ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
- 

זה מחשב בשביל אמי כדי שתעזוב את שאר מחשבי הבית ותפסיק עם "למה לי אין מחשב בלה בלה בלה" בהתחלה חשבתי על משהוא בסיסי ביותר שלא יהיה נתן לשדרג בעתיד במחיר מצחיק (990)אבל אחי ואבי אומרים שעדיף משהוא שאולי יתן אפשרות שדרוג אז אנה המפרט: amd sampron 2800 754 ASROCK K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E (אם נרצה לשדרג את כרטיס המסך בעתיד)-לא יקרה 512MB TWINMOS 80GB SATA כל השאר על הכרטיס +מארז מסך וכוננים יש שאלות 1)למשהוא יש דעה על לוח האם 2)יש לי כונן 20GB אולי זה יספיק תודה על העזרה - 

- 8 תגובות
- 798 צפיות

- 

- 

אהלן, אני צריך מפרט מחשב לעבודה משרדית + שימוש כללי, המידע לפי הפורמט המוצע : 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב עומד על 2000 ש"ח, אפשר לחרוג עד 2500 אבל מעדיף לשמור על 2000. אני לא יודע אם זה יספיק למפרט שאני צריך, אם לא אשמח לשמוע מה הכיוון. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אני עובד מהבית, לכן המחשב הביתי = מחשב עבודה אני לא משחק במשחקים כלל. התוכנות שאני עובד איתם זה בעיקר עורכי טקסט לקוד (לא frameworks וללא הידור, עורכים קלילים) ותוכנות גרפיקה וקטוריות (שימוש בסיסי, כרטיס גרפי און-בורד יספיק). יש הרבה מולטי טאסקטינג של אופיס, 3 דפדפנים,עורך קוד וסקייפי\מסנג'ר לדוגמה. המחשב עובד 24\7. יתחברו אליו 2 מסכים (אחד vga והשני dvi) כונן של 320 ג'יגה יספיק. 3. האם יש צו… - 

- 3 תגובות
- 693 צפיות

- 

- 

התחדשתי לי במחשב נייד של acer מדגם 5740g יש לו כפתור כזה עם סמל של בלוטות ושאני לוחץ על הכפתור הוא רושם לי no device ואני לא מוצא שום איזכור של הבלוטות בלוח בקרה..איך אני מתקין או מפעיל בעצם את הבלוטות?! תודה מראש.. - 

- 0 תגובות
- 1k צפיות

- 

- 

המחשב מיועד לשימושי אופיס ואינטרנט פשוטים בבית (אולי גם לוידאו אבל ממש לא הכרחי) * גודל המסך סביר-גדול כי זה בא במקום נייח. לא רוצים קטן.. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף מאוד, אבל אפשר להתגמש. * גודל מינימלי של כונן קשיח- 500 ג'יגה * כונן CD+DVD גם צורב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, ווינדוס 7 אפשרי, אחריות ל3 שנים עד הבית (שמעתי שיש כזה..) אפשרי, מסך מט ולא חלק ועוד משהו- סוללה עם יותר תאים, כמה זה עולה? כמה זה יוסיף לי על המחיר של המחשב? תודה - 

- 1 תגובה
- 628 צפיות

- 

- 

אני סטודנט למדעי המחשב ומחפש מחשב נייד חדש * מטרות המחשב? בעיקר לימודים, אז חשוב שיהיה קל ונוח להקליד עליו. סרטים ומשחקים לא כבדים הם מטרה משנית. * גודל המסך? חשוב שיהיה מסך איכותי מאוד, בכל מקרה לא מעל 15.6 ולא מתחת ל13.3 * רזולוציית המסך? 1920x1080 או יותר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רצוי מאוד num pad, ובכללי שהמקלדת תהיה programmer friendly. * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אבל לא על חשבון איכות בניה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? 3.0 USB לפחות 2 חיבורים. HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בלבד, לא כונן היברידי. 250 גיגה, אם יהיה 512 אפילו טוב יותר * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתח… - 

- 4 תגובות
- 1.6k צפיות

- 

- 

האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: שתיהיה בכפר-סבא-הרצליה-רעננה מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?):מהארץ תקציב:2500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: עדיף שלא. אם זה קצת אז אולי, רק אם זה ממש שווה את זה... יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: לא כ"כ חשוב, מינימום שנה... חברת המחשב הנייד המועדפת:אין מערכת הפעלה מועדפת:ווינדואוס, רצוי WIN7 אבל לא ממש חשוב. גודל כונן קשיח מועדף:אמממפ, 250+ משקל הנייד המועדף:משהו שיתאים לביה"ס, שלא יהיה כבד מידי ושיהיה קל להעברה. נראה לי עד 2.5 ק"ג לא? עדיף אפילו פחות גודל הצג:מתחת ל14. שלא יהיה גדול או מאסיבי מידי-שייכנס בתיק ביה"ס בקלות. אני אישית הכי רוצה 13.3 זמן סוללה רצוי:סביר+ צבע המחשב הרצוי:שחור\כחו… - 

- 1 תגובה
- 724 צפיות

- 

- 

אז אוטוטו אני הופך לסטודנט במנהל עסקים ושיווק, ובמסגרת ההכנות לשנת הלימודים, החלטתי לקנות לפטופ. אשמח אם תעזרו לי לאתר מחשב נייד מתאים. * תקציב? 4000 (אפשרות חריגה של עד 200). * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים. לא אריץ עליו משחק אחד. * גודל המסך? 13-14 אינץ', ובמקרים נדירים 15.6. * רזולוציית המסך? פחות קריטי לי הנתונים הגרפיים כך שאני יכול להתפשר פה, יותר חשוב לי המהירות של המחשב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 5-6 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו לא רגיל. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חייב גדול מאוד, אבל חייב שיהיה SSD… - 

- 11 תגובות
- 1.9k צפיות

- 

- 

יעוד- גלישה באינטרנט, קצת משחקים, הורדת סרטים וכו' OC- לא מתוכנן! אין שום בעיה שהחלקים יגיעו מחנויות שונות....רק שיהיה כמה שיותר זול המחשב לחבר טוב אז תעשו מקסימום ותנסו להכניס את החלקים בתקציב היחסית נמוך בבקשה :> מה צריך לשדרג? - כרטיס מסך (העדפה ל8800GTS 320MB) -מעבד מסדרת C2D -ג'יגה זיכרון (נראה לי עדיף 533MHZ כי הלוח לא תומך 667MHZ, או שזה לא משנה?)---- ראיתי בskypc ב390 ומשהו של G.SKILL) -ספק כוח מתאים לחלקים (אני ממש לא מבין בזה...מה נחשב טוב וכמה חזק צריך להיות) - אם נשאר מקום בתקציב אז הארד דיסק ועדיף אחד עם 16MB בופר מה לא צריך לשדרג? (תקנו אותי אם אני טועה) לוח- יש לו MSI 945 (לא נראה לי צריך לשדרג כי לא מתוכנן OC מסוג כלשהו) מארז- יש לו GIGABYTE Poseidon - 

- 7 תגובות
- 884 צפיות

- 

- 

בס"ד שלום. מעוניין במחשב נייד מומלץ לסטודנט להנדסה. בקשר ללימודים, העבודה תהיה בעיקר תכנות ותוכנות משרדיות. עדיפות למסך 15.6" אלא אם כן מישהו מרגיש אחרת. לגב המסך, מבריק או מאט (?) - פשוט כזה שיאפשר ראות טובה באור השמש ונורה, כך שלא נצטרך להחשיך את כל החדר. אני חושב שזה מאט, אבל תקנו אותי אם אני טועה. זמן סוללה - שיהיה סביר, כמובן, אני לא בטוח אם יש לי דרישה מיוחדת. פשוט כזו שתספיק לבן-אדם שהולך ללימודים כאלה, לכן עדיף המלצה ממישהו עם ניסיון. אני חושב שבאזור ה-4 שעות יהיה בסדר גמור. אין צורך בכונן DVD פנימי, תמיד אפשר לקנות חיצוני. לגבי משקל - אין עדיפות כל-כך, מוכן גם שישקול 4-5 ק"ג. משהו שיהיה סביר לתיק גב. הייתי שמח לקבל mSSD במחשב, כך שמערכת ההפעלה תרוץ - לגבי הנפח, נ… - 

- 6 תגובות
- 1.3k צפיות

- 

- 

שלום, מחפש להחליף מחשב גיימינג עכשווי (i7 6700/16 giga/gtx 1070) בחדש. באופן כללי מעדיף אמינות על ביצועים - הגיימינג הוא בעיקר משחק רשת DESTINY, אבל יכול להיות שיהיו משחקי FPS אחרים ולא רשתיים. 0. נדרש 32 גיגה RAM ו-I7. 1. התקציב הוא עד 6000 ש"ח(גמיש עד 6500). 2. השימוש הוא בעיקר ל-DESTINY אבל צריך להריץ גם FPS עדכניים, לא נדרשות הגדדרות ULTRA או VERY HIGH PERFORMANCE. 3. אין צורך בציוד היקפי למחשב. 4. שקט מחשב בעדיפות יחסית נמוכה. 5. אין הגבלה לגודל ומשקל המחשב, מעדיף מאוד ללא LED ו-RGB ושאר נוצצים. 6. אין צורך במערכת הפעלה ווינדוס 10 או בהרכבת המחשב בחנות. 7. אין העדפה לחנות מסויימת. 8. קניית המחשב תתב… - 

- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
- 1 follower

- 

- 

AMD ATHLON XP 1800 PLUS (RETAIL). EPOX 8K9A2+ (AGPX8, SATA, DDR400). 512MB DDR333 SAMSUNG ORGINAL. WD 80GB 7200 ATA100 8MB CACHE. GIGABYTE REDEON 9700PRO 128MB. BENQ X52 CD-ROM TEAC 1.44 FLOPPY DRIVE. TSUNAMI VIRGO + SUPER POWER 500W PSU. ThermelRIGHT AX7. (RETAIL) SYSTEM ASSEMBLY. אח שלי רוצה קודם כל להשקיע בחומרה הכי טוב שאפשר, אני יודע שאפשר יותר אבל מי צריך? יש לו כבר מסך טוב LG 795+, הוא אמר שאת המעבד הוא ישדרג פעם בשנה (ואת הלוח אם יהיה צריך). אני צריך לדעת איך המפרט, ואם אפשר תנו לי מפרט טוב כולל ציוד הקפי, שיתן עדיין ביצועים טובים במשחקים. תודה מראש. - 

- 12 תגובות
- 1.9k צפיות

- 

- 

:nixweiss:דל אייסר טושיבה msi לנובו לכל אחד יש העדפות או סלידה מחברה מסוימת השאלה אם יש איזו שהיא ביקורת עדכנית ולא משוחדת והאם יש ביקורת של טכנאים שנתקלים בבעיות שחוזרות על עצמם בחברה מסוימת .ומה עם השרות שגם חשוב מי נותן שרות טוב ומהיר .תודה מראש לעונים אבי - 

- 0 תגובות
- 744 צפיות

- 

- 

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כול התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב: גיימינג כבד+OC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כול המחשקים האחרונים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) כן, רוצה להגיע לאזור ה4.3+ לפחות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית לא 9. מתי מתוכננת קניית המחשב … - 

- 3 תגובות
- 1.6k צפיות

- 

- 

בוקר טוב 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אימטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.מקדלת ועכבר 4. האם יש רכ… - 

- 3 תגובות
- 1.1k צפיות

- 

- 

שלום אשמח לחוות דעת לגבי המפרט הבא. המטרה העיקרית היא לימודים (MATLAB ו OFFICE בעיקר) משחקים מדי פעם ומדיה. האם המפרט הבא מאוזן כראוי והכל? ספק חזק מספיק? כרטיס מסך חזק מדי/חלש מדי? תודה. Intel Core i7 4770K Gigabyte GA-H81M-D2V G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz Samsung 840 Evo 120GB Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 Sapphire Radeon R9 280 DUAL-X BOOST OC 3GB SilverStone Sugo SG02 Micro ATX Antec 650W VP650PM - 

- 1 תגובה
- 1.2k צפיות

- 

- 

היי, אז אחרי שרבים איתי על מחשבים בבית, ויש תלונות שהמחשב הישן לא מצליח לעבוד טוב אפילו עם minecraft, שלא לדבר על משחקים שמהירות חשובה בהם, אני שוקל מחשב חדש. מעבר לנתונים לפי השאלות המנחות - אין צורך במסך, מקלדת או עכבר, יש צורך במצלמת רשת וכרטיס רשת אלחוטי. מערכת הפעלה אני יכול להסתדר לבד. אני נמצא בת"א ומצד אחד לא נורא ממהר, אבל שוקל לבצע רכישה בחודש חדשיים הקרובים (בהתאם למשא ומתן עם אשתי לגבי ההוצאות). המסך הקיים הוא ברזולוציה של 1920X1080. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב סביב 3000ש"ח גמישות קיימת אבל אני לא רוצה להוציא מעבר למה שצריך 2. מה שימושי המחשב (משח… - 

- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers

- 

- 

שלום לכולם אני צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 2000 ש"ח ( אי אפשר לעבור אפילו בשקל ) המחשב יהיה לגלישה באיטרנט ו Office - שימוש ביתי - מסך 10 אינץ * מטרות המחשב? גלישה באיטרנט , יישומי אופיס - שימוש ביתי * גודל המסך? 10 אינץ * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות?רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח?160 גיגה * צורב DVD?לא חושב שמחשבים כאלה יש כוננים * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תודה רבה לעוזרים - 

- 0 תגובות
- 661 צפיות

- 

- 

הי האם המפרט של המחשב הבא יספיק ללימודי מדמ"ח https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=44423 תודה מראש - 

- 1 תגובה
- 533 צפיות
- 1 follower

- 

- 

הזמנתי נייד של HP עם מעבד T5800 הצרכים שלי זה גלישה שירים סרטים אופיס משחקים לא כבדים במיוחד וסרטי HD חבר שלי אמר לי לשנות את ההזמנ ולקחת את המעבד P8400 . לא בגלל הביצועים אלה בגלל חיסכון בחשמל והורדת התחממות של המחשב האם הוא צודק?התוספת למעבר למעבד סדרה P הוא 700ש"ח אין לי בעיה להוסיף אם הרעיון הזה הוא אמיתי מה אתם אומרים בנושא - 

- 4 תגובות
- 647 צפיות

- 

- 

שלום לכם. מחשב למשחקים ללא חריגה בתקציב אין צורך: ציוד היקפי מסך אוברקלוק יש צורך: מערכת הפעלה אל פסק שקט עד כמה שניתן המפרט הזה נראה די מתאים עם כמה שינויים http://hwzone.co.il/specslist/view/77 צורב-לצורב הזה יש דעות חיוביותASUS DVD-RW 2014L1T x20 LightScribe (Black/White) - Sata חשוב שתהיה לו אפשרות לoverwriting וקריאה של דיסקים פגומים הספק נראה חזק מדי ויקר מדי אולי אין צורך? שמעתי על zigzag2000 שהם טובים אלי יש חנות איכותית גם כן באזור(אני גר בראש העין) - 

- 8 תגובות
- 625 צפיות

- 

- 

לאחר התלבטויות הרכבתי מפרט למחשב אשר יתאים לדרישותי. חשוב ביותר שהמחשב יהיה ממש שקט אבל ממש. אשמח לשמוע את חוות דעתכם ואולי המלצתכם לשינוי למרכיבים שקטים יותר. תקציב בערך 4000 ש"ח 2. המטרות אינטרנט, אופיס, תמונות וצפיה בסרטים. גם אם המפרט שבחרתי הוא יותר מדי למטרותי אין ברצוני לרדת ברמה. 3. אין צורך בציוד היקפי (יש מקלדת ,עכבר ומסך). כרטיס טלויזיה שברשותי יותקן מחדש. 4. אין צורך בכונן נוסף. 5. אין לי שום העדפה לחברה מסוימת. 6. קירור ועיצוב לא חשובים היות ואין בכוונתי למשחקים כבדים. 7. ברשותי מערכת הפעלה שתותקן מחדש. 9. שקט!!! 10לא OC 11. לא מתכננת משחקים כבדים!! מקווה שהפעם האינפורמציה שלמה ואקבל תשובה! מארז: antec sonata III with 500 watt psu לוח אם: asus p5q-e-atx מעבד:… - 

- 11 תגובות
- 934 צפיות

- 

- 

ערב טוב. מחשבי נייד מגיעים עם מעבדים שונים בתוכם, איזה מעבד נחשב לטוב ביותר? [לחזק ביותר?] תודה. - 

- 7 תגובות
- 1.3k צפיות

- 

- 

1. תקציב : 4500-5000 שקל 2. שימושים : משחקים כבדים ומשחקי רשת. 3. ציוד היקפי : אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 5. יש לי מסך 17 אינצ' ואני לא מתכוון לקנות חדש 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. KSP 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קופקטי במיוחד)? כרטיס רשת מובנה 11. האם מ… - 

- 5 תגובות
- 894 צפיות

- 

- 

אז ככה: החלטתי ללכת על המחשב של ASUS מדגם F8VR אבל חבר אמר לי שעדיף לי ללכת על דגם F80S T5750 כי אני לא ירגיש בניהם הבדל וההבדל במחיר בניהם הוא יותר מ 1000 שקל לטובת ה F8VR השאלה שלי אם הוא צודק? הנה המפרטים: ASUS F8VR מעבד:Intel® Core2 Duo Processor P8400,2.2GHz 1066MHz מערכת הפעלה: Genuine Windows® Vista Business ערכת שבבים: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M זיכרון ראשי: 3GB - DDR2 800MHz SDRAM מסך "14.1 WXGA- (1280x800) LCD Color Shine(glare-type) LCD הרד דיסק: 320GB 5400 RPM SATA כרטיס מסך : ATI HD3470+256mb צורב : DVD Super Multi Double Layer קורא כרטיסים: SD/MMC/MS/MS PRO תקשורת אלחוטית: Integrated 802.11b/g/n,built-in Bluetooth V2.0+ED… - 

- 2 תגובות
- 555 צפיות

- 

- 

היי * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים (SC2), צפיה בסרטים * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? לא יותר מ 2 KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? בינוני * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? כל גודל יספיק לר כזה קריטי רצוי 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב * כונן Bluray? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשר בלי אם זה מוזיל את המחיר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אגב חיפשתי קצת בפורום וראיתי שהצעתם את שני אלה: http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=ori50&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he http://www.miorio.co.il/Product.asp?Pid=1497&Cat2Cat1ID=69&Cat2ID=92&aff=Zap〈=he האם הכרטיס מסך לא חלש מדי? תודה - 

- 3 תגובות
- 799 צפיות

-