ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
- 

רק מחשב לסטודנט להנדסת חשמל ,הפעלת תוכנות יחסית כבדות (matlab בעיקר) ושימוש יום יומי. כרטיס רשת אלחוטי ואם יש המלצות למסך יחסית זול (בנפרד מהתקציב)
- 

- 11 תגובות
 - 939 צפיות

- 

- 

טוב אז ככה, אני רוצה לקנות בימים הקרובים נייד חדש שישמש בעיקר למשחקים כמו פיפא ופרו, את המחשב אני מחבר למסך 22 אינצ' בזמן משחק. רציתי לדעת מה ההבדלים בין ה2, מה יותר טוב מאיזו בחינה ואם תוכלו להמליץ על עוד אופציות במחיר של עד 4000 ש"ח אלה האופציות: Acer Aspire 5740 3D מסך "15.6 מעבד Intel® Core i3-330M דיסק קשיח 500GB 5400RPM זכרון 4096MB DDR3 מאיץ גרפי ATI Radeon 5650 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5798&CatCode=315 או Acer Aspire 5740G מסך "15.6 מעבד Intel® Core i5-430M דיסק קשיח 640GB 5400RPM זכרון 4096MB DDR3 מאיץ גרפי ATI Radeon HD 5470 שנה אחריות ע"י היבואן הרשמי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4851&CatCode=315
- 

- 1 תגובה
 - 722 צפיות

- 

- 

<blockquote>1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ו HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA NFS Battlefield Crysis 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב .1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר, צורב. 4.…
- 

- 13 תגובות
 - 1k צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה כל כך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שעתיד לצאת כעיקרון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
- 

- 3 תגובות
 - 905 צפיות

- 

- 

שלום לכולם! אני מחפש מחשב לסטודנט ב1100$ בערך חשוב שיהיה קל - 2.5-1.5 קילו. שיהיה מחברה טובה. כונן קשיח לפחות 80 GB צורב DVD עם כל החיבורים bluetooth פחות קריטי אבל נחמד אם יהיה 802.11 /g חריץ לSD בעדיפות 1G זיכרון Intel Core 2 Duo 1.66GHz לפחות סוללה - שתחזיק כמה שיותר - לא תמיד יש שקע פנוי באוניברסיטה... משמש אותי בעיקר ללימודים לכן חשוב מאוד שיהיה קל בעיקר ליישומי אופיס ואינטרנט אך גם לתוכנות לעיבוד תמונה וסאונד (לא ברמה מקצועית) ולסרטים כמובן. ועכשיו האתגר: אני חייב את המפרט עוד היום או מקסימום מחר והכי חשוב אני רוצה לקנות את המחשב בארצות הברית. לא אכפת לי חנות פיזית או אינטרנטית גם איביי טוב - רק שתהיה אמינות מוכר גבוהה ואם אתם לא יודעים להגיד לי איפה לפחות תגידו…
- 

- 3 תגובות
 - 701 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כלום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA IV\BF3\MP3 וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב. 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברק…
- 

- 1 תגובה
 - 522 צפיות

- 

- 

צריך במפרט הארד דיסק 250 GB, 2 GB זכרון ראם, מארז עם מאווררים שקטים, צורב DVD (ואת הדברים הרגילים-כל מה שמחשב צריך כדי לפעול טוב) לא צריך עכבר,מקלדת,רמקולים, ומסך תודה מראש
- 

- 12 תגובות
 - 693 צפיות

- 

- 

אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעיקר לשימושי כתיבת קוד תוכנה ואופיס וכו'. אני לא מעוניין בנטבוקים. אני רוצה שהמחשב יחזיק הרבה זמן, כלומר שיעבוד בצורה טובה למשהו כמו 4-5 שנים. האם אני יכול להסתפק במעבדי Intel T4400/T4500 או שעדיף לי מעבדי Intel Core i3/i5? אם יש לכם הצעות אחרות למחשבים עם מעבדים טובים אז בשמחה.
- 

- 0 תגובות
 - 779 צפיות

- 

- 

שלום לחברי הפורום, הגיע הזמן להתחדש על מחשב חדש וראיתי באתר כתבות על OC וזה נשמע כעסק משתלם, הכתבה שיש באתר די ישנה לכן אצטרך את עזרתכם. המחשב מיועד לגלישה באינטרנט, עבודה יומיומית , ואולי אף משחקים (לא גיימר או משהו אבל אולי מדי פעם יתחשק לשחק ) *מעבד E5200 הבנתי שכדאי לקחת אותו ועם OC הוא יהיה כמעו כמו ה7400 =] *לוח אם P31 או P43 אני לא מבין בזה והבנתי שאולי כדי לקחת את הP43 בעקבות שדרוג עתידי שיבוא וגם הלוח הזה מהיר יותר *זכרונות 2GB 800MHZ *הארד דיסק 500GB SATA2 *קירור למעבד - איזה .? *כ.מסך nvidia 9600GS כמו שהיה כתוב בכתבה, הבעיה שלא מצאתי באינטרנט איפה לקנות כזה, ואולי עדיף לקנות 9600gt הבדל כספי גדול? או כל כ.מסך אחר במחיר לא יקר עם ביצועים סבבה *מארז - צריך אחד …
- 

- 9 תגובות
 - 836 צפיות

- 

- 

האם בא עם מחשב נייד מחברת hp דיסק מקורי של windows vista ?? ומהסוג הזה dv9750je ???
- 

- 3 תגובות
 - 768 צפיות

- 

- 

זכרון 1GB DDR2 800MHZ מארז עם USB קדמי ללא ספק לוח אם MSI P965 NRO F 7.1 GLAN צורב DVD הכי פשוט שיש מעבד E6600 ספק 12CM FAN 500W REAL EZCOOL כרטיס רשת וקול OB כרטיס מסך MSI NX8800GTS ST2 320MB EOC מקלדת מולטימדיה ועכבר 5 לחצנים אחריות על המקלדת והעכבר שנה מעבד וRAM כל החיים והשאר שלוש שנים מה אתם אומרים זול/יקר טוב /לא טוב?
- 

- 10 תגובות
 - 607 צפיות

- 

- 

שלום חברים, מדובר במערכת של HP, מחשב נייח. המערכת היא עבור זוג חברים שהצרכים שלהם הם - מוזיקה, סרטים, אופיס, אינטרנט..בקיצור שימוש די בסיסי. הם לא אנשי גיימינג כך שהשנישה הזאת לא מעניינת אותם. אני אישית לא חסיד של מחשבי מותג, אבל יש להם הנחה מסויימת ולכן הבירור. מצורף מפרט של המחשב ומחיר, האם לדעתכם זה משתלם או שבמחיר הזה ניתן להרכיב מערכת טובה יותר? תודה רבה ושבת שלום
- 

- 1 תגובה
 - 762 צפיות

- 

- 

אני צריך לוח אם כרטיס מסך זיכרון ומעבד:תגידו לי אם זה הכי טוב שאני יכול להשיג במחיר הזה(אני לא רוצה לחרוג יותר....) http://img205.imageshack.us/my.php?image=newgm7.png ואם לא אז תציעו לי משהו אחר....תודה! נ.ב תגידו לי אם כל החלקים מתאימים אחד לשני....
- 

- 7 תגובות
 - 635 צפיות

- 

- 

אהלן. קיבלתי הצעה מפורום אחר בתחילת החודש למפרט הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/3emh7rf2/1 מכיוון שעבר כמעט חודש, אני מתלבט אם לקחת את המפרט או להרכיב מחדש, במחשבה שאולי אפשרי להרכיב מפרט טוב יותר באותו הסכום. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מתכנת פה ושם בVisual Studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הסיבה העיקרית של המחשב, היא לגיימינג. -אילו מ…
- 

- 0 תגובות
 - 646 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 פלוס מינוס א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמובן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 500 או חיסכון של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד, עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop - מזדמן visual studio - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ,max payne 3, assassin's creed 3, crysis, gta, call of duty, far cry 3 medal of honor, hitman, mafia, batman - כמ…
- 

- 17 תגובות
 - 2.3k צפיות

- 

- 

המחשב מיועד לעבודה משרדית (גלישה באינטרנט, אופיס וכו'), חשבתי על Dual Core 2 עם 2 ג'יגה זכרון, דיסק קשיח 160 ג'יגה, צורב DV, כרטיס מסך/קול/רשת מובנה בלוח האם ומארז עם ספק סביר. אני צריך חיבור DVI למסך שיש לי או להשתמש במה שכתוב בסעיף 4 למטה). חשוב לי גם שהמחשב לא יהיה רועש. 1. ראיתי שיש מערכות כאלה ב 1,000 ש"ח, ויש גם ב 1,500 - 2,000 ש"ח, אני מעדיף כמובן לשלם כמה שפחות (הרי מחשב שציינתי הוא אפילו חזק מידי בשביל שימוש משרדי...), אבל אם חייבים, אז אפשר להגיע עד 2,000 ש"ח. 2. חיפשתי בפורום וקראתי שעדיף AMD על אינטל לצרכים הללו, מדוע ? לאיזה שימושים עדיף AMD ולאיזה אינטל ? 3. אשמח לקבל המלצה למפרט, תודה 4. יש לי כרטיס מסך ישן GeForce FX 5500 256MB, אני יכול להשתמש …
- 

- 10 תגובות
 - 842 צפיות

- 

- 

שלום, אני מחפש המצלה למחשב נייד עד 2500/3000 ש"ח. אני רוצה מחשב נייד לצורכי תיכנות (Microsoft Visual Studio 2008/2010) ועבודה בסיסית. סרטים ומשחקים לא מעניין אותי בכלל. חושב לי שיהיה לו זיכרון ומעבד טוב לבצע/לחשב פעולות מתמטיות כבדות. מסך 15 אינץ' יספיק לי לגמרי. זיכרון של 80 ג'יגה גם יספיק. אני לא מבין בסוללות ולכן אני לא יודע איך כל זה הולך. שתספיק לי לאיזה שעתיים שלש. אני לא מבין שום דבר בחומרת מחשבים ניידים לכן אני אשמח לעזרתכם.
- 

- 0 תגובות
 - 699 צפיות

- 

- 

שלום רב, ברצוני לשדרג מחשב קיים בתקציב של עד 2000 ש"ח(במחירי קניה בארה"ב- טס לארה"ב בעוד 3 שבועות) בעיקר כדי שיוכל להריץ משחקים חדשים יותר. רציתי לדעת אם זה אפשרי/מומלץ או שפשוט כדאי לסחוט את מה שיש ולהחליף מערכת לגמרי כשיהיה תקציב: מעבד: intel Quad Core i5 3450 3.3Ghz + קירור אוויר: Hyper 101 של Cooler Masterלוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H- DDR3 זכרון: 8GB (2x4GB) G Skill F3 DDR3-1333 DDR3 SDRAMכרטיס מסך: Sapphire- Radeon 7850 2GB- עובד בOC יציב כ3 שנים(Core Clock 1050Mhz, וMemory Clock 1300 Mhz) ספק כח: Antec Neo Eco 520W דיסק קשיח: Western Digital 1T 3.5'' Sata3 מארז: ישן של Sagitta, 3 מאווררים, המארז מקרר אחלה יחסית למארז ללא קירור של …
- 

- 5 תגובות
 - 1.3k צפיות

- 

- 

אני מרכיב מפרט למחשב עבור החברה שאני עובד בה, המחשב ישמש לעבודות תכנות ו CAD, כל החלקים יירכשו בחו"ל מ NEWEGG.COM. התקציב שאני מכוון אליו הוא אזור ה $2250, אפשר לחרוג במידה ומרוויחים יתרונות משמעותיים, אני אשמח לחסוך במידה ואני מבזבז כסף עבור כלום. המסכים יהיו מסכי ה 22" החדשים של לנובו L220X שירכשו בנפרד, מערכת ההפעלה תהיה XP 32 שכבר נרכשה. הנה המפרט שחשבתי עליו: Antec Mini P182 Black $139.95 ENERMAX Noisetaker II EG701AX VE(W) SFMA 600W $109.99 ASUS RAMPAGE FORMULA X48- $289.99 Intel Core 2 Quad Q9300- $274.99 ZALMAN 9500A 92mm 2 Ball CPU Cooler - Retail $53.99 G.SKILL 4GB (2 x 2GB) DDR31333 (PC3 10600) Dual Model F3-10600CL8D-4GBHK-$249.99 PNY VCQFX1700-PCIE-PB Quadro …
- 

- 16 תגובות
 - 1.4k צפיות

- 

- 

שלום ותודה מראש! אני מתכנן לקנות את אחד משני המחשבים הבאים, אשמח להמלצות, השימוש במחשב הוא בעיקר למשחקים, ותוכנות כמו פוטושופ וכו'... אני מתלבט כי אמרו לי שאין צורך לקנות את המעבד i7 כי הוא לא בהכרח טוב יותר למשחקים. שני המחשבים הם: http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-i7.htm http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-450m.htm אשמח לקבל דגשים לגבי המעבד (מה טוב יותר לצרכים שלי), והאם יש הבדל מהותי בין הכרטיסים של ATI ל GEFORCE GT או ששניהם יספקו לי ביצועים טובים. המון תודה,
- 

- 6 תגובות
 - 842 צפיות

- 

- 

היכולות המינימליות שדרשתי מהמחשב בהתחלה היו: - יכולת להריץ Windows 8, ומעליו כלי פיתוח כמו Eclipse ו-SDK ל-Windows Phone 8 וכו'. - פוטושופ, אולי אפילו במקביל לסביבת הפיתוח הנ"ל. - לראות וידאו HD בלי לאגים. ואחרי שהסתכלתי פחות או יותר על מה שיצא, החלטתי אולי כדאי לשים עוד כמה שקלים כדי שיהיה אפשר לשחק עליו Diablo 3 ודומיו. הסתכלתי על המפרט הזה כדוגמה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2757 נראה לי סביר... (בלי הערות על קנייה ב-Ivory, הסתכלתי רק על המפרט, לא מתכנן לקנות שם) אני שוקל גם להוסיף כונן SSD בשביל ביצועים, אבל אולי שווה להשקיע את הכסף במשהו אחר... התקציב שלי עומד על 2500 לכל היותר, בתקווה אם אפשר לסגור את זה אפילו ב-2000. הצעות?
- 

- 0 תגובות
 - 700 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ושיהיה מסוגל להראות סרטים בHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Crysis 2, Prototype 2, MW3,NFS, Battlefield 3, Skyrim -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד 3. הא…
 - 

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אייבורי בעיקרון מחפש מחשב עם הכי הרבה תמורה בסכום הזה בעיקר לעבודה כללית קצת גיימינג מדי פעם , אבל גם תכנות ברמה של deep learning ולכן אפשר להשתמש רק בכרטיס של Nvidia שכנראה יהיה הGTX 1050 שייצא החודש , כי ה1060 קצת מוגזם בשבילי. זה מפרט שבניתי , אשמח לקבל דעה עליו: …
- 

- 3 תגובות
 - 2.2k צפיות

- 

- 

אני יודעת ששאלתי כבר לא מעט וזה המפרט שגיבשתי בינתיים. אשמח לתגובתכם. הצעות לשיפור יתקבלו בברכה. המחשב נועד לאופיס, אינטרנט, סרטים ומשחקים רגילים עד בינוניים מינוס. הדגש החשוב הוא על אמינות ועמידות לאורך זמן וזה אומר גם שחשוב לי שיתאים לויסטה בעתיד. חשוב לשאול האם צריך להוסיף מאוררים או קירור? האם המארז מתאים? האם הזכרונות בסדר? (בדקתי באתר של corsair ולמיטב הבנתי יש תאימות ללוח אם). איך המסך? להלן המפרט: L1770HQ מסך דק LG L1770HQ 17 LCD מחיר לפריט - 1,385.00 ¤ IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר לפריט - 1,130.00 ¤ לוח אם GigaByte GA-965P-DS3 מחיר לפריט - 984.00 ¤ דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS מחיר לפריט - 450.00 ¤ כרטיס מסך Gigabyte GeForce 7…
- 

- 3 תגובות
 - 792 צפיות

- 

- 

המחשב צריך לכלול את המסך 2007wfp dell מקלדת ועכבר עדיפות ל g5 או mx518 ומקלדת פשוטה ומחשב שיהיה טוב עם מארז איכותי ושקט צריך להיות מוכן לשדרוגים עתידיים משמע ddr3 ופרניאן ובנוסף צריך לשים ויסטה מקורית שזה איזה 700 שקלים מקווה שתצליחו להסתדר סומך עליכם בנוסף ספק כח טוב בין 8000 ל 9000 ולא כל כך אפשרי חריגה דוד קונה ולא אני אולי 500 שקל גג חריגה אבל לנסות למנוע תודה לעוזרים
- 

- 6 תגובות
 - 750 צפיות

-