עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Itzik 007,

רציתי לשאול אם יש הבדל גדול בין זיכרון DDR לDDR2? פשוט אני רונה עכשיו מחשב ויש לי בו 2 סלוטים של זיכרון 256 DDR2 ככה שיהיה דאבל (יותר מהיר)... אז השאלה היא אם זה מספיק או שכדאי לשנות את זה ל- 2 סלוטים של 512 DDR? המהירות בשניהם היא 533 MHZ... תודה

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  2. Started by bater,

יש לי מספר דילמות ,אנא קראו בעיון: המפרט שאני מרכיב מיועד לחלוטין למשחקים, אני רוצה מכונה אשר תוכל לעמוד היטב בכל הדרישות של השנה-שנתיים הקרובות ללא צורך בשדרוגים ועם מעט OC (או בכלל לא). התקציב שלי הוא בסביבות ה 10,000 ¤ כולל מסך. דרישה מיוחדת היא שהמסך חייב כנראה להיות LCD, אין לי מקום למסך 19' CRT, הנוכחי שלי שהוא MAG17' XJ ישן מאד מתאים בדוחק למקום, כל מסך גדול יותר פשוט לא יתאים לחלוטין (אלא אם תוכלו למצוא CRT 19' בגודל זהה ל 17' הנוכחי שלי, ומכיוון שאני מבין משהו בפיזיקה שעומדת מאחרי CRT זה לא נראה לי אפשרי). ולהלן הדילמות: 1.בהתחשב במגבלת הLCD האם כדאי להשקיע בכרטיס מסך איכותי במיוחד? כרגע אני מתלבט בין Leadtek FX6800GT PX6800GTTDH PCI-e 256Mb Retail Video Card 23…

• 8 תגובות
    • 893 צפיות
  3. Started by Sp0ck,

אני הרכבתי איך?

• 8 תגובות
    • 671 צפיות
  4. Started by GRiM,

לצערי הרבה, יש לי אפשרות לקנות את המחשב החדש שלי רק בטרקלין חשמל (אפשרות טובה לתשלומים - 10 צ'קים ללא ריבית). באתי לחנות, אמרתי למוכר מה אני רוצה (בהתחלה הוא התחיל להציע לי Intel כמובן) וזה מה שהוא הציע לי בסוף: AMD A64 3000 - לא בטוח אם זה Venice 160GB SATA - לא אמר לי איזה חברה, אמרתי לו שאני רוצה SATA2 לוח אם - אמרתי לו DFI LanParty וזה מה שהוא שם ככל הנראה, רק לא בטוח אם זה Ultra-D 512MB זכרון x2 - לא ידוע איזה חברה, נראה לי שזה ג'נרי Gigabyte 6600 128MB - אמרתי לו שאני רוצה Leadtek אבל אין, כמובן שאמרתי שאני רוצה GT (נראה לי הוא פשוט התבלבל כשרשם) מארז Compucase 6919 - לא בטוח אם ספק הכוח הוא HEC צורב DVD - הוא אמר לי שאין משמעות לחברה, אבל אני אבקש את ה-NEC מחיר: 42…

• 7 תגובות
    • 755 צפיות
  5. קודם כל , תודה מראש לכל מי שיעזור. אז ככה , אני מחפש מחשב בסביבות ה7,000 ש"ח למטרות משחקים , המשחב חייב להיות חזק ,מבחינת מסך אני רוצה 19" רגיל לחלוטין לא LCD ולא בטיח אני מעדיף מסך רגיל ולבזבז את שאר הכסף על חלקים יותר טובים. עדיפות לגיג'ה זכרון פנימי, כונן DVD וצורב DVD+- , כרטיס מסך איכותי (מאוד) , כונן קשיח 200GB SATA. בתודה רבה אלעד

• 3 תגובות
    • 662 צפיות
  6. Started by puNani,

טוב, לאחר 4 שנים הגיע הזמן להתחדש! אני קונה מחשב חדש, שמטרתו העיקרית תהיה משחקים. התקציב שלי כרגע הוא 6000 שקלים. אינני מעוניין במסך,עכבר,מקלדת או רמקולים. נתחיל ישר מהשאלות: 1. אני רואה שלמעבדים של 3GHZ מתוצרת אינטל יש 2MB CACHE לעומת 512KB CACHE באלו של AMD... עד כמה הדבר משפיע? אחד הדברים הכי חשובים לי הוא שהמחשב ייעבוד בצורה חקלה ביותר גם כשיש מספר רב של תוכנות פועלות. 2. זכרונות: 1GB לפחות... מה ההבדל והשיפור בביצועים של DDR 2 לעומת DDR? 3. כרטיסי מסך: מה הכרטיס מסך החזק ביותר היום בתקציב של 1500~ שקל? 4. הארד דיסק: אני מניח שSCSI ייקר לי מאד את הקנייה... מה חדש בתחום? האם הSATA II מהווה שיפור משמעותי? אני חושב שאלך על נפח של לפחות 200GB. 5. לוח אם: בהתאם למעבד כמ…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. התקציב הוא 5 אלף ש"ח. אני לא צריך את כל הציוד ההיקפי, ובקיצור, אני צריך: 1) לוח אם. 2) מעבד. 3) זיכרונות. 4) כרטיס מסך. 5) מארז. עכשיו סליחה על הבורות, אבל האם ספק כוח ומאווררים באים עם המארז? בכל אופן, אם לא, אז לכלול את זה בהצעה. אני גיימר, והבנתי מטיוליי הרבים פה בפורומים שכדאי להשקיע בכרטיס מסך, אז חשבתי על 6800GT (הבנתי שיש לו גם זיכרון של 256MB וגם באס של 256BIT), אבל אני לא בטוח שהוא קיים בגירסת PCI-E. האם הוא קיים בפלטפורמת PCI-E? אם כן, אפשר לקבל קישורים לחנויות בארץ אשר מוכרות את המוצר? בקשר למעבד, מהמפרטים הרבים שאנשים הרכיבו לי, המעבד הכי "מיפלצתי" שראיתי הוא Athlon64 3700+ (S-939) SAN DIEGO? . מה אתם אומרים? אשמח לשמוע תגובות ולקבל מפרטים. תודה ענקית מראש, א…

• 3 תגובות
    • 527 צפיות
  8. Started by Cowerd,

טוב אני קונה מחשב חדש ואני צריך את עזרתכם עכשיו אני לא יודע איזה מארז לקנות למחשב הזה המחשב הוא לגיימינג משחקים כבדים בעיקר.. כמות. מוצרים סה"כ 1 AMD Athlon 64 4000 (939-pin) Box San Diego 2,447 ש"ח 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 899 ש"ח 2 OCZ 512MB EL DDR PC3200 400mhz Enhanced Latency 2-3-2-6 1,122 ש"ח 1 Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 530 ש"ח 1 GigaByte nVidia GeForce 7800 GTX 256MB GV-NX78X256V-B 3,274 ש"ח 1 Thermaltake Shark VA7000 Black 838 ש"ח 1 OCZ ModStream Power Supply 450W 565 ש"ח 1 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk 390 ש"ח 1 Sony Floppy Drive 1.44 Black …

• 5 תגובות
    • 622 צפיות
  9. Started by Gosha,

אוקיי אז ככה, בניתי לחבר מפרט ב-4200 שקל, אבל אז הוא עדכן אותי שהוא יכול לשלם גג 3200 ש"ח. אז התחלתי לצמצם - במעבד והלוח אם לא נגעתי. זכרונות הורדתי מג'יגה ל-512mb, כרטיס מסך מ-6600GT ל-6200. ויתרנו על צורב DVD והחלפנו ב-CD זול, ויכול להיות שנוותר גם עליו. עכשיו, מספר שאלות. 1. האם השקעתי יותר מדי כסף בכרטיס מסך? זהו 6200 אבל נזהרתי שלא לקחת TurboCache כדי שחברי יוכל לעשות סופטמוד ואוברקלוק. האם אפשר לעשות את אותו התהליך גם ב-Turbocache וכך לחסוך 200 ש"ח? 2. האם בכל זאת לוותר על ה-A64 3000+ והלוח אם התואם ולקחת איזה סמפרון יעיל ולהשקיע בכרטיס מסך יותר טוב? Foxconn TLA475S USB Front True Power 350W FSP Case 249.00 ¤ CD-ROM Asus x 52 99.00 ¤ AMD Athlon 64 3000 Venice S…

• 5 תגובות
    • 901 צפיות
  10. Started by eli33,

טוב אז הנה המפרט הכמעט סופי שלי Foxconn TLA475S USB Front True Power 350W NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 Tray Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD Albatron K8NF4X nForce 4X Motherboard Samsung 512MB DDR-II DDR 533 Memory Computer Assembly Gigabyte FX6600GT GV-NX66T128D PCI-e 128Mb Bulk Video Card האם הוא טוב ומה לגבי הלוח אם אמרו לי שהוא לא משהו מה אתם אומרים עדיף ללכת על משהו אחר אם כן אז על מה? האם הזיכרון טוב? או עדיף משהו אחר? אה ואני צריך שתמליצו לי על כרטיס רשת או שיש כבר אחד משולב בלוח אם ...אין לי מושג?…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by sahargt,

היי אני רוצה לשפר את המחשב המפרט בחתימה חשבתי להחליף את המעבד שלי למשהו יותר טוב אני צריך מעבד של אינטל בגלל הלוח רציתי לדעת אם אפשר לשים את המעבדים החדשים של אינטל על הלוח שלי 478 רציתי לדעת אם יש מתאם שמתלבש על הלוח בשביל שאני יוכל להשתמש במעבדים החדשים סוקט ודבר שני אני רוצה להחליף גם את הכרטיס מסך שלי חשבתי על 7800 אבל הלוח שלי לוח תומך ביצא אז רצית לדעת אם יש גם בזה מתאם תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Little_AKA_Or,

השתמשתי בשאלון של Gamer.co.il, יש בו את כל הפרטים בשביל בניית מפרט. 1) תקציב? - 4200, חריגה של עד 50 שקל. 2) מטרות ? (לדוגמה: OC, עבודות משרדיות {גלישה באנטרנט, אימייל, הכנת קבצי וורד והדפסות}, משחקים {קלים או כבדים ?}. ניתן לבחור יותר מאחד) - משחקים בינוניים-כבדים, אינטרנט ואייסיקיו. 3) האם אתה צריך ציוד הקפי ? (לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו'.. יש לציין איזה) שום דבר. רק מארז והרכיבים שבפנים. 4) האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? (לדוגמה אם כבר יש לך כרטיס מסך טוב ואתה לא צריך חדש) צריך הכל. 5) האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מפרט מבוסס AMD 6) האם אתה צריך מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת ? (אם כן פרט איזו) לא צריך. 7) האם אתה רוצה רכיב נוסף שיהיה במחשב…

• 9 תגובות
    • 875 צפיות
  13. אני משתמש במחשב בעיקר לגלישה, אך הייתי רוצה שיתמוך גם במשחקים טובים אבל אני ממש לא גיימר. אשמח אם תציעו לי כמה מפרטים. האם אתם צריכים ציוד הקפי? - מקלדת מידייה שחורה פשוטה של לוג'יטק (לא אלחוטי) - עכבר טוב בצבע שחור אבל לא יקר של לוג'יטק (לא אלחוטי) (אני ימני עם עכברים) דרך אגב, על איזה משטחים לעכבר ולמקלדת אתם ממליצים שלא קורעים את הכיס? (עם כרית לידיים) האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? - לא צריך כונני CD/DVD כי אני מעביר מהמחשב הישן 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? חשובים לי השיפורים הבאים אבל לא בתוספת גבוהה בתשלום: - מחשב שקט (חשוב מאוד) - מארז איכותי פשוט ואלגנטי עם יציאות USB מלפנים, אבל לא בצבע בולט. תוכלו להראות לי תמונות של מארזים שיכולים להתא…

• 6 תגובות
    • 635 צפיות
  14. חבר שלי צריך מפרט לעבודה משרדית עם צורב DVD, מסך דק טוב(מקווה שנכנס בתקציב), עכבר ומקלדת(אם אפשר אל חוטי אבל ממש לא חובה אלא בעדיפות הכי נמוכה)ומכשיר פקס/מדפסת/סורק משולב. אם אפשר אז כמה שיותר להתקרב ל-5K תודה

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  15. Started by gforce,

שלום לכולם, חבר שלי רוצה לקנות מחשב בתקציב של 3000 שקל לא כולל מסך. הוא עורך בפוטושופ + GIS (שכבות של קרקע . . .). בקיצור השאלות שלי הם: 1. לעריכת תמונות מה יותר חשוב מעבד חזק מאוד ו/או זכרון גדול ? 2. האם לבחור במעבד AMD או INTEL , מי מציג ביצועים טובים יותר בעריכת תמונות ? 3. האם ניתן להרכיב מפרט כזה ב 3000 שקל ? אם כן אז איזה ? והכי חשוב למה ? תודה. נ.ב עשיתי חיפוש בפורום ובמפרטים המומלצים ולא ראיתי משהו שמתאים למה שאני זקוק .

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  16. איזה מעבד הכי מתאים לצרכים שלי.? אני צריך שני מעבדים שיעבדו ב-SMP כמו כן איזה כרטיס מסך כדאי תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  17. Started by Satlan,

בניתי הצעה למחשב, וכנראה שאקנה אותה מאוד בקרוב ! ההצעה הובאה מ-PANDA Processor: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+ (2.0GHz) Retail BOX MB: ASUS A8N-SLI Deluxe nVIDIA nForce4 SLI Socket 939 Memory: A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 (יש לי עוד אחד בידיוק בבית אז ביחד זה 1024) Hard Disks: Westren Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM Video Card: Gainward PowerPack GeForce 6600GT Ultra 1980 PCX 256MB PCI-e CD ROM: LG 52X Original BOX Floppy: SONY Floppy 1.44 Power Supply: HEC-475VD-T ATX 12V - PSU Case: A-top Gladiator 450Watt Silver Gamers Dream Machine זיכוי על הספק זאת הצעה לקופסא בלבד, והמחיר המשוער -6800, שזהו הרף המקסימלי שאוציא מהכיס :ם שידרוגים, הערות וכול דבר דומ…

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  18. Started by dj asaf,

שלום.... אני מתכנן לקנות מחשב ליצירה(מוזיקה) ב6000 שקל.. עכשיו אני רוצה להשקיע גם בכרטיס קול איכותי עוד 1500 שקל השאלה שלי היא.. אני רוצה לקנות מחשב רגיל אז באו ואמרו לי אז תקנה כבר מחשב נייד טוב... אמרתי וואלה צודק אבל אני לא בטוח שהוא לצרכים שלי.. אז עכשיו אני שואל אותכם.. האם מחשב נייד יכול לסחוב תוכנות כבדות של מוזיקה? אני רציתי לקנות מעבד אייאמדי כפול ליבה.. אני מוכן להתפשר במחשב נייד באייאמדי משהו איכותי וטוב.. ברמה של האייאמדי3500+ בערך.. וזיכרון 1024.. מישהו יכול לבנות לי מפרט טוב במקרה ומחשב נייד יכול לעשות עבודה טובה כמו מחשב רגיל..? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  19. Started by Rhx,

שלום חבר שלי צריך מחשב חדש.. ללא ציוד היקפי תקציב בין 9-10 K אבל יש בעיה אחת אני לא מצליח לשכנע אותו שישים את ה7800GTX של אנוידיה הוא רוצה רק כרטיס ATI אז שימו לו ... התלהב ממהם יותר מדי לא יודע למה חשוב לו כרטיס מסך חזק,מעבד חזק,זכרונות טובים.. שימו לו מארז משהו יפה שישמור לו גם על המחשב וספק חזק תודה .

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני חייב כרגע לקנות מחשב נישא... ואם אני קונה אז אני רוצה משהו טוב! ואני לא ממש בענינים בקשר למחשב נישא.. חיפשתי קצת מידע והבנתי שהמעבד המוביל בקבוצה הזאת הוא האינטל אם.. אבל אני מחשב מידע גדול יותר לגבי כל חלק וחלק.. איזה מעבד נחשב למוביל? מה ההבדל בין כל סוגי המסכים האלו (XGA, UXGA וכו') ומה הטוב מבניהם? וכן הלאה לגבי כרטיס מסך, כונן קשיח, זכרונות והחלק הכי שוב מה באמת חשוב שיהיה במחשב נישא מהדור החדש (אני הבנתי שהעניין החדש הוא שהכול יהיה אלחוטי..) אז מה כל האפשרויות האלו ומה כל דבר נותן ומשפר ומה ממש חשוב? ועוד שאלה קטנה ראיתי שיש שלוש חברות מובילות LG, IBM, HP אבל אני בטוח שיש עוד... אז איזה מהחברות טובה אמינה איכותית יותר? תודה רבה לכל מי שעוזר, אתם מצילים אותי, אני…

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  21. 1. - P4 2.4/400, לוח MSI 648 MAX (ציפסט 648 של SIS), 512MB זכרון DUAL , 2. 3000+/939 (VANICE CORE), לוח גיגה K8NSC-939, זכרון 512 דואל. כל שאר הרכיבים זהים וכוללים 9600XT/256MB, דיסק IDE, וכל השאר. מה צפוי להיות ההבדל בביצועים? תודה

• 3 תגובות
    • 734 צפיות
  22. טוב בערך יש לי כבר מפרט אבל אני לא בטוח אז אני צריך תעזרה שלכם אני לא יודע אם כדאי לקחת 2 'יגה של ג'ייל שאמרו לי שזה שווה כי כבר יש משחקים שצורכים יותר מג'יגה אז אני צריך פה את העזרה שלכם אם תוכלו לבנות לי פה מפרט חזק למשחקים כבדים ושהמחשב יהיה קר כאילו שלא יהיה בעיות התחממות אולי מארז טוב ויפה לא יודע טוב תודה.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. הפעם המחשב שונה והוא בשבילי -הקודם היה לחבר שביקש עזרה!!! חברה אני צריך עזרה , אני מחפש מחשב משחקים AMD ואין לי שמץ של מושג איזה מפרט לקנות... אילו הם המאפיינים של הAMD שאני מחפש: מחיר: עד 5000 פלוס מינוס מעבד:לא צריך יותר מ3000+ ציוד היקפי: לא צריך מסך אבל צריך עכבר אופטי למשחקים(לא יקר מדי)+ מקלדת מארז: חשוב שיהיה יפה ולא מסדרת ה"קומפוס" פול טאואר או שקוראים למארזים המכוערים האלה... ועם אפשר שיהיה עם ספק לא יקר מדי מאוורים: חשוב שהמחשב יהיה מאוד מאוד שקט ... אבל עדיין אין צורך לשפוך הרבה כסף על המאווררים... כרטיס מסך: אני מתלבט בין 6600GT לX800-XL... אני לא יודע אם ההבדל במחיר שווה את ההבדל באיכות... תרגישו חופשי לנסות... זיכרון פנימי: שיהיה 1024 ..לא חשוב של איזה חברה…

• 2 תגובות
    • 697 צפיות
  24. אני רוצה מחשב - המארז ומה שבפנים + מסך... בלי רמקולים עכבר ומקלדת שימושים של המחשב... אינטנט וורד משחקים... צורב DVD וגיגה זכרון

• 5 תגובות
    • 706 צפיות
  25. המפרט הסופי-סופי יהיה כנראה המפרט הבא, מהחנות הקרובה לביתי: מארז [250 ש"ח] - אין לו Campucase באתר, אבל אני אברר כשהיה אצלו: Foxconn TLA475 Silver 1x 90 mm fan CPU Ventilation Tube 350 Watt FSP מעבד [799 ש"ח] - לא בטוח שזה Venice, אבל אני אבקש כשהיה אצלו: AMD Atlon 64 3000+ XP 800 FSB 512K CASHE [939 Pin] TRAY מאוורר למעבד [269 ש"ח] - אין לו מבחר גדול, זלמן זה הכי טוב שיש, אולי אני אזמין בנפרד מ-LogicPC: Zalman CPU Cooler CNPS7700-ALCU ULTRA Quiet צורב [307 ש"ח] - זול יותר מ-LogicPC ב-15 ש"ח: DVDRW NEC ND-3540A x 16 DUAL LAYER פלופי [39 ש"ח] - זול יותר מ-LogicPC ב-15 ש"ח: 1.44 MITSUMI / TEAC / SONY / NEC דיסק קשיח [550 ש"ח] - אין לו 200GB, אבל 160GB זה מצויין: Western Dig…

• 30 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים