ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
בס"ד מחפש להרכיב למשפחה שלי מחשב שישמש לצרכים יומיומיים בעיקר (של גלישה, הורדות ואופיס) ומדי פעם גם לעריכת סרטים בתוכנות כמו Adobe Premiere ו Sony Vegas. אני לא סגור על עד כמה הכרטיס הגרפי נחוץ אבל ראיתי שהמחשבים מבוססי אינטל יוצאים הרבה יותר יקר (לא רק בגלל המעבד, אלא בגלל שצריך בשביל כרטיס מסך נורמלי להוסיף סכום לא מבוטל ביחס למסגרת התקציב) לעומת מעבדי AMD שכוללים גם יחידת עיבוד גרפי חזקה (בסוקט FM1). אני חושש בגלל שאנשים אמרו לי שAMD מתחממים מהר וזה פוגע בביצועיהם אבל לא יודע עד כמה ה"שמועה" הזאת נכונה ועדכנית. במפרט שהרכבתי יצאתי מנקודות הנחה: א. שהמעבד לא הולך לעבור OC אי פעם ב. מכיוון שהמעבד לא הולך לעבור OC אז המאוורר שמגיע עם המעבד יספיק (הרעש פחות משנה במקרה הזה)…
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
אהלן כולם, כל טוב ? אוקיי, אני מראה לכם פה מפרט, כנראה סופי, תקציב 3000 (חריגה ב300 כולל הרכבה). המטרה היא עבודה משרדית, וורד\Office ואינטרנט, ובאמת יהיה טוב שירוצו חלק המפרט כולל LCD, אני יודע שהרבה אי אפשר לעשות, אבל - זה מה יש : אם מישהו מצליח לקמבן משהו יותר מוצלח, בהחלט הישג ^=^ תודה רבה, רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום שיתן כוח ולא גרפיקה. תביאו לי חלקים שנותנים את המרב של המהירות. איני מחפש מחשב למשחקים אלא לעבודות רשת שדורשות העברת מידע מהירה. תודה
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
אשמח לקבל עזרתכם למפרט למחשב המיועד לעבודה משרדית [אופיס וכדו'] +גלישה +אימיול +צפיה בסרטים [משחקים מעט מאוד אם בכלל, אך חשובה לי איכות הצפייה]. אשמח גם למחשב שקט [מה שהיום אין לי], ולמארז נוח לפתיחה [לא קריטי]. התקציב עומד על כ2500 עם אפשרות לחריגה קלה [אין צורך במסך או ציוד הקפי]. אין לי ידע רב, ואשמח גם לשמוע מהיכן המפרט והיכן ניתן להרכיבו.
-
- 6 תגובות
- 573 צפיות
-
-
הי, פעם ראשונה שלי כאן, אחלה אתר. אני מחפש מחשב ב3000-3500 ש"ח היעוד - מחשב ביתי להרצה של מס' תוכנות במקביל VISUAL STUDIO EMULE OFFICE וכו' לא למשחקים ולא מעוניין ב - OC יש כמה רכיבים שאני רוצה ואני מקווה שאפשר יהיה להרכיב מחשב בדרישות האלה. 1. H.D. 250 GB 2. זיכרון 2X512 3 כרטיס מסך לא OB 4. מעבד DUAL CORE תודה מראש לכולם
-
- 5 תגובות
- 573 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט (יוטיוב, פוקר בפייסבוק וכו...) * גודל המסך? 10" לפחות * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 2-3 שעות פעילות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) USB. לפחות 3 חיבורים. * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'יגה יספיק * צורב DVD? לא מאמין שאפשרי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק בישראל * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה עם אחריות טובה ופריסה ארצית. כמה דברים נוספים: אני מעוניין במיני נייד, ובמחיר מינימלי, 1300 שקל גג. אין לי מושג בתחום הניידים, וזקוק לעזרה ממי שבאמת מבין. אם יש חנות שאפשר לקבל בה הנחה של "חבר", יעזור מאוד. תודה.
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? עד 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? למלא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 50 ש"ח מקסימום. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש תדיר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך של 22' רצוי FULL HD 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? את הרכיבים בחרתי לפי ביקורות בדגש על אמינות. השתדלתי לחסוך עשרות או מאות שקלים בבחירת דגמים קצת פחות מהירים או עם פחות פונקציות. בחרתי מארז, קירור מעבד וספק כוח שקטים (לפי ביקורות) בלי להגזים במחיר. התקמצנתי כרגע על SSD, אבל אני בטוח אקנה אחד בעתיד (נניח עוד שנה). המחשב ישמש לתיכנות כולל הפעלת שרתים וירטואלים מינימאלים, וגם לצפיה בסרטים וגלישה באינטרנט. אני לא מעוניין ב-OC או משחקים. אני רוצה לקנות ב-rsm (גר בתל אביב) בעקבות המלצות בפורום, חוץ מזכרונות שמצאתי הרבה יותר זול יותר בנעה מחשבים. לוח אם (691 ש"ח): Asus P8H67-M Pro B3 H67 מעבד (894 ש"ח): Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray זכרון (295 ש"ח): G.Skill Ripjaws-X 2x4G…
-
- 5 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים וצפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סוגי המשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יחובר לטלוויזיה סלונית 1080P 48 אינצ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל שהתקציב מאפשר 3…
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום רב אני קונה מארה"ב את הלפטופ הבא: http://www.amazon.com/gp/product/B004V93ME2/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER הלפטופ מגיע עם 2 ג'יגה זכרון בלבד (2 סטיקים של ג'יגה אחד). בעוד שאיני מתלבט לגבי קנייה של סטיק נוסף של 2 ג'יגה, שאלתי היא האם שווה לקנות כבר 2 של 2 ג'יגה? יש לציין שמדובר במערכת הפעלה חלונות 7 64 ביט, ולכן ככל הידוע לי היא תזהה 4 ג'יגה זכרון. יש לציין שמדובר בתוספת של 21$ בלבד (כ-70 ש"ח), לכן אני נוטה כן לקנות 2 של 2 ג'יגה. שווה או לא? תודה ושבת שלום אסף
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
היי כולם תודה רבה מראש על העזרה, כמה נתונים חשובים: 1. המחשב הוא בשביל חבר שלי, הוא לא משחק במשחקי מחשב (אולי דברים פשוטים) 2. לא מעצב גרפי. 3. פשוט לגלוש, אולי קצת משחקים, ושיהיה איכותי לזמן ארוך. 4. הולך להוריד הרבה באופצייה, ז"א אחסון גדול. תודה מראש חג שמח.
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
צריך עזרה בבנית מפרט למחשב שמעויד למשחקים תקציב 3000-3600 וכולל מסך (בלי רמקולים מקלדת ועכבר)
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב שנקנה לפני כשנה וחצי ואני רוצה לשדרג אותו, השימוש במחשב יהיה למשחקים וסרטים המפרט כרגע: מעבד P4 3GHZ HT. 1G זיכרון. כרטיס מסך ASUS 6200 (חיבור pci-express). מה אתם מציעים לעשות? אני מבין שאני חייב כרטיס מסך יותר חזק כי הקיים ממש חלש. אני לא מחפש משהו מפוצץ בשביל משחקים הכי חדשים.
-
- 5 תגובות
- 573 צפיות
-
-
מעבד שאני קונה הוא CORE I7 920 2.66GHZ S1366 8MB TRAY אני רוצה שתמליצו לי על לוח אם טוב. כמה זכרון למחשב כדאי. הר דיסק של 500 GB לא יותר מיזה. יש לי פשוט כונן חיצוני של 2 טרה ביט מקלדת עכבר צורב לא צריך . והכי חשוב המלצה על כרטיס מסך הכי פופלארי לסרטים של 1080P שתומך ברזולציה של 1920*1080 שכמובן מפענח את סרט בצורה הטובה ביותר מה כדאי ללכת על GEFORCE או ati radeon hd איזה חברה כדאי ? אני יודע שנסחפתי עם מעבד אבל זה מחשב שאני רוצה שיחזיק לי לאורך זמן ארוך אז תבינו ..... )) אשמח לקבל מפרטים 8) 8)
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט למחשב עד 4000 שקל, בלי ציוד היקפי, ואני מקווה להצליח לשלב בו את ה --GeForce 7900GS . אני לא אתפשר על רכיבים, ולכן, אם יש כרטיס מסך זול יותר שיספק לי צרכים דומים (משחקים לא מתקדמים במיוחד) אני אשמח המחשב בעיקרון לעבודה משרדית, אין צורך ביותר מ-80 giga לדיסק קשיח, ומספיק צורב דיוידי משולב חביב. בכל מקרה- בקשר לכרטיס מסך, כמו שאמרתי- אני מוכן להתפשר על כרטיס מסך פחות טוב, אבל על המחשב כן ירוצו משחקים מדי פעם, ולכן הוא לא יכול להיות כרטיס מסך משולב, וצריכה להיות בו יציאת dvi. תודה
-
- 5 תגובות
- 573 צפיות
-
-
מארז- מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח-ליציבות מקסימלית לוח אם-ASUS/GIGABYTE INTEL G41-טכנולוגיה חדשנית של אינטל מעבד-Intel® Core™2 QUAD Q9400/2.93Ghz/6MB/1333Mhz-לביצועים מעולם אחר זיכרון-kingston-4096MB PC6400-DDR2-800MHZלמהירות מסחררת כרטיס מסך-nVIDIA GeForce 240GT 1024MB HDMI-לגרפיקה עוצרת נשימה דיסק קשיח-samsung/HITACHI-1000GB(1TB) SATA IIנפח איחסון אין סופי.. כונן -DVDRW X24 S.ATA-המהיר בעולם בטכנולוגית S.ATA כ.רשת-10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller כ.קול-Intel® High Definition AudioRealTek* ALC888S יציאות נוספות-FULL HD VIDEO+DVI+HDMI+אנטי וירוס סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי ארגונומי האם המפרט הזה הוא טוב?? עלות ה…
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
המפרט בתמונות המצורפות. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
שלום. אשמח להמלצה והכוונה לגבי קניית מחשב נייד אשר עומד בתקציב המצוין לעיל(אפשרית חריגה של כ 10%). המחשב ישמש לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה(לא דרך הרמקולים המובנים). הנקודות הקריטיות הן: - מסך 13" - בעל חיי סוללה ארוכים - לא דגם אשר ידוע כבעל תקלות רבות - קומפקטי וקל משקל, אם מתאפשר במסגרת התקציב כמו כן, שבוע הבא אני טס לארה''ב, כך שהקנייה מתאפשרת גם משם. תנאי חשוב הוא שהאחריות תהיה תקפה גם בישראל. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני אקנה בקרוב מסך FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שאפשר במסגרת התקציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
ז"א עדיף לאחד מלוחות האם עם הכרטיס המובנה החזק. לא היה מקום בכותרת אבל עדיף גם ציוד היקפי בסיסי- יענו מקלדת ב50, עכבר ב50, רמקולים ב50. משהו פשוט. מסך איכותי וזול, דק, ז"א לא 30 אינצ' XHD, נגיד 17\19 אינצ' מחברה אמינה. מארז- לא משהו בומבסטי. צריך להראות בסדר. עדיף שהכל ייבנה בחנות אחת.
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לבית... אני אשמח לקבל מפרט עד 4K מחנות אחת בלבד.... המפרט יהיה מיועד ליישומי אופיס ולאינטרנט, ואולי משחקים קטנים מאוד, אבל הכי חשוב שיהיה מוכן לוויסטה!. חשוב שיהיה במפרט גם כ.רשת אלחוטי! המפרט יכלול כל הציוד ההקפי, מסך, מקלדת רמקולים הכל .. תודה.
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות בקרוב מחשב חדש, בסביבות ה-5000 ש"ח, רכיביו העיקריים הם: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 כונן קשיח Westren Digital WD3200JS 320GB זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 - נחשב סביר? כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 8600GT 256MB PCIe ואני צריך המלצה ל: 1. לוח אם - שיתאים כמובן למערכת (שיתמוך ב-Core 2 Quad), במחיר סביר-+ (אין צורך ב-SLI). 2. ספק כוח - איזה יספיק "להחזיק" את המערכת כמו שצריך? ולא משהו יקר.. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 573 צפיות
-
-
הי , התקציב שלי הוא 2000 ש"ח כלומר יש לי בסביבות ה 300- 400 ש"ח לשדרג את המפרט . זהו המפרט מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Tray ₪350 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE6300ay לוח אם Gigabyte GA-G41M-ES2L ₪260 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950030 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪245 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 ₪290 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23720 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪132 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז ללא ספק Antec NSK6500 ₪234 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=NSK650…
-
- 2 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי רוצה לקנות מחשב (עדיף מבוסס intel) שיהיה עד תקציב של 3000 בערך.. עם חריגה קטנה לא יקרה כלום.. שיהיה למשחקים ואולי ל-OC קטן.. בלי מסך ורמקולים. דיסק קשיח לא צריך 250.. יספיק לו 160GB וגם עדיף כרטיס מסך שיהיה של GeForCe אבל אם אי אפשר אז גם ATI בסדר.. רק מהחנויות IQPC או SKYPC או TMS... תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 573 צפיות
-