייד שלי קורס בעבודה שוטפת בתוכנות גרפיות שונות, לא משנה איזה תוכנה או כמה תוכנות פתוחות או כמה הזיכרון והמעבד חנוקים, פשוט שאני עובד על תוכנה מסויימת כמו: פוטושופ, ריינו, צ'ינמה 4די ואוטוקד במקביל או כל תוכנה לבד. המחשב פשוט קופא, התקיעות יכולות לבוא פעם ביום או אפילו כל כמה שעות. זה במיוחד מתסכל בתוכנות בלי אוטוסייב.. אבל לרוב בפוטושופ CS 6 ואוטוקד 2015, שהם זוללות זיכרון, בהתחלה רק התוכנה לא מגיבה ולבסוף גם המערכת הפעלה קורסת, חשוב לציין שברינדורים ארוכים ב VRAY אין שום בעיה. המפרט של המחשב הנייד מדגם lenovo G510. Core i7-4700MQ Processor Intel® HD Graphics 4600 AMD R…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי צריכה עזרה בבחירת מחשב נייד עד 4000 שקלים. התנאים: מסך 17 אינץ' ומעלה. מחשב מהיר ואמין מיועד בעיקר לגלישה באינטרנט ואופיס. חשוב שהכרטיס רשת יהיה טוב כך שיצליח לקלוט ראוטר שנמצא בקומה אחרת (הנייד הנוכחי בקושי מצליח לקלוט ולכן הגלישה על הפנים. גם כשיש מגדיל טווח זה לא עוזר והמגדיל טווח עושה בעיות). חשבתי על lenovo z710 או אולי hp probook 470 ולהחליף את ההארד דיסק ב SSD של 256 ג'יגה (בתקווה שבאמת לא יהיה צורך ביותר מזה. לא נראה לי שנשמור שם ספריית סרטים אבל כן נוריד שם סרטים) או lenovo g70-70 כנ"ל או lenovo g780 כנ"ל שוב המטרה היא שהוא יהיה מהיר ביותר ויעבוד חלק. אם יש אופציות טובות אחרות אשמח לשמוע. מבחינת המעבד אני מאמינה שמעבד i3 גם יספיק אבל מן הסתם עדיף…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוכן להוסיף עוד 2000 שקל רק במקרה של שיפור משמעותי באמת! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , מידול וגרפיקה ב3D , תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) : Unity 3D, Blender, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty, Assasins' Creed ומשחקים כבדים אחרים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בהתאם למסך …
-
- 0 תגובות
- 779 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית והורדה וצפייה של סרטים. קצת משחקים קלים אבל לא חובה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17 אינץ' ומעלה. לא משנה מט או מבריק. * רזולוציית המסך? עדיף כמה שיותר גבוה אבל זה לא מה שישנה את הבחירה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? לא משנה. זה די מחליף מחשב נייח. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמובן שעדיף שכן, אבל זה לא מה שיכריע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאת HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לכונן SSD * כונן אופטי? לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כל…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש נייד לעבודה, קל משקל לנשיאה ברכבת. בדגש על משקל אבל בלי מחיר מפוצץ. עדיף עם חיי סוללה ארוכים וRAM של 8GB או יותר. עם ביצועים מספיקים ככה שהדבר הכי כבד שירוץ עליו זה MATLAB אבל בזריזות. מסך 15.6 או יותר.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מתלבט בין מק למחשב לנובו הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15073 אם לדעתכם מק עדיף, איזה? בדקתי מחשבי מק עד 10 אלף וכולם מבחינת חומרה פחות טובים מהלונובו. מצד אחד אומרים שאפילו שהחומרה של המק חלשה יותר הוא נותנים ביצועים טובים יותר, מצד שני לא קיבלתי שום הסבר למה והאם זה בכלל נכון. מישהו יכול לעזור לי ולעשות לי קצת סדר בדברים? אגב, המחשב הוא במטרתו הראשונה לגראפיקה (פלאש, אילוסטרייטור, פוטושופ, MAYA)
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-