עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום בעד 100ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחב מיועד לשמש למשחקים בעיקר החדשים שיצאו, כמובן בצורה הטובה ביותר שאפשר להריץ אותם על פי התכנון. הרזולוציה הטבעית כרגע היא 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא אין שום צורך…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. אהלן, אני אסביר בקצרה מה המצב שלי ומהן הדרישות ואחר כך יהיה פירוט של "10 השאלות" שצריך לצטט. הכרטיס מסך הישן שלי 8500GT הפסיק לתפקד, המאוורר שלו לא קיבל פקודה להסתובב והוא היה מגיע ל90 מעלות בלי עומס מיוחד, במקביל גם הלוח אם שלי שבק חיים כמה ימים לאחר מכן, אחרי ניסיונות של חיבור של רכיבי ליבה אחד אחרי השני והקשבה לצפצופים שלפני הביוס הפנמתי שהלך המחשב, בזמנו הייתי ממש בעניינים קניתי את החלקים לבד וגם בניתי את המחשב פיסית בעצמי דברים שיש לי שנראה לי שרלוונטי שישארו ואין צורך לקנות: -צורב DVD של LG, עובד תקין ולא פתחתי אותו מ2011 -ספק כוח 500W בן 3 חודשים של CWT -עכבר ומקלדת שמתאימים לגיימינג כולל ג'ויסטיק - מסך מחשב 19 אינץ' -עריכה: החלפה למסך led של 23 אינץ - מאוורר 120MM…

3. שם הפריט אחריות מק"ט כמות AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box 3 שנים AMDath2445Box 1 Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET 3 שנים GBMA770UD3 1 זיכרון Kingston 2GB DDR2 800Mhz CL6 3 שנים 740617128505 1 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS 3 שנים WD5000AAKS 1 Sapphire ATI Radeon 4870 1GB GDDR5 HDMI Toxic Edition 3 שנים S4871D5T 1 צורב LG GH22 SATA x 22 Black שנתיים 8808992429968 1 ANTEC Three Hundred 300 Gaming שנה antec300 1 SeaSonic SS-500ET 500Watt 80Plus Bronze 3 שנים SSSS500ET 1 הרכבת מחשב עד 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים assad3k 1

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Wizard Of Oz,

אני מחפש מחשב מבוסס אינטל הצורך שלי זה אינטרנט ועבודות... מה יש לכם להציע???

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. שלום חברים. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בכפר סבא בשביל אבא שלי . מצאתי את המפרט הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kfarsaba&comp=30 והוא נראה לי מתאים מבחינת ביצועים, אבא שלי לא מריץ משחקים - רק אינטרנט, אופיס ודברים כאלה. עכשיו, חשוב לי מאד שהמחשב יהיה שקט עד כמה שאפשר. אודה מאד אם תוכלו להמליץ אילו חלקים אפשר להחליף באחרים ע"מ לעשות את המפרט שקט. יש מצד ימין של העמוד רשימה של חלקים להחלפה אבל אני לא יודע עד כמה הם שקטים. בממשק של KSP זה די פשוט. תודה רבה, מיכאל למי שלא רוצה להיכנס לאתר הנה המפרט המדובר: דגם מחשב: i0 מעבדי אינטל: Pentium E6600, 3.06GHz, 1066Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10733 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למע…

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by Guarding angel,

שלום, חבר ביקש ממני לבנות בעבורו מפרט גיימינג ב-8K. לא מתבקש אוברקלוקינג (אך בטוח שבמחיר הרכיבים אוברקלוקינג יהיה בגדר אופציה) לא מתבקש ציוד היקפי. מתבקש חנות מהמרכז. אשמח

• 22 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. היי, מהי הדרך הזולה לחבר אל קו הטלפון מחשב שאין לו שקע מתאים לכבל טלפון רק לכבל רשת (RJ45) ? (כבל טלפון פנוי כנראה שיש לי) תודה.

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. היי כותרת המחשב איטי ממה זה נובע ?זיכרון?ניקוי מערכת הפעלה>איך ועם מה? וינדוס 7 מחשב HP PROBOOK4340S I3-3120M תודה

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by OPC,

שלום רב לאחר חיפושים רבים רכשתי לאחרונה Dell XPS14 וכעת ברצוני להוסיף לו SSD. במחשב זה קיים דיסק קשיח 500GB Serial ATA (5400RPM) + 32GB m-SATA SSD. האם כל שאני צריך לעשות זה להחליף את ה-32GB בכונן אותו ארכוש ? האם החיבור של ה-32GB הוא חיבור עצמאי שאינו תלוי בכונן SATA ? מה ניתן לשים על כונן בנפח 32GB ? כמו"כ, אני רואה שיש המלצות על ה-Crucial ואכן את כונן זה רכשתי למחשב הנייח שלי אך נראה של-Samsung Evo 840 יש ציונם יותר טובים באתרי ההשוואה ופער המחירים ביניהם, לפי זאפ, הוא כ-40 ש"ח בלבד - בקיצור מה עדיף ? האם הוא יתאים למחשב שלי ? לגבי ההתקנה, עד כמה היא פשוטה ? וכיצד מעבירים את מערכת ההפעלה (Windows 7) ל-SSD? שאלה האחרונה - הקלדת הנה מקלדת מוארת. האם הוספת אותיות בעברית ה…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. שימושים ללפטופ: יכולת להריץ ווינדוס ולינוקס כתיבת קוד, פיתות תוכנה הרצת תוכנות כבדות (לא גרפיות, כלומר לא חובה כרטיס מסך מטורף) הרצת מכונות וירטואליות (צריך הרבה זכרון) חישובים מתמטיים מסך 13" או 15" (לא קריטי אם המסך touch, אפילו עדיף שלא..) המחשב רוב הזמן ישמש כמחשב נייח (יחובר למקלדת עכבר ומסך). אך עדיין צריך לספק ניידות טובה (עדיפות גבוהה לאולטרהבוק או משהו קרוב..) מקלדת וטראק פאד נוחים.. כרטיס רשת איכותי (למרות שבעקרון אפשר לחבר חיצוני במקרה הצורך) תקציב בגדול בלתי מוגבל..(עד גבול הטעם הטוב) מה הלפטופ הכי חזק היום? (גישה לדיסק, זכרון, חישובים. הפשרה היחידה היא ביצועים גרפיים)

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. שלום לכולם! חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש (ללא מסך) לחדר ושיהיה סוס, במיוחד במשחקים. הוא מתעסק קצת בעריכת ווידאו אז חשוב שיהיה כרטיס FireWire. התקציב הוא 7000 ש"ח (כולל הרכבה ולא כולל מסך). בעיקרון לפי דעתי AMD עדיף למשחקים אבל זה כבר אתם תחליטו. תודה מראש לכל העוזרים/ות יום טוב חבר'ה עריכה: שכחתי לציין שהמחשב לא מיועד ל-OC.

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by OmriOhayom,

היי חברים, אני הולך לקנות את המפרט הבא ב KSP באילת: סה"כ יוצא 6975 ש"ח, ובאילת יוצא 5959 ש"ח. כרטיס מסך אקנה בנפרד בעתיד הקרוב, כנראה 4090RTX. עדכון: המפרט לאחר השינויים: סה"כ 7187 ש"ח ובאילת 6143 ש"ח. קירור למעבד אקנה ב- TMS: https://tms.co.il/cpu-cooling?product_id=104562 וכולל הקירור 6589 ש"ח. אשמח לשמוע מכם הערות לגבי תאימות בעיקר לכרטיס המסך העתידי (בדקתי שהכל מתאים, אך אולי פספסתי משהו), ולגבי מוצרים תחליפיים עם ביצועים דומים בפחות כסף. תודה רבה!

13. היי לכולם. מחפש עזרה בבניית מחשב ואשמח לעזרה. 1. התקציב שלי הוא 8000 ובמידת הצורך חריגה ל8500. 2.מתכוון להשתמש במחשב לשחק במשחקי singleplayer חדשים שיוצאים והמחשב שלי כבר לא מריץ. 3.אין צורך בשום ציוד היקפי למחשב. 4.שקט מחשב בעדיפות יחסית נמוכה. 5.אין הגבלה לגודל ומשקל המחשב. לא קריטי נראות הcase מבחינת אורות ודברים כאלה. 6.יש צורך במערכת הפעלה וונדוס 10 ובנוסף, הרכבת המחשב בחנות. 7.אין העדפה לחנות מסויימת, אני גר בחדרה. 8.קניית המחשב תתבצע בתחילת שבוע הבא. 9.המחשב חייב לכלול חיבורי html וכניסות usb. 10.יחובר למחשב עכבר, מקלדת, מסך כניסת html ואוזניות כניסת usb. 11.צריך לכלול כונן ssd של מינימום 200 gb. תודה רבה …

14. Started by NOY ST,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000, חריגה עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש הוא לתוכנת סולידוורקס (solidworks) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) ? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by יהודה המתכנת,

שלום וברכה אני מתכנת, ואני צריך לקנות מחשב חדש. אני עובד על המחשב הרבה מאד שעות מדי יום, ולכן אני רוצה מאד שהמחשב יתאים לצרכים שלי, ואני מוכן לשלם מחיר הגון. חשוב לי להבהיר שאינני מחפש סתם לזרוק כסף על מותגים, ואשמח לשלם פחות אם אמצא מחשב טוב. השימושים במחשב: Visual Studio, Sql Server Express, Node, Angular בלי עיבוד תמונה ומדיה, בלי OC. תצוגה: - מסך 15.6, הכרחי. נדמה לי (ואשמח אם תתקנו אותי) שקשה מאד לפתח על מחשב 14'' - מסך מט, בלי השתקפויות - אינני צריך מסך 4K, ולא מסכים משוכללים של גיימינג. נוחות שימוש: - משקל עד 2 ק"ג. - מקלדת טובה, וכן משטח הצבעה טוב. - אינ…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש ( המחשב הנוכחי שלי (נייח) חוגג השנה 9 ) אשר אוכל להשתמש בו למטרות הבאות: 1) שימוש בתוכנות השונות של אופיס (כמה במקביל) 2) גלישה באינטרנט (כמה שיותר לשוניות פתוחות) 3) צפייה בסרטי HD בצורה חלקה 4) גיימינג בינוני - כבד (קצת פחות קריטי) 5) האזנה למוסיקה חשוב לי שיהיה למחשב: 1) זיכרון ROM בעל מהירות 7200 בנפח גדול כמה שאפשר (אני מעריך שלא אצטרך מעל TB אחד אבל אם יש יותר אז מבורך) 2) לפחות שתי כניסות של USB 3 3) רמקולים מובנים איכותיים יש לציין שרוב הזמן אני ליד שקעים כך שטעינה (במחשב נייד) לא מהווה טאבו. אני מתלבט בין האפשרויות - מחשב ALL IN ONE או מחשב נייד לגבי המחיר: 6000 ש"ח כאשראני יכול להוסיף כ 500 נוספים אם זה יהיה שווה את ההוצאה. מה דעתכם ע…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. Started by dovik,

שמתי לי למטרה להרכיב מחשב שלא יעלה על סכום של 5500 ₪ המטרה- משחקים,אינטרנט,תוכנות שרטוט והדמיה "כבדות". ניסיתי להרכיב וזה מה שיצא לי: http://www.plonter.co.il/priceoffer.tmpl?command=showcart&db=^catalog.txt&cart=1323905448725840686〈=heb אשמח לדעת את דעתכם\ן המקצועית ביחס להתאמת החלקים ביניהם וגם התאמת מע' כולה למטרה שהוצבה. החלקים ברשימה לא לפי ההגיון,אלא כל פריט בא ברגע שנזכרתי בו. אמנם חרגתי קצת מהסכום המתוכנן, אז אשמח לדעת אם שווה לחרוג בשביל מחשב כזה.. ייתכן ופיספסתי עוד משהו,או שמא שמתי משהו מיותר,אז אשמח לדעת מה.. תודה!

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. התקציב הוא 7000 ש"ח... הוא צריך להיות כלול עם מארז ולוח תואמים שאטל... כונן קומבו CDRW/DVD ... מסך LCD ... נ.ב - בבקשה אל תגידו לי לא לקנות מסך LCD כי זה מה שהוחלט... תודה מראש imac!

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. אז ככה המחשב מיועד בעיקר למשחקים ווינדווס אינטרנט סרטים בלה בלה כל הדברים הידועים הכנתי לו משהו תנו דעה CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU [ ¤ 779.58 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 608.84 ] 1 Memory : CORSAIR DDR-RAM 512MB 3200 Low Latency CAS2 Memory [ ¤ 1142.52 ] 1 CPU Cooling : Thermalright SLK-600 Extreme (Heatsink + 60mm fan ) [ ¤ 244.29 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 645.89 ] 1 Video Cards : Hercules 3D Prophet 9000 PRO 128MB Retail Video Card [ ¤ 849.54 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 53.15 ] 1 CD-RO…

• 18 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by tzay,

אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד בהתאם לדרישות הבאות: מטרות המחשב? לימודים (בעיקר אופיס למיניהן) ואינטרנט (גלישה וצפייה בטלוויזיה). יחד עם זאת, שיישאר רלוונטי לאורך זמן. מחיר? עדיף סביב 2,000 ש"ח (אפשר עד 2,500 ש"ח). גודל וציפוי המסך? עדיף 14 בגלל המשקל והניידות אבל אפשר גם 15.6 קל. דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נדרשת מקלדת מלאה (נומרית), עשוי להוות משקל מכריע. משקל רצוי? לאור מסך מינימלי של 14 (בגלל המקלדת הנומרית), אני מניח סביב ה- 2kg. האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע עשוי להספיק. כונן קשיח? ממוצע עשוי להספיק. לא מבדיל בין הסוגים. כונן אופטי? רצוי. אפשר להסתפק ברכישת חיצוני (במסגרת התקציב). מעבד? מבין שזה נתון משמעותי אבל לא מבין בזה. ראיתי כמה i3 ו- i5 במהירו…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by FrankS,

יש לי דילמה, קיבלתי 1125 שקל מאיזה פרוקיט של בצפר לא משנה אבל את הכסף של זה אני יכול להוציא על דברים מסוימים והדבר היחידי שנורמלי זה חמרה למחשב אז ככה אני צריך עזרה אני לא יודע בדיוק איזה חומרה לקנות כגון זיכרון כרטיס קול קרטיס מסך ועוד. חשוב שזה יהיה מחנות אחת הכול אז אני חשבתי ללכת על לוח אם וכרטיס מסך של 8600 אבל אני לא יודע אם שמחליפים לוח אם חייבים להחליף מעבד? אם אי אפשר פשוט תכתבו שאי אפשר וזהו תעזרו לי לקנות את המקסימום טובים בכסף הזה זה יכול להיות גם קצט יותר עד300 שקל יותר עכשיו בפורום אחר הציאו לי שני מפרטים אז ככה אני יציג אותם X1950GT+GIGABYTE 945PM+1GB DDR2 667+FSP 350W ב1476 שקל http://1pc.co.il/product…

• 33 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by Jules Winnfield,

היכן אוכל למצוא סוללה כזאת בארץ? אני צריך סוללה של 6\9 תאים תלוי במחיר תודה.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by Vega,

איפה אני יכול למצוא אחד כזה? אני צריך אותו בעיקר לאופיס וכו'

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Judas Iscariot,

שלום, אני זקוק להערכת מחיר (יד שנייה) על Lenovo T60 - T7200 2Ghz, 2GB RAM - משנת 2006. תודה מראש לעוזרים!

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. עד 4000 - 4500 שקל (רוצה להזמין מחו"ל, אז לא חייב להיות דגם שנמכר בארץ) עם מעבד i5 מעדיף את HP (אני טכנאי מחשבים ומהנסיון הלא הכי גדול שלי עם ניידים HP די יציבים) אם למישהו יש המלצה לדגם טוב של חברה אחרת שתיתן אחריות בינלאומית בארץ אני אשמח לשמוע גם. תודה

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים