עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, יש לי מחשב מלפני שנתיים-שלוש. כשקניתי אותו הוא היה סוס עבודה, ועכשיו אני מרגיש שהוא מתיישן קצת. חשבתי על להחליף לו לוח אם, מעבד וזכרון. אם עוד משהו זועק "החליפו אותי", אנא ציינו. כשאני אומר שאני צריך אותו לווירטואליזציה זה אומר שאני צריך מעבד ולוח אם תומכי Hardware-Assited Virtualization (כלומר AMD-V או VT-X לאינטל) בנוסף, אני אוהב לעבוד עם שני מסכים ואחד התקלקל, אז אני צריך מסך משני חדש (FPS לא קריטי, DVI, רזולוציה לא פחות מ1280*1024) להלן מפרט כיום: מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ כרטיס מסך: Nvidia GeForce 7600GT דיסקים: Samsung SP8012C (80G) WDC WD2000JS-00MHB0 (200G) זיכרון: 2.25GB, מחולקים למודולים של 1,0.5,0.5,0.25 DDR (אין לי מ…

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  2. Started by d1a1n0,

אהלן, דרוש מיפרט מחשב המיועד למשחקים בלבד. אין צורך במסך. למחשב יהיה מחובר מסך בגודל 22/24 . אין צורך בציוד מקיף. שקט חשוב, שלא יהיה סופר שקט אבל שלא יהיה טרקטור בחדר. אין צורך באיזה מארז יפה, משהו פשוט ופרקטי. אין צורך לכלול במחיר את ההרכבה של המחשב. חייב להיות INTEL. אם חייב לעלות לכיוון ה-4K, אפשרי, אבל מעדיף ב-3.5 . תודה רבה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכולם, אני צריך עזרה בהגדרת מפרט למחשב עם צורך דיי ספציפי. אני יודע מה הדרישות, פשוט לא בקיא בכל חידושי החומרה האחרונים והמומלצים... התקציב הוא עד 5000 שקלים המחשב אמור לשמש בעיקר לחישובי וירטואליציה וקומפיצליה, לכן הלוח והמעבד הם הרכיבים הכי חשובים במפרט. אין צורך בכרטיס מסך, או במסך, אני עושה שימוש ב-Onboard של intel. (אני יודע שזה חילול הקודש לחלקיכם אבל אין לי צורך בכ' מסך.) ללא OC. הדרישה היחידה היא שמעבד יהיה Intel וחדש. אני מניח שכל הלוחות החדשים תומכים גם בכל האפשרויות של המעבדים החדשים (EUFI וכדומה) זכרון: 16GB אחסון: TB1 זה בהחלט מספיק. אפילו חצי מזה, אבל לא פחות. לא יודע אם SSD מתשלם או לא בתקציב הזה... תודה.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום וברכה, אני גרפיקאי שעובד על תוכנות Photoshop, Illustrator, Flash, InDesign, Freehand וכדומה. כן אני מעוניין ביכולת מעולה בצפייה בתכני HD מלא. כרגע לא עוסק בתלת מימד ולא משחק כלל. יש לי מסך Dell 2407wfp רחב 24". חשוב לי שתהיה עבודה מהירה מאוד, גם כשכמה תוכנות כבדות פועלות במקביל. אשמח אם תוכלו להנחות אותי אילו פריטים חשובים בעיקר לצורך עבודתי. ידוע לי החשיבות של זיכרון גבוה, מעבד חזק ו-2 כונני HDD ב-RAID, אך איני בטוח איזה כרטיס מסך רלוונטי עבורי. קבלתי הצעה למפרט הזה: לוח למעבד PDC/C2D FSB1333/1066 Johannesburg uATX/DDR2800/1333 מעבד CORE2 QUAD Core2 QUAD 2.5 Q9300 6M 1333 2 זכרונות -DDR2 (153) 1GB DDR2 800 Kingston צורב DVD פנימי - PHILIPS DVD-RW SATA Black 20x Bulk…

• 4 תגובות
    • 617 צפיות
  5. Started by s.os,

לא מזמן פתחתי אשכול שאני מחפש מחשב נייד מתחת ל15' עכשיו הבנתי שאין ממש מצב בתקציב שלי למצוא משהו סביר אז החלטתי לוותר על זה אני מחפש בעקרון מחשב לאינטרנט אופיס ועבודות משרדיות, סרטים וכו'. חשוב לי מאוד שבמחשב תיהיה יציאת HDMI ואנטנת WIFI שתומכת בתקן N (דרך אגב אפשרי להחליף אנטנת WIFI ?!) חשוב לי מאוד שתיהיה אחריות של לפחות שנתיים סוללה שתיהיה סבירה מעלה ל3 שעות משקל סביר של גג 2.8 כרטיס מסך זה לא פקטור משמעותי מבחינתי שיהיה מובנה של אינטל לפחות ה4500 שלהם... בעקרון מצאתי מחשב של LG RD510-G.AD33E T6400 2.0GHz - Free dos ‎ הדגם הבא בKSP (לא מצליח להעתיק תלינק מצטער) הבעיה אין נתוני סוללה ואין עליו בכלל מידע באינטרנט יש גם תLENOVO N500 Lenovo 3000 N500 NS768IV ‎ גם בKSP ג…

• 0 תגובות
    • 594 צפיות
  6. Started by jojo8036,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף סביבות ה 7500 אבל אם זה קריטי אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שקלים בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הכל! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זאת שאלה טובה כרגע יש מסך ישן 23 1050x1680 אבל הולך לקנות מסך חדש לא יודע איזה עדיין -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. המפרט שאני צריך הוא לכמה מחשבים שיהיו להם יכולות בתחום המולטימדיה. הם יריצו מספר תוכנות פשוטות לעריכת ווידאו כמו פרימייר, אולי אפילו דברים פשוטים יותר. חשוב שהם יגיעו עם כרטיס גרפי שיאפשר עבודה חלקה, וכן כמות זיכרון וכוח חישוב. התקציב למחשבים האלה הוא 4000 שקלים(לכול יחידה) בלי מסך*. אני מבקש לחשוב גם על נושא האמינות, מארזים נורמליים ספקים סבירים לא צריך להתפרע, אבל אני גם לא רוצה שחלקים ימותו כתוצאה מאבק וחום

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  8. . מה התקציב המקסימלי? 5.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימושים כלליים(אינטרנט, אופיס וכו'), וידיאו HD, ומשחקי מחשב. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כלל המשחקים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות/בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך, 22 אינץ' 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. אמא שלי צריכה מחשב נייד, ומה שחשוב לה שהוא יהיה קל, ושהמסך יהיה גדול (~15 אינץ' זה בסדר). לא חייב להיות חזק (צריך להריץ Windows 7 ו-Office ו-Chrome בעיקר), עדיף שהסוללה כן תחזיק לפחות 4 שעות. התקציב הוא בסביבות 3000-4000, אבל גמיש אם יש משהו ממש טוב. יש למישהו הצעות טובות? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 923 צפיות
  10. Started by falxori,

שלום לכולם. התייעצות קטנה לפני סגירת המפרט (את רוב החלקים כבר יש) שימושים: קצת מכל דבר עם קצת יותר משחקים ועיבודי תמונה. OC: כנראה, קצת... מסך: מתוכנן דל 24" , עוד איזה משכורת או שתיים... מה יש: כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤2097 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤461 זיכרון: Patriot eXtreme Performance 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop 4-4-4 Memory ¤900 זיכרון מארה"ב, לא מצאתי אותו בארץ אז המחיר בשקלים משוערך... ספק כוח: CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤636 מה חסר: די סגור על (אם יש המלצות אחרות אז בבקשה...): מעבד: INTEL CORE 2 QU…

• 5 תגובות
    • 795 צפיות
  11. Started by scarymovie,

מארז מארז איכותי ביותר עם פח עבה כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות 3 שנות אחריות לספק הכח שדרוג למארז מותג SilverStone דגם SST-PS01B-W בעל דלת צד שקופה רק 335 ש"ח מעבד Intel® Pentium® Dual-Core E2180 שדרוג למעבד E7200 רק 240 ש"ח אחריות לכל החיים לוח אם מותג מתוצרת MSI G31M3-F צ'יפסט Intel G31 (לא 945) 1333MHz (לא ב-OC) כ. קול 7.1 כ. רשת 10/100/1000 ניתן לשדרג ללוחות P35 CrossFire G33,nForce 750/780 SLI,G43,P45 דיסק קשיח 250GB SATA II 7200 RPM 16MB (Western Digital, Seagate) זכרון פנימי 2048MB (2GB) DDR II 800MHz אחריות לכל החיים שדרוג ללזכרון מתוצרת OCZ רק 45 ש"ח כונן אופטי צורב LG/Optiarc/Pioneer X20 SATA DVD כרטיס מסך כרטיס מסך Gigabyte/MSI/Asus/Sapphire PCIe nVIDIA Ge…

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  12. Started by BadMod,

אהךן חברים אני מתכנן לקנות מחשב חדש, הרכבתי את המפרט הזה, אני סגור לגבי רוב הדברים חוץ מעל הלוח אם שאולי יש דגם אחר עדיף, על המארז והספק והקירור למעבד. מה דעתכם? מילאתי גם שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K כולל מסך. 2. מה שימושי המחשב: בעיקר גיימינג ויצירת מוזיקה אלקרטרונית ברמה הביתית. מתכנן לשחק CSGO וגם בעתיד משחקים יותר חדשים וכבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן, במסך 144HZ FREESYNC. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתכנן, אף פעם לא עשיתי ככה שאני מניח שברמה הדי בינ…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. המחשב ישמש לצפיה בסרטי FHD (יחובר ל- LCD TV), גלישה בנט ואופיס. מחברת ASUS ו- DELL (עם אחריות מלאה של מינימום 3 שנים). יציאת HDMI. סוללה סבירה (3 שעות~). משקל לא משנה. כונן DVD-RW. HDD 500GB ומעלה. WI-FI תקן N. כולל מערכת הפעלה (WIN 7/8). תודה

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  14. Started by Nonomu198,

שלום חברים. אני אשמח לקבל קצת עזרה בהתמצאות בשוק במחשבים פה בארץ, בעיקר כי מבחר המסכים פה קטן. אני מעוניין לרכוש מחשב בעיקר לצורכי משחקים, וכיון שמת לי המסך, החלטתי להתכוונן על שידרוג באיכות החיים- ואיכות קצב הרענון. אולי המלצה למסך פחות נוגעת למפרט מחשב, אבל מחיר המסך הוא משתנה גדול בתקציב שנותר למחשב. ארצה לציין שחשוב לי שהצבעים של המסך יהיו טובים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצל עד תום. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% אם יש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, 144hz, כנראה אצטרך להתפשר על 1080p בתקציב כדי לקנות מסך עם gsync/freesync. 3. האם…

• 31 תגובות
    • 9k צפיות
  15. שלום ברצוני לרכוש מחשב מתאים עבור אדריכל, עיקר העבודה מתבצעת ב- AuotCad ו- 3Dmax אין לי מושג איזו מערכת מתאימה לי תודה

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  16. שלום לכולם רכשתי בהמלצת הפורום את המפרט למטה, הייתי מעוניין לקבל המלצה לשדרג את הכרטיס מסך מעבר לכרטיס המובנה. התקציב מאוד מאוד מוגבל והייתי רוצה כרטיס מסך חיצוני שנותן ביצועים טובים יותר באופן משמעותי מהכרטיס המובנה. זה לצורך עריכת סרטונים קצרים (לא לעבודה, תחביב) וצפייה בסרטים ב HD. אני לא משחק בכלל במחשב. עדיף ב KSP כי עדיין לא אספתי את המחשב. להלן המפרט: מעבד אינטל ‏Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray‎ מאוורר למעבד ‏Arctic Alpine 11 Pro Rev.2‎ לוחות אם למעבדי אינטל ‏Gigabyte H77-DS3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ זכרונות ‏G.Skill 1x8GB DDR3 1333Mhz‎ כרטיסי מסך ‏On Board IntelHD Graphics 2500‎ …

• 0 תגובות
    • 638 צפיות
  17. Started by pitex,

לוח - intel cherry creek ddr2 533 מעבד - p 4 3000 64 bit 2mb ht 800 הארד דיסק - wd 8 mb c sata 120 GB כרטיס מסך - geforce pcx 6600 128mb ddr המוכר הראה לי אותו ולא היה עליו מאוורר אלא מן צינורות כאלה של קירור בשמן או משהו כזה. צורב דיוי זיכרון פנימי - 1024 מגה ddr2 533 infeneon מסך - proview 8msc/1:700 tft 5950 ש"ח במזומן. מה אתם אומרים ?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. בניתי מפרט בKSP Price list updated 29-06-2009 מעבדי אינטל‏ Price Units Total Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 825 1 825 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE Price Units Total EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 390 1 390 זכרונות‏ DDR II 800Mhz Price Units Total 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition 305 1 305 כרטיסי מסך‏ Sapphire Price Units Total HD 4870 Vapor-X 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI HDMI PCI-E 940 1 940 דיסקים קשיחים‏ Western Digital Price Units Total 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II 280 1 280 צורבים‏ LG Price Units Total DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 105 1 105 מארזים‏ CoolerMaster Price Units Total Centurion 590 Black Case (No…

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  19. שלום, התקבלתי לעתודה בטכניון ועכשיו הולכים לקרוע את הפלטינה של סבא וסבתא אני צריך מחשב נייד, הוא צריך להיות קל במידה סבירה(יענו אני לא כוסית ואני יכול לסחוב טיפה, עם דגש על טיפה, משקל). השימושים העיקריים שלו יהיה בשביל לימודים ואינטרנט. אני מבקש מכם כמה המלצות כשכל אחד מהם לדברים שונים -מחשב ראשון: מחשב לאינטרנט, לימודים ומשחקי אינטרנט(WOW). תקציב= 7K, אבל עדיף פחות(6K) -מחשב שני: מחשב לאינטרנט, לימודים ותכנות, יש גם דרישה ל-dual core. תקציב=10K לכל מחשב אני רוצה גרסה עם מערכת הפעלה, וגרסה בלי התוכנות האלו. תודה רבה לעוזרים, אם יש צורך בעוד פרטים אל תתביישו לשאול, גיל.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by j,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס, משחקים קלים.. מיועד לילד בן 6 ולבית.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. נדרש ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 שלא יהיה טרקטור... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ממש לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנו…

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  21. Started by k534d,

https://pcpartpicker.com/ האתר הינו אינדקס של חלקים למחשב, והוא מאגד בתוכו גם השוואת מחירים וקישור לחנויות בחו"ל (לא רלוונטי עבורנו). אבל מעבר לזה מה שהוא כן מציע לנו: בעת בניית המפרט ניתן לראות תאימות של כל החלקים הוא מתריע כאשר אין קירור, או הכרטיס לא מתאים למארז וכדומה, בנוסף הוא נותן הערכה של כמה כח דורשת המערכת. בנוסף לכל זה ניתן לראות מפרטים שאנשים הרכיבו ניתן לראות שילובים של חלקים עם חלקים אחרים על ידי חיפוש, וכמובן ביקורות של הגולשים. אין לי שום קשר לאתר או לבעליו אבל חשבתי לשתף את הכלי הנ"ל אני מוצא אותו מאוד שימושי גם בישראל.

• 0 תגובות
    • 947 צפיות
  22. חשוב לי שיהיה כרטיס קול איכותי כי יש לי מערכת סראונד 5.1 ושתהיה יציאה לHD. המחשב ישמש גם להורדת הסרטים. תודה רבה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. מחפש מחשב נייד עד המחיר 3500 (אפשר לחרוג קצת) הבטחתי לילד שלי מתנה המחשב ישמש לגלישה אופיס ומשחקי רשת וגם לצפיה בסרטים(במחשב) חשוב לי נושא האחריות לפחות שנתיים ומסך 15 אינץ השמח אם יהיה קישור לאתר שמוכר את המחשב בתודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  24. Started by AMYAS,

שלום, המחשב ישמש ילדים בגילאים 5-12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, רק אם ממש כדאי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי - אינטרנט, אופיס, סרטים. בעתיד ייתכן גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. צריך מחשב ב-3500 ש"ח בערך... שיהיה בעיקר למשחקים לא צריך איזה מחשב על אבל שיפעלו משחקים בסבבה יש לי התלבטות גם בין AMD לבין INTEL בעיקר עכשיו כשיש את ה-64 ביט של אינטל במחירים לא גבוהים מה אתם ממליצים? INTEL או AMD? ותבנו לי מפרט בבקשה על הדרך...

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.