ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
היי, אני סטודנטית שנה שנייה למדעי מחשב ונמאס לי מה-'15.6 שלי. מחפשת משהו קומפקטי, קל, יפה וחזק ואשמח להמלצות * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים, תיכנות, גרפיקה * גודל המסך? 13.3. עדיף פחות השתקפות אבל לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות ל- numpad, אם קיים במחשבים קטנים. תאורת מקשים בחשיכה. מקשים רכים ולא רועשים. (הכוונה בעיקר ל-2 מקשי ה"עכבר"). * משקל רצוי? קל! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך (מעל 5) * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: עדיפות למסך מגע, צבע לבן ומסך מסתובב - הכל עדיפות בלבד אבל לא חובה. תודה!
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - אוטוקוד תוכנה באדריכלות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא, קול אוף דיוטי ומנגר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שהמשחקים שצוינו יעבדו חלק 3. האם יש צורך בצי…
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם, כאמור, קיבלתי הצעת מחיר למחשב גיימינג כאשר הרף עומד על עד 5K. קראתי ביקורות על הרכיבים וסך הכל זה נראה אחלה, ובכל זאת, הייתי שמח לקבל חוות דעת נוספת. חשוב לי לציין ש: 1. אני עובד על רזולוציה של 1680X1050 (מסך 21) ואין צפי לשדרוג מסך בתקופה הקרובה. 2. המחשב לא מיועד לאוברקלוק. אני מבין שלוח האם בסיסי מאוד אבל ממה שקראתי הוא יעשה את עבודה. 3. כונן SSD הוא בקשה שלי, אם לדעתכם מיותר, אשמח אם תאמרו. מה דעתכם? תודה [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 מחיר: ₪911[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Re…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום. לצורך עבודה עם מצלמה בתקשורת Gb Ethernet ומערכת הפעלה windows אני צריך טבלט 8-10 אינטש עדיף קטן שמיועד לעבודה בחוץ (שמש) אפשר כמובן תקשורת usb3 או usbc שמחוברת למודול התקשורת של המחשב ולא רק משמשת להטענה. אשמח להמלצות תודה למי שיכל לסייע .
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש את הנייד הכי זול שיש עם שני התנאים הבאים: כונן SSD - בגלל מהירות ואמינות כרטיס רשת קווי 1Gb - לבדיקות מהירות יומיומיות. המחשב נועד לעבודה הנ"ל בלבד. ידועה לי האופציה של מתאם רשת לUSB, מעדיף מובנה במחשב בכל זאת. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
היי לכולם, אני רוצה לקנות להורים שלי (70+) tablet ומתלבט מה לקנות, צרכים עיקריים הם גלישה באינטרנט, קריאת ספרים ו - youtube (אלי גם קצת משחקים פשוטים לנכדים), חשוב גם שיוכל להתחבר ל - smart TV, בנוסף אני מחפש Laptop עבורם (הם מתעקשים שהם צריכים) - צרכים עיקריים בדומה ל - Tablet, אינטרנט, youtube, יישומיי office בסיסיים ויכולת התחברות ל - smart TV, תו
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום, מחפש לקנות מחשב נייד לשימוש סטנדרטי לחלוטין. דפדפן, הורדה וצפייה של סרטים וסדרות, תוכנות פשוטות, גג אופיס. חשוב לי שיהיה 15.6, ssd, מעבד i5 או i3 חזק, זיכרון אשמח ל-8 אבל גם 6 או 4 סבבה נראה לי. לא קריטי על החברה, מעדיף לא לנובו. התקציב כעיקרון הוא באיזור ה-2,000 כולל מערכת הפעלה. אני יודע שזה קצת לא בהתאם למפרט, אשמח לשמוע הצעות. אם נראה לכם שזה לא מפרט נכון לדרישות שלי, אשמח לשמוע רעיונות. תודה מראש :)
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,500, אין לי בעיה לחרוג אם צריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות (צד שרת בעיקר, webstorm + inteliJ) ומשחקים לא כבדים (dragon age origin, the witcher) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש …
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם פעם ראשונה פה אז אם זה לא המקום הנכון תעדכנו לאיפה לעבור חחח בניתי את המפרט הזה מה אומרים עליו אפשר לשפר, לשנות, להחליף משהו להוזיל או חלקים אחרים טובים יותר באותו מחירים [b]מעבד:[/b] [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=106624]Intel Core i5 12600 / 1700 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1032 …
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד באילת בשבוע הבא. הצרכים הם בעיקר לעבודה, שימוש בדפדפן (הרבה טאבים פתוחים ותוספות), תוכנות אופיס וקצת משחקים (CSGO ,Red Alert 3 ואם אפשר אז גם World in Conflict). חשבתי על Dell inspiron 5000 5510. אין לי חנות ספציפית (אני מכיר רק את ksp ואייבורי באילת).
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ ותוכנות עריכה גרפית נוספות, תוכנות מידול תלת מימד לא כבדות (פחות 3DsMax למשל ויותר Rhino), תכנות (Android Studio, Processing וכד') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - כבד, אילוסטרייטור - כבד, ריינו - כבד, מאטלאב - מזדמן, אנדרויד סטודיו - מזדמן, ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עדיף שיוכל להחזיק קצת גיימינג בהגדרות בינוניות, שיריץ טוב Witcher 3 למשל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אני רוצה שתגיבו על המחשב ועל הרמקולים שאני לא מכיר בכלל (המוכר המליץ אז לקחתי) אולי היה עדיף לקחת סוקט 754 היה יוצא יותר זול תגיבו בבקשה אם משהו לא טוב מחר אני אבוא אליהם ואשנה. המחירים כבר כוללים מע"מ amd athlon (socket 939) 64 bit מעבד 1,109 ש"ח מקלדת+עכבר אופטי microsoft נחמד 120 ש"ח הרכבה 190 ש"ח wd80gb(8mb) 7200rpm sata הארד דיסק 400 ש"ח nec 3500 צורב 370 ש"ח compucase (hec) cia19- midi tower רציתי שחור אבל זה לא מתאים לצורב 390 ש"ח samsung 17 " 793df הוא ניסה לדחוף לי את המאג היש…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום, אני צריך חוות דעת לגבי המפרט הבא: pentium celeron 2.4Ghz לוח ראשי (כולל כרטיס מסך ורשת 10/100) דגם P4 VIA P4N266 זיכרון פנימי 256MB DDRAM 533MHZ כונן 1.44 דיסק קשיח W/D 40GB CDROM x52 כרטיס קול AC97 128 + רמקולים. מקלדת 104 מקשים לXP עכבר אופטי מארז טאואר MICRO-ATX כל זה במחיר של 1815 ¤ (כולל מע"מ, ואחריות שנה). יש אפשרות לשדרג לפנטיום 4 2.4Ghz והמחיר יהיה 2242. המחשב לשימוש ביתי פשוט בלבד, אינטרנט, office באופן כללי, לאיזה מהירות של פנטיום 4 משתווה pentium celeron 2.4Ghz ? בתודה עופר
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
הי אנשים נשים וטף יש לי מחשב חדש יחסית שקניתי לי מפרט שהתפרסם פה באתר לפני כ 4 חודשים וזה המיפרט: AMD ATHLON 64 3000+ BOX-socet754 -מעבד GIGABYTE GA-K8NS-pro - לוח אם GeIL 512MB DDR 400MHZ - זיכרון -X2 Gigabyte 6800 128MB - כרטיס מסך אם אני לא תועה זה היה במיפרט של ה 6000 שח למישחקים , חוץ מה כרטיס מסך שהשקעתי בו יותר. לא הרבה זמן עבר מאז והתמונה השתנתה מאוד באותו מיפרט של 6000 שח למישחקים המעבד 754 כבר לא מומלץ, וההמלצה עברה ל 939. הלוח אם וכרטיס המסך עברו לטכנולוגית pcx ול chipset nv4 כרגע בגלל שיש לי בעיות אם המחשב (המחשב ניתקע אחרי זמן עבודה מסוים בביצועים גבוהים) , אני מתכוון לשדרג שוב למרות הזמן הקצר מאז הקניה. ברור לי שכרטים מסך חדש אני לא יקנה (למרות ההיתלהבות הג…
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
זקוק למפרט לגיימר ולשימוש כללי במחשב , כולל ציוד היקפי (מסך דק , צורב DVD , רמקולים) תודה !
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מה זה חחחחחחח אני רואה תמחירים שם ופה ואני רוצה לבכות נגיד בדנמרק לוקחים כמו פה ? זה אולי בגלל הדולר הנמוך כעת אבל זה נורא מצחיק לראות מעבד 3200 amd שכאן עולה 1200 ושם אתה יכול לקנות כבר במחיר הזה 3500 אפשר לדעת למה זה ככה?ואפשר אתרי קנייה בארה בלראות תמחירים ועדו להתפעל.. ויש לי עוד שאלה מה כל פעם שהדולר משתנה הם משנים באתר שלהם תמחירים?
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
אני צרייך מחשב למשחקים ללא ציוד הקפי שהיה מותאם לאוברקלוק גובה יחסית שמחשב יוכל להריץ את DOOM 3
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=32&CatCode=7 מה דעתכם על מפרט הנייד הזה? שווה? שימו לב למחיר.
-
- 2 תגובות
- 587 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך קצת עזרה עם מחשב שישמש בעיקר למשחקים (כבדים לרוב) וקצת OC אם אפשר בלי קירור מיוחד. אין צורך בציוד הקפי. התקציב הוא בערך 5000 ש"ח וההזמנה תעשה מאתר כמו http://www.newegg.com לארה"ב (שיקולי עלות בעיקר). פשפשתי והשוותי והצלחתי להגיע לאיזשהו מפרט סביר (הרבה בהתבסס על ההמלצות מAnandtech כאן: http://www.anandtech.com/guides/showdoc.aspx?i=2535&p=8) מה שכן, אין לי שמץ של מושג איזה ספק או מארז (שאותם אני כבר אקנה בארץ) כדאי לקנות ואני אשמח אם תוכלו להמליץ על שניים כאלה. CD/DVD Burners (RW Drives): 1 BenQ Black IDE DVD Burner Model DW1640 - OEM $39.99 Internal Hard Drives: 1 Western Digital Caviar SE WD1600JS 160GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive - OEM $8…
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט מחשב שמיועד בעיקר למשחקי מחשב כבדים.. חשובה לי חוות דעתכם על המפרט ואם יש לכם הצעות לשיפורים וייעולים אשמח לשמוע(: מעבד אינטל: Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB, Life Time Warranty - ש"ח 1100 לוח אם Gigabyte : P35-DS4 s775 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, 2xPCI-E - ש"ח 800 זכרון DDR2 1066Mhz : 2GB OCZ Platinum Series Dual Channel X2 - ש"ח 580 כרטיס מסך : 8800GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E - ש"ח 1030 דיסק קשיח WD : 250GB 7200RPM, 16MB, SATA I - ש"ח 245 סכ"ה 3775 * אני לוקח בחשבון שיש לי גם מסך לקנות שזה עוד מינימום 700 שקל...
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למשחקים, כמובן רצוי שיריץ כמה שיותר טוב משחקים כבדים בסגנון COD4, Assassin's Creed, Bioshock ושיישאר רלוונטי לתקופת זמן די טובה. הרזולוציה היא 1280X1024 ואין צפי להחליף מסך בקרוב. אני צריך הכל חוץ מציוד היקפי וכונן אופטי, כלומר - מעבד, קירור, לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך, כונן קשיח, מארז, ספק. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח. אם תהיה סיבה ממש טובה, אוכל לחרוג ל-4500 ש"ח. בקשות מיוחדות: - אני צריך שהמחשב יהיה שקט, אין צורך להפריז ולקנות כל מיני קירורים פאסיביים מטורפים, אבל שלא יעשה רעשים מיותרים. עוצמה היא העדיפות הראשונה בכל מקרה. - הייתי רוצה מארז בלי תאורות מטורפות, שלא יהיה לי מופע לייזרים בחדר למקרה שהוא נשאר דולק במהלך הלילה. - אני יודע שזה עניין מאו…
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה? תהיתי אם תוכלו לבנות לי מחשב לאינטרנט ולמשחקים עם ליבה כפולה [אינטל בעדיפות ראשונה אבל אני יודע שזה כמעט לא סביר] וכרטיס מסך 8800GT אם אפשר והכי חשוב, 2 GB ראם. וגם, אם תוכלו לארגן מסך 19-20 אינץ' זה יהיה נהדר תודה למי שיעזור.
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-
-
היי, האם ניתן להרכיב מפרט HTPC בתקציב הנ"ל או שאאלץ להעלות את התקציב? חשוב לי שתהיה אופציית הקלטה. (ומארז שחור ) תודה מראש לעונים, עדו.
-
- 6 תגובות
- 587 צפיות
-
-
http://www.morlevi.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=45&subcatid=207&prodid=1436&keySearch= כמה הוא צריך לעלות-ואיך המיפרט שלו לעבודה ולא למישחקים
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המיני נייד WIND אני יודעת שהוא מגיע עם חיבור VGA, למה הוא שימושי? הבנתי שזה חיבור אנלוגי שמאפשר לחבר את הנייד לטלויזיה. אבל רק את הווידאו. אבל מה אפשר לעשות אם רוצים גם לשמוע? (יש לי הרגשה שזאת שאלה טיפשית, אבל אין לי מושג בנושא) ועוד שאלה שקשורה למיני ניידים- הם מגיעים בלי כונן CD. ואני רוצה לקנות כונן CD נייד באייבורי אמרו לי שיש 2 דגמים, הראשון עולה 490 והוא מתחבר ל USB השני עולה 250 והוא צריך גם חשמל. על מה אתם ממליצים? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-