עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Murmur,

שלום, מזה מספר שבועות שאני מאד מבסוט מהלנובו T400 שלי (נקנה בהמלצת חברי הפורום). עכשיו - אני בעצם חדש בעולם הניידים (מבחינת שימוש לפחות) - ומשום מה נראה לי שיש מיליון תהליכים פתוחים במחשב הנייד כל הזמן, שאם הייתי פותח את מנהל המשימות במחשב השולחני שלי, הייתי מקבל חום רק מאורך הרשימה - ראו תמונה מצורפת. ועכשיו לשאלה: האם יתכן שכמות כזאת של תהליכים מאיטה לי את עבודת המחשב באופן משמעותי? מה - כולם עובדים עם הנייד שלהם עם כל כך הרבה יישומים פתוחים ברקע? אני יודע שהמיליון ישומים האלה חשובים לתחזוקת הנייד ולשמירה על תקינותו, השאלה היא אם יש כאלה שהם פחות קריטיים. צירפתי תמונה עם רשימת היישומים הפתוחים - אני לא מבקש שתסבירו מה כל אחד עושה (אני לא כזה חמור וגם לא מספיק חצוף) - אב…

• 3 תגובות
    • 629 צפיות
  2. Started by Discreet,

אז ככה : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? לא ידוע. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים בינונים + 3Ds max + photoshop + צפייה בסרטים + קולנוע ביתי 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב DVD5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט…

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  3. - המטרה: לשחק במשחקים כמו Skyrim, Witcher 2, ועתידיים כמו Max Payne 3, Hitman 5, Diablo 3 וכו' עם מינימום פשרות בהגדרות וFPS (כמובן שעדיף בכלל בלי... ) ו PhysX מופעל כשאפשר, עד לשדרוג כרטיס מסך בעוד 1.5-2 שנים. - רזולוציה 1650X1080 - מתוכנן OC קל (~4.3) למעבד. - המפרט ירכש ב RSM. - לא מעוניין להתפשר יותר מדי על איכות רכיבים. אז האם מישהו רואה דרך לייעל ממש או להוזיל ממש את המפרט? תודה מראש למשיבים! המפרט: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 ₪1062 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 FSP 650-80GHN(88) 80PLUS Silver, יחידות 1 ₪430 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2449 Scythe Mugen 2 Rev B, יחי…

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  4. Started by hagay21,

IBM עם מעבד אינטל סנטרינו 1.3 ddr 256 זיכרון במהירות 266 כרטיס מסל 64 מגה הארד דיסק 40 ג'יגה 3 חודש בשימוש אחריות יצרן של 3 שנים מחיר 4400 ש"ח Fujitsu Amilo L מעבד Intel Celeron M 340 1.5GH זיכרון במהירות 333 ddr 256 דיסק 40GB כרטיס מסך 64 מגה אחריות שנה חדש לחלוטין במחיר 4888 הסוללה זהה היציאות זהות וכל שאר המפרט זהה לחלוטין אז לדעתכם מה יותר משתלם?

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  5. Started by Asaf94,

איך הוא בעיקר המעבד שהולך לעבור OC .. בתודה מראש ![

• 7 תגובות
    • 629 צפיות
  6. מצורף מפרט למחשב חדש דעתכם והערותכם יתקבלו בברכה: 1. מעבד intel E6600 2. זיכרון G.skill DDR2 2G 667 CL5 3. כ"מ: XFX8800GTS 320mb XXX 4. ספק Enermax liberty 400W 5. מארז נלקח ממחשב קיים כולל 2 מאווררים (קידמי ואחורי) אודה מאוד להתייחסותכם

• 7 תגובות
    • 629 צפיות
  7. Started by Arik .S,

https://pcpartpicker.com/list/QrdJKZ אשמח לחוות דעת על מפרט שרשמתי, בעיקר להרצת מכונות ווירטואליות וגימיינג פה ושם. תודה.

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  8. אשמח לקבל את דעתכם על המפרט. המחשב יהיה בעיקר לשימוש משרדי וAutoCAD. המחשב יוצמד מתחת לשולחן ולכן בחרתי במארז HTPC קטן. אני מתכוון להשתמש במסך 24. האם כרטיס המסך הonboard יספיק? לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H מארז + ספק כוח ANTEC NSK2480 380W EARTHWATTS מעבד E6300 Box זכרון Kingston DDR2 2028MB 800Mhz CL6 * 2 דיסק קשיח WD Caviar Blue 320GB כונן LG GH22LS40 סה"כ המחיר יוצא קצת פחות מ2,000.

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  9. Started by yoni1234,

שלום לכולם, אני לא מבין הרבה בתחום, ולא רכשתי מחשב כבר המון שנים.. אבל החלטתי לקנות מחשב נייד לשימושים שאני צריך אותו. * מטרות המחשב? משחקים, סרטים וקצת עבודה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 אינצ' , לא משנה איזה.. * רזולוציית המסך? FULL HD 1920*1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad עדיף * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי, רוב הזמן המחשב יהיה בבית.. אבל מנגד שגם הסוללה לא תהיה על הפנים.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חשוב , כמו שאמרתי מחשב גם לסרטים.. * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לךא מבין בזה יותר מידי, אבל חשוב שיהיה לפחות 1TB * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * ה…

• 3 תגובות
    • 629 צפיות
  10. חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש, וכשהוא מסתכל על המפרטים הוא לא מבין מספר דברים: שימושים: בעיקר גלישה באינטרנט, Skype ו-Office. בעתיד אולי גם Photoshop. ראשית הנה המפרטים שהוא מסתכל עליהם: מפרט 1: מארז צבע שחור/כסוף ספק 500W לוח אם: JETWAY CHIPCET INTEL G31 EXPRESS +ICH7 מעבד: INTEL DUAL CORE 2.5 E5200 775 800MH זיכרון: DDR2 1GB 800MHZ KINGSTON דיסק קשיח:W.D 250GB 7200RPM SATA II 8MB כרטיס מסך: (O\B) מקלדת PS/2 רמקולים מולטימדיה +מגבר פנימי כונן אופטי: צורב DVD NEC/LG SATA +R-RW/RAM X22 כרטיס רשת: 10/100MB O/B מפרט 2: מארז: ATX איכותי ל-775 24PIN 2 מאווררים (80 מ"מ) לוח אם: לוח אם INTEL PearlCreek uATX/DDR2667/FSB מעבד: מעבד INTEL Conroe E7400 3MB 2.66G 1066b…

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  11. התעסקות מאסיבית עם visual studio, פוטושופ נדרש 4gb, עדיפות ל-quad. כרטיס מסך סביר שיאפשר משחק מזדמן פעם ב, אבל שום דבר מעבר לזה. כן נדרשת אפשרות חיבור לשני מסכים אין צורך בהארד דיסק, מסך, צורב, ספק ומארז שקט בצורה סבירה, לא צריך להשתגע עם זה לא מתוכנן OC תודה

• 7 תגובות
    • 629 צפיות
  12. שלום לכולם... אשמח לקבל עזרה כי אני מאבד את השפיות... הדרישות: אופיס אינטרנט קצת פוטושופ ממש קצת משחקים...(אין צורך בגרפיקה מטורפת) נתונים רצויים אשמח למעבד ליבה כפולה במהירות 2 ג'יגה זיכרון 2 ג'יגה ויסטה מסך 15.4 או אולי טיפה יותר קטן... רק שלא יהיה מבריק!! צורב DVD כמובן... ירדתי מהHP פאביליון כי אין להם מסך מט. דל 1520 נשמע טוב אבל נראה כמו צעצוע... אז ירדתי ממנו (אי אפשר שכולו יהיה שחור???) אני שוקל לנובו R61 ... כי הוא מומלץ ואני אוהב את העיצוב המינימליסטי והעסקי (כולו שחור בלי התחכמויות) שוקל גם דל D630 מאותן סיבות. ואולי דל VOSTRO ? מה אתם אומרים? תודה רבה רבה לעונים...

13. שלום, ברשותי המפרט: Intel E2160 @ 2.4GH Gigabyte ga-p31-s3g 2X A-DATA 2gb ddr2 Gforce 8600 Gt Western digital 320GB Fsp 400Wpnr ולאחרונה התחלתי להשתמש בתוכנה SOLIDWORKS בצורה רצינית והמחשב עובד בצורה איטית עם התוכנה. לכל שאר השימושים המחשב הנ"ל מספק אותי. מה המינימום ההכרחי על מנת שהתוכנה תפעל בצורה טובה. תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  14. שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גיימינג כבד תכני HD הקלטה ועריכת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). cubase 5 תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. assassin's creed ,gta, cod ,BF3, HITMAN absolution -חשוב לי לשחק במשחקים אלו על ultra -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש מסך 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

• 1 תגובה
    • 629 צפיות
  15. Started by talevi83,

היי, עד עכשיו הייתי עם מחשב נייד Lenovo G550, תכלס מחשב אכזבה! אחריות על הפנים והוא בסה"כ בין שנתיים וכבר יש לו איזה בעיה שלפי מה שאני רואה כרגע זה בלוח אם. לפי דעתי אין לי טעם עכשיו להתחיל להחליף לוח אם כי אולי עוד יצוצו בעיות נוספות שיעלו את מחיר התיקון בעוד כמה מאות. לכן אני מחפש לקנות מחשב נייד של אחת מהיצרניות Dell או HP בסכום עד 3500 עם עדיפות לנמוך מזה, מעבד i3 ומעלה כרטיס מסך שיוכל להריץ תוכנות כמו Photoshop וסרטים ב- HD וחשוב ביותר, בחנות שתיתן לי 36 תשלומים באשראי או כמה שיותר קרוב לזה עם כמה שפחות ריבית ואחריות ל 3 שנים!!. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה...

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  16. עם מקלדת ועכבר, מחנויות במרכז הארץ(ואם אפשר לא מ-KSP, העדפה אישית) ללא מודינגים וכאלה(חלון סביר יהיה בסדר) AMD צורב רגיל, אם אפשר להכניס צורב DVD מה טוב, כרטיס גרפי, העדפה ל-LEADTEK 6600GT(לא אקסטרים) אם נכנס... ומורכב. תודה מראש =)

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? 6,000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים כבדים, עבודה משרדית (מסנג'ר אינטרנט וכו'), לראות סרטים (קצת) ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) Gaming, אין מה לפרט לדעתי ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם 1680*1050 אם אני לא טועה 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא יודע, נראה לי שלא צריך כונן דיסקטים 5. במידה ו…

18. אני מתכוון לקנות מעבד AMD Athlon 64 3.2GH Socket939 ההתלבטות היא לגבי הלוח אם כרטיס מסך יש לי RADEON 9700pro שאני רוצה לשים אל המחשב אבל נראה לי שבכל זאת כדאי לי לקחת לוח אם תומך pci-e אם ארצה להחליף לוח בעתיד 1.גם אם זה לוח PCI-E אני אוכל לשים כרטיס ישן כמו הרדאון? 2. אני צריך המלצה לגבי לוח אם בתקציב עד 700 ש"ח ABIT AN8 \ABIT AV8\ albatron k8nf4x ? תודה רבה מראש, אוהד

• 3 תגובות
    • 629 צפיות
  19. Started by erez213,

אני מתלבט בין שני ניידים: Dell inspiron 1545 t6600 zap.co.il/model.aspx?modelid=742010 Dell vostro 1015 t6570 zap.co.il/model.aspx?modelid=748358 השימושים שלי זה אינטרנט,סרטים,שירים,תיכנות(java וphp לא משהו כבד אבל צריך מקלדת נוחה),מדי פעם עריכה גראפית קטנה בפוטושופ התקציב שלי זה עד 3000 ש"ח אז אם יש לכם דגם אחר להציע אשמח לשמוע,ואני לא יכול לחרוג מהתקציב תודה

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  20. Started by sahar_shalom,

שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד שיהיה טוב למשחקים(לא תותח) רק שיעבוד טווב כזה, ושאוכל לראות סרטים באיכות HD ואתם יודעים שיהיה מהיר וטוב. המחיר שלא יעלה ל 5,500. אבקש שתיתנו הצעות עם כל הדברים הנידרשים תודה מראש

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  21. Started by AmL1,

המחשב ישמש קצת למשחקים לא כבדים,בצפר מוזיקה וסרטים בעיקר חשוב שיהיה לו חיבור איכותי לטלויזיה המשקל לא חשוב... חשבתי ללכת על ה1520 אבל יש מלא דגמים ולא ידעתי איזה לקחת... תודה=]

• 4 תגובות
    • 629 צפיות
  22. Started by Classify,

מישהו ניסה להחליף את ה-DVD בכונן קשיח בדגם הזה של דל ויכול להמליץ על חומרה מתאימה שצריך לרכוש בשביל זה?

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  23. לפני כחודשיים קניתי ספק כוח ENERMAX LIBERTY 400W כרטיס מסך X1950 PRO 512MB וג'יגה זיכרון של קינגסטון 667 MHZ. אז אני רוצה מחשב חדש בלי כרטיס מסך וספק כוח, שאני יעביר אליו את החלקים הנ"ל, ועוד ג'יגה זכירון. תקציב 4000 -3000 ש"ח. אני רוצה שבמחשב החדש יהיה Q6600 ולוח אם תואם. עדיפות לחנות SKYPC

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  24. Started by syffuf,

שלום רב. החלטתי זה מכבר שהגיע הזמן להחליף אתהעגלה שלי במכונית ספורט, ובשבל זה הרכבתי מפרט שכל רכיב בו בדקתי לעומק.הגעתי למסקנה שאני רוצה מהמחשב שלי להית אמיןלמשך תקופה ארוכה (לפחות 4 שנים) ולא להתחיל להראות סימניי זקנה רק אחריי שנתייםשל שימוש. המטרההעיקרית הינה יציבות במולטי טסקינג : אני רוצה לשחק סיויליזיישון 5כשברקע עובדות 5 תוכנות נוספות או לפתוח 30טאבים בשלוש דפדפנים שונים בלי האטה חריגה.המטרה המשנית היא להריץ משחקיי מחשב עלמקסימום.הייתי שמח לשמוע חוות דעת או אפילו אלטרנטיבות למי שבאמת מבין ויכול לכווןאותי לרכיבים עדיפים על פניי מה שבחרתי. אין לישום כוונה לבצע אוברקלוקינג והסכום שהייתי רוצה להשקיע הוא עד 7000 ש"ח.לחלק מהרכיבים אני ארשום מספר פריטים היות ואנימתלבט ב…

• 2 תגובות
    • 629 צפיות
  25. מיועד להריץ וויסטה... מעבד E6600 (אילוץ - קיבלתי אותו) INTEL WESTCHESTER 965WH KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS LG DVDRW GSA-H30N JSP-TECH H-550 + EZCOOL 400W PSU PALIT GeForce 7300GT SONIC 256MB DDR3 128 BIT מה אתם אומרים? לגבי מסך אני לא ממש בטוח - תקציב בין 1500-2500, הבנתי שאין את הדל 2007 בארץ והוא לא מתוכנן להגיע, אני מעדיף מסך רחב...

• 8 תגובות
    • 629 צפיות

דיונים חדשים בפורומים