ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤857 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤509 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 512MB GDDR5 - RETAIL ¤1358 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤254 צורב DVD: LG DVDRW GSAH55N X20 - BLACK - PATA ¤138 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ¤409 מארז: ANTEC SONATA 3 + 500W EARTHWATTS PSU ¤683 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤113 מחיר סופי: ¤4321 מבצע עד להודעה חדשה - כל הרוכש מערכת מחשב - הרכבה ומשלוח חינם! המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il חברה אני רוצה להגיד תודה עזרו לי פה הרבה זה מה שבחרתי אני מזמין כנראה היום או מחר רצי…
-
- 4 תגובות
- 526 צפיות
-
-
אם ארכוש מחשב נייד ( שמתי עיין על הטושיבה A210 19J) שמגיע עם ויסטה, יש מצב שאני בטוח מעביר ל-XP האם במקרה כזה אין לי יותר אחריות? ואם לא יודעים את מי שואלים?
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
1. מה התקציב? עד 5,000 ש"ח - במזומן. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים בעיקר, עריכות גרפיות (תוכנות תלת מימד, דו מימד כמו Photoshop וכו'...), הרבה צפייה בסרטים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? ללא ציוד היקפי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? עיצוב יחסית חשוב, כן. מה שבעיקר חשוב - שהמחשב יהיה שקט מאוד, רצוי שלא יישמע כלל בנוסף, שיהיה מקורר כראוי, כי בחדר שלי נורא חם. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב בלבד. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 9. האם חשוב שקט? כפי שצוין, הכי שקט שניתן. 10. האם מתוכנן OC? ל…
-
- 3 תגובות
- 526 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5,000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים (כבדים), צפיה בסרטים, הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן, כן וכן. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 9. האם חשוב שקט? לא מאוד, אבל אשמח אם כן. 10. האם מתוכנן OC? לא. 11. במפרט למשחקים - אני מתכוון לשחק בכל סוגי המשחקים, וכמובן שאני שואף שכולם יעבדו כמה שיותר טוב ברזולוציה שמתאימה ל…
-
- 8 תגובות
- 526 צפיות
-
-
אהלן, המחשב הנוכחי איתי מהבר מצווה, כבר 5 וחצי שנים. הגיע הזמן להשתדרג. עכשיו, אני נשאר נאמן לרמקולים ולמסך שהם לא שיא הטכנולוגיה אבל אני מרוצה מהם. אז מה אני מנסה להגיד כאן? עם משחקי מחשב הפסקתי מזמן. כל מה שאני צריך מהמחשב זה לראות בו את הסדרות שלי, לגלוש באינטרנט ובו זמנית להיות במסנג'ר בלי שייתקע (כמו שקורה בהווה) מעוניין במעבד של AMD ו.. 2GB, נראה לי שזה הכרחי לא? ואני כנראה שהולך לרכוש את המחשב או מKSP או מIVORY. כאן אתם נכנסים לתמונה. איזה מבין המפרטים הבאים מומלץ? זה שבאייבורי: http://ivory.co.il/product.asp?productid=1297&CatCode=3 או זה שבKSP.. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems אוח, לא מצליח להכניס קישור שלהם, קיצר מחשבים במבצע > מערכות מח…
-
- 2 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני זקוק לשני סוגי מפרטים : האחד - מחשב לעבודה שיוכל להריץ אינטרנט ואופיס בלי בעייה עם כול הציוד ההיקפי הנדרש וכולל מסך של 17-19 אינטש התקציב עד 3000-3200 כולל הכול והשני - מחשב ביתי למשחקים וסרטים שיכלול בתוכו אפשרות לקרוספייר עתידי ויכלול HD4870 , בנוסף נצטרך ציוד היקפי אך ללא מסך. התקציב עד 4500 חשיבות למארז קריר ושקט ושלא יהיה מצועצע עם אורות וזיקוקים ( אלא אם הוא יודע להכין קפה...) דרך אגב לא מתוכנן OC לאף אחד מהמחשבים. תודה מראש לכול העוזרים
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב לאחיין שלי (בן 12), המשחק העיקרי שהוא אוהב זה FIFA 2008. התקציב הוא 1500 ש"ח. מיועד לעבודה עם מסך 22" 1680x1050 חשבתי ללכת על מחשב בסיסי מאוד : מעבד:E2180 לוח אם: ג'יגהבייטGAG31M-S2L זיכרון: 2Gb A-DATA DDR2 800 דיסק: SEAGATE 250G 3.5" SATA II סידי : LG H55L X20 Lightscribe BLACK ולהוסיף כרטיס מסך (יחסית) חזק: ATI RADEON 3850 256 mb DDR3 Retail HDMI PCIEX PALIT סה"כ יוצא לי 1500 ש"ח מה דעתכם ? הצעות אחרות ?
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת כמה דברים שלמרות שאני שואל, במקום שאנשים יענו לי על השאלות, הם ממשיכים להציע מפרטים שונים... אני לא לומד מזה כלום. אז ככה, אשמח אם תענו: (תצאו מנקודת הנחה שאני רוצה להשקיע 4-5 אלף). 1. למה ברוב במפרטים שהוצעו בפורום הלוח אם לא ממש יקר, אלא 600 700 800.. חשבתי שהוא מרכיב מאוד חשוב ושהוא צריך להיות בסביבות ה-1400.. מה החשיבות שלו? 2. כרטיס מסך (אני רוצה שהגרפיקה תהיה מדהימה ומותאמת למשחקים הכי כבדי גרפיקה), מה אתם ממליצים (שאלה נקודתית), וכמה זמן הם יחזיקו לי? חשבתי שהם אמורים להחזיק 5-6 שנים לפחות ושמעתי ששנה שנתיים רק. 3. ספק.. מה זה ואיזה תקציב אתם מציעים להקציב לו? 4. המעבד- הוא לא צריך להיות החלק הכי משמעותי? מה שבעצם מחזיק את המחשב, המנוע??? אם אני רו…
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט עם ציוד היקפי - עכבר, מקלדת, רמקולים, ומסך דק 19 נורמלי (עם dvi גם...), למשחקים, גלישה ושאר ירקות עדיפות ל iqpc תודה
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט עפ"י ראות עיני הכבר לא מקצועית (המון שנים שלא התעסקתי עם זה). המפרט הוא למחשב עם שימוש בתוכנות הדמייה תלת מימדיות כגון 3DS MAX, עריכה גראפית כגון פוטושופ וכו'. בנוסף צריך להתאים למשחקים האחרונים בשוק (כבר המון זמן שלא יצא לי לשחק עם המחשב הזקן שיש לי עכשיו...). מארז מבחינתי יכול להיות הפשוט ביותר (רק חשוב ספק שיחזיק את כל הגן חיות). אין צורך במסך, צורבים וכל השטויות מסביב. מקס' תקציב לקנייה הוא 7000 סה"כ. אשמח לקבל הצעות למפרט וכן לתגובות/הערות/הארות לגבי המפרט שהרכבתי (האם ישנם קונפליקטים בין המרכיבים שבחרתי). ועוד שאלה אחרונה, הקוודרו, מעבר להיותו כרטיס מקצועי, במה הוא טוב יותר מכרטיסים אחרים ? האם לא כדאי לקחת כרטיס אחר ? המפרט: מעבד 1695 ש"ח - CO…
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
מארז : ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ¤ 289 לוח אם : DFI LANPARTY DK P35-T2RS ¤ 567 זיכרון : MUSHKIN REDLINE 4096MB (2048X2) DDR2 1000 CL 5-5-5-15 : 996593 ¤ 512 ספק כוח : SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤ 284 כרטיס מסך : POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 PCS+ 512MB GDDR3 - RETAIL ¤ 885 סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 2537 כמו שרשמתי בכותרת, המפרט הוא ללא מעבד מאחר וכבר רכשתי מעבד(Q9450), ללא ציוד היקפי והמחיר הינו גמיש בשביל שידרוג חיוני. קיבלתי כמה ביקורות על הלוח אם והזיכרונות, אם אתם חושבים שצריך להחליף מה המלצתכם? ייעוד המחשב: משחקים סרטים וכ'ו.. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין בהצעה של מפרט למחשב בתקציב של 4000-5000 ש"ח כולל מסך. אני רוצה שהמחשב יהיה מבוסס INTEL והוא לשימוש ביתי : בעיקר אינטרנט, OFFICE, משחקים (לא ברמה של גיימר). חשוב לי שיהיה מחשב חזק (מעדיף מעבד 4 ליבות). והשאלה הנוספת אם כדאי לרכוש גם רשיון ל VISTA. תודה,
-
- 2 תגובות
- 525 צפיות
-
-
כבר פעם שנייה הופיעה לי ההודעה הזו והמסך עבר לרזולוציה נמוכה מאוד לאחר restart הכל חזר לקדמותו! מה עושים????
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
המחשב הוא לידידה בת 17 שמן הסתם לא משחקת במשחקים כבדים מידי אלא עיקר עבודתו של המחשב תיהיה גלישה באינטרנט וללימודים. תודה מראש לעוזרים ..
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
מחשב לאינטרנט, סרטים ואופיס (לא עבודות כבדות), עד 2500 ש"ח (לא מזומן) כולל מסך (עדיף דק), ללא שאר ציוד היקפי (עכבר, מקלדת וכו'). מיועד למשתמש(ת) פשוטה, לכן בלי OC, הקירור לא חשוב, שיהיה שקט (אבל אם זה בא על חשבון מחיר אז לא). דרוש צורב DVD, לא צריך מערכת הפעלה אבל כן צריך הרכבה (לא לכלול במחיר הסופי - המפרט עצמו יכול להגיע עד 2500). יש עדיפות למעבדי אינטל, אפילו אם זה בא על חשבון איכות של רכיבים אחרים (יש לי ניסיון רע ומר עם AMD ועם טכנאים). לא צריך כרטיס מסך, כרטיס קול (שיהיו on-board), כן צריך כרטיס רשת (אלא אם כן יש on-board). זכרון דיסק קשיח - באיזור ה100GB. בעיקרון אני רוצה שהמפרט לא כולל מסך יהיה עד 1000-1250 ש"ח ושהשאר יהיה המסך. חובה מסך דק (כמה שיותר זול). בקיצור…
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לא כולל מסך עכבר ומקלדת (יש לי כבר) שיהיה אך ורק לצורכי גיימינג אני מעדיף מעבד אינטל מאשר amd שיהיה כרטיס מסך חזק וזכרון טוב תודה לעוזרים. מארז "מפואר" לא כל כך חשוב לי. בנוסף אני גם מבקש שמי שנותן לי מפרט יפרט לי קצת על כל רכיב מכיוון שאני לא כל כך מתמצא בתחום המפרטים. תודה רבה לעוזרים =]
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
השימוש העיקרי הוא להרצת תוכנת מסחר (הוא גם יעבוד הרבה שעות ביום כך שנראה לי שצריך מערכת קירור טובה ). אין לי צורך בביצועים גרפיים מיוחדים , שלא יהיה כבד במיוחד ,ואני יעבוד עליו בעיקר מהבית (אבל עדיין רצוי סוללה חזקה). מעדיף מחשב מחברה מוכרת ואמינה ושהעיצוב לא יהיה מגושם ,סתמי,(או מכוער...) . תמיד טוב שיש כמה אופציות לבחור בינהם... אה ותודה
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
*****************צריך דעה**************** ***ביצעתי שינוים במפרט הנ"ל תראו בהודעה השנייה למטה..*** *****************04/08/08**************** תודה לכל מי שעזר לי להרכיב את המפרט.. ולכולם.. אני עדיין פתוח לתגובות הערות ועצות לגביו.. *אני צריך עדיין לקבל עזרה בהחלטה על מארז וספק מומלצים ואיכותיים. המפרט- מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤835 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤550 [ כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤364 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤479 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1384 צורב LG GSA-GH22N X22 DVD ¤128 ANTEC SONATA III 670 ¤ מסך מחשב רחב Samsung 22" T220 2MS WIDE ¤1500 כמות:1 ] סט מקלדת ועכבר…
-
- 2 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום כולם, קראתי הרבה עמודים מהפוסט: "מפרטים לגרפיקה - גרפיקאים כנסו!" ולמדתי שם הרבה דברים מעניינים שלא ידעתי, אבל גם יצאתי משם קצת מבולבל ולכן אני צריך את עזרתכם בבניית המפרט. נתחיל מהתקציב: כרגע אני רוצה להשקיע 2000-2500 ש"ח (אם לא אפשרי לצרכים אז נראה מה אפשר לעשות). התוכנות שבשימוש: Autocad, Rhinoceros , photoshop cs5, Microstation. מטרת המחשב: חברה שלי מעצבת פנים, היא משתמשת ב autocad עבור תוכניות ב 2D, לדעתי היא לא משתמשת בכלל בתלת מימד של אוטוקד. והיא עושה גם הדמיות תלת מימד בעזרת Rhinoceros. אני אשמח שאם יש משחק שפתאום מתחשק לי לשחק (פעם בשנה אולי יש איזה משחק שאני מתקין ומשחק) אז שהוא יוכל לרוץ על המחשב. אם בשביל זה צריך לשנות הכל/מייקר בהרבה אז עזבו... ציוד הקפ…
-
- 2 תגובות
- 525 צפיות
-
-
אני מתחילה לימודי הנדסת מחשבים ואני מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש לי ללימודים ולתכנת איתו בהמשך . יש לי תקציב של 3500 ש"ח, אני מתלבטת בין מעב I5 לבין I7. אני רוצה כרטיס מסך נפרד (לא על לוח M) האם עדיף לקחת דגם ישן של I7 מהירות מעבד 2.0 או דגם חדש של I5 (חדש-חדש יוצא עכשיו בחו"ל עדיין לא נמכר כ"כ בארץ) מהירות 2.4 בכלל, אם יש הצעות הערות דברים שכדי שאני אדע ואשים לב ......
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם , בניתי מפרט למחשב לאבא שלי בתקציב של 3k , לפי ההמלצות של מחשב משרדי במפרטים המומלצים. אולם הייתי צריך לעשות שינויים קלילים. המחשב בעיקרון נטו לעבודה משרדית ומשחקים קלים (לרוב משחקי רשת). בעיקרון מה שאני לא בטוח בו זה הלוח אם (לא היה את הדגם המומלץ באתר) אשמח לחוות דעת , הצעות לשיפור תודה . מעבד: Intel Core i3 550 3.33Ghz 4MB Cache Tray כמות: 1 - מחיר: ₪480 קירור למעבד: ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪107 לוח אם: Gigabyte H57M-USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪649 מארז: Mustiff 6241-A11 PSU450W With 2 X SATA color metal design כמות: 1 - מחיר: ₪177 זיכרון: Hynix 4GB DDR3-1333 כמות: 1 - מחיר: ₪128 קשיח למחשב שולחני: …
-
- 2 תגובות
- 525 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עריכה גרפית ולימודים * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB3 * כרטיס מסך? צריך שיהיה כרטיס מסך ברמת טובה. * בלוטות? דרוש * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD 320GB חובה 7200rpm * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לכן- לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל רצוי אחריות ממקור אמין תודה
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
אהלן אני צריך המלצה למחשב נייד יחסית קל ודק למטרות: סרטים, אופיס, עריכה, גיימינג בסיסי (כלומר כרטיס מסך נורמלי יותר טוב מהintel graphics 3000 השכיח אצל הניידים הדקים.. עד 2 קג , עד 1 אינץ גובה, 13-14 אינץ.. מחיר פחות בעיה.. כמעט קניתי את vaio sa אבל בגלל ביקורות רעות שהמאורר ממש מרעיש. והz series טיפה יקר מדי.. תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
* המחשב ירכש בישראל * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים\עומס בינוני, צפיה בסרטים * היכן אני אשתמש במחשב: בד"כ על שולחן עבודה, לעיתים אני אקח אותו לילומדים ומקומות אחרים * גודל המסך? 14 אינץ' (אני רואה שהרבה אנשים רוכשים 13 אינץ', זה לא קטן מדיי? זה כבר בתחום ה-ultraportable לא?) * משקל רצוי? פחות מ- 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שהסוללה תחזיק יותר מ-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) הייתי רוצה יצאת DVI או HDMI כדי לחבר למסכי HD נפרדים. * בלוטות? לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא קריטי, 160 ג'יגה יספיק. * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא קריטי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo, dell, Asus…
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם.. המפרט שלי כפי שמופיע בפרופיל ליעיל... רציתי לשדרג את המערכת וכל הקטע של ה I7CORE לא בטוח שהוא הכרחי.. (אולי אני טועה..) בכל מקרה יעודו של המחשב הוא משחקים.. השאלה שלי היא מה כדאי לעשות ..? להחליף כרטיס מסך?.. (295, 285,) .. ? טרייד אין על הכל ? רק על הכרטיס מסך אולי..? תודה מראש, אריק.
-
- 4 תגובות
- 525 צפיות
-