ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
- 

בוקר טוב, אני מעוניין לקנות לאישתי מחשב netbook. המחשב ישמש בעיקר כ-PDA עם מסך נורמלי (שימוש עיקרי) ולעריכת מסמכי word (שימוש מישני). אשתי היא טכנופובית לא קטנה אבל פשוט חבל לי לראות אותה נסחבת כל הזמן עם יומנים ענקיים. לכן, לשימוש הראשון אני רוצה לעשות לה את המעבר לקל עד כמה שאפשר וזה אומר, כתיבה ליומן בכתב יד. אם אפשר, אני רוצה שתהיה לה האפשרות גם לכתוב ל-word בכתב יד. התוכנה הזו צריכה להיות טובה עד כמה שאפשר. זה פיצ'ר חשוב מאד. כמו כן, המשקל חשוב מאד. ראיתי כמה מתחת לקילו וזה יהיה פשוט נהדר. גודל קטן ככל האפשר זה גם כן פלוס גדול. כמו שאתם מבינים מהכתוב לעיל, המפרט הטכני של המחשב מעבר למשקל וגודל לא ממש חשוב. השאלה היא אם יש כזה מחשב? תודה מראש. - 

- 7 תגובות
- 1.6k צפיות

- 

- 

שלום חבר'ה, לקחתי את המפרט מהאתר עם טיפה שינויים וזה מה שיצא. שימו לב שאני מתכנן לעשות OC, אז תגידו אם זה קריטי מעבד e4300 או e4400. רוב הזמן המחשב לא צפוי להתמודד עם דברים כבדים, חוץ מעריכות מדי פעם. בנוסף האם המחירים של המעבדים יורדים משמעותית החודש, מתי ובכמה? בקיצור, כדאי לחכות? בבקשה חוו דעתכם: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.0GHz(E4400) 800MHz/FSB 2MB- BOX ¤703 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤631 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce 7200GS 256MB DDR2 (UP TO 512MB) 64 BIT DVI TV/O - RETAIL ¤288 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤373 צורב DVD: OPTIARC (SONY&NEC) DVDRW AD-7173S DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - LABE FLASH - SATA ¤205 זיכרון: T… - 

- 3 תגובות
- 615 צפיות

- 

- 

1. מארז : .Thermaltake Highest Xaser III V1000A Super Tower 2. ספק כח : ENERMAX EG465P-VE 3. לוח אם : ASUS P4P800 Deluxe 4. מעבד : INTEL Pentium 4 - 2.8 - 512K Cache, 800Mhz FSB - RETAIL 5. קירור מעבד : Thermaltake P4 Spark 7+ Highest Performance Cooler 6. זיכרון : 1 גיגה 2 * 512MB Micron DDR PC3200/400 -Micron original 7. כרטיס מסך : ASUS V9480 TVD TI4800 vivo 8. הרד דיסק : 2 * WD 120GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA + WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 9. צורב : PLEXTOR 16/10/40A 10. כונן די וי די : LITEON X16 DVD - RETAIL- WHITE 11. מקלדת + עכבר : Logitech® Cordless Desktop® Optical - usb/ps2 12. רמקולים : CAMBIDGE Soundworks 2.1 13. מסך : PROVIEW 19" DX997 14. תאורה : SUNBEA… - 

- 5 תגובות
- 867 צפיות

- 

- 

שלום שוב, אני מעוניין במחשב שישמש גם לאינטרנט/מייל/שימושים ביתיים וגם לכתיבת אפליקציות ג'אוה ו- web כנראה באמצעות Visual Basic\Net beans. זאת בנוסף להפעלת Matlab. ז"א שאני מחפש מחשב מספיק חזק כדי לבצע קומפילציות וחישובים מתמטיים במהירות סבירה. עכשיו, אני תוהה אם לקנות חדש או לשדרג עם האלמנטים הבאים שיש לי: זכרונות (בני 4 שנים בערך), צורב DVD, קשיח SATA של 100GB, כרטיס מסך Gigabyte 7600GS בחיבור AGP, ומן הסתם מסך מקלדת ועכבר. אני יכול גם להשתמש במארז ובספק CWT 300W אני רוצה מעבד חזק שלא אצטרך לשדרג בעתיד הקרוב (בגלל זה ליבה כפולה נשמע לי אחלה יותר מאשר AMD) כרגע יש לי על לוח האם מאוורר שמתלבש על המעבד, ואני תוהה אם כדאי מאוורר נוסף בתוך המארז. אההה... עוד דבר... אני מעוני… - 

- 3 תגובות
- 632 צפיות

- 

- 

שלום לכולם, צריכה המלצה על מחשב נייד או לחילופין מה הם הנתונים שדרושים לי למחשב נייד להרצת תוכנות של עיצוב פנים כמו 3DMAX, אוטוקד, פוטושופ, סקצאפ וכו' (גם במקביל). צריכה שהמחשב יהיה מספיק חזק ולא יתקע כל רגע. מבחינת גודל 15" חברה לא משנה תקציב באיזור ה4000-5000 שח (אם יש משהו ממש טוב בקצת יותר אשמח גם לשמוע). אשמח אם הסוללה תחזיק כמה שיותר אני לא יודעת כמה זה נחשב טוב אבל נגיד 4-6 שעות. יש לציין שאני ממש ממש לא מבינה במחשבים ולכן אני לא מפרטת מבחינת כרטיס מסך וכו' בכל מקרה אשמח לדעת בגדול מה הכי חשוב לי לבדוק כשאני קונה מחשב כזה? על איזה נתונים להסתכל? וכמובן אם יש המלצות ספציפיות.. נ.ב. לא מחשב של אפל.. תודה רבה לעונים ואחלה סופ"ש - 

- 12 תגובות
- 11.6k צפיות

- 

- 

אני מבקש מפרט למחשב בעל : - לוח אם עם יציאת קול דיגיטאלית (עדיף אופטית), הכוונה לחברו לרסיבר ללא רעשים. - דיסק קשיח גדול 250G+ - 1G זכרון - לא מתכוון לעשות oveclocking - לא למשחקים (כ. מסך מובנה על הלוח) - מעבד לא חלש מדי. מתכוון להריץ מדי פעם Orcad, Matlab וכו' - תקציב רצוי של 2000 ש"ח ניתן קצת לחרוג אבל לא יותר מ-2400 ש"ח. - אין לי שום בעה עם רכיבים ג'ינריים (כמו זכרון, ספק מארז וכו') - ללא מסך, אני עדיין נהנה מה- ViewSonic P90f שלי. - ללא DVDRW תודה. - 

- 9 תגובות
- 783 צפיות

- 

- 

??? אני מחפש מחשב נייד חזק וטוב לשימוש במהלך יום עבודה הכולל נסיעות רבות - המחשב יהיה רוב היום באוטו ובתזוזה ועל כן חשוב משקל נמוך ובטרייה חזקה, וכן עמידות בטלטולים, אם יש דבר כזה. אשמח לקבל גם המלצות על עמדת טעינה למחשב נייד המתאימה לרכב. המחשב יישמש בעיקר לאופיס ואינטרנט, מעט קבצי מדיה ברמת שימוש ביתית, דרוש חיבור למצלמה דיגיטלית וצורב. בנוסף ישמש בזמנו הפנוי כמחשב ביתי למשתמשים יחסית בסיסיים- בלי תוכנות עתירות גריפיקה ובלי המון סרטים. מעדיף פירמה מוכרת ואחריות ארוכת טווח. אשמח לקבל המלצות למחשבים בטווחי מחיר שונים- עד 9000 או מעט יותר והחל מהרבה הרבה פחות... טווח מחיר רצוי באזור ה- 6000. תודה מראש! - 

- 0 תגובות
- 621 צפיות

- 

- 

הי אני מחפש מחשב שישמש אותי להריץ visual studio 2003,2005.2008 sql_server 2000,2005 אני מפתח ואלו התוכנות איתם אי עובד ביום יום חוץ מזה אני מתעניין בעריכה של וידאו בעיקר מעוניין באפשרות לחבר PS למחשב ולהקליט קטעים שלי משחק אני לא צריך מקלדת עכבר ומסך תודה - 

- 2 תגובות
- 513 צפיות

- 

- 

שוב לחבר, תודה. המחשב מיועד למשחקים. לא צריך ציוד הקפי.. רק ערכת שדרוג, כונן קשיח,מעבד,זכרונות, ספק ומארז, כרטיס מסך ולוח כמובן. תודה! דן. - 

- 3 תגובות
- 718 צפיות

- 

- 

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש השבוע את המחשב (אני מתחיל לעבוד כפריילנסר וצריך מערכת חזקה ויציבה) 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (גם ככה לא תקציב מדהים למחשב לגרפיקה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - לימודים ופרנסה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות אדובי למינהן, בעיקר פוטושופ, אפטר אפקטס ואילוסטריטור , הכבדה ביותר היא פרימייר (לעריכה ממש קלה - לא 4K מטורפים של שעות), בד"כ עובד עם 2-3 במקביל. ב) במידה והמחש… - 

- 1 תגובה
- 857 צפיות

- 

- 

Hi I'm looking for a 13-14 inch laptop preferly of core i5 Budget till 1100$ assuming I'm getting it from the us. I've read about these two laptop, it seems that the envy has a battery problem Can you share your recommendation? Even for other models. My main use include light use office internet and alittle movie watching - 

- 0 תגובות
- 908 צפיות

- 

- 

שלום, לאחרונה החלטתי שאני רוצה להזמין iMac 27 inch 5k ועם המפרט שאני רוצה עשיתי השוואה בין אפל בארה"ב לבין אידיגיטל ואם עשיתי את ההשוואה כמו שצריך, בארץ אותו המחשב בדיוק עולה משהו כמו 6,000 ש"ח יותר (מטורף לגמרי!). דוד שלי גר בניו יורק וההתלבטות שלי היא האם להזמין אליו דרך אפל את המחשב ושהוא ישלח אלי. רציתי עזרה ממי שיודע כמו עולה בערך שילוח לארץ ועם איזו חברה הכי כדאי לשלוח (מבחינת מהירות, אמינות, ביטחון)? כמה אני אצטרך לשלם עליו כשמחשב יגיע לארץ (מע"מ, מכס)? האם יש לי ביטוח עליו עדיין בארץ? והאם שוה לקחת את כל הסיכון של המשלוח? תודה רבה מראש לעוזרים - 

- 0 תגובות
- 942 צפיות

- 

- 

היי חברים, אז ככה, מישהו מוכן לקנות ממני את המחשב ב3500 ש"ח. בזמנו קניתי את המחשב לפני כמעט שנתיים ומחיר של כמעט 6 אלף. לפי מה שהבנתי, ההצעה של 3 וחצי אלף זה יחסית מחיר טוב למחשב הזה. בעיקרון אני לא מוכר אותו בגלל שאני לא צריך מחשב למשחקים אלא בגלל שסתם בא לי להשתדרג והמחיר שהוא מוכן לשלם עליו הוא לא רע. מפרט המחשב שלי שהוא רוצה לקנות הוא זה: [table][tr] [td]AT #[/td] [td]שם המוצר[/td] [td]כמות[/td] [td]מחיר[/td][/tr] [tr] [td] C2500KBS[/td] [td]Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד[/td] [td]1[/td] [td]₪1125[/td][/tr] [tr] [td] GZ68MXUD2HB3[/td] [td]Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 for socket 1155[/td] [td]1[/td] [td]₪702[/td]… - 

- 3 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

היי, יש לי מחשב כבר הרבה שנים ואני לא מכיר את הדגמים בשוק ולכן אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב נייד 13 אינץ קל, נוח ומהיר לעבודה יומיומית תודה (: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 - 4000א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשאר בטווחב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם יש משהו כדאי מאוד במחיר קרוב2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה שוטפת, עבודה משרדית, תוכנותא) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן … - 

- 9 תגובות
- 1.7k צפיות

- 

- 

1.Intel Conroe Core® 2 Duo E6300 1.86GHz 2MB Cache L2 64BiT (1020)-ashafpc 2.AsusTEK P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E (881)-skypc? 3.AsusTEK nVidia GeForce EN7900GT 2DHT 256MB 256BIT (1279)-skypc 4.DiamondMax 10 family-250 GB 7200 SATA2 16mb RoHS - 6V250F0 (485)-plonter 5.Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler (250)-noacomp 6.Hec Compucase CI-6A-19+400Watt TR-T 20/24Pins (435)-skypc 7.G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB CL 5-5-5-15 (870)-noacomp 5224 ש'ח אחרי המון התלבטויות נראה לי שזה המפרט המומלץ בשבילי... מה דעתכם? כרטיס קול E-MU 1212M דרך אגב.. ומקלדת שליטה E-MU XBoard 49 - http://www.harmony-central.com/Newp/2005/Xboard-49-lg.jpg - 

- 14 תגובות
- 776 צפיות

- 

- 

שלום האם כרטיס מסך של מחשב נייד- 8400GSM משתווה ל8400GS של המחשב הנייח? מה ההבדל בינהם? תודה מראש. - 

- 1 תגובה
- 601 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עבודה משרדית, קל movie maker, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע… - 

- 1 תגובה
- 858 צפיות

- 

- 

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעלות של כ-5,000-6,000 שקלים. המחשב מיועד למטרות משחקים (מעל הסטנדרט) וכמובן סרטים איכותיים. המטרה היא שהמחשב יחזיק תקופה ארוכה ככל האפשר וישרת את המטרה בלי יותר מדי תקלות (בעיקר בעיות חימום וכדומה). הכוונה שהמחשב יוכל להפעיל משחקים בצורה טובה בנוסף, על איזה חברה הייתם ממליצים? HP, DELL, MSI או משהו אחר? תודה רבה! - 

- 1 תגובה
- 529 צפיות

- 

- 

מחשב שיהיה חזק למשחקים בלי מסך. עד 3700 ככה שיכלול : מאר,ז ספק, לוח אם, כרטיס מסך ,הרדיסק, מעבד, וזכרונות . תודה מראש על העזרה - 

- 13 תגובות
- 802 צפיות

- 

- 

שלום, אחותי הולכת לאוניברסיטה בעוד מספר חודשים והיא רוצה מחשב נייד. אני צריך מחשב נייד שיהיה מהיר וטוב, שיחזיק ל3 שנים של עבודה משרדית שיהיה קל לנשיאה ומבחינת הבטריה לא צריך בטריה סופר חזקה כי יש גישה כמעט מלאה לשקעי חשמל. צריך גישה לאינטרנט אלחוטי. מבחינת תקציב אין ממש הגבלה אבל לא מחשב ב12 אלף שקל בבקשה, מחשב במחיר סביר. לעבודה משרדית, כמות ראם חמודה, כרטיס מסך על הפנים, צורב(לא DVD) מסך בגודל סביר שיהיה נוח לעבודה עם טקסט. אם שכחתי משהו..אנא ציינו. נ.ב אם אפשר שהמחשב יהיה מפנדס אז אני מעדיף, לא חובה, פשוט יש לי שם הנחה. בתודה, מתן קול. - 

- 2 תגובות
- 923 צפיות

- 

- 

חייב דחוף חוות דעת על המפרט הבא והתאימות בין החלקים: מוצר שם מוצר מחיר מעבד: אינטל קונרו e6400 2.13 לוח אם: אינטל DG965WH זיכרון : SUPERTALENT 1024MB (512MBX2) DDR2 667 CL4 + HEAT SINK ¤ 656 כרטיס מסך : LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7900GS TDH 256MB DDR3 256 BIT TV/O DVI - RETAIL ¤ 1107 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA 150 ¤ 453 ספק כוח : ENERMAX LIBERTY 400W + PFC + SATA + CABLE MANAGEMENT ¤ 439 המחשב נועד למשחקים כבדים, לא מתוכנן o.c -------------------------------------------------------------------------------- סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 2655 - 

- 31 תגובות
- 1.8k צפיות

- 

- 

היי אני צריך מחשב זול לסטודנטית. הדרישה היחידה שלה ממנו הוא שיעבוד ושיעלה בסביבות ה2.5K אני הוספתי לדרישות מסך מט, והגעתי לשני הדגמים האלו: Dell Vostro A840 מעבד: Intel Core 2 Duo T5670 1.86GHz זכרון: 2GB דיסק: 250GB אחריות 3 שנים Levono N500 4233-72G מעבד: Intel Pentium T3400 2.16GHz זכרון: 2GB דיסק: 250GB אחריות שנה אחת עוד פרמטרים שחשובים לי זה מקלדת נוחה ושהמחשב לא יתחמם יותר מידי באזור המקלדת. אני אשמח לקבל חוות דעת מאנשים בעלי המחשבים הנ"ל. כמו כן, אני אשמח לקבל עוד הצעות.... כרגע אני נוטה לN500 מכיוון המחיר היותר נוח. תודה, M86 - 

- 8 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד למשחקים כבדים, פעולה מבט ראשון, בתקציב של כ-4,000 (אני יכול להתגמש טיפה למעלה, אך לא הרבה) אין לי העדפה לייצרן הפציפי. מסך: לא משנה לי אם זה מסך מבריק או מאט. (מה שיותר טוב למשחקים, אם זה בכלל משנה) גודל המסך באופן טבעי צריך להיות כ15+- אינ'צ והרזולציה, רזולציה גבוהה כמובן, למשחקים. (אני לא מבין גדול, לשיקולכם) בטריה: לא צריך יותר מ6 תאים. מקלדת: שתתאים ותיהייה נוחה למשחקים. כולל מ"ה win כמובן. לא WIN8! (אני לא שפן ניסויים של מייקרוסופט) תודה לעוזרים וגם לאלו שלא! נ.ב שמתי את עיני על המפרט הבא: http://www.lastprice.co.il/product.asp?auctionid=9230 אתם ממליצים על מחשב מסוג זה? לדעתי יש לו רק בעיה אחת, שזהו הכונן קשיח האיטי. … - 

- 6 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE Gigabyte K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E 512Mb 400MHz Twinmos (x3) Gigabyte 6600GT 128MB DVI, TV, PCIe 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8 HEC Compucase CI-6A21 400W לגבי הכרטיס מסך, יש את ה Powercolor X800GT 256mb DDRIII PCI-E? באותו מחיר פחות או יותר.. מה עדיף ? נ.ב: אין לוחות אם לAMD שתומכים בDDR-II ? עריכה: אשמח אם תמליצו לי על מסך 17\19 (עדיף 19 כי אני כבר רגיל ל19.. הייתי עם 19 של PROVIEW הלכו לי העיניים ממנו ) משהו טוב למשחקים וסרטים... תודה רבה - 

- 11 תגובות
- 940 צפיות

- 

- 

המחשב הוא: http://vilpublic.fujitsu-siemens.com/vil/pc/vil/datenblaetter/mobile/en/ds_amilo_pro_v3505_sept_oct.pdf עשיתי סיבוב עם חברה שלי באופיס דיפו בחוצות המפרץ (היא רוצה חנות גדולה שתהיה לה כתובת במידה וצריך משהו) ומהמבחר בחנות זה נראה לי הכי סביר (התקציב שלה עד 6000 אבל למה להוציא יותר אם אפשר בפחות לא?) המחשב צריך לשמש ללימודים, היא מתחילה בקרוב. בעני מה שמצא חן זה המסך 15.4 מעבד Intel Core Duo T2050 1.60Ghz זיכרון 1Gb ומשקל 2.8 (באתר היצרן רשום 2.75, מישהו יודע למה יש הבדל?) זה המחשב הראשון שלה, אל תתנו לי לדפוק את זה בבקשה. כל מי שיכול למצוא ביקורות טובות או רעות על המחשב אשמח אם ייתן קישור, מי שמבין יכול לפרסם את דעתו והכי עדיף מי שיש לו כזה אשמח לדעה האישית עליו… - 

- 4 תגובות
- 867 צפיות

-