ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000 שקל אם יש צורך אפשר לחרוג ב- 500 שקל אך עדיף שלא המחיר לא למזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) כמו שרשמתי בכותרת עבודה משרדית office 2007 בעיקר onenote, excel, PowerPoint וגלישה באינטרנט אני משחק בעיקר ב - Left4Dead, FIFA 2009 הייתי רוצה לראות סרטי HD אני משתמש ב - Paint.NET וב - PowerDirector 7 סרטים ממצלמת מיני DV 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. רוצה מקלדת ועכבר אלחוטים 4. …
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש לעונים. התבססתי על מפרט למחשב משרדי ב3500 המופיע באתר. 1)האם KSP הוא מקום טוב לקנות בו? 2)גוף הקירור המופיע במפרט: Glacialtech Igloo 7200 Light AMD K8 Cooler - 20dBA - Quiet, איננו מופיע אצלם, מה יכול לבוא במקומו? חשוב לי מאד שהמחשב יהיה שקט. 3)המארז גם הוא איננו, איזה מארז מומלץ במקומו? שוב, השקט חשוב מאד. שוב, תודה, בועז
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
לאחר שהמחשב הקשיש שלי (בן 8!!!) שבק חיים אני צריך מחשב חדש רוב השימושים שלי הם אינטרנט, הורדות, מוזיקה,סרטים וכו', שום שימוש מיוחד או יוצא דופן... התקציב שלי הוא בעיקרון 2000 עם אפשרות לחריגה עד 3000 בתנאי שיש סיבה מוצדקת לחריגה בהתחשב בשימושים שלי במחשב. חשוב לי שהמארז יהיה שחור ויפה ושיהיה שקט מאוד בגלל שהמחשב נמצא ממש קרוב למיטה שלי. אני מעוניין לקנות את המחשב כבר ביום ראשון אז אשמח מאוד אם תעזרו לי... תודה...
-
- 5 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכולם אחר מספר לבטים ומחשבות, החלטתי שאני רוצה לקנות לעצמי מחשב שנייד שישרת את מטרותיי הצנועות. מה שאני מייעד לנייד הוא בעיקר כתיבת מסמכים ושימוש באינטרנט ובתוכנות מסרים.לא אשתמש בו להורדת משחקים כאלו ואחרים וגם לא לסרטים. מכיוון והמחשב מיועד בעיקר לכתיבת מסמכים, אז חייב תוכנות כמו וורד וכל אלו וישיריץ אינטרנט ברמה טובה. אני מכוון למחשב עם מסך של 15 אינץ' מינימום- אם יש הערות על כך, אשמח לשמוע. מקלדת נוחה כמה שאפשר. המליצו לי על רמת זיכרון של 320GB בדיסק הקשיח. בעיקר כי הפערים בין לפחות, הם לא גדולים וכאלו ששווה להתעכב עליהם ולהגביל את השימוש על המחשב לאורך שנים. בקיצור, לא שווה לאורך שנים להגביל את השימוש שלי בו אם יהיה צורך כזה או אחר בגלל חיסכון של כמה מאות שקלים …
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשתמש ביתי (אינטרנט,אופיס,תמונות,וקצת משחקים וכו) , מה דעתכם? P4 2.8G 820 775pin 2x1MB FSB800 Dual-core Asrock ConRoe945G-DVI(775,945G,DDR2,VGA,PCI-E,HDaudio,SATA2,GBL) WD160G SATA2 7200RPM NEC DVD +/-RW ND-7170A X18 STAREX DDR-2 533 512GX2 Piont of View 6200LE 128M upto 512M,TVout,DVI,PCI-E רמקולים,מקלדת,עכבר . מארז MIDI פשוט . FLOPPY 1.44
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כרגע מתעסק בעבודות פרילאנס, מחפש מחשב נייד שיוכל להחזיק apache,mysql ועוד מאט סרברים לא כבדים. בנוסף לזה אני מתעסק טיפה עם פוטושופ (לא עריכה כבדה אלה כמה כפתורים ורקעים פה ושם.) יש לציין שאני לא מצפה ממנו להיות טוב למשחקים, אלה רק להיות מספיק חזק כדי להחזיק כמה אתרים פתוחים ביחד, עם חבילת השרתים ואיזה עורך טקסט. בקשר למסך.. כעקרון אני מאוד אוהב את הקטנים של ה 12 אינץ, אבל אני מפחד שיהיה לי לא נוח לכתוב קוד על מסך כזה, וגם מחשבים כאילה יקרים יותר. לדעתי אני צריך פה איזה 1GB DDR ומעבד בסיסי.. מה אתם חושבים? יש בלוחות יד שניה מחשבים בתקציב עם מפרטים נחמדים.. האם יש משהו מהסדרות החדשות שיכול להתאים לי בתקציב הזה? אני רוצה גם לציין שאני עובד כרגע עם מחשב נייח …
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט באיזור ה 2000 ש"ח (גמיש אם יש תוספת קטנה שתשדרג איזה משהו חיוני). המפרט הוא לשימושים בסיסיים שבהם אינטרנט בעיקר, אופיס, מסנג'ר ודברים בסיסיים. לא למשחקים אז אפשר לשים כ.מסך מובנה. חנויות מאיזור רחובות ראשון (SKYPC, FOXPC וכו'). לא צריך ציוד היקפי, גם לא מסך. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום לכל חברי hwzone, אני זקוק למפרט מחשב שישרת אותי לשימוש בתוכנות הבאות: פרימייר (+ תוכנות עריכת וידאו נוספות) פוטושופ (אולי בהמשך גם אילוסטרייטור) אפטר אפקטס (בעתיד הקרוב) מאחר ואני עורך סרטוני וידאו המצולמים באיכות HD + הקלטות סאונד - אני מחפש מחשב שלא יתקע ולא יקרטע תוך כדי עבודה. ואגב, האם יש קשר בין יעוד המחשב לבין המעבדים החדשים של אינטל? מה מומלץ? המון תודה!
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
שלום, בהמשך לאשכול הקודם שלי, המחשב שלי שבק חיים. בכל מקרה, השימושים של המחשב הוא בעיקר משרדי, צפייה ומשחקים (לא גיימינג מטורף, פרו ופוטבול מנג'ר בערך). התקציב לא כל כך מוגדר, אם אין הבדל גדול בין מחשב ב-3500 ל-4000 אקח את הפחות טוב, ואם יש מחשב שפשוט הרבה יותר טוב ב4300 יכול להיות שאבחר אותו, אשמח אם תוכלו לי הצעות לגבי דגמים מומלצים ואם אפשר גם טיפה פירוט על המעבדים והכרטיסי מסך כיום כי באמת שלא התעסקתי בזה כמעט 3 שנים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, משחקים קלים * גודל המסך? 14" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי…
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המחשב הזה , וגם עם החלפת זכרון ל 1 gb מארז קדמיות ואחוריות USB כולל יציאות ATX מעבד ליבה כפולה INTEL PENTIUM D 2.8GHz DUAL CORE 64BIT 820 בתוספת 300שח DUAL CORE 3.4 ניתן לשדרג למעבד לוח אם Chipset Intel 945 תוצרת INTEL או MSI כרטיס קול 5.1 ( 6 ערוצים) לוח MSI - כ.קול 7.1 אופטי דיגיטלי כרטיס רשת 10/100 דיסק קשיח 160GB SATA 7200 RPM (WD,MAXTOR,HITACHI) ניתן לשדרג לכל דיסק אחר זיכרון פנימי 512MB DDR II ניתן להרחבה כונן אופטי צורב LG/NEC X18 DVD Dual layer כרטיס מסך INTEL GMA 950 משולב שדרוג לכרטיס Geforce NX6200 UPTO 512MB רק 185 ש"ח ניתן לשדרג לכל כרטיס מסך PCI-E אחר. מסך דק 17 אינץ' 17 LG 1719S או SAMSUNG 740N מסך דק! ניתן לרכישה ללא מסך או עם כ…
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב חזק ומהיר שיהיה כללי לא מיוחד למשחקים ולא לגרפיקה להכל .. תודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
עבודה בקבצים גדולים TIFT (צילום rav) האם מומלץ כרטיס מסך עצמאי או אפשר להסתפק בכרטיס מסך 950 של אינטל דגמים עם כרטיס מסך נפרד טושיבה a200 14d או הלנובו במבצע עם כרטיס מסך עצמאי דגם ty0fkiz http://www5.pc.ibm.com/europe/me.nsf/webdocs-l/e-Content:Israel+Lenovo+Selection:Israeli?open&link=europe&cntry=CRNOMS-L?cid=il|semd|ggl|il_Brand_Generic4_he|k90F6|s& אפשרות נוספת דל 6400 עם כרטיס מסך
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בס…
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות נייד שיהיה חזק למשחקים של היום ולתוכנות עריכה של גרפיקה כגון קוראל דראוו, האם אפשרי למצוא נייד בסביבות המחיר הזה? הסתכלתי באייבורי ויש להם מחשבים ב4900 משהו כזה... תודה על כל תגובה דפנה.
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב HTPC לאחי. מעבד AMD Athlon 64 X2 BE-2350 Socket AM2 Box ₪408 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1198 לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ₪465 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=38510 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ₪295 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667MHz CL 5-5-5-15 ₪107 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G כרטיס גרפי GIGABYTE ATI Radeon HD2400XT 256MB PCIe ₪282 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37482 צורב LG GSA-GH20L X20 DVD ₪129 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20L קורא כרטיסים Sony ₪51 כמות:1 http://skypc.co.il/pr…
-
- 4 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום אנשים אחי מחפש מחשב אשר לא כולל מסך לשימושי אינטרנט ואופיס בלבד. כרטיס המסך לא חשוב, כל עוד עומד ביכולות הנדרשות. כמו כן דרוש זכרון 512M ו HD של 80G כמובן שהכל כולל הרכבה צריך להתכנס לסכום של 1700 ש"ח תודה, טל
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
שלום, אני צריך ב-2500 ש"ח , כולל מסך 17 אינץ' CRT וכולל מדפסת נורמלית במחיר סביר, לעבודה משרדית, (אינטרנט + עבודות).
-
- 7 תגובות
- 611 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, צפיה בסרטים * גודל המסך? 13.3" * משקל רצוי? 1.3 - 1.7 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * כונן CD/DVD? צורב? נדרש * עדיפות למסך מט, אך מוכן להתפשר תודה על העזרה! עדכון: לא מעוניין בUltrabook, אבל חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר קל ודק. מטרה נוספת למחשב היא פיתוח (VS). והתקציב עלה ל6500. בינתיים לאחר חיפוש בזאפ מצאתי את זה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18163&cf=zap
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אבטחת מידע קורא טביעות אצבע מובנה אחריות 12 חודשים (בינ"ל) אמצעי הצבעה Touchpad דגם יצרן 0769-BZG דיסק קשיח 120GB SATA זיכרון פנימי 3GB DDR2 כונן אופטי צורב DVD+/-RW מהירות המעבד 1.6Ghz מותג ®Lenovo מעבד Intel® Core 2 Duo Processor T2330 מעבד גרפי NVIDIA GeForce Go 7300 256MB מערכת הפעלה Microsoft® Windows® Vista Home Premium משקל 2.8 ק"ג סוג המעבד Dual Core סוללה 6 Cell Lithium-Ion צג 15.4" WXGA TFT 1280x800 Vibrant View שונות קורא כרטיסי זכרון מובנה תקשורת 10/100Mbps LAN Ethernet controller תקשורת אלחוטית 802.11a/b/g + Bluetooth הוא עולה 3800 ש"ח הוא שווה את זה ובכלל איך המפרט שלו תודה מראש לכל…
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX ¤917 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-S3G ¤403 כרטיס מסך: GECUBE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB GDDR3 HDMI : GC-HD485PG3-E3 - RETAIL ¤952 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤313 צורב DVD: LG DVDRW GSAH55N X20 - BLACK - PATA ¤135 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-2GBPK ¤233 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ¤298 ספק כוח: CORSAIR VX 450W : CMPSU-450VXEU ¤389 מחיר סופי: ¤3640 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 6 תגובות
- 611 צפיות
-
-
לכמה מעלות מקסימום יכול להתחמם כרטיס זה שלי מתחמם ל 105 מעלות
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2800 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לחסוך, אם כי אני מעוניין להשקיע במפרט שיחזיק 4 שנים +/- במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מיועד לעבודה משרדית כולל עבודה על DB של SQL (עובד עם תוכנה המשתמשת ב SQL SEVER 2005) תוכנת SAP + גלישה + OFFICE א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר 5 ימים בשבוע ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא עבור משחקים, מסך LCD 19 SUMSUNG * לאילו הגדרות גרפיו…
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-
-
אז ככה אני כבר כמה ימים מחפש מפרט מושלם אני צריך מחשב רצוי עםIntel Core i5-760 Processor 2.8GHz 8MB Quad Core או יותר חזק. אני צריך את המחשב די דחוף אז יותר מאוחר אני מתכנן להוסיף לו כרטיס מסך טוב (בהנחה שאין תקציב לכרטיס מסך טוב עכשיו) ובעתיד לקנות לו מסך טוב (יותר ממה שיש לי היום) ולחבר אותו לטלוויזיה (אולי זה רחוק בעתיד) אבל אני לא מצליח להרכיב מפרט כזה. בבקשה אני צריך עזרא תודה
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-
-
או שזה לא משנה מבחינת האחריות?
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
טכנאי אמר למישהו במשרד של אמא שלי שהוא צריך להוסיף לנייד זיכרון מסוג pc2100 במהירות 133MHZ. חיפוש קצר בZAP מגלה שאין ממש כאלה (אני בטוח שאם אני אחפש אני אמצא, אבל בכל זאת) האם יש בעיה עם אני אקנה זיכרון 266MHZ? האם הוא יתאים את עצמו? איזה זיכרון אני צריך DDR למחשבים ניידים?
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-