ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
היי אני סטודנט לעיצוב גרפי ואני מחפש מחשב שמריץ תוכנות לעריכת וידאו בלי לאגים ושיכול לשמש אותי גם לקצת גיימינג 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה7000 שח אבל אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר לעריכה גרפית בדגש על AFTER EFFECTS. עדיף שיוכל גם להריץ משחקים כמו Skyrim 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך מסך גדול ואיכותי בסביבות 27"+מקלדת עברית 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה…
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום אני בונה מחשב חדש לגיימינג ופיתוח, כרגע המעבד שאני אלך עליו זה ה I7-12700K והזיכרונות זה DDR5 5200 לוח אני מחפש משהו נחמד וטוב , ראיתי את האופציות ראיתי את הלוחות הבאים ואיני יודע להחליט ביניהם (כולם של אסוס) לוח אם ASUS PRIME Z690-A LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI LGA1700 Z690 DDR5 כרגע הכי מעניין ברשימה לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 APEX LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 FORMULA LGA1700 Z690 DDR5 יש איזו המלצה כלשהיא? אין ממש הגבלת תקציב, כן חשוב usb type c וכמובן חריצים ל SSD NVME שניים אם אפשר וכן מקום ל Sata אחד, הכרטיס מסך הוא חיצונ…
-
- 0 תגובות
- 448 צפיות
-
-
מטרת המחשב: עבוד משרדית, גלישה ומשחקים קלים-בינוניים שירוצו בלי תקיעות (אפילו על low) גודל מסך: 10+ רזולוציה:-- יציאות מיוחדות: usb :0 גודל דיסק קשיח 250+ שיהיה עם ווינדוס מותקן * כל מה שלא כתבתי מהטופס של ההמלצות לא רלוונטי .. ** מספיק לי אפילו מחשב שיריץ משחקים על חרא איכות בלי תקיעות *** אין לי יותר תקציב
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד פחות לגיימינג אלא יותר לשפות תכנות ועבודות באוניבסיטה (הנדסת תוכנה) וחשוב לי שהמחשב יהיה חזק ואמין. אני מתלבט בין שני דגמים ב KSP : הראשון : LENOVO Y510P קישור למפרט : http://ksp.co.il/?uin=22463 השני: DELL INSPIRION 5547 קישור למפרט : http://ksp.co.il/?uin=23178 הדגשים העיקריים - חיי סוללה ארוכים, מתחמם כמה שפחות, וזריז כמה שיותר. שאלה נוספת, מה ההבדל בין SSD וSSHD ואיך זה בא לידי ביטוי במחשבים הנ"ל? והצעות למחשבים ניידים אחרים חזקים כאלה יתקבלו בשמחה תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 898 צפיות
-
-
סטרימר חכם - לחברים שלכם יש ולכם אין? פתרון של שנייה! EzCast מכשיר מתקדם, המאפשר הזרמת תוכן ממכשירים שונים ברחבי הבית לטלוויזיה שלכם. תוכלו לנגן סרטון בטלפון שלכם ולהציגו בטלוויזיה שלכם. כמו כן, מיני מחשב לטלויזיה מחשב חכם - mx [h=2]טלוויזיה חכמה[/h] [h=2]מערכת הפעלה chromeos[/h] [h=2]מיני מחשב[/h] באמצעות הmx box תוכלו להפוך את הטלוויזיה הישנה שלכם לטלוויזיה חכמה! הטלוויזיה החכמה תעשה בדיוק את אותם הפעולות כמו הסמארטפון שלכם רק שהפעם זה יקרה ממש בסלון שלכם, תוכלו להתקין אפליקציות ולהוריד סרטים ולגלוש באינטרנט ישירות בטלוויזיה שלכם! ***מתאים גם לטלויזיה ישנה!!*** לפרטים ומוצרים נוספים, כנסו ללינק, www.selfplayer.co.il
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים מבקש חוות דעת על מפרט שבניתי אחרי שראיתי אינספור סרטונים על מרבית הרכיבים והאם כדאי דווקא אותם לשימושים שלי אני משחק משחקים כבדים כמו: Warzone 2, BF2042, Forza 5 ומתעסק עם תוכנות תלת מימד: Maya,Blender, Zbrush, Unreal 5 זה המפרט שהרכבתי: https://tms.co.il/builds/345005 אני כנראה אקנה באילת כי ההורדת מחיר שם היא משמעותית בסכומים האלה. הייתי רוצה לדעת: האם אני אצטרך 2 תוכנות לכיוונון הRGB של המאוורים מאחר ואני לוקח שתי חברות שונות? (Arctic לקירור מעבד וCorsair למארז) בנוסף הייתי רוצה חוות דעת על המקלדת שצירפתי (בגדול אני מחפש מקלדת מכנית קטנה ללא numpad אבל שתהיה שליטה של Volume) האם יש אופציות זולות יותר באיכות גבוהה? בנוסף אני צריך בבק…
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אם הלוח [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD]לוח אם Asus H81M-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI מתאים למעבד [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD] מעבד אינטל Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray ללא צורך בעדכון ביוס ?[/TD] [/TR] [/TABLE] וכן אם הזכרון [TABLE] [TR] [TD][/TD] [TD]זיכרון למחשב Corsair Value 8GB DDR3 1600MHz CL11 מתאים לאותו לוח?[/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] תודה מ ר א ש
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצרכים כללים (גלישה, תוכנות שיתוף, תוכנות מסרים מיידים וכו'). בתקציב של 2000 עד 2500. אשמח לקבל המלצות גם על חנויות זולות באיזור המרכז. בתודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 612 צפיות
-
-
פירמטתי את המחשב שלי ויש לי הרבה בעיות עם הכרטיס מסך. הסתכלתי על המפרט וראיתי שיש לי כרטיס מסך AMD Radeon 8750M אבל למרות זאת כל פעם שאני פותח את המחשב אני מקבל הודעה no amd graphics driver is installed מ-amd catalyt software. כעקרון אם אני מרסט את המחשב כמה פעמים פתאום אין לי את הבעיות האלה אבל שאני מנסה להוציא אותו מ"מצב שינה" הוא פתאום לא מצליח "להתעורר" והוא פשוט משמיע קולות וכלום לא קורה. למטה יש את התמונה של מה שמוצג לי שאני נכנס לdevice manager ואני כל הזמן מתקין את הדריבר מחדש והכל פועל טוב עד שאני מכניס את המחשב למצב שינה ושהוא מתעורר הבעיה חוזרת שוב. כרגע אני בכלל לא יכול להכניס אותו למצב שינה אין לי אפילו את האפשרות במחשב, רק אחרי שאני מתקין את הדריבר של הכרט…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני רואה שיש פה הרבה הודעות בנושא אז אני מתנצל מראש. אני מחפש מחשב ללימודים בסיסיים, כלומר - הדרישות הן גלישה באינטרנט ו-וורד. גודל מסך: 14", לא פחות ולא יותר. אני גם רוצה שזה יהיה מחברה שנתפסת בעיני כאיכותית, כמו לנובו או דל, אבל אם תגידו אחרת אני אשקול ברצינות. עד עכשיו לפי הדרישות אפשר למצוא מחשב כמו Lenovo IdeaPad G40-70, שהוא מבחינתי סביר לחלוטין. הבעיה היא שהדרישה היא גם זמן בטריה ארוך - לפחות 5 שעות. זה מקפיץ את המחיר. ראיתי שיש מחשבים של דל מסדרת Dell Latitude 14 - 3000 שמתיימרים לתת זמן בטריה ארוך מאד, ועולים משהו באיזור 3200. אז השאלה הראשונה היא האם באמת אפשר עם מחשבים במחיר הזה להשיג זמן בטריה ארוך (ראיתי אפילו דיווחים על 7 שעות, במחשב ללא SSD זה נראה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים,לימודים * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא יודע מה מומלץ * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי?2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 אפשר גם יותר * כונן אופטי?כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא חשוב מעבד i5...
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה. אני רוצה לקנות מחשב נייד כי אין לי מקום בדירה לעוד מחשב אני צריך מחשב למשחקים כבדים כמו GTA IV ורציתי את חוות דעתכם על המחשב הזה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NMx300130 אני צריך שתגידו לי אם הוא יפעיל את ה IV והאם המחשב שווה את המחיר ואני צריך שתגידו לי גם מה יותר טוב מבין שני הכרטיסי מסך: NVIDIA GeForce 9700M GTS או Nvidia GeForce 9600M GT וגם איזה מעבד יותר טוב והאם אני ירגיש את זה במשחקים :T9400 או P8600
-
- 0 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח בבקשה לקבל חוות דעת ממקור ראשון אודות ה Asus UX303LN. אשמח לשמוע על חיי הסוללה שלו וביצועים. כמו כן אשמח לדעת האם מדובר בדגם ה-FHD או QHD וכן אם מדבור בi5 i7 דור רביעי\חמישי. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש מקום מסוים שבו אוכל לקרוא על מפרטי לפטופ, לקבל קצת חוות דעת, וללמוד איך אני עושה את קניית הלפטופ המוצלחת?
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב לצורכי בית -משחקים ולימודים - כמו כן אני מחפש מחשב עם מקלת מלאה . בשאיפה למסך 17 אינץ פלוס מינוס אפשרי גם 15.6 שאמור להחליף מחשב בייתי עד הוצאות של 5000-6000 עם מעבד של I5 יש המלצות?
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום, מחפש נייד לעיצוב דו מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור וכאלה) עד 4000 ש"ח אשמח לשמוע כל מה שיש לכם לומר בנושא, החל מנוחות של מקלדת ועד רזולוציה ו-SSD. איפה לקנות, מתי, הכל... מפרטים או סתם נתונים שיתאימו לי. מעדיף DELL, ובכל מקרה מחפש משהו שלא אצטרך להתעסק איתו יותר מדי אלא נטו לעבוד. צריך להדגיש שהוא ישמש כמחשב ראשי לעבודה (ככה שאני צריך נוחות ויכולות מלאות כמה שיותר) לפני שאתם אוכלים אותי, אז זו עבודה בשעות הפנאי בלבד... תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אשמח אם משהו יעזור. ברשותי נייד של Acer מדגם 5552G ולאחרונה הוא לא עובד ואני אפרט טיפה. כשמדליקים יש אור שמראה שיש קריאה של נתונים של ה-HD, כלומר יש חשמל שמגיע לכן הספק לא מת. ה-HD פורק ונבדק במחשב אחר והוא תקין. המסך תקין לאחר בדיקה. לכן כל אלו הם לא הבעיות. לאחר שיטוט באינטרנט הבנתי שזה נפוץ למחשבי Acer והבעיה יכולה להיגרם מהביוס לכן יש לעדכן אותו וכך נעשה. לאחר עידכון של הביוס עבד פעם אחת ולאחר כיבוי, שוב אותה הבעיה. כמו כן את הנייד פירקתי כדי לראות אולי ניתן להוציא את הסוללה של הביוס כדי לאפסו, אך הסוללה היא מולחמת ללוח אם לכן לא נגעתי ועל הדרך בדקתי אם אחד הרכיבים מריח או ניראה שרוף ועל פניו ניראה הכול בסדר. תודה על העזרה חברים...
-
- 0 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך להזמין השבוע אולטרה בוק, התלבטות שלי היא בין הUX31A של ASUS לבין XPS 13 של DELL, בשניהם אני מתכוון לגירסה המינימלית (i5 ו128 SSD), המדינה בה אני ירכוש היא ארה"ב, ובגדול המחשב הוא עבור דברים כללים. ההפרש במחיר הוא לא משמעותי (150$ יותר עבור האסוס) כמובן שהאסוס יותר חזק קצת, אבל בכל זאת הדל נראה מרשים יותר. בנוסף אני צריך למצוא אתר מיהמן שבו אפשר להזמין באזור ניורק את האסוס כי פשוט באתר שלהם אין אפשרות הזמנה. נ.ב האחריות של אסוס היא גם בינלאומית?
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
קיבלתי את ההצעה הבאה למחשב חדש שולחני המתאים לעבודה גרפית: מעבד: Intel i5 לוח אם: MB intel DP55WB WJITESBURG L1156/QP זכרון: 3GB DDR3 1333 דיסק קשיח: HITACHI/Seagate 500GB כונן אופטי: LG DVD-RW SATA כ. מסך: NVIDIA GT220 מארז: איכותי ספק 500w מחיר כולל התקנה אחריות ותמיכה: 3490 כולל מע"מ מה דעתכם על המפרט? ועל המחיר? אשמח לתגובות מהירות
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:GTA V ,watch dog,cod black ops 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לסטודנט לאנימציה ואני צריך מחשב חזק שידע לעמוד באנימציית תלת מימד ואפקטים. קיבלתי מפרט והייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם באם המפרט הוא ידע לעמוד באתגר :-) להלן המפרט: http://ksp.co.il/?uin=16105 תודה רבה דניאל
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד בעיקר לעבודות משרדיות וגלישה באינטרנט. ORANGE מציעה מבצע, חבילת אינטרנט + מודם + מחשב נייד. רציתי לדעת אם יש אפשרות לקנות היום מחשב נייד עם ביצועים זהים או דומים, במחיר נמוך יותר. זוהי ההצעה בORANGE: http://www.orange.co.il/he-il/Catalog/Computers/pages/Asus/Asus_K50IE/ http://www.orange.co.il/Documents/Asus/asus_K50_ie.pdf תודה רבה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לבנות מפרט למחשב אשר רוב היישום בו יהיה עבור מסחר יום בבורסה - מה שאומר חיבור של לפחות 2 מסכים (בעתיד הקרוב אפילו 4) אשר מציגים גרפים שמעודכנים בתדירות גבוה. לא לשם עריכה של גרפים. מעבר למסחר (תוכנות מסחר בבורסה וגרפים שמייצגים מחירי מניות), דרישות בסיסיות בלבד של גלישה באינטרנט, אופיס ,סקייפ וללא משחקים. המחשב הוא לצורך פרנסה -כך שאמינות גבוה של חלקים ואחריות חשובים. המפרט צריך להיות עד תקציב של 3000 שח כולל מסך 19" אמין. חשובה האמינות של הרכיבים, אחריות של 3 שנים מינימום וביצועים. העדיפויות הן - 1) חיבור של 2-4 מסכים בו זמנית (2 כרטיסי מסך בהחלט בא בחשבון) 2) אמינות 3) שקט סביר, לא צריך להתלהב עם קירורים למיניהם. אין אוברקלוקינג 4) מעבד dual core לא משנ…
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, תחליף למחברת. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות כבדות יחסית כמו matlab, quartus וכו' בתדירות גבוהה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אינו מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
הי, הומלץ לי על המחשב הנייד הזה ללימודים: Asus ZenBook UX303UA-R4241T. מצ"ב קישור - http://ksp.co.il/?uin=30236. רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב, באופן כללי, והאם הוא ייתן לי את ה value per money הטוב ביותר עבור הצרכים שלי. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב : לימודים, צפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד ע…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-