ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
אני יודע שזו נראית שאלה מוזרה אבל בכל מקום רשום משקל אחר. שאלתי היא האם מישהו יודע את המשקע האמיתי של המחשב כולל הסוללה (אחרי הכל מה צריכים מחשב נייד בלי סוללה) באתר הרישמי של HP הם החליטו להחסיר את הנתון הזה, וכנראה שמשם כל אחד חשב לרשום מה שהוא רוצה. דרך אגב הוא יותר כבד ממחשבי הLG שנמכרים במבצע של בזק בינלאומי ? תודה
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
חובה הארדיסק 160GB. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500, אפשר לחרוג עד 4200 אם יש הצדקה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), לאחיינים בגיל 9. גלישה, מעט תכנות (scratch) אולי יתחיל בעתיד תכנות בסיסי, יוטיוב, אולי קצת משחקים (כמו מיינקראפט אבל יש לו איקסבוקס ופליישטייטן אז לא קריטי). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. לקחת בחשבון שהם בגיל שקצת קשה להם לשמור על דברים עדיין. רצוי דברים שיעמדו באבק ונוזלים או דברים לא מאוד יקרים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה), הייתי שמח שהמחשב יהיה מוכוון ליכולת שדרוג עתידי. למשל אם בעתיד ירצו לשחק במ…
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום, אחרי 5 שנים הגיע הזמן להתחדש במחשב חדש,לצערי אני כבר מזמן לא מעודכן ואני צריך את עזרתכם ברכישה. סכום : עד 4000-4500 (אפשר פחות ) צורך: עבדוה יומיומית ומשחקים (crysis, והדברים הטובים) דרישות חומרה: מעבד : אין לי מושג..צריך המלצה + המצלה על מאוורר זכרון : 4G..מישהו יכול להמליץ על דגם כרטיס מסך: תמיכה בשני מסכים, ושיסחוב משחקים לוח אם:צריך תמיכה ב PCI X ולשני PCI EXPRESS..אשמח לקבל המלצה דיסק : 2T מארז + ספק: צריך שיהיה מספיק גדול להכיל שני כונני CD ן 3-2 דיסקים קשיחים. איורור טוב ושקט....אשמח לקבל המלצהץ במצב רגיל גם יחוברו דיסקים לכניסת USB כך יעמיס על הספק אשמח לקבל את המלצתכם
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך: לחסוך תמיד יהיה טוב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב משחקים , סרטים בHD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (27/7 ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול ראה במפרט * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? באד קומפני 2 בעיקר (און ליין מקורי) אססין קריד וכדומה גם לאסרטגיה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך / רמקולים מצויינים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן …
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
שלום, הנייד שלי הוא W468N של גיגהבייט, והוא אצלי במשך שנה וחודש/חודשיים. זמן הסוללה אף פעם לא היה טוב מידי אבל בשיא הוא היה בערך שעתיים. אולי לא עקבתי בצורה עקבית אחר זמן הסוללה שהולך וקטן אבל פתאום ברגע אחד גיליתי שהזמן התקצר ל- 20 דקות עד לצפצופים ל- 10% סוללה וקצת אחרי הנייד בדרך כלל נרדם. בהתחלה חשבתי שזהו, הסוללה כבר בסוף חייה, אבל לפעמים אני רואה שמד אחוזי הסוללה תקוע על 7% והוא ממשיך לעבוד עוד 10 דקות, ולפעמים הוא לא נתקע על 7% ונרדם כעבור חצי דקה. חשבתי שאולי זה אומר שהתוכנה אשר עוקבת אחר הסוללה צריכה כמה מחזורים כדי "ללמוד" את הזמנים שנותרו (אצלי האחוזים), אז אולי משהו נדפק בתהליך הזה והסוללה שלי לא כזו גרוע. עצם זה שהיא נתקעת/לא נתקעת על 7% מעיד על משהו לא תקין …
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה ליקנות מחשב לפני שהוא מתגייס זה המחשב שהוא רוצה ליקנות..! מעבד Intel Quad-core Q-6600 2.4Ghz 8MB S-775 1550 לוח אם Gigabyte P35-s3l DDR2 PCI-X fsb1333 S-775 770 זיכרון Kingston DDR2 1024X4 800Mhz 1040 דיסק קשיח Hitachi 320GB SATA2 7200 16MB 600 כרטיס מסך leadtek Geforce 8800GT 512MB TV DVII 1300 מארז ATX E-CASE 280 ספק ThermalTake 400W TruePower 250 אחרי הכול הוא עשה הנחה של 1547 ש''ח כולל מע''מ יוצא 4900 החנות שהוא קונה זה פריבל בטירת הכרמל מה אתם אומרים
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש ב10,000 כולל מסך והשאלה שלי אם הכסף יספיק למעבד של 4 ליבות של אינטל ההכי חזק-extrime (נירארה לי שזה ההכי חזק לפי מה שאני יודע...)כאשר כל ליבה 2.400 אני חושב וזה ניקרא משהו עם q6700 ובנוסף למעבד הזה תוסיפו את הכרטיס מסך החזק ביותר של nividia-8800 gtx האם הכסף יספיק למחשב כזה חזק כולל לוח אם רציני וספק טוב? והאם מחשב כזה טוב למשחקים לפי דעתכתם? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
כן, אני יודע שזה מחיר מגוכח. חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד לשנה האחרונה של הלימודים, והוא לא רוצה להוציא על זה יותר מדי כסף. בתחום הזה נופלים מחשבים משומשים וכמה "חדשים" שכנראה נשכחו במחסן משנת 1998. אישית, קצת קשה לי עם הקניה הזאת - אני מאמין גדול בקניה איכותית לטווח ארוך. אבל מכיוון שזה לא אני קונה, טווח המחירים הזה מוגדר (יכול להיות קצת יותר כמובן, לא בסלע, אבל זה האזור). אז מה אתם הייתם קונים, IBM T40 יד ראשונה (כן, עוד מוכרים כאלה) או משהו קצת יותר מודרני מיד שניה (שאלוהים יודע איזה חיים היו לו)? המחשב אמור לשמש סטודנט - אופיס, אינטרנט, אולי עוד איזה תוכנה ייעודית או שתיים. סימולציות של פצצות אטום ומזג אוויר הוא לא יעשה איתו. מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
שלום, לאחר הרבה התלבטויות הגעתי למפרט שאני חושב שאותו אקנה. אשמח לקבל הערות אחרונות לפני קניה. מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪447 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪438 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ₪391 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR HD4770 512MB GDDR5 - RETAIL ₪518 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪111 מארז: [..] COMPUCASE 6T10-NPS w/o PSU ₪137 ספק כוח: [..] COOLERMASTER EXTREME POWER PLUS 390W : RS-390-PMSR-A3 ₪185 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS - זמין במלאי ₪240 מחיר סופי: ₪2467 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
גבול מחיר 5000 ש"ח בשביל חבר.
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-
-
מצאתי מפרט באייבורי, ורציתי לשמוע חוות דעת... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3236&CatCode=315 המחשב ישמש בעיקר לMMO אחד שאני משחק ולעיבוד גרפי בסיסי. שקלתי אגב להוסיף עוד כרטיס מסך שלא יהיה און-בורד. דעות בבקשה?
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב שישמש למשחקים וגם לעבודה עם תוכנות גרפיקה (photoshop, illustrator) כולל ציוד הקפי באזור ה- 5000ש"ח. ראיתי מפרטים באתר והרכבתי מחשב ב- skypc.co.il, רציתי לשמוע חוות דעת אם המפרט טוב, צריך לשנות משהו? להוסיף? להוריד? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤838 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤485 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤296 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 ¤300 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EX2-41000P2-SX כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 5…
-
- 7 תגובות
- 628 צפיות
-
-
לשימוש עם תוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור אין צורך בשום ציוד היקפי תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית,סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות, משחקים חדשים בהגדרות גרפיקה בינוניות, OFFICE, צרכי לימודים, סרטים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר חלק מהזמן למסך טלויזיה HD 32" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב יחסית ישן עם לוח אם של foxconn דגם K8M890M2MB-KRS2H אם מעבד sempron ו1 גיגה זכרון ראם ללוח אם יש PCIe slot חשבתי להפוך את המחשב למחשב סטרימר שאני יחבר אותו לטלויזיה ואני רוצה שיהיה לו יציאת HD ויוכל להקרין תכן HD האם אני יכול בסה"כ לקנות כרטיס מסך? ואיזה כרטיס מסך אני יצטרך בכדי שהמחשב יקרין תכן HD. ואם לא מה אני עוד צריך לעשות? תודה
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 שקלים 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, משחקים בעיקר על מסך 17", שירים ואינטרנט לא אמורים להשפיע על המפרט 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? אני מניח שלא מייצרים חלקים שיהיו רועשים בכוונה אז לא משנה כ"כ 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתו…
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
בניתי לי את המפרט הבא Thermaltake 120x120x25 High Performance DC FAN LG DVD-RW GH22 x20 DUAL LAYER (black) ATA - bulk G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL5 ANTEC Three Hundred - The Versatile Case WD 750GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II Intel Core 2 QUAD Q9300 - 2.5 GHz - 6MB cache - LGA775 - BOX Arctic-Cooling (775) Freezer 7 LP optimized for Slim Cases Thermaltake Toughpower 750W ATX 12V 2.2 & EPS 12V Cable Manageme DELL 24" 2408WFP HC Ultrasharp Black Arctic-Cooling Accelero S1 Rev. 2 GIGABYTE GA-EP43-DS3L (P43) - ATX GIGABYTE 4850 512MB GDDR3 - RETAIL
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לא מיועד למשחקים כבדים (אולי משחקים קלים), צפיה בסרטים. * גודל המסך: 15" * משקל רצוי: לא ממש חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, אבל שיהיה סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא עקרוני. * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב מאוד, אבל עדיף שכן. * כונן Bluray? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? אני לא חושב, אבל מעדיף מחשב עם אחריות ארוכה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. אני יודע שאין באמת צורך למעבד חזק יותר מ-i3 לשימושים בסיסיים אלה. אבל אני רוצה מחשב שיחזיק מעמד כמה שיותר. בנייה איכו…
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד מסך בגודל 15 אינץ', לא מיועד לשימוש של משחקים כבדים. מיועד לצפייה בסרטים בעיקר, אינטרנט, וורד . התקציב עד 4000 אבל אני מניחה שאפשר להשיג גם בפחות.. הכי חשוב זה שיהיה מחשב אמין, שלא יתקע. HDMI יכול להיות נחמד.. אם למישהו יש המלצה על מחשב כזה אני אשמח לשמוע, תודה! מבחינת זיכרון לפחות סביבות ה160 ג'יגה.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=3029&scat=320&tcat=
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום התותחים, אודה מאוד מאוד ואעריך כל עזרה בהרכבת מחשב ביתי שמיועד להתנסות ולמידה של עיבוד נתונים, בפרט שיטות שונות בתחום ה machine learning וכן רשתות נוירונים. *חשוב לומר שמצאתי פה בפורום אשכולות דומים אך לצערי אני כלל לא בקיא בחומרה של מחשבים, בפרט לא בתלות של רכיב אחד בשני ולא מבין איפה לחסוך בעלויות או לחילופין איפה ניתן לשדרג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הינו 8500 ש"ח, תיתכן חריגה של כ-500 ש"ח במידה וזה ישפר את הביצועים דרמטית. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב מיועד להתנסות בטכניקות עיבוד נתונים …
-
- 0 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום! דוד שלי מעוניין לקנות מחשב חדש התקציב שלו הוא 4500 ש"ח במזומן מטרות המחשב הם בעיקר להפעלת משחקים כבדים הורדת סרטים גלישה באינטרנט והורדות הציוד ההיקפי שאני צריך הוא רק מסך lcd רמקולים חזקים וזהו כונן דיוידי צורב פלופי מקלדת ועכבר לא צריך יש לנו אני בעיקרון רוצה את החברות הכי טובות שאפשר כמובן למחיר הזה לכל חלק בעיקרון זה kingston לזיכרון ו asus ללוח אם אני לא צריך מערכת הפעלה יש לי תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב מעולה למשחקים ... אני רוצה לשמוע מה דעתכם על המעבד והכרטיס מסך ... ואשמח לשמוע המלצות על לוח-אם מעבד - Intel® Core2 Q6600 Quad-Core (8MB L2 cache,2.4GHz,1066FSB) כרטיס מסך -ATI Radeon HD3650 256MB לגבי זכרון בחרתי ב 4GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 800MHz - 4 DIMMs האם אני צריך כלכך הרבה או שמספיק לי 2 ?? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 628 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיעלו עליו משחקים,סרטים וכל הדברים האלה.. עד 4000 ש""ח איזור צפון (TMS,IVORY,IQPC..) שיעבדו עליו בעיקר המשחקים החדשים
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
-