ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
שלום שלום, אני מתחיל ללמוד שבוע הבא ומחפש נייד למטרות לימודים. הציעו לי את הדגם של טושיבה ב-3100 שקל. האם הוא מומלץ? אם לא איזה מחשב כן מומלץ לתקציב של עד 3100-3300 שקל? הצרכים שלי יהיו שהמחשב יהיה בעל מקלדת נוחה להקלדות ארוכות, תקשורת אלחוטית, אופיס, אינטרנט וזהו בגדול ממש לא משהו למשחקים וכמה שיותר זול וזמן סוללה יותר טוב.
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט מחשב סביב תקציב של 3000-2500 ש"ח. המטרות הן מגוונות וכוללות פיתוח תוכנה, עבודה עם לינוקס וקומפילציית תוכנות מקוד מקור, משחקים, עבודה משרדית, מעט עבודה עם Database ומוזיקה. בקשר לפיתוח תוכנה, אני מתכוון הן לפיתוח אפליקציות רגילות (בד"כ C++,Python, Java, C#) וכן תלת מימד (כיום ב-DirectX10). בעתיד גם פיתוח שרץ על כרטיסי מסך (עוד לא החלטתי אם DirectCompute, OpenCL או CUDA) [CUDA פשוטה יותר, אך השניים האחרים תקניים יותר]. משחקים רצים ברזולוציית 1600x1050 (מסך 22" כרגע), אני לא רואה את עצמי קונה מסך חדש בשנים הקרובות. אין צורך בציוד היקפי, ולדעתי הספק של המחשב הקיים שלי, Enermax 425W יוכל להספיק למפרט כזה. חשובה לי גם איכות הסאונד, כך שאני מעדיף צ'יפ קול…
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שימושים: אינטרנט, הורדות, אופיס משחקים קלים מאוד - בקיצור מחשב למשפחה... תקציב: בכותרת. מבוסס INTEL, אין צורך במסך ונלווים. עדיף מחלקים שיש ב-PANDAS (רכשתי דרכם מחשב יקר משמעותית ואני מרוצה מאוד). תודה
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אולי אנסח את השאלה קצת אחרת: רמת הכניסה היום של זכרון בנייד היא 2GB, לאיזה מע' הפעלה, יישומים ושמושים אחרים רמת זכרון זו מספיקה כיום? כנ"ל, לאיזה יישומים, מע' הפעלה ושמושים אחרים נדרש זכרון של 4GB בנייד?
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, האם המפרט הזה יספיק לשחק עליו SIMS3? מה הייתם משנים? אגב, התקציב קשיח, עד 2500 בערך פלוס מינוס וצריך חנות באיזור ת"א\ר"ג עצמה. המפרט הורכב ב-KSP רמת גן אני צריך את המארז הכי הכי פשוט שרק אפשר ולכן לקחתי את הכי פשוט שיש להם והדבקתי לו מאוורר 120, בתקווה שזה יספיק. תודה לעוזרים!! מעבדי אינטל Pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB, DualCore Tray 420 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-AM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio 275 זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Patriot Signature 280 כרטיסי מסך Sapphire HD 4770 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI PCI-E 550 דיסקים קשיחים Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD3200AAKS 230…
-
- 5 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לעבודה משרדית שיהיה עם גימור טוב,גודל מסך או 12 או 14 עם סוללה בריאה. התקציב בסביבות ה2000 שקלים תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשבשיריץ משחקים באופן טוב ושיעבוד חלק ומהר בשימוש כללי. ללא ציוד היקפי תקציב 2K שיהיה בחנות הכי זולה
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
מצ"ב תמונה עם שני זכרונות לכאורה בעלות אותו מפרט, 8GB, אותה חברה, DDR3, ועדיין ההפרש ביניהם עומד על 65 ש"ח. אשמח לדעת מה ההבדל המהותי ביניהם? תודה רבה ושבת שלום
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. , bf4 league of legends call of duty ghost SIMS 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). LED 23" 1920 * 1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום, בקצרה ולעניין עושה רושם שהמסך בלפטופ שלי (HP DV5) נדלק אבל אני לא מקבל תמונה (המסך לא שחור אלא אפרפר אבל אין תמונה בכלל). כאשר אני מחבר את הלפטופ למסך חיצוני אני מקבל תמונה על המסך החיצוני, אז נראה לי שהכרטיס מסך בסדר. יש דרך לבדוק האם מדובר באינוורטר או במסך עצמו? צילמתי סרטון של המסך בחדר חשוך, כך שאפשר לראות שהמסך מאיר. באמצע הסרטון כיביתי את המסך (באמצעות מגנט שמדמה סגירה של ה lid מה שמכבה את המסך), וניתן לראות שאז המסך מחשיך לחלוטין. מה נראה לכם? תודה. סיפור רקע הייתה לי בעייה של כבל LCD (תמונה מרצדת בגוונים של אדום), פתחתי את המחשב וראיתי שבאמת הכבל LCD כבר ישן, אם הייתי משחק ומזיז אותו קצת התמונה הייתה מסתדרת. פתחתי את המסך בשביל לנתק את הכבל …
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
מבקש את חוות דעת הפורום המכובד למחשב גיימינג סביב ה 3000 שקל . התנאי היחידי לא אינטל ולא NVIDIA . [table][tr][td]מוצריםכמותסה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]AMD Phenom II X4 840 2mb 3200Mhz Black Edition Box - מעבד[/td][/tr][/table]1512 ש"ח[table][tr][td][table][tr][td]Foxconn A88GMV 880G, Socket AM3, M-ATX, 4xDDR3, VGA+DVI-HDMI, 1xPCIex16, Gigabit-LAN, RAID[/td][/tr][/table]1299 ש"ח[table][tr][td][table][tr][td]2x2GB CRUCIAL DDR 3 - 1333 - CRUCIAL MICRON Original - שניים יותר טוב מאחד[/td][/tr][/table]1200 ש"ח[table][tr][td][table][tr][td]SAMSUNG 500GB 16MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3[/td][/tr][/table]1199 ש"ח[table][tr][td][table][tr][td]NEC DVD-R…
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום אני מתלבטת בין 2 המחשבים האלו המחירים של שניהם כמעט אותו דבר 3,800-4000 ש"ח אשמח לדעת מה טוב יותר Lenovo ThinkPad L520 7859-52G asus k53sc i7 תודה וחג שמח
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שיוכל להחזיק להרבה זמן וישמש למשחקים (כרגע ברזולוציה 1280*960 אבל ייתכן שדרוג בעתיד), סטרימר של סרטים ל-PS3, אופיס ותיכנות WEB (כולל הרצה של שרת טסטים). לא מתכוון לעשות OC. יש צורך גם בעכבר ומקלדת (אני דווקא אוהב את העכבר הלבן הפשוט של מיקרוסופט, אז אם אין סיבה מיוחדת אני אקנה אותו). תקציב גמיש בסביבות 3K-3.5K. מומלץ שיהיה שקט וקריר. חשוב שיהיה עמיד, את המחשב הנוכחי הצלחתי להחזיק כמעט 9 שנים בלי להחליף חלקים. גם רצוי שהחנות ממנה נבנים המפרטים תהיה באזור אשדוד-ראשון. תודה!
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום, אודה מאוד על עצה למחשב טוב בתקציב הזה. בהתחלה כיוונתי ל-2500 אבל אז ראיתי שהדרישות שלי קצת דוחקות את התקציב מעלה. ייעוד: שימוש רגיל (אנטרנט, אופיס), סרטים (חיבור HDMI), גרפיקה דו מימדית, סביבות תיכנות וסימולציה (ויזואל סטודיו, מאטלב, וולפרם מתמטיקה וכו'). - צורב DVD. - BLUETOOTH, 802.11G/N, HDMI, 3 X USB, VGA, מצלמה ומיקרופון. - חיי סוללה ארוכים. - דיסק קשיח לא פחות מ 320 ג"ב, העדפה ל-500. - העדפה לרשיון לחלונות 7. זהו. בינתיים שמתי עין על HP ProBook 4330s אבל למרות שהוא עומד בתקציב אני מקווה למצוא משהו טיפה זול יותר. התעניינתי גם ב-DELL INSPIRON 5110 ו-LENOVO. תודה!
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי חבר שרוצה מחשב חדש לבית שלו.. רף המשחקים שלו נגמר ב-FIFA (לא דרישות גבוהות). כמה תקציב יספיק למחשב שיעבוד לו לאיזה 3-4 שנים בכייף? אשמח גם מפרט שיהיה קל לשדרג אותו עוד שנה שנתיים אם ירצה.. אפילו עכשיו ללא כ.מ ובעתיד רק להוסיף אחד כזה.. תודה לכם.
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למפרט למחשב (ללא צורך במסך) לצפייה בסרטי HD שאני מוריד מהאינטרנט. (קבצי MKV) 1080p וגם 720p. בעקרון אני רוצה להוציא מחפש מחיר הכי זול שאפשר אבל מנגד חשוב לי שהסרטים ירוצו חלק!! ללא כל קפיצות או מריחות. אשמח להמלצות, אם אפשר גם לומר לי את סדרי הגודל של המחירים. אגב, אם מישהו מבין בסטרימרים וחושב שזה עדיף לי אז אשמח גם לשמוע ממנו. (האמת היא שבלל אני בהתבלטות אם לקנות מחשב או סטרימר).
-
- 5 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט שיתאים לחיבור HD לטלוויזיה 40 אינצ' מסוג REGZA זיכרון 3GB + יש לי כבר הארדיסק, צורב , צריך שיהיה כרטיס רשת 1G LAN שיהיה לו קירור סביר+ אני שואל כי יש הרבה בעיות עם חומרה ו HD וצריך לדעת מה לקנות, יש לי כרטיס NVIDIA שלא עובד טוב עם לינוקס
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מעבד מסוג core i5 2500k למטרות מגוונות (משחקים + עריכה גרפית ועוד...) מחפש לוח אם מתאים ועדכני, שיתמוך באוברקלוג לא היסטרי אני משתמש בכרטיס קול וכרטיס מסך נפרדים לכן אם קיימים לוחות ללא שני אלו זו בהחלט אופציה. כנראה שלא אחליף מעבד בשנית בזמן הקרוב לכן תמיכה אופציונלית ב ivy לא ממש מעניינת. SSD אני אולי כן אקנה, אז זה כן חשוב. המחיר צריך להיות איפה שתינתן תמורה נאותה, בגדול אני מעדיף לחסוך, אבל אם תוספת של 100 שקל תביא שיפור משמעותי זה מבורך. המליצו לי בעבר על z68 pro 3 של Asrock, אבל אין אותו בחנות בה התכוונתי לקנות, המלצות נוספות יתקבלו בשמחה
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
[table] [tr] [td][/td][td] מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים [/td][/tr] [tr] [td] מעבד: [/td] [td] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1574 [/td][/tr] [tr] [td] לוח אם: [/td] [td] ASROCK P67 EXTREME 4 B3 - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪823 [/td][/tr] [tr] [td] זיכרון: [/td] [td] CORSAIR VENGEANCE 1600 CL9 8192MB (4096MB X 2) CMZ8GX3M2A1600C9 אחריות: שלוש שנים. LIFETIME יצרן. מחיר: ₪660 [/td][/tr] [tr] [td] כרטיס מסך: [/td] [td] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! כמות: 2 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1315 [/td][/tr] [tr] [td] צורב DVD: [/td] [td] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין ב…
-
- 6 תגובות
- 619 צפיות
-
-
היי אני צריך המלצה למחשב נייד עד 14" ובתקציב של עד 7000 המחשב לצורכי עבודה (לא תוכנות כבדות מדי אך חשוב שיהיה מהיר חזק ואמין) עד עכשיו היית עם lenovo T61P והוא היה כבד איטי ומסורבל ולא נהנתי מהשימוש בו יותר מדי תודה לעונים ויום טוב
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רלוונטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב עדיפות גבוהה למחשב נייד אבל אולי בגלל התקציב אקח נייח בעיקר השאלה שלי היא איזה כרטיס מסך אני צריך לחפש כדי לעבוד על תוכנה מאיה בעיקר. התקציב שלי3500 אבל יכול להתגמש עד 3900 בערך. אשמח לשמוע אם יש אופציות יותר זולות. 3. אין צורך בציוד נילווה 4. עם SSD 5.עדיף שיהיה שקט אבל יכול להתפשר מעט, אשמח גם להסבר מה היתרונות וחסרונות בנושא 6.אין העדפה לגודל או כל דבר כזה 7. מערכת הפעלה-windows 10 ניתן לשינוי אם יש המלצות 8.בגלל המצב (קורונה) אני צריך שהחנות תהיה מתל אביב או עם משלוחים 9.הכוונה לרכוש בימים הקרובים 10.יציאות רגילות 11. עדיף תמיד אופציה לשדרוג בעתיד 12.אני מחפש מעבד I7 בדור מתקדם ת…
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אהלן אנשים. יש לי תקציב של 4000-5000 שקל לקניית מחשב גיימינג. לא קריטי לי אם הוא נייח או נייד מה אתם אומרים על helios 300 החדש של acer? הוא במבצע של amazon prime ועכשיו נמכר באלף דולר פלוס משלוח https://www.amazon.com/gp/product/B07QXLFLXT/ref=as_li_qf_asin_il_tl?ie=UTF8&tag=dav0d2-20&creative=9325&linkCode=as2&creativeASIN=B07QXLFLXT&linkId=824e283807d2b023ae196a703f8a4695
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
היי, המלצה למחשב גגימינג עד 2800 ש"ח ללא ציוד היקפי, מערכת הפעלה ומסך. לילד בן 9 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000₪ (500₪ במידת הצורך לחריגה) **הקנייה מתבצעת באילת** 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - COD / DOTA /CS GO (איכות הכי גבוהה) קבצי WORD, תוכנת SOLID EDGE וכו׳. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 1-10 : 8. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב…
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-