ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
-
אהלן, אני צריך מפרט למחשב ביתי לצורך Office, אינטרנט, מולטימדיה (סרטים ומוזיקה) וכו' בעלות של עד 2000 ש"ח. לא למשחקים ובטח שלא ל-OC. אנא הרכיבו מפרט למחשב בלבד ללא מסך או ציוד היקיפי (כגון מקלדת, עכבר, רמקולים). עדיפות להרכבת מפרט מלוגיק, ואם לא, אז שיהיה מחנות אחת, ולא בתפזורת. תודה.
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, האזנה למוסיקה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל "15, עדיף מאט. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה ארוך ככל האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, windows 7 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם שלא יתחמם ולא ירעיש כמו אזור תעשייה תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2000 ש''ח ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים ביתיים פשוטים וכן עריכה גרפית בסיסית כתחביב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…
-
- 0 תגובות
- 298 צפיות
-
-
איזה מהכרטיסים עדיף ? 1. Wi-Fi 802.11b/g/n Wireless 1390 2. Intel PRO/Wireless 4965AGN (802.11a/g/ Draft n) **** בכרטיס מסך רציתי לדעת עד כמה היתרון של NVIDIA Quadro NVS 135M/256MB Trubo Memory (128MB & 128MB shared) עם מסך WXGA+ (1440 X 900 רזולוציה) UltraSharpTM יורגש על פני הכרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory עם המסך WXGA (1280 X 800 רזולוציה) UltraSharpTM . תודה !
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
-
-
מחשב IBM THINKPAD T41 בן כ 4 שנים. לאחרונה המסך כבה (שחור לחלוטין) לאחר מספר דקות (משתנה בין 5 ל 30). גם כרטיס הרשת והדיסק כובים לאחר מכן (זה לא קורה מיד רק לאחר כמה שניות). אחרי כיבוי והדלקה הוא שוב עובד אל לאחר זמן התופעה חוזרת. חיברתי מסך חיצוני ואותה תופעה חוזרת. כמו כן זו לא בעית תוכנה כי זה קרה גם בעבודה על ה BIOS. אני מניח שהבעיה קשורה לכרטיס המסך. מישהו נתקל בתופעה כזו ? מה ניתן לעשות ? מעבדה מומלצת ? תודה מראש, אלון
-
- 0 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום רב, אני חייל בן 19 שמעוניין לקנות מחשב לשימוש בזמן הבסיס (אני סוגר הרבה שבתות.. חחח). ברשותי Netstick של פלאפון. בזמני הפנוי אני עוסק בעיצוב גרפי (WEB, לוגואים, פוטושופ, גרפיקה ווקטורית) וכן במשחקי רשת (World of Warcraft, משחקי FPS, אסטרטגיה, RPG). סתם הערה: לאחי יש MacBook Pro, ואני פשוט נפעם כל פעם מחדש מהאיכות של מקינטוש (והמחיר בהתאם...). דרישות: * מטרות המחשב? אינטרנט, תכני HD, תוכנות Adobe illustrator, Adobe Photoshop, משחקים (בינוניים.. שהכרטיס מסך יהיה נורמלי ושיסחוב משחקים נורמליים בכבוד). * גודל המסך? לא כ"כ סגור על זה.. לא רוצה מסך קטן מדי ולא עצום מדי.. משהו באמצע.. סביבות "13.3 אולי טיפה יותר. * משקל רצוי? לא כבד מדי, אך אם זה על חשבון הביצועים, הביצועים…
-
- 0 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום! חבר ביקש עצה לקניית מחשב נייד בתקציב שבכותרת. המחשב ישמש כמחשב ביתי עם אפשרות לקחת אותו החוצה. הנייד צריך ליהיות בעל מסך 15', איכותי עד כמה שאפשר במסגרת התקציב, המחשב מיועד לשימוש בסיסי ביותר- אינטרנט, מוזיקה סרטים וכו'. לא מתוכננים משחקים כבדים. סוללה- ככל המרבה הרי זה משובח. משקל לא פקטור מכריע. צורב- כן. גודל דיסק קשיח- מינימום 200 ג'יגה. המחשב יקנה בארץ. רצוי עם WIN7 סעיף שחשוב לו הוא שהמחשב יהיה אמין, לא יתקלקל לעיתים תכופות וגם אם תקרה תקלה לתקן אותה לא יהיה כאב ראש.
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות לחברה שלי מחשב נייד בתקציב של עד 2500 עם מסך בגודל 13-14 אינץ' עכשיו השימושים שלה זה גלישה באינטרנט ושימוש ללימודים. עכשיו מצאתי דגם של אסוס X454LA-VX203H עכשיו האם הוא מחשב אמין האם הוא כבד והאם הסלולה שלו מחזיקה מעמד ובכללי איך המחשבים של אסוס והשירות שלהם באינטרנט? תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
-
-
היי, מבקש עזרתכם בבניית מפרט לשימושים רגילים המחשב ישמש כמחשב המרכזי בבית ועליו ישמר רוב הדאטה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית, HD, פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?לא נדרש 4. רכיבים נדרשים באופן פרטני: הארד דיסק 2TB 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב 8. הא…
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
-
-
ה-1015P עולה בפנדס 1950 ש"ח בעוד שה-1005HA עולה 1770. ההבדל העיקרי הוא שה-1015P מגיע עם ערכת שבבים חדישה יותר וחסכונית יותר, ובעלת ביצועים גראפיים טיפה יותר טובים, בעל סוללה חלשה יותר מבחינת הספק, מקלדת נוחה יותר ו-250GB של HDD במקום 160, וכמו כן מגיע עם WIN 7 במקום XP. השאלה היא, האם זה שווה לשלם את הפרש המחירים? האם אני אבחין בהבדל ניכר בביצועים ובחיי הסוללה? (של-1015P יותר טובה למרות ההספק הנמוך יותר כנראה בגלל ערכת השבבים החדשה) אני בהתלבטות קשה וזקוק לעזרה כמו כן, אני כבר מגרד את טווח ה-2000 ש"ח, ככה שאם למישהו יש נטבוק טוב יותר להציע - אשמח לשמוע [br]פורסם בתאריך: 30.07.2010 בשעה 13:25:52 הקצפה[br]פורסם בתאריך: 1.08.2010 בשעה 22:20:03הקפצה
-
- 0 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום, יש לי שתי מפרטים שאני ממש מתלבט ביניהם. השימוש למחשב יהיה בעיקר לאנטרנט, קצת עריכת וידאו (חובבן), קצת משחקים ועוד כל מיני תוכנות.... המפרט הראשון עולה בסביבות ה2500: מעבד: intel core 2 - המליצו לי על מעבד E-6750 לוח אם: של אינטל באפלו קריק G33BU זיכרון: 2 ג'יגה, 800 או MHZ.קינגסטון כונן קשיח: 320 ג'יגה, SATA II 7200 wd כרטיס מסך: GAINWARD 8500GT כונן DVD: צורב SATA 20LGX מארז קטן COMPUCASE 6K31 מפרט שני, יקר ב400 ש"ח מהקודם: לוח אם: INTEL DragontailPeak DP35DP spdif מעבד: Core2Duo 2.66 E8200 6M 775 1333 זיכרון: 2GB DDR2 800 kingston כונן קשיח: 320GB SATA2 16MB מארז: Atx 500w 2xusb f צורב: SATA LG Dvdrw x18 סט מקלדת עכבר LOGITECH wireless set כ. מסך: dvi Nvidia 85…
-
- 0 תגובות
- 487 צפיות
-
-
יש לי כבר : Motherboard Name MSI 865PE Neo2-S (MS-6728) צריך לשדרגCPU Type Intel Pentium 4, 2600 MHz (20 x 133) צריך לשדרג System Memory 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) צריך לשדרגVideo Adapter NVIDIA GeForce 6600 (128 MB) צריך לשדרג Audio Adapter Creative SB Live! 5.1 Digital (SB0220) Sound Card שיהיה משולב בלוח אם החדש חשוב שיהיה אופטי Disk Drive Maxtor 6L250R0 (250 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) לא צריך לשדרג ?Liberty ELT620AWT 620W? לא צריך לשדרג Optical Drive LITE-ON DVDRW SOHW-1673S לא צריך לשדרג קרור מעבד ביג טיפון …
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מחשב ב4000 ש"ח למשחקים לא כבדים מאוד די פשוטים כמו הוקי 2006 וNBA 2006 וככה רק לשנים הבאות 2007 2008 וכו' והחלטתי לבחור במעבד Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DUAL CORE שהוא אמור להיות טוב מאוד למשחקים וכאלה דברים אבל אני צריך הצלמה לשאר חלקי המחשב כמו למשל זיכרונות אני צריך לדעת אם AMD תומכים בDDR II או לא כי אם לא אולי עדיף ללכת על אינטל ולא על AMD מה אתם אומרים וגם אניט צריך המלצה ללוח אם של AMD אבל רק מKSP.CO.IL שם אני קונה אז תבדקו שיש את הלוח אם שם ואני צריך שהוא יוכל להפעיל את הכרטיס מסך 7600 GT
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
משתמשת בעיקר מהבית, בעיקר באופיס ובגלישה באינטרנט. משהו שמסוגל להוריד מוזיקה וסרטים במהירות גבוהה ולצרוב אותם. אם אפשר, חיבור למסך טלוויזיה LCD ולמצלמת וידאו. התקציב - גג 4,000, רצוי פחות... תודה!
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ושימוש בתוכנות לעריכת אודיו וגרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Ableton - פרנסה Cubase - פרנסה Photoshop - תדיר After Effects - מזדמן לא חושב שיש צורך התחשבות גדול מדי בתוכנות הללו, לפחות בתוכנות האודיו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? משער שלא יצטרך לעלות על 4K אך גמיש באופן כללי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ע"פ ראות עיניכם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות: C, Paython, JAVA וכו'.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא במיוחד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נוח לקריאה וכתיבה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן לכל האנשים הטובים, אבא שלי רוצה לקנות מחשב, הוא מהנדס מכונות עובד עם התוכנה Solid Edge ST4 של חברת SIEMENS מסך כבר יש, לפחות זה נחסך (: גם ערכה מורכבת,אם אתם ממליצים, תתקבל בברכה תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מתכנן לקנות UPS למחשב שלי, מצפה שיחזיק ספק 550W ומסך Dell IPS U2715H . יש לי בבית לעיתים נפילות חשמל עקב עומס על התשתית(כמה מכשירי חשמל מופעלים בו"ז) והייתי רוצה להגן על הציוד שלי. מה מומלץ עד 800 ש"ח, עדיפות לאייבורי. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי בעיה שהמחשב כל הזמן ממזער לי משחקים אחרי חצי דקה בערך. לא משנה איזה משחק! ראיתי פה דיון על זה ואמרו שזה בעיה בZA ואין לי מושג מה זה ZA מישהו יכול לעזור לי בזה??????
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש שני מחשבים שונים אחד בגודל 15 אינץ והשני 17 . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית/סטודנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 17 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 0 תגובות
- 983 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 450$ קונה בארה"ב א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אנדרואיד סטודיו oוvisual stud שימוש כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך טאץ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינ…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחפש נייד לשימוש כללי באיזור ה-3.5K, שמתי עין על ה-Lenovo ThinkPad Edge 15 NVLGWIV שמגיע בהמון דגמים שקצת מסבכים את העיניין. הדגם הספציפי הזה מגיע עם ה-i3 380M ו-4GB DDR3. יצא לי לא פעם לשמוע שהאיכות בניה שלו לא רעה בכלל וזמן הסוללה שלו עומד על איזור השעתיים וקצת. יש הצעות טובות יותר? משהו חלופי שאפשר להסתכל עליו או שזאת הבחירה הכי טובה לתקציב? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום, אשמח שתחוו דעתכם על המפרט שהרכבתי. אני לא לחלוטין מבין בכל החלקים ולכן אשמח לייעוץ. התקציב לרכישת המחשב: 4,500 ש"ח. חריגה מקסימלית: 500 ש"ח. שימושים: מדיה (סרטים ,מוזיקה) באיכות גבוהה, אינטרנט, מסמכים, פוטושופ, תכנות (ויז'ואל סטודיו). כמעט בלי גיימינג (לצורך העניין בכלל לא), אבל דרוש מחשב חזק מאד שידע להתמודד עם עומס, ריבוי משימות וייסחב מהיר וחלק, ולא ייתקע. מערכת הפעלה 64 ביט. אין צורך במערכת הפעלה כחלק מהמחשב. שימושים מיוחדים: האם אוכל עם המעבד הזה לעשות אוברקלוק קל, של כ-10% (הבנתי שכיום חנויות שמרכיבות מחשב עושות את זה בשבילך). הערה: קיים ברשותי כבר כל הציוד ההיקפי (מסך, עכבר, מקלדת, ראוטר וכו'). מדובר רק על מחשב. המפרט: (כל הרכיבים קיימים בחנו…
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500 דגש על המקסימלי!! כמה שפחות עדיף 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? גלישה באינטרנט, תכני HD ומשחקים (לא הייתי מגדיר את עצמי כגיימר) א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. שומדבר מיוחד, אולי קצת Eclipse (כלומר פיתוח...) ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה: לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך 24'' 1200*1920 (T240) 3. האם יש צורך בציוד היקפי: לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? Floppy 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד…
-
- 0 תגובות
- 627 צפיות
-