ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני שימי, בעבר טכנאי מחשבים ורשתות. לפני כ-8 שנים הפכתי למתכנת ודי יצאתי מהתחום של הטכנאות. אשר על כן, אני לא בקי במפרט שהשוק מציע ולא מעודכן בחומרה העכשווית. המחשב שלי אוטוטו בן 8, והוא כבר די איטי, בפרט שאני צריך לעשות קומפילציות וירטואליות של פרוייקטים גדולים - זה כבר מתחיל לעצבן (הוא היה הופך לצב אם לא הייתי מקפיד לא להתקין שום תוכנה שאני לא חייב ושומר על מערכת הפעלה מינימליסטית ונקייה). אז אני חושב שהגיע הזמן למחשב נייח חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
זה לניידים Core™ i3-370M • 2.4 GHz, מטמון של 3 MB ברמה 3 או Core™ i7-720QM • 1.6 GHz, מטמון של 6 MB ברמה 3
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל אבל עם זה עולה פחות ועומד בדרישות אז שיעלה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כל המשחקים החדשים bf3 bf4 cod crysis -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
המחשב שלי סוגר מעל 3 שנים (מפרט בצד<<) ואני לא יכול לבצע לו OC בגלל הלוח אם של אינטל המחשב משמש לסרטים בFHD משחקים כבדים ואינטרנט האם כדאי להחליף כרגע רק את הכרטיס מסך לHD6950 לדוגמא ? או שכדאי לי להחליף בנוסף לכרטיס מסך שילוש חדש כבר על בסיס המעבדי SANDY BRIDGE החדשים ? עיכבתי את השדרוג בגלל החלפת התושבת של אינטל מ1156 ל1155 . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?גיימינג ברזולוציות גבוהות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזד…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אחרי כמעט חמש שנים המחשב שלי (xps 1530m) שוקע לאיטו לתרדמה תמידית. אני מעוניין לקנות מחשב חדש, עניין התקציב הוא די גמיש. לצרכים: *מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - בגדול מעבר לשימושים רגילים אני עובד בעריכה גרפית לדפוס - קבצים גדולים ברזולוציה גבוה בתוכנות אדובי * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * גודל מינימלי וסוג של כ ונן קשיח? (HDD,SSD, או שילוב - דורש mSata) - מעדיף או ssd או כונן משולב * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומי…
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
ניראה לי שעדיף מפרט של AMD שמעתי גם שיש להם מעבדים עם ביצועים טובים יותר מאינטל במחיר יותר זול אבל אם אתם אומרים אינטל אז אינטל המחשב בגדול הוא למשחקים אני רוצה שהמשחק crysis לדוגמא יעבוד סבבה ולא צריך ברזולוציה הכי גבוהה אז רק לשים דגש לגבי הכרטיס מסך... אני ממש לא מבין במחשבים בגלל זה אני פונה לעזרתכם...תודה ואפשר קצת לחרוג במחיר
-
- 2 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום, מדובר על מחשב שמיועד לשימוש בייתי, גלישה באינטרנט, הורדת סרטים/מוסיקה, אופיס, אוטוקד, משחקי רשת, מעט צפיה בסרטים. מה דעתכם? דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9500 מאווררים וגופי קירור: Generic Spire Storm 954 CPU Cooler s1156, s1366 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9255 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE H55M-D2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 2200, 2xPCI-E, VGA, HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10813 זכרונות: DDR III 1333Mhz 2GB Patriot Signature Heatshield http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10273 דיסקים קשיחים: Samsung 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ http://www.ksp.c…
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
שלום, אחותי מעוניינת לרכוש נייד תקציבי. מה חשוב? בעיקר האיכות, פחות ביצועים. חובה 3 שנות אחריות. כל המחשבים שאני מציין הם עם מערכת הפעלה (חובה) והרד דיסק בגודל של 250GB (לא אתן לה לקחת פחות). האפשרויות הן: 1. Lenovo G530 ב 2790 ש"ח + 590 ש"ח להרחבת אחריות. סה"כ, 3380 שקל. (T3400, 3GB RAM) יתרונות ידועים: עמיד, מקלדת טובה, מסך טוב, 3GB זיכרון. חסרונות ידועים: אין NUMPAD, מעבד יותר ישן. 2. ACER ASPIRE 5738Z ב 2950 שקל. (T4200,2GB RAM). הבעיה עם האייסר הוא שלא ברור לי מה הולך עם האחריות. האם אפשר להרחיב אותה, ואם כן, כמה זה עולה? :s05: יתרונות ידועים: אמורה להיות לדגם הזה מקלדת טובה, אמור להיות מסך טוב, מעבד עדיף במעט, המון פ'יצרים, NUMPAD, DDR3. חסרונות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב, משהו שיכול להחזיק מעמד שנתיים-שלוש עד שהוא יתחיל לפגר מאחור. אבל מה, פעם אחרונה שקניתי מחשב הייתה ב-2007, ואני כבר לא ממש מעודכן במה שהולך בשוק, מבחינת חברות, טכנולוגיה, רכיבים וכו'. מה שאני מבקש זה שתעזרו לי לתכנן מפרט למחשב, בשווי של בין 3,000-4,000 ש"ח (אם תהיה חריגה קלה, זה גם תופס). בלי מסך, רמקולים זו בהחלט אופציה, ועדיפות לכרטיס מסך של nVidia. אם אתם גם מכירים מקום שכדאי לקנות בו, מה טוב. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לבנות שרת חזק ויציב ממולץ שני מעבדים ומאוד חשוב שהיה כמה שיותר זיכרון אז ככה אני לא התיבלבלתי התקציב הוה עשרים אלף דולר אני פשוט צריך אחד מאוד רציני "עם יש 4 מעבדים הוא יותר זה רק לטובה" אני סומך אלכם שתרקיבו לי שרת טוב ותאמינו לי אפילו אחד ממש פצצה אני יסתדר איתו תודה מראש לכל מי שעוזר Gold $hark
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מבקש המלצה לנטבוק. לצרכי גלישה בעיקר. בלוטוס יהיה טוב מאוד. WI FI חובה (אבל נראה לי שזה קיים בכולם). חיי סוללה פחות חשובים כי הוא ינוייד בין הבית לעבודה ושם יש שקע. איכות בניה לא חשובה מאוד. מסך עדיף שלא יהיה יותר מדי קטן. חשבתי על ה ASUS EEE אבל אני לא מכיר מפרטים של מחשבים אחרים בתחום
-
- 4 תגובות
- 795 צפיות
-
-
זה לא ממש אקטואלי לעכשיו אבל אני עובד בחודשיים של החופש הגדול ואני ירויח 6,000 ש"ח , אני מעוניין שתבנו לי מפרט שיהיה כמה שיותר טוב לגיימרים בתקציב הזה, אם אני יראה שיוצא משהו ממש טוב אז כנראה שאני ילך על זה. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עריכה , אינטרנט מוזיקה וסרטים , מחשב אישי , לא יותר מידי משחקים כבדים אם בכלל. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה , צפיפות פיקסלים מקסימלית * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה * משקל רצוי? שיהיה דקיק וקליל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יותר מ6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI , VGA * Bluetooth ? לא הכרחי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500gb לא משנה הסוג * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?ASUS , SAMSUNG , DELL * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : HDMI , VGA רזולוצייה גבוהה ביותר , מסך חד , שקט שלא ירעיש , שיהיה כס…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ברצוני לרכוש מחשב נייד. בדקתי כל מיני מפרטים ואני ממש לא מצליחה למצוא הבדלים במפרט. במחיר, לעומת זאת יש הבדלים משמעותיים. מה שחשוב לי זה שהמסך יהיה 15.6 אינץ' והמשקל לא יעלה על 2.2 קילו. מעבד I7, זכרון ראם 8 עד 16 גיגיה, הרד דיסק לפחות 500 גיגה. אשמח לסיוע ואפילו המלצה מה לרכוש אם אפשר. הומלץ לי לרכוש לנובו או דל. להלן לינקים למחשבים. תודה ליאת https://ksp.co.il/?uin=40242 https://ksp.co.il/?uin=42443 https://ksp.co.il/?uin=39959
-
- 15 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל, מחפש לקנות מחשב - בסיסי בעיקרון, ורצוי לא כבד. שישמש אותי בתואר. אין מגבלות מחיר ואין דרישות פסיכיות שהוא צריך לעמוד בהן, פרט לזה שאני רוצה שהוא ישרוד איתי את כל התואר בלי שאצטרך להחליף,זמן סוללה סביר ומסך 14 עכשיו בשבוע הבא טס מישהו לארהב והוא יכול להביא לי מחשב. קודם כל, האם שווה לי לחכות ליולי שהבנתי מהכתבות שלכם שצריך לצאת דור חדש של מעבדים חסכוניים יותר או שזה לא משמעותי ואז חשבתי על: 1. http://www.bestbuy.com/site/Lenovo---IdeaPad-Ultrabook-14%26%2334%3B-Laptop---8GB-Memory---1TB-Hard-Drive---Graphite-Gray/7900163.p?id=1218862009516&skuId=7900163 הבעייה עם הדגם הזה שאין אחריות בארץ 2. DELL כלשהו.. לא מבין את ההבדלים בין הדגמים אבל א…
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום, אני בת 17 ואני הולכת לקנות מחשב חדש בימים הקרובים.. אני צריכה שהמחשב יענה על הצרכים הבאים: שיעבוד מהר, אני מתמשת בו בעיקר לתמונות, מוזיקה, תוכנות פשוטות ואנינטרנט. בקיצור, אין לי איזה דרישות מיוחדות, רק שיעבוד טוב ומהר. אז אחרי התייעצות באייבורי מחשבים זה המחשב שהמליצו לנו עליו: אינטל ליבה כפולה E5300 / E6300 לוח אם Asus / Gigabyte G31 זיכרון 2048MB DDR II 800MHz דיסק קשיח 320GB SATA II מאיץ גרפי Intel X3100 OB יוסיפו לי עוד 2G ככה שבסך הכל מדובר ב4G. רציתי עוד חוות דעת על זה לפני שאני רצה לקנות כי גם לי וגם לאבא שלי אין מושג במחשבים תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום אני צריך שפעם אחת ולתמיד יהיה לי סדר בראש ואני אשמח אם מישהו יעשה לי אותו חח אז ככה: כבר הרבה זמן שאני רוצה לשדרג את המחשב שלי בעיקר בגלל בעיות של הכרטיס מסך(FPS נמוך במשחקי רשת,cod4) המפרט של המחשב הקיים שלי הוא זה: מעבד - Dual Core Intel Pentium D 820, 2800 MHz לוח אם - Gigabyte GA-8I945GZME-RH זכרון - Kingston 512MBx2 DDR2 כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 7300GS 512 MB ספק כח - ATX480 כל השאר לא חשוב.. קיבלתי הצעה מעניינת מספק שאני מכיר על - Manli Geforce 9600GT 512MB ב550 ש"ח עכשיו אני רוצה לדעת כמה דברים: * מה אני צריך לשדרג כדי לקבל את המקס' מהנתונים שיש. אני יודע בוודאות שאני יחליף זכרון השאלה המרכזית שלי האם אני צריך לקנות גם לוח אם, מעבד וספק חדשים? *איך הח…
-
- 11 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד חזק לעריכת וידאו בפרמייר פרו + אפטר אפקטס. רצוי עם מסך 4K יש המלצות? מה חשוב לבדוק (SSD, כרטיס מסך, מעבד) האם המחשבים החדשים של סדרת lenovo yoga יכולים להיות מתאימים? מה לגבי: Lenovo IdeaPad Y720-15 Legion 80VR0051IV? תודה יורם
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
שלום! קוראים לי רן מהרצליה . אני חדש פה. וההורים שלי רוצים לקנות לי מחשב טוב ב12,000 אלף אני לא מבין במחשבים,אז אם אתם יכלים לעשות לי משהו טוב למשחקים. תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייח לצורכי עבודה משרדית (אינטרנט, תוכנות משרדיות וסרטים). התקציב שלי הוא 1000 ש"ח למחשב בלבד (ללא ציוד היקפי). ניתן לחרוג עד 1500 אם יש סיבה טובה. הארד-דיסק באיזור ה160GB צריך להספיק. אני מעוניין להרכיב את המחשב בעצמי ולעשות OC אם צריך. אין צורך במערכת הפעלה. עדיפות לחנויות באיזור ירושלים. אפשר גם תל אביב. מידת השקט של המחשב לא חשובה. אופק העדכון לא רלוונטי. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
היי אני מחפש לפטופ בגודל בינוני+ בתקציב עד 5K לצורך שימוש במערכות הפעלה וירטואליות כדוגמא BACKTRACK 5,תוכנות כמו VMWARE,ושיריץ משחקים ברמה בינונית ומעלה(לא ברמה מטורפת),סרטים צריך להיות מחשב בעל מעבד חזק ,מהיר בצורה מטורפת-זכרון,כונן קשיח גדול ומהיר,זמן סוללה ארוך התלבטתי בין שני מחשבים: http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..8.&list=1&sort=2&glist=0&uin=18216&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0--DELL http://ksp.co.il/?uin=18507--ASUS אשמח להמלצות שונות אם יש אני גר באיזור חדרה אם יש חנות באיזור אני אשמח לדעת תודה
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
בבקשה עזרה מהירה , התכנון לקנות מחשב מחר בבוקר ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים & עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BatlleGround *& battlefield & Overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך שלי כרגע הוא C…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך המפרט שאני מתכוון לקנות (גם ביחס למחיר שלו). התקציב הוא המחיר של המפרט הזה (4450 ש"ח) בתוספת חריגה של עד 250 ש"ח, כולל המסך. חוץ ממסך 22" אני רוצה גם צורב DVD, רמקולים (לפחות 2.1), מקלדת ועכבר (לא צריך אלחוטיים). מטרות: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים וסדרות, הורדות, ומשחקים (כבדים עד לרמה של crysis), אבל גם קלים יותר (כמו CoD4:Modern Warfare). הנה המפרט שהציעו לי: מפרט המחשב: מארז: SilverStone דלת צד שקופה דגם SST-PS01B-W מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 לוח אם: Gigabyte P35-DS3L צ'יפסט אינטל P35 כ. קול 7.1 כ. רשת 10/100/1000 דיסק קשיח: 500GB SATA II 7200 RPM 32MB תוצרת Seagate זיכרון פנימי: 2048MB (2GB) DDR II 800MHz (תוצרת kingstone) צורב: …
-
- 7 תגובות
- 684 צפיות
-
-
משתמש בכל תוכנות העריכה הקיימות.. הבנתי שאתם תותחים פה...!!! מחשב רצוי 16GB ראם... טווח כספי - 3000 ש"ח אפשר לזלוג עד 3500 גג!
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
OCZ 512MB DDR2 Description: 667MHz DDR2 , CL 5-5-5-15 , Unbuffered , 1.8 Volts , Lifetime Warranty , דגם: OCZ2667512VSO 120 שקל או Corsair Value Select SODIMM 512Mb PC2-5300 667MHz דגם: C512667NB Corsair לא מצאתי נתונים עליו אבל נדמה לי שהוא CL4 125 שקל מה ההבדל בין CL4 ל CL5 ? ובכלל מה עדיף לקחת?
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-