ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
טוב, בעיקרון שידרגתי רק עכשיו ת'מחשב (עוד לא קיבלתי בגלל שאני גר בנהריה אז..)... היה לי תקציב זעיר למדי, אז כרגע המערכת שלי בנויה מ: Amd Athlon 3500 Venice core לוח אם שאני לא זוכר. רק יודע שהוא תומך בSLI. ג'יגה ראם של קינגסטון (שני סטיקים של 512. אבל הטכנאי כנראה יחליף לי כי לטענתו זה לא עובד על הלוח אם "משום מה"). 7600GT יש לי הרדרייב של 160 ג'יגה (לא יודע איזה, לא בדקתי, לא עניין אותי למען האמת, אבל זה מספיק לי) קיצר... תיאורתית, אם אני מארגן עוד 1000 - 1600 שקל... או משהו בסגנון... מה הדבר הבא שהייתם מייעצים לי לשדרג במחשב על מנת להשיג ביצועים טובים יותר במשחקים. עכשיו העניין שעוד כ10 חודשים בממוצע אני מתגייס לקרבי, אז לא אוכל להשתמש במחשב שלוש שנים, מה שיהפוך אותו אח…
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
טוב אז ככה הנה המפרט שאני בניתי, אני צריך רק: מעבד לוח אם כרטיס מסך זיכרון ראם. ------------------------- pentium d 930 3.0 GHZ 2X2048 64 BIT 800MHZ 989 ש"ח -------------------------- לוח אם DUAL 880-PRO Asrock DDR2 socet VIA PT800 1066MHZ DUAL CHANEL 286 ש"ח ---------------------------- זיכרון ראם DUAL DDR2 1024X2 667MHZ 675 ש"ח ---------------------------------- כרטיס מסך geforce 7600 GS PCI-E 256 DDR2 128 BIT 611ש"ח ------------------------------------ סה"כ 2500 ש"ח כמובן אני לא יכול להרשות לעצמי את התקציב הזה. אז אני צריך שתעזרו לי לקצץ טיפה אולי בלוח אם, מעבד. אולי אפילו להחליף לAMD ושהיה עם ביצועים טובים. בקיצור להוריד איזה 500 ש"ח לפחות. אבל להשאיר את המחשב …
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
אני נמצא במסן, וגולש רבמשך רוב היום, גם משחק.[משחקים לא ברמה גבוהה] אבל בעיקרון אני צריך מחשב שיתאים לעבודות בלימודים,תוכנת C# . זה המפרט שמצאתי. מעבד: Intel® Core 2 Quad Q8200 2.33GHz לוח אם: לוח Gigabyte דגם GA-EP45-UD3L צ'יפסט P45 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 דיסק קשיח: Western Digital 320GB SATA II 7200RPM זיכרון פנימי :Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz וניתן לעשות שדרוג זיכרון ל-4096MB (4GB) DDR II 800MHz רק 115 ש"ח . המפרט באתר http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3018&CatCode=1 בבקשה תנו את הדעות שלכם על המפרט.
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב שקט וחזק שישמש בעיקר לעבודה משרדית פשוטה (אינטרנט, אופיס וכד') אבל שאפשר יהיה להשתמש בו גם כסביבת פיתוח לתוכנה מקבילית (לפעמים הרבה IO לפעמים הרבה CPU) ולהריץ עליו גם יישומים כבדים (דוגמת מטלאב, אולי דחיסת וידאו) ואולי איזה משחק לא מתוחכם מדי פה ושם בלי לברך יותר מדי את אמו של המחשב. לפני שאנחנו מתחילים עם מפרטים שלמים - אני מתלבט סביב איזה מעבד לבנות את המחשב. אני נוטה לכיוון מרובע ליבה עם cache גדול, אבל יכול להיות שהבדלי הביצועים לא מצדיקים את המחיר: כאן בבית אנחנו נוטים להשאיר מספק משתמשים מחוברים בו-זמנית למחשב, כשתמיד פתוחים חלונות דפדפן עם הרבה flash בתוכם, כמה תוכנות רצות במקביל בכל חשבון ומכמה חשבונות ביחד, כך שעבודה מקבילית היא נושא חשו…
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לגיימנג כבד ובניתי מפרט ורציתי לדעת אם הוא טוב. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]1[/td] [td]Intel[/td] [td]CM8066201920404[/td] [td]מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות[/td] [td]₪937/918[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]1[/td] [td]ASRock[/td] [td]H110M-DGS[/td] [td]לוחות אם - Intel LGA1151 H110M-DGS - ASRock - LGA 1151 - 2x DDR4 up to 32GB at 2133Mhz - PCIe x16 - PCIe x1 - 4x SATA 6.0…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש, אני לא כל כך מבין במחשבים מחפש מחשב חזק גם למשרד וגם לגיימינג, בניתי לעצמי מפרט והייתי רוצה לשמוע מה אפשר לשפר או להחליף. חסר לי גם ספק כוח, ומסך . מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Noctua NH-D14 CPU Cooler 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte G1.Sniper 3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 4xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 4x4GB DDR3 2400Mhz Trident X Edition Quad Channel CL10-12-12-31 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך GTX680 DCII 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 3TB IntelliPower, 64MB, SATA III WD30EZRX 1 כונ…
-
אז ככה אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן וזול (עד 2K ש'ח) ביררתי וראיתי את המחשבים הבאים: MSI WIND U100 Acer Aspire One AOA150-BL HP Compaq Mini 700EI NG638EA אני ביררתי את המפרט של כל אחד מהם והגעתי למסכנה שהMSI מספק את הביצועים הטובים ביותר מבין השלושה. היום במקרה קראתי חוות דעת על הMSI ושמעתי הרבה שמועות על הסוללה שנהרסת אחרי כמה ימים ושהמחשב מפסיק לפעות או שהפיקסלים על המסך נשרפים מהר.. לגבי הHP אני ראיתי הרבה סרטונים המראים שלוקח לו המון זמן עלות ובכלל שהוא פועל לאט מהסיבה שיש לו מעבד שונה וגם כי מותרן עליו VISTA. אני רוצה את הדעה שלכם לגבי המחשב האולטרה נייד עם הביצועים הכי טובים עד 2K ש'ח. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
אהלן, כיף לחזור לפורום הזה אחרי כ"כ הרבה שנים, הפעם כשאני בחיפוש של נייד חדש. התקציב הוא עד 4000, גודל 14" (ועדיפות למשקל נמוך מ2 ק"ג), וכרטיס מסך נורמלי (ראיתי דגמים עם 920MX ו 940MX. מניח שאין דברים מתקדמים יותר בתקציב הזה) יש ארבעה דגמים שאני מתלבט ביניהם ואשמח לחוות דעת הפורום, עם דגש על שתי שאלות: 1. טיב האחריות של החברה. עד היום עבדתי עם דל שנתנו לי שירות ואחריות מעולים. זמינות טלפונית די מיידית, והגעה לכל תיקון והחלפה. לא מכיר את האחריות של ASUS LENOVO וHP, אז פה אשמח לשמוע מנסיונכם. 2. נסיון מבעלי דגמים דומים שיוכלו לספר קצת על איכות הבנייה והחומרים אלו הדגמים: https://www.pc365.co.il/product-9588-Asus_VivoBook_X456…
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
המפרט: מעבד: AMD Athlon 64 (3800+) (45w) - [AM2]- RETAIL - 425 לוח אם: GIGABYTE GA-M55S-S3 (nForce 550) - ATX - 475 זכרונות: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - 520 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL - 1732 3 שנים אחריות מארז: THERMALTAKE MATRIX - Black Aluminum badge with mesh - 349 ספק כח: Thermaltake TR2 500W - PFC - ATX 2.01 - 420 צורב: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA - 230 המחשב מיועד למשחקים בעיקר, וקצת עריכת מוזיקה. אפשר לחבר ללוח אם שבמפרט דיסק קשיח SATA?
-
- 1 תגובה
- 494 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לעבודה ומשחקים (לא כבדים במיוחד אך ארצה ש supreme commander forged alliance ) ירוץ עבודות תיכנות ובניית אתרים PHOTOSHOP מידי פעם צפייה בסרטים וכו' תקציב 5000 ש"ח גודל מסך 15.4" יש מצב לWIDESCREEN אשמח גם אם תוכלו להמליץ על חנות טובה אולי באיזור חיפה או שחנות באינטרנט לרכישת המחשב תודה לעוזרים דן. דרך אגב אשכול קודם קצת לא הייתי בעניין שלי זה לא הבנתי ממש סליחה על הטימטום
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
המחשב הוא לא למטרה מסויימת, לא למשחקים כבדים ולא צריך להיות משהו מיוחד. הגבול הוא בסביבות ה2000 שקלים ורצוי שיהיה החלקים הטובים ביותר במינימום מחיר. לא חובה אינטל אפשר גם AMD.... תודה מראש. לא כולל מסך
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
שלום, אני בונה מחשב המיועד להתחבר לטלוייזיה(fullhd) ואמור גם לשמש כfile-server ברשת הביתית... המפרט שהרכבתי : Intel Core I3 550 3.2GHz 4MB LGA1156 - BOX 569 ש"ח 1 GIGABYTE GA-H55-UD3H (H55) VGA + DVI and HDMI - ATX 549 ש"ח 1 G.skill ECO DDR3 4GB Dual Channel 1600MHZ CL9 549 ש"ח 1 Arctic-Cooling Freezer 7 Pro - 1366 / 1156 / 775 / AM2 / AM3- Rev.2 129 ש"ח 1 LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) ATA - bulk 130 ש"ח 1 COOLERMASTER (CM-690) 690 II Advance 449 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה ממושכת (למחשב חדש בלבד) 170 ש"ח סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 2,545 ש"ח חוץ מהערות כלליות והצעות לשיפור, האם המפרט מספיק כדי להציג סר…
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
היי כרגע יש ברשותי מחשב נייד HP 250 G2 שהוא i3 עם כרטיס מסך Intel HD Graphics אני מעצב כגון אני צלם ואחרכ מעצב תמונות אני חושב על לקנות מחשב נייד כי אני הולך להיות ככל הנראה בשנת שירות השאלה לי מה הפרמטרים ששוה לי לבדוק לפני הקנייה ? אני צריך I5 או יותר נכון I7 שהיה בתוכו גם ssd וגם עוד הרדדיסק של 1tb לפחות לתמונות , ושהיה לי בתוכו כרטיס מסך טוב אבל גם שיעלה לא במחיר של 10 אלף שקל אלא במחיר שפוי של עד 3 אלף 4 בגג ! אשמח להמלצות .
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
בניתי מפרט אחרי סקר והתייעצויות שונות עם חברים. הייעוד של המחשב הוא אינטרנט ואופיס בעיקר. אני מתכוון לשדרג את המחשב הקיים שיש לי בצורה די מקיפהולהעביר לחדש רק כמה רכיבים בודדים כגון: 1) כרטיס מסך GFORCE 6600GT 2) הארד דיסק 150GB (כתוספת) 3) מארז עם 3 מאווררים 4) צורב DVD X16 ומה שאני חושב לקנות חדש זה: ------------------------------------------------------------------------------------------------------- מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Box ¤439 כמות:1 ------------------------------------------------------------------------------------------------------- לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤479 כמות:1 -------------------------------------------------------------------------…
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
שלום,אחרי חיפוש מתיש,החלטתי לקנות את הdel E6400 אבל לא בארץ,הפרש המחירים הוא יותר מ2000 ש"ח!!! אז אחלטתי שאני מזמין מחול,מישהו קנה פעם כך?יש שירות כזה שנותנים לך כתובת בארהב,ואתה רוכש עם הכתובת הנ"ל והם שולחים לארץ, מישהו רכש כך פעם? או יש למישהו המלצות יותר פרקטיות?
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
היי, ההורים שלי רוצים לקנות מחשב נייד, בעיקר לשימוש משרדי בסיסי, גלישה באינטרנט וכד' - לא משהו כבד מדי. ספציפית, מאחר שהנייד לא מתוכנן לשנות מיקום יותר מדי (אבל עדיין צריך לשמור על אופצית הניוד ) הם מחפשים מחשב עם מסך גדול יחסית (15.6"). דרישה נוספת היא כונן SSD ועדיפות שיבוא עם אחת מגרסאות Windows 10. השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך, אבל עדיף שיהיה מחשב טוב שיחזיק מעמד ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2,000-3,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב ב 3000 ש"ח לצורך אינטרנט סרטים ופיתוח ב visual studio, eclipse וכו' (ראיתי מפרט ב איבורי עם מעבד quad 6600 האם משתלם לקנות בחברה? אם לא מדוע?)
-
- 1 תגובה
- 567 צפיות
-
-
[table] [tr] [td][/td] [td] מעבדי אינטל [/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td] [td] 1 [/td] [td] 1030 [/td] [td] 1030 [/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל ASUS[/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]P8P67-M B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E [/td] [td] 1 [/td] [td] 670 [/td] [td] 670 [/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td] זכרונות DDR3 1600Mhz[/td] [td] כמות [/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td][/td][/tr] [tr] [td][/td] [td]2x2GB G.Ski…
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
שלום, לאחותי יש מחשב נייד מהדגם hp ze4523ea זה מחשב קצת ישן עם מעבד athalon-xp mobile הזיכרון שהוא בא איתו הוא DDR I 266Mhz 256Mb כרטיס המסך הוא על הלוח אם ומשתמש בחלק מהזיכרון. בדקתי באתר crucial.com איזה זיכרון יתאים למחשב הזה, וזה רושם שהמקסימום זה 1GB שאין תמיכה בECC ולא בparity כלומר לא חייבים להשים זוגות דומים של זכרונות שיעבדו ביחד. הלכתי לשני חנויות שונות, באחת ניסו להשים שבב של 1GB DDR I 400Mhz ובשנייה ניסו להשים שני שבבים שונים של 512Mb 333Mhz ו1Gb מחברות שונות. בשני המקרים הBIOS לא מזהה את הזכרונות החדשים כשהם מותקנים ביחד עם הזיכרון הישן, וכאשר הזכרונות החדשים מותקנים בלי כרטיס הזכרון הישן המחשב פשוט לא עולה (הוא מופעל לשתי שניות ומתכבה וחוזר חלילה - כאילו שאי…
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
יש לי מחשב שהוא כבר די ישן (מעבד AMD 1.33) הגיע הזמן לשדרג שאלה מיקדמית למי שאינו ממש מתמצא האם יש דבר כזה יחס עלות תועלת מירבי אל מול ביצועים אם כן אשמח לקבל מפרט (היות והיחס תועלת עלות הוא החשוב אין להתחשב במחיר...) באם אין רעיונות (ובעצם בכל מקרה) אשמח לקבל מיפרט עד 6000 ש"ח ישומי המחשב משחקים כגון : CIV 4, HEROES 5, וכן CALL FOR DUTY כלומר חדישים אבל לא הכי כבדים שיש, או שאולי אני טועה? כמו כן שימוש רגיל של אינטרנט מסמכים, שירים וכדומה. המיפרט צריך לכלול גם : מסך 17 LCD (ואני יודע שזו התקלה...) רמקולים 2.1 ציוד הקפי (מקלדת +עכבר) צורב (עדיף DVD) אין חשיבות לכרטיס קול מיוחד, או ליופיו של המארז שאלה נוספת ברוב המוחלט של המיפרטים שאני רואה כאן יש מעבדי AMD האם הינם בהכ…
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לעזור לאחי לקנות מחשב ואשמח לעזרתכם. המחשב שלו כבר לא עובד טוב והוא מחפש להחליף למשהו סביר כרגע שיהיה אפשרות לשדרגו יותר מאוחר הפרטים 1. מה התקציב המקסימלי? 1000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית ואינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כבר יש מסך led 24 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מדי …
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני צריך עזרה בבחירת מפרט למחשב אודיו.. התקציב שלי הוא 4000 שקל. אני צריך מעבד I7 ו 8 GB אני צריך גם שהמחשב יהיה שקט ויהיה בו כרטיס מסך שיכול להריץ משחקים כמו GTA ... (גם שקט), אני רוצה לקנות את המחשב בחנות RSM תודה!
-
- 1 תגובה
- 511 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי חבר שרוצה לקנות מחשב נייד בטווח זמן הקרוב (עוד כ15 ימים) התקציב כ-5500 עם חריגה מינימלית ואפילו פחות (אך יש עדיפות לנצל), זה יהיה המחשב העיקרי שלו. המחשב צריך להיות חזק גם לשימושים של גיימינג בינוני, ומחברה אמינה. ניסיתי לחשוב איתו בייחד לדרישות המינימום ואלו הן: מסך בגודל 15.6 מעבד i5/i7 ראם 8GB SSD+HDD כרטיס מסך עם עדיפות לnvidia (שיהיה מסוגל להריץ COD ברמה טובה) USB 3 לפחות חריץ 1 אפילו תציעו מספר הצעות ונעשה את השיקולים לאחר מכן. אם יש מחשב שלא תואם את דרישות המינימום ולדעתכם מתאים נשמח לשמוע. תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 896 צפיות
-
-
קניתי לפני שבועיים מחשב מפרט רלוונטי q9550 asus p5q pro corsair 4G 800Mhz CL4 Sapphire HD4870 512MB GDDR5 אני רוצה עכשיו לקנות מסך... בעיקרון אני רוצה מסך 24'' אבל אני מפחד שהרזולוציה תהיה גדולה מדי בשביל הכרטיס... מצאתי מסך של סמסוג T240 ויש לו חיבור HDMI.... מישהו יכול להגיד לי אם המסך הזה יתאים?? ואם לא אז אם 22'' יתאים?? אני רוצה מחר ללכת לקנות אז בבקשה תגיבו!
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? VR לרוב וגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא לכלול כרטיס מסך, אקנה 1080ti יד שניה לבנתיים , לפי מה שאני רואה ההבדל בין 1080ti ל 2080 בביצועים הוא לא משמעותי בכלל אבל כן במחיר (אין לי צורך בRTX כרגע) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-