ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום רציתי לשדרג את המחשב ולקנות חלקים ולהרכיב לבד. אני צריך מעבד, לוח אם, זיכרונות וכרטיס ומסך. אני רוצה להריץ עליו משחקים כבדים וסרטי HD ברזולוציות גבוהות. חיפשתי בכל האינטרנט לוח אם עם תמיכה לארבעה חיבורים של IDE ולא מצאתי כלום, יש לי 3 הרדיסקים IDE וצורב DVD ובלוחות החדשים יש מקום רק לשתי IDE מה אפשר לעשות בנידון? אני ביותר בכיוון של החלקים האלה: Intel Core 2 QUAD Q6600 - 2.4 GHz - 8MB cache - LGA775 Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro Gigabyte GA-P35-DS3L Gigabyte 8800GTS G92 512MB DDR3 DualDVI Retail האם זה משנה של איזה חברה הכרטיס? האם הדגם כדאי? אם לא למה? ואני גר בתל אביב אז והחנויות שאני מכיר פשוט יקרים. תודה מראש על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד להלן השימושים: 1. אינטרנט וכיוצאה בזאת (חיבור אלחוטי וכו). 2. מצגות, לראות סרטים, מסמכים, מסנג'ר, eMule שימושים בייתים בעיקר. **** אין צורך בכל מיני תוכנות עיצוב וגרפיקה זאת לא המטרה. חשוב שיהיה: לפחות 512M זיכרון 80G HD מעבד חזק (לבחירתכם) התקציב הוא עד 1200$ פחות או יותר. הערה חשובה: אני קונה את המחשב בחו"ל (כלומר - חבר שלי נמצא בארצות הברית והוא קונה אותו שם כך שיש להתיחס למחיר בחו"ל ולא בארץ) עזרתכם בהקדם...
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
היי ! אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד לשתי האחיות הקטנות שלי , שתיהן תלמידות תיכון. הצרכים שלהם הם דיי בסיסיים- כתיבת עבודות ללימודים, גלישה באינטרנט, צפייה בתמונות וקצת משחקים בסייסים. מה שחשוב לי בעיקר זה לרכוש מחשב שיחזיק לאורך זמן, יציב, עם מינימום תקלות. המליצו לי על מחשב נייד של hp מדגם G6-1140S שמחירו כרגע הוא 2,899 שקלים. האם הדגם מומלץ? האם יש דגמים טובים יותר לצרכים הללו ? ומבחינת אורך חיים של מחשב, האם עדיף לי לרכוש להם אולי מחשב נייח מאחר ואלה למיטב הבנתי מחזיקים זמן רב יותר? התלבטות נוספת שיש לי היא אולי לרכוש להם 2 נוטובוקים של אסוס במחיר של ה- Hp וכך שניהן יוכלו לעבוד באופן עצמאי יותר, אך מצד שני הבנתי שהנוטבוקים שורדים פחות זמן... בתודה ליטל
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי בחנות הצעת מחיר למחשב חדש, והיתי מעוניין לדעת, האם היא לא יקרה מדי. מטרת המחשב היא תכנות (VISUAL STUDIO, SQL SERVER), ולא למשחקים, לכן דאגתי יותר למעבד וזכרון, ופחות לכרטיס מסך. מפרט: מעבד Intel® Core™ 2 Quad Q8300 2.50GHz לוח אם MSI P43/DDR3 זכרון GEIL DDR3 1066MH 4 G כרטיס מסך Sparkle NVIDIA GeForce 9400GT דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA II 7200RPM צורב LG / Samsung SATA DVD X22 מארז פשוט * לא כולל מסך * לא כולל מערכת הפעלה * לא כולל ציוד הקפי ================== סך הכל 2610 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 631 צפיות
-
-
לפי SPEEDFAN הטמפרטורה עומדת על כ 65 מעלות ולפעמים עולה בכמה מעלות מעל זה, כל זה מבלי להפעיל משחקים או שימוש בתלת מימד. המחשב עובד במצורה טובה ולא מורגשת האטה. השאלה היא האם הטמפרטורה היא נורמלית בימים חמים אלה?
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
אהלן מבקש מפרט מחשב שישמש בעיקר למשחקים עד 6000 שח תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
חבר מעוניין במפרט למחשב לעריכת תמונה בפוטושופ, והוא די לחוץ ומעוניין לקנות כמה שיותר מהר מכיוון שהמחשב שלו די מתפגר. לצערי אין לי מושג מה התכונות החשובות למחשב בעריכת תמונה, אז אני אשמח לקבל המלצות למפרטים. אז מדובר במפרט ללא ציוד היקפי בהגבלת תקציב באיזור ה-2500 ש"ח. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
ממה שראיתי פה, זה פחות או יותר המפרט המומלץ לתקציב שלי: מעבדים Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box AM240DCB ¤401 1 מארזים Case Link 321 שחור + חלון ¤168 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤260 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 160GB SATA II WD1600AAJS ¤284 1 צורבים Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20 S203B ¤165 1 לוחות אם Asus M2A-VM ¤357 1 כרטיסי מסך Sapphire Radeon X1950Pro 256Mb DualDVI Retail SX195P256 ¤797 1 Total Price : ¤2432 יש אישור? ובלי קשר, רציתי לדעת אם א. כל הרכיבים תומכים בויסטה? ב. יש לי מסך CRT, ושמתי לב שבכרטיס מסך יש רק כניסות DVI. תהיה עם זה בעיה מסויימת? ג. מה היכולות של המחשב הזה? אני אוכל להריץ משחקים ע…
-
- 11 תגובות
- 631 צפיות
-
-
אז ככה, כבר מלא זמן אני רוצה לקנות מחשב חדש אבלב כל פעם שאני צריך להחליט מה לקנות אני לא מצליח להחליט באיזה מחשב לבחור. כל הקטע של לבחור כרטיס מסך, מעבד, ולהרכיב לבד מפרט עושה לי ממש כאב ראש. בגלל שהמחשב הנוככי שלי גוסס אני חייב להחליט, ולקנות כבר בסופ"ש הזה. התקציב שלי הוא בערך עד 3,000 ש"ח למחשב ו 1000ש"ח למסך. אני צריך מחשב טוב למשחקים שיריץ משחקים כמו Call Of Duty 4,5 , gta 4 וכאלה. אני צריך שהמשחקים ירוצו טוב, אבל ממש לא קריטי לי שהביצועים יהיו הכי טובים. ראיתי כמה מפרטים מוכנים אני צריך עזרה להחליט ביניהם: 1. מפרט ראשון - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1301&CatCode= 2. מפרט שני - http://www.xdmo.co.il/showproduct.aspx?prodid=14486 3. מפרט שלישי - h…
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 2000 2. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל 3. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2500 4. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכני HD ,אינטרנט,פוטושופ 5. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? הכל עם דגש על מסך איכותי ככל האפשר במסגרת התקציב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא יתבצע אוברקלוק כלל 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבה 9. האם יש העדפה לר…
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
מעוניין בדגם הנ"ל- נמכר במחיר 3900 ש"ח גודל המסך חשוב לי-מעוניין לדעת איך המחשב הנ"ל באמינות בביצועים? הציפסט במחשב הנ"ל הוא ATI1250 איך הוא מבחינת אמינות? תודה לעונים ntel® Pentium Dual Core® Processor T2390, 1MB L2 Cache, 1.86GHz, 533MHz FSB מעבד 2GB DDR2(667MHz, Dual Channel Support, Up to 4GB) 2Slots 13.3" WXGA(1280x800),*Fine Bright Technology ATI Radeon Xpress 1250 כרטיס גרפי 250GB(SATA) דיסק קשיח DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM) צורב 802.11b/g WLAN , Bluetooth(BlueCore4) אלחוטית 56KBPS MODEM מודם 10/100MB Ethernet רשת (XD/SD/MMC/MS/MS Pro) קורא זכרונות Express Card/34 תקשורת מהירה 24bit High Definition, Internal Mic כרטיס קול 3xUSB, VG…
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב נייד מסוג Samsung 300E5Z, הוספתי לו עוד 2 ג'יגה(במקור הוא בא עם 2 ועכשיו הוא עם 4) ופירמטתי אותו לווינדוס 7 64 ביט. אז ככה - המחשב עובד מצוין ולא עושה שום בעיות חוץ משאני בא לראות סרט(דרך pot player) הוא נכנס למצב שינה אחרי צפייה של דקה בערך. והגדרתי אותו שלא יכנס למצב שינה אף פעם. מישהו יודע איך אני פותר את הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
-
שלום לכולם... אני צריך מפרט שיכלול מסך lcd טוב למשחקים ולכן אני יודע שצריך לוותר על דברים בשביל להכין מפרט טוב שיריץ משחקים חדשים בצורה יפה אבל אני לא יודע על מה עדיף לוותר... האם לוותר על מעבד טוב ולוח טוב או לוותר על כרטיס מסך טוב ולכן פניתי לכאן לעזרה אני צריך מפרט שיתן מהכל בצורה טובה... תנסו חח... תודה!
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום אני רוצה ליקנות מחשב למשחקים כבדים כמו: gta 4 , crysis , crysis warhead , far cry 2 , assassin creed , call of duty 4,5 ועוד.. אני רוצה שהמחשב יחזיק לי משחקים כבדים לשנתיים פלוס מינוס, שיכלול מסך טוב 19-20 אינץ לא חייב רחב,וwindows xp אני קונה את המחשב בעוד שבועיים ושיהיה מארז יפה (עדיף טוב, אבל גם יפה) תקציב כולל מסך 6000-7000 בלי מסך ככה 5000-6000. תודה מראש לכל מי שמגיב
-
- 5 תגובות
- 631 צפיות
-
-
התחלתי ללמוד הנדסת מערכות תקשורת (מבחינת הדרישות למחשב אני מאמין שזה כמו בהנדסת תוכנה) וזקוק למחשב נייד טוב, הבנתי שהוא אמור להיות חזק בשביל הקומפילציה ועוד אפשרויות תכנות אחרות. שימוש: אז כמו שאמרתי, הוא ישמש אותי בעיקר ללימודים ותכנות, אך ישמש אותי גם המון לאינטרנט ואולי (לא מחייב בכלל) גם קצת לסרטים ושמיעת מוזיקה. גודל מסך: לפי מה שקראתי במדריך, הוא לא אמור לעלות על 14.1", אני צריך מסך כזה שיאפשר לי לשבת עליו הרבה שעות מבלי שיצאו לי העיניים (14.1 יספיק? אני לא מכיר את הגדלים של המסכים). משקל: לא קריטי לי כי רוב הזמן הוא יהיה על שולחן בכיתה/בחדר/ברכבת, אבל ברור שכמה שיותר קל ככה יותר טוב. זמן סוללה: באיזור השלוש-ארבע שעות. יציאות מיוחדות: לפחות 2 יציאות usb, ואולי (אם א…
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
אשמח לדעת את דעתכם עליו? האם מישהו התנסה בו? תודה
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
שלום, אני מכוניין לערוך סרטים ולבצע עבודה גרפית, ויש לי תקציב של כ 5000 ש"ח. קיבלתי שתי הצעות למפרטים והייתי שמח לדעת מה אתם חושבים עליהם: מחשב עריכה 1: מעבד Intel Core 2 QUAD E9400 לוח אם CHIP P45 DDR II/DDRIII מארז COOLER MASTER ספק כוח 650 WATT TOP POWER זיכרון 4G DDR II XMS 2 4-4-4-12 כרטיס מסך FX 570 QADRO NVIDIA דיסק קשיח 1 500GB SATA II דיסק קשיח 2 500GB SATA II כונן אופטי צורב DVD מחיר : 5612 שקל. מחשב עריכה 2: מעבד Intel Core 2 QUAD Q6600 לוח אם 775 64 bit P35 GIGABYTE מארז EZCOOL H550 ספק כוח EZCOOL זיכרון 4G DDR II 800 כרטיס מסך QUADRO FX 570 DualLinK דיסק קשיח 1 500GB SATA II כונן אופטי צורב DVD מחיר: 3706 שקל תודה רבה, אמיר
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
אוקיי, זו פעם ראשונה שאנחנו קונים מחשב נייד אז אני אישית לא מבין בזה כלום אז קיוויתי שתוכלו להמליץ לי על מחשב נייד שיהיה עם בטרייה כמה שיותר ארוכה לתקציב הזה, שיהיה עם חיבור לאינטרנט (אשמח להסבר על איך המחשב מתחבר לאינטרנט) ושיהיה מחשב שידוע כאחד שלא עושה יותר מדי בעיות... אגב אי אפשר להרכיב מחשבים ניידים נכון? זה לאבא שלי, הוא ישתמש בו בדרך כלל לנסיעות לאילת (עבודה) וכשהוא בעבודה בכללי... (הוא מטייל בכל הארץ במסגרת עבודתו...) מה גם אם יש איזשהוא כבל שמחבר אותו לאוטו (כדי שהוא יטען) וכמובן תיק למחשב... תודה על העזרה והוכחתם לי כבר שאתם יודעים מה אתם עושים אז.. תוכיחו לי שוב! שוב, תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
אהלן, קניתי לאחרונה דל ווסטרו 3460. המחשב מחובר רוב היום לחשמל (ללא סוללה) ומתפקד בתור נייח. שמתי לב שהמאוורר שמוציא אויר חם מהמחשב עובד רוב הזמן. בבדיקה של טמפ' המחשב גיליתי שהיא מגיעה ל סביבות ה 60 מעלות כאשר המעבד מוגדר לעבוד על 100% בחיבור לחשמל (IVY 3210M) כאשר אני מוריד את אחוז הניצול של המעבד ל 50% הטמפ' יורדת קרוב ל 10 מעלות אבל עומס העבודה של המעבד עולה. רציתי לדעת מה עדיף? טמפ' גבוהה ומאוורר שעובד רוב היום או הורדת הטמפ' אבל עלייה בעומס על המעבד. תודה רבה, אלעד.
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום המלצה למחשב עד 2500 ש"ח מיועד לאינטרנט צפייה בסרטים ושידורם לטלויזיה -חשוב שהכונן קשיח יהיה גדול אני מעדיף 250 גיגה. אני הגעתי למפרט הבא ועוד חסר לי מארז וספק! איפה אני יכול לחסוך - או אולי לשנות לגמרי ל AMD Price Units Total Core 2 Duo E4400, 800Mhz, s775, 2MB 825 1 825 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Price Units Total 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E 575 1 575 זכרונות DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 220 2 440 כרטיסי מסך Point Of View Price Units Total 7100GS 128MB (Max 512MB) TV, DVI, PCI-E 220 1 220 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 320 1 320 צורבים Asus Price Units Total DRW-1814BLT DVD±R x…
-
- 6 תגובות
- 631 צפיות
-
-
אחרי שקצת חקרתי בנושא, נראה לי שהנטבוק X110 הוא הכי מתאים לדרישותיי. תקציב גם יש, השאלה, איפה אפשר לראות ולבחון את המחשב מקרוב?
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים וסרטי HD ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך 24 אינצ' FHD 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים.אזור פ"ת 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? ארדיסק בנפח של…
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
היי אז ככה אני מתלבט בין 2 לפטופים http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14074 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14013 התקציב שלי בעיקרון עד 3000 ש"ח זה 2 לפטופים שמצאתי עליהם דווקא הרבה תגובות טובות ואני לא יודע על מה ללכת שתיהם עם אותו מפרט Fujitsu LifeBook טיפה יותר זול.. אבל לנובו חברה יותר מוכרת דרך אגב במפרט של Fujitsu LifeBook רשום 2 ג'יגה.. אבל זה 3 ג'יגה (יש אפשרות להגדיל בעוד 80 ש"ח) מה שאני עושה במחשב זה אינטרנט וסרטים לא יותר.. גם פוטושופ אבל זה לא יותר מידי תודה
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
-
-
הנושא הקודם שלי ירד לעמוד 2.. טוב הפעם אין לי הרבה דרישות רק שיהיה וידאו IN(עדיף כרטיס טלוויזיה נפרד? בגלל הטורנר הפנימי..) כרטיס מסך נורמלי למשחקים ומסך CRT 17" או 19" עם מקלדת בלי הרכבה תודה לכל העונים..
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-