ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
לפני כ3 ימים, אני פתאום לא מצליח להתחבר לאינטרנט , שאני בא להתחבר , זה מה שהוא כותב לי : לא נמצאו רשתות אלחוטיות בטווח וודא שתכונת רשת אלחוטית פועלת במחשב שלך מה צריך לעשות ?/ להוריד? תודה לעוזרים .
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן , עברתי דירה והגיע הזמן לקנות מחשב חדש. 1.אז התקציב הוא 3500 אפשר לחרוג ככה עד 3800 אבל אם אפשר לא אז עדיף. 2.המחשב ישמש בעיקר ללימודים וקצת למשחקים , פעם הייתי משחק די הרבה אבל עכשיו כבר פחות חשובה הרזולוציה ושאר הדברים ואני פשוט אסתפק שהמשחק ירוץ חלק יחסית. 3.אני צריך גם מסך , לא צריך משהו מיוחד אלא סתם מסך דק נחמד כזה. 4. רמת הרעש לא מפריעה לי במיוחד , העיקר שלא יהיה רועש מדי. 5 . המחשב צריך להחזיק לי כמה שנים טובות , אני לא יודע בדיוק מה ההבדל בין מעבד 4 ליבות ל2 אבל הבנתי ש4 ליבות עדיף לעתיד ככה שאולי עדיף מעבד כזה. 6. לא אכפת לי AMD או אינטל , הבנתי שAMD יהיו יותר זולים אז בכיף. 7. כרטיס מסך , צריך משהו Mid -End ולא יותר מזה. 8. לא זקוק לעוד ציוד הקפי ח…
-
- 5 תגובות
- 913 צפיות
-
-
אהלן! אני רוצה לקנות מחשב חדש (כולל מסך, מקלדת, עכבר..) שישמש אותי ל: אימיול (ועבודה רצופה במקביל), אינטרנט, צפייה בסרטים, קידוד סרטים לעיתים רחוקות, וכנראה שבעתיד גם עבודה עם MAYA. בעיקרון אני לא מייעד את המחשב למשחקים אבל אולי בעתיד כן, מה שבטוח לא משחקים כבדים. אז אני צריך: - מעבד [אינטל או AMD?] - לוח אם - זכרון פנימי - דיסק קשיח [לא יותר מ-180GB] - כרטיס מסך - כרטיס קול [אני חושב שכדאי OnBoard, תקנו אותי אם אני טועה..] - צורב [שיהיה ניתן לצרוב כל פורמט - כולל DVD] - מארז [אני צריך שיהיה לו איוורור טוב למה המחשב הקודם שלי נטה להתחמם מהר מאוד] - מקלדת, עכבר, רמקולים - מסך [LCD איכותי אבל לא יקר מדי] תודה מראש! * אגב כדאי לקנות מחשב נייד גם אם זה לש…
-
- 4 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אהלן, קניתי לא מזמן מחשב נייד טושיבה Satellite U405, מחשב מצויין ואני מרוצה ממנו מאוד, אבל.. אני מרגיש שהוא מתחמם די בצורה ניכרת, ואני לא בטוח אם זה בגבול החום הסביר או מעבר לזה. האיזור שהכי מתחמם הוא איזור הטאצ'-פאד. הדפנות החיצוניות של המחשב לא מרגישות חם, אלא רק חלקו הפנימי. זה קורה גם כשהוא לא תחת עבודה מואמצת, ובמיוחד כשאני פותח אותו לאחר שהוא עובד כשהמכסה מקופל ומחובר למסך ולמקלדת ועכבר חיצוניים. כמובן שאני לא מניח אותו על דבר רך/דבר אחר שחוסם לו את פתחי האוורור. ניסיתי לבדוק את הטמפ' עם SpeedFan, ולטענתה ליבות המעבד מגיעות לטמפ' של 50-70 בשימוש רגיל (התוכנה מראה סימן של להבה ליד המספר, מה שדי מדאיג אותי), ההארד דיסק - 47 מעלות ו-"Temp 1" - "רק" 38 מעלות. זה כשהמחשב…
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
השימושי מחשב שלי הם די בסיסיים - אינטרנט, אופיס, סרטים וסדרות באיכות HD, לעיתים עריכת וידאו או גרפיקה (לא משהו מקצועי), נדיר שאני משחק משחקים - מקסימום סימס. כלומר אני לא צריך מאיץ גרפי מטורף. הכי חשוב לי שהמחשב יתמוך ב HD באופן מלא, כי יש לי מסך מחשב וגם מסך טלוויזיה שתומכים ב Full HD. הציעו לי את המפרט הבא, במחיר 2390 ש"ח כולל מע"מ : Intel Core 2 Quad אינטל ליבה מרובעת Q8200 לוח אם Intel P45 זיכרון 2048MB DDR III 1333MHz דיסק קשיח 500GB SATA II כ.מסך Geforce 9400GT 1GB צורב LG / Optiarc / Samsung X22 SATA DVD האם זה מפרט שתואם את הציפיות שלי? האם הלוח אם כולל כרטיס קול טוב (כי יש לי כבר מערכת של 5 רמקולים ממש טובה מבית קמברידג' שאני לא רוצה להחליף)? אני לא מבין בזה במיו…
-
- 6 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום ושבוע טוב, ברצוני לקנות מחשב נייד, שיהיה לו שימוש בסיסי: עבודות, מוזיקה, צפייה בסרטים (כולל חיבור למסך הטלויזיה), גלישה ממושכת באינטרנט, אין שימוש כמעט במשחקים, זכרון 4GB. כרגע המחשב יהיה בעיקר בייתי אך בהמשך תהיה משמעות לניידותו. מסך 15.4''- לא יותר, אך גם לא מסך קטן מדיי, שיהיה נוח לקריאה ממושכת. אינני מבינה כלל בתחום המחשבים ולכן אין לי כרגע כיצד לכוון מבחינת דרישות. איזו חברה מומלצת ביותר? הומלץ לי על מחשב מדגם HP - DV5 והפירוט: Operating system: Genuine Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (64-bit Processor: Intel® Core2 Duo Processor T6400 (2.0GHz Memory: 4GB DDR2 System Memory (2 Dimm Hard drive: 320GB 5400RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart…
-
- 11 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
לא מתוכנן OC Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤890.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1472 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ¤120.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=752 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤467.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1731 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12, יחידות 1 ¤260.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1407 SAPPHIRE ATI Radeon VAPOR X HD48701GB GDDR5 PCI-E, יחידות 1 ¤1,170.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1490 Samsung 1TB SpinPoint F1 HD103UJ SATA II 7200rpm 32MB, יחידות 1 ¤540.00 http…
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
-
ראיתי ב EBAY מקלדת מוארת http://cgi.ebay.com/DELL-LATITUDE-E6400-BACKLIT-KEYBOARD-A-HT514_W0QQitemZ180360563865QQcmdZViewItemQQptZPCA_Mice_Trackballs?hash=item29fe53cc99&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50 האם אפשרי להחליף את המקלדת הרגילה במקלדת BACKLIT ? והאם הפונקציונאליות תעבוד או שלא מספיק רק להחליף את הגוף?
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? ש"ח 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם אופציה למשחקים כמו פיפה 2017 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אקסל , תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יתכן. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפה 2017 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" 1920*1200 DELL U2415 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. ה…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מפרט 1: מארז מהודר frontier930-z 500w לוח אם asus p5gc-mx כרטיס מסך geforce 8500gt 512mb pci-e צורב s-ata dvdr-w זיכרון ddr2\667 1gb כפןל 2 פעמיים ...המוצר הזה דיסק קשיח s-ata 2 250 gb\7200 מעבד intel core 2 duo e 4600 2.4ghz אני צריך את המחשב שיהיה מהיר...להוריד סרטים וליראות...ומישחקים!! מחיר 1900 שקל לא כולל מסך...דעה שלכם תודה מראש...ואם אפשר הצעות לישפור
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
אוקיי קודם כל אני מעדיף שהמחירים ילקחו מ KSP כי משם אני קונה את המחשב.. למרות שזה לא יהיה השימוש העיקרי אני מתכוון לשחק במשחקים כבדים לכן אני יצתרך כרטיס מסך סוס... אני יצתרך הרבה זיכרון במחשב ומעבד חזק לשימושים אחרים כמו עריכת וידאו וסאונד.. לא ממש משנה לי AMD או INTEL.. עוד דבר שחשוב לי זה המראה של המארז.. אני לא רוצה מארז במחיר גבוה יותר מדיי אבל שיהיה מארז יפה... מסך וציוד היקפי אני לא צריך, וגם אין צורך בכונן קשיח... תודה מראש..
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
מעבד: Celeron D 2.13Ghz לוח אם: GigaByte 8VM800M-RZ זיכרון: DDR 512MB VT הארד דיסק: SATA Hard Drives 40 GB, 300 MB/s, 8 MB Cache, 7200 RPM. שם הדגם: WD400JD. כונן דיסקטים: Mitsumi 3.5. ספק כוח: HEC 300W. יש לכם הצעה יותר זולה?(חשוב שהכמות זיכרון תהיה 512)
-
- 7 תגובות
- 606 צפיות
-
-
סבבה הבנתי שצריך להוסיף תקציב בכותרת. בקיצור את המעבד והזיכרון כבר קניתי. מעבד: Intel Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz LGA 775 Processor זיכרון: (אולי אוסיף לארבע אבל עכשיו זה נראה לי סבבה) OCZ S.O.E 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit System Memory לגבי השאר אני עדיין לא כל כך סגור. כונן קשיח: 2X Seagate 320GB NCQ 16MB 7200RPM S-ATA II לגבי הדיסק קשיח אני דיי סגור.(שני 15K יותר מידי יקר ולא משתלם). הבעיה היא או: כרטיס מסך: 2X XFX PVT71UZDF9 Geforce 7950GX2 1GB GDDR3 PCI Express x16 Xtreme לוח אם: ASUS P5N32-SLI Premium NVIDIA nForce 590 SLI Intel Edition Quad-SLI Ready w / ASUS WiFi-AP Solo או כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon X1950XTX PCI…
-
- 46 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב מיושן: AMD sempron 1.8Ghz לוח אם כלשהו תושבת AM2 זיכרון ג'יגה וחצי DDR2-533 2 כוננים בחיבור SATA וDVD בחיבור IDE. ספק כוח חדש וטוב . עכשיו, כיוון שכרגע אני בקושי מצליח לפתוח 3 טאבים בפיירפוקס, אני רוצה לשדרג את המחשב. אני צריך מחשב שיהיה טוב למשחקים, ולא פחות חשוב ליצירת מוזיקה (קיובייס למי שמכיר), מה שאומר שצריך מעבד חזק. שקלתי לקנות מחשב חדש וזהו, אבל אני סבור שלשדרג יהיה יותר זול. מה דעתכם על זה: AMD Athlon II X3 440 3.0Ghz לוח GIGABYTE MA78KM-S2H כרטיס מסך ייקנה בהמשך אם ארצה. 660 שקל, בטוח יותר זול ממחשב חדש שיתאים לצרכים שלי. המחשב יהיה סבבה? אני משער שכן. אני בעיקר לא יודע אם שווה ללכת על לוח אם DDR3, שזה אומר עוד 150 שקל בערך, אבל…
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4000-4500 [תלוי מה תציעו]. 2. מטרות המחשב? בעיקר משחקים כבדים בטווח של כשנתיים מהיום 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: כונן DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אמממ מעבד AMD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? .. לא .. העיקר שיעבוד טוב. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? מה הבעיה לפרוץ? 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אמממ בעיקר משחקים כבדים בטווח של כשנתיים מהיום. אל תביאו לי 2 ליבות. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? רק שלא יחפור כמו טרקטור. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינ…
-
- 8 תגובות
- 872 צפיות
-
-
*לא ע"י היוזר המקורי. החלטתי לקנות מחשב חדש ואני לא מבין בזה כלום ולכן צריך את עזרתכם לבנות מפרט. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?השימושים במחשב הם המשחק פוטבול מנג'ר, פוטושופ ברמה חובבנית וגלישה+צפייה בסרטונים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).מנג'ר(אבל אני מעוניין שירוץ חלק, שהגרפיקה תיהיה מעולה ושאוכל להשתמש ולטעון יחסית הרבה ליגות+תמונות שחקנים וכד'. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הג…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, לאחרונה יש בעיה מוזרה עם המחשב, במהלך העבודה עימו, התצוגה בצד התחתון של המסך מתעוותת, לקחתי אותו למעבדה הטכנית של ח.י אלקטרוניקה, ושם טענו שכל הרכיבים נבדקו ונמצאו כתקינים והבעיה היא במערכת ההפעלה (XP PRO + sp3) זה נשמע לי מאוד מוזר, ואף על פי כן פירמטתי אותו מחדש, עם דיסק אחר, אך הבעיה חוזרת. טענו שם גם שבהרצה אצלם לא נמצאה שום בעיה, למרות שזה נשמע לי מפוקפק, הראיתי לטכנאי שם, שטען שלא נתקל בבעיה, איך הבעיה קורית (בשימוש מאומץ במחשב, גלישה, הפעלת מספר רב של תוכניות). אודה לעזרה בנושא (במיוחד אם מישהו נתקל בבעיה שכזו ופתר אותה).
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום רב לכולם. לאחרונה קיבלתי אישור בעבודה לרכישת מחשב חדש אשר ישמש אותי להכנת מדריכי וידאו בפרימייר פרו (על איכות HDR) וכן ישמש לעריכה גראפית בתוכנות פוטושופ,אילוסטרייטור וקורל דרואו. אשמח לקבל הכוונה ע"מ לעשות רכישה יעילה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר ושאר תוכנות עריכה שפירטתי בשימוש על בסיס יומי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב הנ"ל אם השימוש הוא לצפיה בתכנים 720P? שאלה נוספת האם לדעתם תהיה בעיה להשאיר את המחשב הנ"ל מחובר 24 שעות לשרתי הורדות כמובן שאחבר כונן חיצוני, אך האם תהיה לדעתם פגיעה בשל חימום יתר או שיש למערכת זו מערכת קירור מובנת?
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
השארתי לא מעט הודעות בקשר לכל מיני מפרטים כל פעם אנשים מציעים AMD אחרי התלבטות .. החלטתי שאני בשום מצב לא אקח AMD אך ורק אינטל דרישות מחשב ללא OC אופציה למשחקים .. בגדול אני לא גיימר אבל אם אני ארצה לשחק אני אוהב כמה שיותר דלתות פתוחות ובדרך כלל המשחקים שאני נדלק עליהם הם אם דרישות גבוהות.. אז שיהיה אופציה.. עבודה שוטפת עם המחשב.. מולטיטאסקינג בטירוף כמה שיותר תוכנות שרצות במקביל... בגדול זה גלישה באינטרנט אבל אני עובד עם מלא דברים במקביל אז אני צריך שיהיה מחשב חזק בסה"כ כרטיס מסך אני צריך חזק מהבחינה שאני כנראה הולך לחבר את ה TV שלי apex 26 אינץ'.. ואני אולי אעבוד במקביל עם המסך ועם הTV או בנפרד.. לרוב לא אבל שוב פעם עניין של דלת פתוחה ... (קצת בזבוז לא להשקיע על כרטיס …
-
- 12 תגובות
- 843 צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב3000 ש"ח בלי לחרוג (אולי מעט) ישלי מסך 19" (בעתיד T220 22") בבקשה עם כ"מ 4770 לוח אם שיתמוך CF בעתיד (וגם ספק שיתמוך CF) מתכן OC על ה"מ אז קירור לכ"מ תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 661 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4.5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, והורדה צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p שתי מסכים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם אני רוצה בבקשה מפרט ב-10k ללא מסך .. תודה רבה לעוזרים..
-
- 4 תגובות
- 699 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש תקציב של איזה 7500 ש"ח, עכשיו אני יודע שעוד איזה חודשיים מגיעים גם ה Tejas וגם ה R40 וה NV40 או איך שהם לא קוראים לליבות החדשות שלהם... עכשיו, שווה לי לחקות למוצרים החדשים בשביל הוזלות מחיר בחלקים של היום או כדי לקנות אותם? או לקנות עכשיו? וחשבתי על המפרט הזה: CPU : AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 [ ¤ 1570.58 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT KV8-MAX3 VIA K8T800 Motherboard (FSB800,OTES,Secure IDE,µGuru,SATA-R,1394,G-LAN,5.1 Sound,USB2) [ ¤ 1149.51 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 508.3 ] 2 Hard Discs : Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 508.3 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 980…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-