ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
המחשב הישן הולך בדרך כל מחשב. מהמחשב הישן אפשר להוציא : - כונן קשוח של WD 40GB - מן הסתם לא SATA - כונן DVD של PIONEER - צורב LG - כרטיס TV - כרטיס קול נחמד של CREATIVE - מסך CRT 17" של MAG - ישן עבד עובד - כרטיס מסך GF2 64MB - עכברים/מקלדת/רמקולים - זכרונות SDRAM -384MB - לא חבל ? היה מחשב נחמד וטוב שהיה - רק הלוח או המעבד הרגו אותו. מה מתוך זה שווה לקחת למחשב חדש ? אם בכלל ? מה שנדרש מהמחשב החדש - אינטרנט , אופיס , מעט משחקים. האם יש אפשרות למפרט שיאפשר שדרוג בעתיד (כרטיס מסך בעיקר).
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
יש להשים דגש על משולש הזהב: מעבד, לוח וזיכרון
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני נוסע בתחילת ספטמבר לאר"הב לפני הלימודים ורציתי לנצל את הנסיעה כדי לקנות מחשב נייד... השימושים הם בעיקר לימודים (סטודנט למשפטים) אך זה גם יהיה המחשב הראשי שלי ולכן חשוב לי שיוכל לנגן סרטים באיכות FULLHD. גם מאוד חשוב לי שיהיה מהיר ושקט מאוד עד כמה שאפשר עם חיי סוללה ארוכה יחסית. בנוסף גם בהמשך להמלצתכם חשוב לי שתהיה אחריות בינלאומית... אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשבים ואם אתם מכירים מקום טוב בארה"ב לקנות אז בכלל טוב!!!(בגדול אני אהיה גם במזרח ומערב ארה"ב). המטרה היא גם לחבר אליו מסך לצפייה בסרטים/סדרות FULLHD.גודל המסך הרצוי הוא בסביבות 14-15 אינץ' אבל אני גמיש גם בזה בעקרון התקציב הוא 3500-4000 וכמובן שאשמח לחסוך במידה ואפשר... תודה רבה!!!
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום... רציתי לדעת אם קיים לוח אלקטרוני שניתן לכתוב עליו ולשרטט עליו שרטוטים והלוח יעביר את הכתב והשרטוטים ישירות למחשב בלי לבצע המרה כלשהי של הכתב פשוט כמו שהוא... פשוט ללימודים זה הרבה יותר נח ממחברות פשוט לתכוב ולהעביר למחשב..... אני מאמין שצריך שזה יהיה מחובר למחשב כל הזמן אז אין עם זה בעיה כי מתוכנן גם מחשב נייד לידו תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
גמר חתימה טובה לפטופ DELL (כמעט בן שנתיים )...לוקח לו 2 דקות לעלות. החלק העיקרי מהזמן הוא מסך שחור לפני מסך WELCOME . בדקתי OS BOOT INFORMATION וראיתי רשימה ענקית של דרייברים שחלקם לא עולה. איך אפשר לבדוק אם הרשימה לא כוללת תוכנות שכבר הוסרו ? תודה רבה .
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-
ראשון מKSP: מעבדי אינטל Core2 Duo 1.86Ghz, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache 1250 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE GA-965P-DS3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 950 זכרונות DDR II 667 1GB V-Data 420 כרטיסי מסך eVGA 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E 1070 דיסקים קשיחים Western Digital 250GB SATA II 7200RPM 16MB 465 צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 195 מארזים 8023 Gamer 450W, 12cm Fan, LCD 290 SYSTEM ASSEMLY 100 סה"כ 4740 השני מIVORY: מעבד אינטל קונרו E6300 זכרון: 512mb ddr2 667mhz *2 לוח אם: msi p965 neo-f 7.1 1glan צורב: DVD DL +16 דיסק קשיח: 250GB 16MB SATA2 WD כ.סמך: MSI NX7600GT T2D256E PCIE או שאני יקנה 7800GT בעוד 500 …
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לאופיס, אינטרנט וסרטים. שימוש ביתי רגיל. המחשב מיועד בעיקר לשימוש מהבית כך שגודל של 15 אינטצ' יהיה טוב. תודה
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
-
-
זה בערך מה שמתאים בפחות מ 2500 לדעתי : AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪389 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2058 Gigabyte GA-770T-D3L DDR3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪340 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2160 Samsung 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪374 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1973 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪190 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪109 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 ThermalTake V3 Black Edition 1x120 mm + 400W Raidmax, יחידות 1 ₪334 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pr…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות לפטופ שאמור לשמש כמחשב בייתי לכל דבר לאנגליה. ראשית אני צריך שזה יהיה לפטופ עם אחריות בינלאומית כדוגמת IBN שהמליצו לי ובנוסף שיהיה לא כרטיס רשת אלחוטית . עד עכשיו המליצו לי על דגם של HP 2151 ואז התברר לי שאין לו אחריות בחו"ל (בינלאומית) ואח"כ המליצו לי על IBM דגם UROJ8IM שנראה לי בסדר גמור אני לא מתכנן להריץ על המחשב תוכנות כבדות או משהו דומה, בנוסף אני רוצה שכל התוכנות יבוא כבר עליו בלי כאבי ראש של התקנות וכאלה, אין לי הרבה מושג בלפטופים ואשמח לקבל כל חוות דעת בקיצר אני מחפש מחשב טוב אמין ובסכום של עד 6500 ש"ח. תודה
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אני טס לניויורק לחודש ואני רוצה לקנות לפטופ חדש. אני אשמח לקבל המלצות על מחשבים וגם על חנויות אם מישהו מכיר. בגדול אני רוצה מחשב i5 ומעלה עם כרטיס מסך איכותי שאני יוכל להריץ משחקים חדשים (לא צריך את הכי טוב רק שיוכל להריץ SC2 ואולי עוד כמה משחקים) והכי חשוב שיהיה בנוי טוב ויהיה מחשב אמין אין לי העדפות לחברות מסוימות אבל נראה לי שמק זה לא ממש אני... וכמובן בעניין המחיר אז עדיף פחות מ 1000$ תודה
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
מצ"ב מפרט טכני של תחנת עבודה שראתי באינטרנט כמוצר יד שניה אני מתעניין בה מכיוון שראתי שכוללת WIN XP שרק עלותה 600-650 ש"ח ז"א מחשב פנטיום 4 בעלות של 450 ש"ח המחשב מיועד לשימוש עיסקי בלבד לישומי אופיס + אקסס + דוא"ל + תוכנת ניהול SAP וכולל דיסק חדש, כל השאר משומש :s05: תודה HP/Compaq D530 Pentium 4 2.6 GHz SFF General Features Small form factor Intel P4 2.6Ghz RAM 512MB - NEW IDE 7200 Samsung 160GB*** DVD drive *** 1.44MB floppy drive Integrated video Integrated audio Integrated Ethernet Windows® XP-PRO HEBREW ENABLE *** Motherboard Features One (1) AGP slot Two (2) PCI slots on a risercard Four (4) DIMM sockets I/O Ports Two (2) PS/2 ports One (1) 15-pin VGA connect…
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לשפר את המחשב שלי בתקציב של 2000 - 2500 שקל .דרישה : המחשב צריך להתאים למשחקים החדשים שיוצאים להריץ אותם בצורה טובה . שיפור : חשבתי על קניית SSD + מעבד חדש + זכרון ראם . אבקש המלצתכם כיצד לשפר את המחשב שיתאים לדרישות שלי .המפרט היום : לוח אם : gigabyte ga - h61m-d2p-b3מעבד : i5-2500 CPU @ 3.30GHzכרטיס מסך : AMD Radeon R9 200 Series 3Gזיכרון ראם : (8G ) - שני כרטיסים של 4Gספק: gx 750w תודה לממליצים
-
חשבתי ללכת על הדגם הקטן שלהם (11 אינצ') בגלל הסיבות האלה: 1. קל!! 2. סוללה חזקה יותר. ששניהם מאוד חשובים לי בגלל שאני הרבה בדרכים ולא מסתדר לי לסחוב מחשב גדול עם סוללה חלשה. אז איך הוא? מה אתם חושבים שווה? (יוצא לי אחרי כמה שדרוגים קטנים ב 640$ מחו"ל לפני מיסים) שווה או ללכת על ה15אינצ' שיקר פי שניים בדיוק! עכשיו לגבי אחריות ושאר הדברים לא ראיתי שום איזכור באתר אשמח אם משהו יוכל לתת לי מידע מפורט ומקיף נסיון (עדיף) ברכישת מחשב כזה. השיקולים שלי כאן הם כלכליים + תמורה ביחס למחיר ואיכות המוצר. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 834 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שתי מחשבים ניידים שניהם מחברת asus מסדרת הrog strix וההבדל היחידי הוא הכוננים הקשיחים שניהם 1TB עם SSD. אבל אחד הוא עם 5400 rpm עם 256 SSD, ואחד עם 7200 ו 128 SSD. עדיף לי להשקיע במהירות בכונן המרכזי או עוד מקום בSSD? אני ישמח לדעות ויתרונות וחסרונות לכל אחד.
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
-
-
היי. רציתי לדעת אם יש בארץ חנות שיכולה לבנות מחשבים ניידים מאפס כמו בחברת ALIENWARE? תודה.
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
-
שלום, רכשתי לא מזמן E4310. המחשב מגיע עם קורא כרטיסים 7-1. מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בארוע הזה??? החריץ רחב מאוד, האם אפשר להכניס לשם CARD? לאיזה כרטיסים זה מתאים?? תודה וחג שמח!
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אהלן , אני צריך המלצה למפרט למחשב נייד עם דגש על יצירת מוזיקה , שיהיה אפשר לעבוד עם קיובייס ונוח עם קבצי מוזיקה. אני כרגע נמצא בחול ככה שעדיף פשוט לפרט את החלקים ואני אקנה כאן. סביבות תקציב של 3-5 אלף ש''ח. תודה לעונים!
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
עם אפשר לאזור לי מהר למה אני רוצה לקנות השבוע תודה מראש משה... 1 מה התקציב המקסימלי? עד5500עם אפשרות לחרוג בכמה מאות שקלים, אבל לא לעבור את ה6000 כולל מסך 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, סרטיםHD,ואיטנרנט א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. - GTA IV, PRO10!!! , fifa10, VC#, Eclipse, VMwareWorkstation, Fallout 3 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה ? שימוש יום יומי למעלה מ8 שעות ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. ? אני מתכנן לקנות מסך - לכן אני בונה עליכם למלא את הפרטים הנ"ל 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), עכבר, מקלדת מסך (23 אינצ!)צורב dvd 4. רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוג…
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
היי ברצוני לקנות מחשב שישמש אותי ללימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטה וגם לפיתוח תוכנה עצמאי תקציב: לא משנה..עד 10000 מטרות המחשב: לימודים ופיתוח תוכנה גודל המסך: 13.3" או 14" מקסימום, מאט. רזולוציית המסך: בין 1366x768 לבין 1920x1080.. לא משנה דרישות מיוחדות: מעבד מסדרת ה-Haswell, ללא מסך מגע. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מוארת עדיף..אבל לא חייב משקל רצוי: פחות מ-2 קילו האם נדרש זמן סוללה ארוך: כן, יותר מ-6 שעות לפחות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא Bluetooth: כן גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB לדיסק קשיח, עדיפות גבוהה ל-SSD בנפח 128GB ומעלה. כונן אופטי: לא האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא האם יש לכם העדפה לחברה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחרונה בקשו ממני המלצה למחשב נייד. לאחר בדיקה קלה הבנתי שאין לי שום מושג בנושא ושהידע שלי מתחום המחשבים הנייחים לא ממש רלוונטי. זאת הסיבה שאני פותח את השרשור. המחשב חייב להיות בצבע לבן. הוא ישמש בעיקר לעבודה עם יישומי אופיס אבל גם לצפיה בסרטי 720p ממוצעים. יציאת HDMI תהיה יתרון אבל VGA בהחלט תספיק. 2GB RAM 250GB לפחות גודל המסך חייב להיות "15.4 ומעלה והרזולוציה הטבעית לא גבוהה מ1366X768 שלט מדיה רחוק כלול יהיה נחמד אבל לא הכרחי. אשמח להוסיף כל פרט שלא צוין. תודה רבה מראש למגיבים.
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
סליחה שאני כותב את זה באשכול חדש תראו ערך זהה בשמו בפורום "מפרטי מחשב" יש לו מחשב עם מעבד אתום על סף לא שמיש: הוא משתמש במקלדת וירטואלית כי המקלדת לא עובדת, הוא משתמש USB מצד ימין ורכזת USB כי צד שמאל לא עובד. הוא מעוניין במחשב עם מקסימום 11.9 אינץ' ואני עוד מגזים ושיהיה קל ככול הניתן. מעבד שיכול להריץ W IN8(חשבתי עלAMD A4-A8), זיכרון שיכול להריץ "יריד תעסוקה וירטואלי" של יד2 (חשבתי 2-4 ג'יגה), כרטיס מסך שיכול להריץ HD רֶדִי, יש לו 15 מגה מהירות גלישה בבית ו5 מגה מהירות גלישה בחוץ + 1.5 גיגה הורדות עד לגמר השימוש במודם הסלולרי לכן הוא משתמש בעידן +. )כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. ישראל, ת"א-יפו אפשר גם כל גוש דן, אי אפשר חנ…
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום בשבועות הקרובים אח שלי יהיה בארה"ב והוא מעוניין לרכוש מחשב 17", כרגע הוא לא יודע לומר כמה הוא מוכן להוציא על המחשב, ולכן אני פונה לעזרתכם: א. זה נייד ראשון שלו, הצרכים מבחינת נידות ומשקל לא ברורים לא כרגע, הוא לא בטוח שהמחשב יהיה נייד יותר מידיי (אבל לצורך הפוטנציאל עדיף שלא יהיה כבד מידיי) ב. הוא צלם ולכן חשוב שהמסך יהיה איכותי. ג. למרות שהוא לא משחק, לאח שלי יש נטייה מוזרה לפתוח הרבה מאוד תוכניות במקביל, ניסיתי לחנך אותו להתחשב קצת במחשב אבל זה לא עובד ;D בדרך כלל גם הפוטושופ עובד, גם דפדפן עם הרבה מאוד טאבים, גם itunes ומסנג'ר, וacdsee כדי לבחור את התמונות וכמה חלונות של אקספלורר וכו... לצערי אני לא אהיה איתו כשהוא קונה את המחשב, ולכן חשוב לי לקבל את דעתכם על איזה…
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב פלוס מסך ב4500 ש"ח, לצורך עריכת סרטי וידאו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטי וידאו וקריאת מיילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזדמן בתוכנת תכנון גראפית (unigraphics) ותוכנת עריכת סרטי וידאו ופוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לא…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב המירבי: 5K, חריגה עד 5.5K ועדיף שלא שימושי המחשב: עריכה גרפית מתונה, פוטושופ ואילוסטרייטור, ופרימייר אפטר ואודישן בעיקר לסרטים קצרים ולא מורכבים (כרגע, ייתכן שבהמשך אערוך דברים ארוכים ומורכבים יותר) ציוד היקפי נוסף דרוש: מסך מתאים שקט פעולת המחשב: די חשוב אבל לא קריטי דרושים גם מערכת הפעלה מקורית אין הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו' מועד קניית המחשב: ברגע שאמצא הצעת מחיר (וקודם לכן מפרט מתאים...) הערות נוספות: אין לי בעיה לקנות באילת אם הפער במחיר שווה את זה. אשמח לעזרה בהרכבה. תודה רבה!!!
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
-