ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שתמליצו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים, קצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך -19-20 אינץ של סמסונג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כרגע נראה לי 1600 על 900 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 8 תגובות
- 906 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? NLE. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אביד מדיה קומפוזר ופרימייר פרו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה …
-
- 0 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לשמוע את דעתכם על הנושא הבא, דעה ראשונה : רכישת מחשב נייד צריכה להתבצע מחברה מובילה או לפחות איכותית ומוכרת בתחום, עם אבא ואימא מוכרים ומערך שירות מתאים. לדוגמא : IBM, HP, Dell, Toshiba, Sony ועוד... במידה והמחשב משמש חברה, כדי לבחור מארז או את התצורה המוקשחת יותר לשוק העסקי ולא את סדרות לבסיסיות לשוק הבייתי. נגיד החל מ- 6000 דעה שניה : בימנו, שמחיר המחשבים הניידים לא מפסיקים לרדת, ניתן לרכוש מחשב בעלות של 2500-4000, יצרן מותג מדבקה, לאחר שנתיים להחליף את המחשב אם הוא עושה בעיות או אם הוא חלש מידי לשימוש. גם אם השימוש הוא עבור עסק הרי שמידה ונגרם נזק למחשב או שהוא מתחיל להיות עגלה ניתן להחליף אותו שוב בעלות דומה. לדוגמא : VISION, Gateway , Infinity…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בוקר (צהרים) טוב חברים לקראת מבצעי BF חשבתי להתחשב בלפטופ חדש. הלפטופ ישמש אותי בעיקר לסביבת הלימודים (לכן רצוי גם שלא ישבור את הגב)- תכנות, מכונות וירטואליות. כמובן שגם עבודה שוטפת רגילה, אינטרנט, סרטים. גודל מסך רצוי הוא '13-'14. אם אין מנוס אז 15'. זמן סוללה אין לי אינדיקציה, כמה שיותר, יותר טוב, אך לא קריטי. אין צורך ביציאות מיוחדות. חשוב שיהיה כונן אופטי (לא Blue Ray). לא חובה BT. גודל כונן קשיח לפחות 320GB. אין לי ניסיון עם לפטופים כך שאיני יודע כמה אחריות בין לאומית חשובה. אשמח אם תתנו את דעתכם בנושא. לא צריך לכלול רישיון מיוחד למערכת הפעלה (מתכון להריץ אבונטו). פזלתי לגבי חברות כמו ASUS \ LENOVO \ SAMSUNG, בעיקר על דגמי האולטרבוקים. אשמח לשמוע הצעות. אגב, משתלם …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שני נציגים של חברות מחשבים אמרו שאני צריך לקנות כרטיס מסך מפלצתי, בערך 3,000 ש"ח, ולהוסיף ספק כוח מיוחד ולוח אם שתומך בכרטיס המסך. לא נשמע לי הגיוני. אני עובד כרגע עם שני מסכים ואין לי כרטיס מסך בכלל, רק ה- OnBoard . הבנתי שאם אני שם כרטיס מסך הוא עוקף את ה- OnBoard , אז אי אפשר פשוט להוסיף כרטיס. אבל מה עם לשים שני כרטיסים פשוטים יחסית, כל אחד עם שתי יציאות ? או אפשרות אחרת, מישהו מכיר ? תודה : )
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני שמעתי שהתוכנה של win vista לחפש רשתות אלחוטיות (hot spots) לא אידאלית בלשון המעטה. יש לכם המלצה לתוכנה אחרת שתעזור לי להתחבר לרשת אלחוטית עם אות חלש? תודה! איתי
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-D2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 2200, 2xPCI-E, VGA, HDMI זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך Intel HD Graphics כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבי DVD Sony Optiarc AD-7260S DVD±RW x24 Black Sata ציוד רשתות כרטיסי רשת אלחוטיים Edimax EW-7711IN Wireless nLITE PCI Adapter 150Mbps מארזים Sharkoon Nightfall Black ATX Case (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin)
-
- 3 תגובות
- 713 צפיות
-
-
זה המפרט שבניתי, המטרה היא לגיימינג (1080p @ 60 FPS) ועריכת וידאו. חשוב לי שיהיו החלקים הכי איכותיים שיש, שהמחשב יהיה מאוד שקט ושיחזיק הרבה שנים. אשמח לקבל חוות דעת, הערות והארות. *אפשר ללחוץ על התמונה כדי להגדיל.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב LG E310 עכשיו אני מגדיר בניהול צריכת חשמל שלאחר 5 דקות המסך יתכבה, ומה שקורה זה שהמסך בעצם "מתכבה" אבל הוא סתם בעצם הופך לשחור אבל דלוק במלוא מובן המילה רואים שהוא "צבע" את עצמו בשחור ולא כיבה אצ המסך. מוכרת התופעה?? ומה אפשר לעשות? תודה רן
-
- 2 תגובות
- 901 צפיות
-
-
היי! אני מתכנן לקנות מחשב החודש, למשחקים, אינטרנט, הורדות, סרטים וכו', בתקציב של 5000 ש"ח. לפני שאני מקבל המלצות ומפרטים, ברצוני להבין קצת יותר באופן בסיסי, ואני אצטרך את עזרתכם במספר תשובות לשאלות שלי..: 1. 4 ליבות או 2 ליבות? - אני מתכנן לקנות מחשב ל4-5 שנים לפחות.. ראיתי פה הרבה המלצות ל2 ליבות מכיוון שרוב המשחקים לא עובדים עדיין עם 4 ליבות. והשאלה היא לכמה זמן זה ימשך. האם יכול לקרות מצב שעוד שנתיים המחשב שלי יצטרך 4 ליבות? אני צריך הסבר קצת יותר לעומק פה אם אפשר. 2. כאשר ממליצים לסוג מפרט כמו: משחקים או עבודה משרדית או תכנות נגיד, איפה ההבדלים הרציניים במפרטים? ואילו מפרטים שונים יש עוד חוץ מהדוגמאות שהבאתי? 3. אמנם זה לא קשור למפרטים אך לא רציתי לחלק את הדיון ל2, …
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב למשפחה, כלומר מחשב שמתעסק יותר באשר בתוכנות(לא ישוחקו בו משחקים אלה אם כן איזה משהו קטן שלא דורש יותר מדי)ולכן אין צורך בכרטיס גרפי חזק וכו'. למחשב צריך להיות מעבד חזק יחסית בשביל תוכנה מסוימת ולכן אין לי בעיה עם amd אם זה יתן ביצועים גבוהים יותר במחיר מופחת . אין צורך בציוד היקפי או בתוכנה מסוימת . על המחשב יותקן windows 7 או ויסטה 32 ביט אם צריך עוד מידע או משהו רק תשאלו (: תודה,אבירם
-
- 2 תגובות
- 815 צפיות
-
-
*תקציב: 1,500 - 2,700 משהו כזה.. זורם * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זורם אתכם * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? זורם אתכם * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB במינימום * כונן CD/DVD? צורב? צורב, דה * כונן Bluray? זורם אתכם * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? זורם אתכם * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה אמינה.. שיעבוד מהר בלי להתקע, אין צורך בגיימינג. רוצה לקנות מחר מ KSP באילת בKSP המליצו לי על זה: http://ksp.co.il/?select=.268..271..211.&list=1&sort=3&glist=1&uin=17448&txt_…
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אהלן כולם כמו שאפשר לראות אני חדש ( ) שמח ומתלהב, אבל יש לי שאלה, אבא שלי נוסע בעוד כ 18 ימים בערך לחו"ל ואני רוצה שהוא יקנה לי מחשב נייד, הוא נוסע לציאלנד, בנגקוק, אז השאלה שלי היא אם אני יכול למצוא מחשב נייד טוב במחיר סביר, מחיר שלא יחסל לי את הכסף למכונית\ לימודי נהיגה, אני מעדיף מחשב חזק וטוב, שלו ועשה תקלות כי כמובן אין ממש ממש טעם לינסוע לבנגקוק בגלל שיש להם אחריות(או שזה גם תקף בארץ?), אני מעדיף סוני, ואני יהיה שמח עם יהיה די וי די, כמובן תודה לכל העוזרים, ואם אפשר קצת פירוט, נאי ממש מודה לכולם ולכל מי שיעזור, אני גם מעדיף שזה יהיה של סוני תודה (פעם שלישית!!!)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מתכנן לקנות מחשב חדש בשבוע הקרוב וזה נראה לי המקום שבו אני אקבל את התשובות לשאלות שלי. התקציב שלי עומד על סביבות ה10000 אבל אם המפרט ידרוש יותר אני מוכן לעלות יותר בכמה אלפים בודדים , אם הוא ירד מהסכום הזה אני אשמח מאוד אני מחפש מחשב שחוץ מהשימוש האישי שלי(שהוא מאסיבי ולכן המחשב צריך להיות מהיר בלי קשר) , ישמש אותי לעריכת גרפיקה ומשחקים(אני מחפש שני כרטיסי מסך ביחד לא רק אחד אז קחו את זה בחשבון) , ואפשרות לעריכת סאונד(לכן כרטיס קול טוב חשבתי על הX-FI הזה של קרייאטיב אבל אתם תדעו יותר טוב) כמו כן אני מתכוון לאכסן הרבה מידע לכן אני מינימום כונן של טרה(אם זה טרה אחד או שניים של 500 אתם תדעו) , ואם התקציב ירשה אפילו טרה וחצי. מן הסתם שקירור חיוני פה מאוד…
-
- 11 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אני טכנאי מחשבים מבין במחשבים ניידים.המקרה המוזר חלק מחשבים ניידים שונים לתיקון. ורוצה להיכנס ל- Bios ולסדר הגדרות.אבל אני ניתקל בבעיה, שמדליק מחשב נייד ועולה חלון קטן שמבקש סיסמא סודי. דיברתי עם לקוח אומר לא זוכר סיסמא בעל פה הוא שכח. איך מאפסים את Bios? אני רוצה להיכנס לביוס ובלי שיבקש ממני סיסמא. אתם מבינים? זה כמו מחשב נייח(שולחני) שבתוכו במארז לוח אם יש ג'פר איפוס ביוס. במחשב נייד אני לא פותח(פירוק חלקים) לא מבין בזה.נסיתי מקשים אחרים כדי לבטל סיסמא ביוס או איפוס ביוס.לא היצלחתי. איך פותרים את הבעיה הזאת? בתודה מראש מיכאל
-
- 9 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
אני רוצה להזמין מהיכנשהוא אבל שיהיה הרבה במחיר זול, אם יש רעיונות תציעו בבקשה
-
- 0 תגובות
- 855 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני מבקש מפרט למשחקים ב6K לOC, ללא ציוד הקפי ומארז וקירור למעבד(יש לי בבית Sunbeam Transformer חדש שמחכה לי כבר כמה חודשים, וגם TT BlueOrb 2 למעבד) הבקשות היחידות הן זה שיהיה X1900XT 512 MB וC2D E6300 בעיקרון אני רוצה לעשות OC למעבד, אבל רק מה שהזיכרונות יאפשרו...... את הכרטיס מסך אני קונה בכל מקרה בנפרד מ noacomp.co.il בגלל ששמה הוא הכי זול ככה שנשאר 4000 ש"ח רק ל: מעבד,לוח אם, זכרונות, HD, צורב DVD, וספק תודה מראש לכל העונים
-
- 33 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום שוב, אני מחפשת מחשב להחליף מחשב נייח בבית. השימוש: אופיס, גלישת אינטרנט, פוטושופ, משחקים בינוניים, הורדות בנפח גבוה, שידור סרטים למסך הטלוויזיה בסטרימינג. צמצמתי את האופציות ל-3 מחשבים. מעדיפה מסך מט אבל אם המחשב השלישי יותר אמין וטוב בהרבה מאחרים אולי אחשוב על מבריק... מסך מט: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9226 או משהו טיפה יותר יקר http://ksp.co.il/?uin=16276 מבריק: http://ksp.co.il/?uin=17650 מה דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 597 צפיות
-
-
תוך כדי שימוש בסיסי באחד המפרטים המוצעים באתר, הרכבתי מחשב שישמש קרוב משפחה. על הדרישות הן מסך 19", מקלדת ועכבר אלחוטיים, צורב DVD וכמובן שיהיה עם מעבד מתקדם וכו'... מה שבניתי הוא כזה: מעבד AMD Athlon 64 BIT 3000+/2.0 GHz 512KB Socket 754 BOX 3Y לוח אם GIGABYTE GA-K8VM800M AMD 64BIT DDR MICRO ATX 3Y זיכרון DDR KINGSTON 400Mhz 512Mb CL2.5 דיסק WD 80GB IDE 7200RPM 8MB BUFFER WD800JB 3Y צורב NEC ND-3540 DUAL LAYER DVD WRITER BLACK OEM 2Y מארז Q2-LCD MICRO ATX 480W כ.מסך EPOX R9250 128MB DDR TVOUT+DVI מ.שטוח VIEWSONIC LCD 19" VX924 DVI SILVER-BLACK 4ms 3Y מקלדת ועכבר LOGITECH CORDLESS DESKTOP MX BLUETOOTH וכונן פלופי פשוט. ישנן כמה התלבטויות, תחילה במקלדת…
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אהלן... אני רוצה לקנות לפ טופ ב6000 גג 6500 אם זה ממש שווה... רצוי שיהיה פנטיום 4 עם אינפרא עם פיירוויר עם כרטיס רשת עם USB 15 אינץ' אז מצאתי משו ממש אחלה ב6500 http://buy4less.co.il/product.asp?f=42 אבל האם זה באמת שווה???
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד תקציב - 4000 ש"ח אני יודע שאין דברים טובים בתקציב הזה אבל זה בשביל מישהו שעובד עכשיו על פנטיום 2 והוא מספק אותו אז ממש אין צורך במשהו בסט והמטרה כמובן עבודה משרדית יש רק שני דרישות - 1. שיהיה כונן קומבו 2. מסך סטנדרטי (לא יודע מה הסטנדרט לניידים, מאמין משהו כמו 14"-15") תודה
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
המפרט לא לפעולות כבדות, הוא מיועד לאחותי הגדולה, רק לאינטרנט וסרטים. המחשב לא לאוברקלוקינג (אולי עדיף AMD?) עם זאת חשוב שהמחשב יפעל "חלק" ויהיה מודרני. חשוב לציין שאני לא כ"כ בעניינים אז כל הצעה לשיפור תתקבל (רק לא לקטול ). שמתי 7600GS כי המחיר שלו נראה לי בסדר וגם כדי שיהיה אפשר לשחק משחקים בינוניים. מסך ושאר ציוד הקיפי יבחרו מאוחר יותר. זהו המפרט: מעבדי אינטל Price Units Total Core 2 Duo E4300, Bus800Mhz, s775, 2MB 650 1 650 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE Price Units Total 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E 460 1 460 זכרונות DDR II 667 Price Units Total 1GB Kingston 240 2 480 כרטיסי מסך eVGA Price Units Total 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E 510 1…
-
- 3 תגובות
- 528 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לגיימינג בינוני (משחקים כמו warcraft וכאלה.....) התקציב שלי הוא 4200 ש"ח.... איזה מחשב הוא המשתלם ביותר? תודה מראש!!!!!
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני שנה בידיוק (יולי 2008) נייד של טושיבה מדגם A300-145. המחשב פתוח מאז הרכישה כל הזמן (למעט ריסטרטים וכו'..), רק שלפני חודשיים הוא התחיל להתחמם משמעותית. אני וחבר שלי פתחנו אותו, הגענו לגוף קירור ולמאוורר ואין זכר ל"גושי אבק" או דברים מאסיבים שחוסמים. המחשב מגיע בתוך 5 דקות ל-100 מעלות, והוא צריך להיות בסביבות ה-60.. יש לציין שקניתי קירור ZALMAN, ואיתו הוא מגיע ל-80 מעלות - מכן עולה שהבעיה היא בקירור בתוך המחשב.. http://img196.imageshack.us/img196/858/lolfms.jpg מה יכול להיות מקור הבעיה? איך פותרים? האם איש מקצוע? יש לי ידע בתחום אבל במקרה כזה לא נתקלתי ואדרבה אני מרגיש כרגע חסר אונים.. אשמח לעזרה ניר
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי. עברתי על רשימת המפרטים אבל אני מחפש משהו אחר. יש לי מחשב ישן (פנטיום 2) אבל יתר הדברים חדשים. יש לי - דיסק קשיח 40G , צורב , כונן DVD , מסך חדש , מקלדת ועכבר , כרטיס רשת , כרטיס קול עם יציאה ל-4 רמקולים. אני מחפש לשדרג רק את המארז,לוח אם,מעבד וזיכרון. (עדיפות ללוח אם שיש עליו כרטיס מסך , קול ורשת). אני צריך את זה לגלישה באינטרנט , תוכנות שיתוף וצריבה. יש המלצות? בתודה מראש , אמיר
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-