ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כ…
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
הדרישות שלי למחשב ממש ממש לא גבוהות, הדברים היחידים שאני מבקש שירוצו (מצידי על הגדרות מינימום) הם PRO EVOLUTION SOCCER 2009, וFOOTBALL MANAGER 2008 (שאגב, המנג'ר לא דורש כמעט כלום) מסך כבר יש לי, כנ"ל לגבי רמקולים מקלדת עכבר וכל הפריטים הנלווים (אינטרנט מודם והכל) התקציב הוא 1300, כאשר רק אם המחשב באמת שווה את זה, אוכל להתגמש ל1500 אבל לא יותר. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
לפני כשנה המחיר שלו ביד 2 היה באזור ה 900 שקל. מאז, הביצועים שלו עדיין מובילים על כל אחד מהכרטיסים החדשים במחיר הזה בצורה משמעותית. אני מעוניין למכור אותו כי הספק כוח שלי לא עומד בלחץ, וספק 750W איכותי עולה יקר ואין לי כסף לזה. בכמה לדעתכם אני אוכל למכור אותו?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח,עם אפשרות חריגה של כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לעבודה עם Photoshop,Illustrator ומעט מאוד VEGAS (ממש ברמה של חיתוך סרטוני HD קטנים) . כמו כן תוכנות פיתוח שונות VISUAL STUDIO, PYCHARM , אבל אלה גם הT43 שלי מתמודד אז נסתדר. המחשב לא מיועד לגיימניג כלל! 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …
-
- 0 תגובות
- 475 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני מחפש מחשב נייד עם אחריות 3 שנים מלאה מערכת הפעלה WIN XP גירסת XP2 לא PRO ו לא HOME מסך גם טוב יותר לעבודה ואופציה גם קצת למשחקי מחשב טובים ( לא חזקים ) 15.4" או 17" שהיה ניתן לראות טוב ללא השתקפות של כל מיני דברים ( מנורות .....וכו" ) מעבד חדש וטוב של אינטל 2 COUR הרבה אופציות של כל מיני חיבורים ( כרטיסי זיכרון, אינטרנט אלחוטי , WI FI , BLU , וכו" ) שניתן שלב ולחבר איתו ( פלאפונים , מחשב כף יד ) מחשב חזק ועמיד זמן ללא חיבור לחשמל ( עבודה בזמן סוללה ) 3 או 4 שעות עבודה חברה טובה ואמינה + שירות טוב תודה רבה לכל מי שיכול לעזור
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לפי מידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כנ"ל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית (בעיקר WORD וטקסטים ארוכים), הרבה לשוניות פתוחות והרבה תוכנות (פשוטות לרוב) שיעבדו במקביל). 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - הארד דיסק (HDD, בלי קשר לSSD) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) ? - 6(?), רצוי שיהיה שקט. כמובן שאין צורך במארז מטיטניום שעטוף בבטון למניעת רעש ב25,000 שקל. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - אפשר…
-
- 56 תגובות
- 10.8k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה רכשתי מחשב גיימינג עבור הבן שלי. בסופו של יום, אני מרוצה מאוד מן הרכישה. עלי לציין כי עבורי מלאכת הרכישה לא הייתה פשוטה. אני מוצא לנכון לשתף את חווית רכישת המחשב מתוך מחשבה שאולי יהיה בכך בכדי לסייע במשימה למי מכם שמצוי בפיתחה. כמו רבים וטובים החלתי במשימה ממש כאן בפורום, עם בקשה סטנדרטית לייעוץ בהרכבת מפרט מחשב בהינתן תקציב מוגדר. כמה ימים מאוחר יותר, בעזרתם האדיבה של כמה חברי פורום, התייצב המפרט עם חריגה קלה ולא משמעותית מן התקציב. שמח וטוב לב פניתי באמצעות האתר ללא פחות מארבע חנויות אינטרנטיות מוכרות. מחנות א' יצרו עימי קשר ועדכנו שיחזרו אלי תוך שבועיים שלושה. זה לא קרה. מחנות ב' יצרו עימי קשר, אך ציינו שאין בכ…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 רק אם יש סיבה מוצדקת לעבור ת4500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. photoshop cs4, pinnacle studio 14. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא מתוכנן, יש סיכוי ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. מסך 19". רמקולים לא הכי פשוטים, מקלדת ועכבר איכותיים אם אפשר לא אלחוטיים 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין 5. במידה ואתם צ…
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
רגע לפני קניה ואחרי שעות רבות באתר, זהו המפרט שהגעתי אליו, אז רק אישור סופי ודעה אחרונה: מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS Price Units Total M2N-MX AM2, DDRII 800, PCI-E זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB TwinMOS דיסקים קשיחים? Samsung Price Units Total 80GB 7200RPM, 8MB, SATA II צורבים? DVD Recorders Price Units Total PIONEER DVR-111D DVD±RW מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 Beige and Blue (No PSU) מסכים? LG Price Units Total L1752TQ 17'' LCD 4ms DVI Total price 3615 ¤ מה הייתם עושים בעוד 300 ש"ח (חסכתי בעכבר/מקלדת/רמקולים) ? (אין צורך ב HD יותר גדול) תודה ובהצלחה...
-
- 11 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש לי מסך 24 של סמסונג t240 אני לא צריך הארדיסק ולא צורב ולא נראה לי שאני יעשה oc אלא אם כן זה ישפר לי את המחשב בצורה משמעותית ואין בזה סיכון (אני לא מבין בזה) משחקים כמו crysis nfs וכו" תודה בכל אופן
-
- 2 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני הולך להתחיל לעבוד על פרימיאר, עבודה עם קבצים שחלקם גדולים מאוד (4GB ויותר). בניתי מפרט בעזרת מפרט שניתן בפורום http://hwzone.co.il/community/threads/543412-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%AA%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%93-%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91-%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99#.U1lR2vl_saL ל-zeevgrim. זה המפרט שלי לא הכנסתי בו פריטים שכבר יש לי ואין צורך בהם (ציוד הקפי, כונן קשיח וכונן דיסקים). המחיר גמיש ואני יכול להוסיף כמה מאות שקלים, במידה שזה משפר את הביצועים. מבקש את חוות דעתכם במיוחד בנקודות הבאות: איזה קירור יהיה מומלץ למערכת כדי שהיא תהיה שקטה יותר. האם אצטרך גם קירור ל…
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
amd athlon xp 1800+ epox 8k5a2 kt333256MB MUSHKIN 3000 DDR Maxtor 60GB 7200RPM 2 Hercules Gamesurround Fortissimo Aopen DVD 1648 ALPS FLOPPY 1.44 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black lg-FLATRON 17 775 FT Genius KB-06X PS2 ENG/Heb Genius Net scroll +EYE Optical PS2 Retail SUMA GEFORCE 4 TI 4200 64MB זה המפרט איך הוא? לגבי המארז... אני לא יודע אם זה מספיק כי הוא זול יחסית זה 300 וואט אבל רשום שהוא מאושר ע"י א.מ.ד אז זה לא סיכון לקחת אותו? וכדאי לקחת הארד דיסק 40 ג'יגה במקום שישים ואז כרטיס מסך עם128 מגה זיכרון?
-
- 33 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
ערב טוב, זקוק בבקשה ממכם למפרט למחשב בעיקר למשחקים, תוכנות, אינטרנט. אינני זקוק לציוד הקפי זקוק אבל למסך (איכותי עד כמה שניתן) אין לי העדפה בין AMD ל INTEL והסכום הוא עד 4500 ש"ח ללא חריגות! לא חייב להרכיב את המחשב. תודה לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרבה שנים שלא רכשתי חומרה חדשה (צבא, טיול, לימודים...) והגיע גם זמני להתחדש בלפטופ חדש דנדש! התקציב שלי הוא 2000-3000 שקל (למקרים מיוחדים ייתכנו אולי גם חריגות קטנות). כשהדבר הכי חשוב לי הוא התמורה למחיר. כלומר, המחשב שייתן לי הכי הרבה ביחס למחירו, בטווח הנתון כמובן. אני סטודנט למדעי המחשב ולכן חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ תוכניות חזקות במהירות סבירה ומעלה, שהמסך לא יעוור אותי כי אני אצטרך אותו לשעות רבות מאוד של תכנות בשנים הקרובות (ולכן גם שלא יהיה קטן מדי! אני חושב ש14 אינץ' זה המינימום שלי פה...), שיוכל להחזיק יום לימודים שלם (מבחינת בטריה). משחקים וכדומה פחות חשוב, אבל כיוון ואני עוסק גם קצת בתחום גרפי, שיהיה משהו סביר מבחינת הכרטיס מסך, מכיוון והמחשב יש…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני צריך דעה מקצועית לפרט הבא (לא כולל מסך ומערכת קירור, המחיר בערך 12,000): לוח אם - ASUS Striker Extreme nForce 680i SLI מארז - GIGABYTE 3D Aurora (לא ה- 570) כרטיס מסך - ASUS 8800gtx דיסק קשיח - Seagate 320gb, 7200rpm, SATA 2, 16Mb buffer מעבד - INTEL Core 2 Dou E6600 2400 MHz ?זכרונות - CORSAIR 2x1GB Corsair XMS2 Pro TwinX CL4? ?ספק כוח - ENERMAX Liberty ELT620AWT 620W? תודה
-
- 11 תגובות
- 864 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של Dell דגם VostroA860. יש לו 2 סלוטים 1 תפוס עם 1 ג'יגה והשני לא תפוס ויש קיבולת מקסימום של 4 ג'יגה זיכרון במחשב. עכשיו האם ידועות בעיות תאימות כאלו או אחרות עם הנייד הזה?אני מעוניין לקנות 2 ג'יגה נוספים למחשב ככה שיהיה 3 ג'יגה כולל במחשב כדי שהוא יוכל לתמרן יותר טוב עם הויסטה,לכן אני שואל אם ידועות בעיות תאימות עם הנייד הזה. הזכרונות שאני מתכנן לקנות הם SO-DIMM Kingston 667mhz.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, מתחיל ללמוד השנה מדעי המחשב וצריך המלצה ללפטופ. הערב חשובה: יש אפשרות להביא מחשב מארה"ב בימים הקרובים (AMAZON, NEWEGG או חנות אמינה אחרת שאתם מכירים), אז אם משתלם אין לי בעיה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? סטודנט למדעי המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, דוד שלי ביקש ממני למצוא לו מפרט למחשב, הבעיה הגדולה היא התקציב,משהו כמו 2000 ש"ח (2300 גג), כמובן שהוא לא רוצה את המחשב הכי טוב, המחשב צריך להספיק לגלישה באינטרנט ולמוזיקה (בגלל זה המפרטים המומלצים לא הספיקו, יש דרישות ספציפיות), את הכיוון הכללי יש לי, ואני רוצה לשמוע את עצתכם ואת המפרטים שלדעתכם יכולים להתאים. אז המפרט ככה- מעבד- פנטיום שלוש או AMD (מה שעדיף לדעתכם, זול ונותן ביצועים סבירים)... לוח אם- אחד מספק, שיתאים כמובן לזכרונות ולמעבד, אין דרישות מיוחדות, כרטיס מסך און בורד יכול להיות טוב (כל עוד הוא ברמת הגיפורס 2 mx)... זכרונות- נוטה לכיוון ה256 (אני ממש לא יודע אם Sdram או ddr, פה אתם יכולים להחליט)... כ.מסך- און בורד ברמה של הג'יפורס 2 mx או לא און …
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום, אני מקווה שאני לא עובר על חוק מסויים. אני מחפש לקנות מחשב נייד לאשתי. היא פתחה עסק וכרגע העבודה שלה מהבית אך היא תהיה גם ניידת. קניית המחשב היא בארץ. במקום שאפשר לעשות משלוח. תקציב, עד 2500 ש"ח גמיש. מטרת המחשב: עבודה משרדית, משחקים-לא. (צפיה בסרטים-כן, פרמטר בעדיפות נמוכה). גודל מסך: 15.6 או משהו דומה. שיהיה גם נוח לשאת אותו. מסך: אני חושב שמסך מט יותר מתאים. רזולוציית מסך: אין לי מושג. מה שמתאים לגודל מסך כזה. משקל: כמה שיותר קל. יציאות: HDMI וכמובן כל שאר הבסיסים. מערכת הפעלה עם רישיון. הרד-דיסק בנפח של 500GB זמן עבודה על המחשב יהיה כזמן עבודה כמו בעסק, כך שהוא צריך להיות נוח. אשמח להמלצות.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כול המחיר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך- BENQ E2200HD רזולוציה 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
שלום, באג מציעים שני מחשבים באותו מחיר (5500 ש"ח) - תואמים לצרכים שלי (משחק פה ושם, סטודנט, ואולי תוכנות קצת כבדות, אבל בעיקר שיחזיק לי כמה שנים). אשמח אם תעזרו לי לעמוד על ההבדלים ביניהם: 1) Dell Inspiron 1564 מעבד: i5-520M, 2.4GHz מסך: 15.6´´ HD WLED רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB 1067MHz DDR3 Dual Channel דיסק קשיח: 500GB S-ATA 7200RPM כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon HD 4330 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8273&perur=2&t=1&c=441 2)Dell Studio 1555 מעבד: Intel Core 2 Duo Processor P8700 2.53GHz, 1066MHz, 3MB מסך: 15.6´´ Widescreen Full HD WLED with TrueLife רזולוציה: 1920x1080 זיכרון: 4GB DDR2 800MHz Dual Channell דיסק קשיח: 320GB SATA 5400RPM …
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב בעיקר לצורך צפיה בסרטים, הורדות אינטרנט, קולנוע ביתי ויישומים ביתיים (קבלת פקסים, צילום דיגיטלי וכו'). המחשב ממוקם בחדר עבודה, וברשותי מערכת שידור אלחוטית לטלביזיות בסלון ובחדרים. אני מעוניין במערכת מחשב אופטימלית לצפיה בסרטים ולצריבה של תוכנות וסרטים, CD ו- DVD (כולל כמובן כרטיסי קול ומסך מתאימים). יש ברשותי W.D 7200 RPM של 120 GB (לא SATA), כך שאני יכול לוותר על רכישת דיסק קשיח חדש. אני מוכן להקציב לצורך העניין 5,000 ש"ח. כמו כן אני רוצה לקנות מסך 19 רגיל או שטוח (בכל מקרה לא LCD) בסכום של עד 1,500 ש"ח נוספים (אם אפשר פחות).כמו כן אני רוצה לקחת בחשבון תשלום להרכבת המערכת. האם לשימושים מהסוג שתיארתי עדיף מערכת מבוססת AMD או אינטל? אודה לקבלת מפרט …
-
- 11 תגובות
- 952 צפיות
-
-
ללא מארז וספק כח. ניתן לחרוג ב-100-200 ש"ח. 2 דברים חובה, מעבד של אינטל(אם נכנס אז 6550), ו2 ג'יגה זכרון. המחשב הולך להיות לעבודה יומיומית והרבה משחקים. תודה
-
- 8 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שמתי לעצמי תקציב של 600-650 שקל לוח ומעבד ואני לא רוצה לחרוג מ 650 שקל , על הנייר ההבדל בין המעבד שלי למעבד שאני רוצה לרכוש גדול בפועל אני אני ארגיש הבדל בביצועים ? ההבדל בין 2 המעבדים גדול כמו בתמונה ?
-
-
- 22 תגובות
- 2.4k צפיות
- 2 followers
-
-
חברה מה נשמע אני רוצה לקנות מפרט מחול אני צריך אתר טוב לא משנה לי זול לא זול לא משנה העיקר שיהיה חברה טובה
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-