ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
העדכון האחרון היה באוקטובר, בתור אחד שמעוניין לקנות מחשב בקרוב הייתי שמח למפרטים מעודכים ומקצועיים ע"י מערכת האתר במקום לבקש מפרט ממשתמשים חובבנים בפורום.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני יודע שאני חופר אבל היום כבר הייתי בחנות ושיגעתי אותם , ואני חייב להחזיר תשובה בשביל לקבל את המחשב עד לחגים[אני טס בחגים..] אני מתלבט בין 2 הדגמים החדשים של הINSPIRoNה 15 אינצ'.. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20177 וה17 http://ksp.co.il/?uin=16258 אפשר לדעת מה יהיה פחות או יותר הזמן סוללה של כל אחד מהם בעת שימוש בתוכנות של תיכנות , ואינטרנט ביחד ?! אני פשוט צריך לדעת זמן סוללה והבדלי זמן סוללה בינהם !! תודה על כל הזמן שהשקעתם בלענות לי בכל הנושאים .
-
- 2 תגובות
- 537 צפיות
-
-
אשמח מאד לקבל מפרט אופטימלי של רכיבים המתאימים בשים לב לפירוט ולפעילויות הבאות (הפעילויות העיקריות, מספרן הודגש): 1 - צפייה בסרטים - בתדירות גבוהה למדי (לפחות פעם ביום) 2 - שימוש בעריכת וידאו (לעתים - VIRTUALDUB בעיקר או DR.DIVX) 3 - שימוש תכוף באקסל ו-MULTITASK (שתי תוכנות או יותר עובדות או פתוחות במקביל) 4 - גלישה רציפה באינטרנט (רוב שעות היום) 5 - OC - בכלל לא. 6 - ציוד היקפי - אין צורך (גם לא מסך). 7 - AMD או אינטל - מה שיותר טוב למשימות הנ"ל. 8 - המחשב עובד באופן רציף, גם בלילה (אחת לשלוש יממות אני מאתחל אותו). 9 - משחקים - לא הרבה, אולי פעם בשבוע (בעיקר משחקי ספורט ואסטרטגיה). טווח מחיר: 5000-4500 שח (כולל הרכבה) ניתן לחרוג מהתקציב הנ"ל במקרה שבו קיים רכיב אשר משפ…
-
- 6 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אהלן, יש לי כאן מחשב Lenovo חדש שקיבלתי עם מ"ע Linux Suse. ניסיתי להיכנס לביוס או לחילופין לעשות Boot מCD של WINXP אבל שום דבר לא זז. אני ממש לא מתמצא במערכות הפעלה מבוססות Linux ולמה אני לא מצליח להיכנס לביוס? מכיוון שזה Lenovo? תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 860 צפיות
-
-
asus p4s533 ל"א pentiom 4 2.4ghz geforce 4 mmx440 64mb 512mb ddr 256*2 מה אני צריך לשפר במפרט הזה והצעות לרכיבים במחירי ביניים ככה לא הכי יקר אבל שיחזיק לעוד איזה שנה+ ככה.. תודה
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני זקוק למעבד, לוח אם, זיכרון, הארד דיסק וספק כוח. התקציב שלי הוא בסביבות 1400 ש"ח ואם אפשר פחות אז בשמחה. השימוש העיקרי של המחשב יהיה לשימוש ביתי הכי הכי פשוט שיש כמו אינטרנט, מוזיקה סרטים וכו'. עדיפות שהרכיבים יהיו מ- KSP או SKYPC. תודה!!
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם, עיינתי במפרטים מומלצים אך לא מצאתי מפרטים "שקטים". אני ישן באותו חדר עם המחשב ולכן חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר, התקציב הוא 3K, ניתן לחרוג מעט. יעודו העיקרי - גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, האזנה למוסיקה. משחקים? אולי NFS Carbon לעיתים רחוקות... אולי גם Age of Empires החדש, אם בשביל זה נצטרך לחרוג מהתקציב בשביל כ. מסך טוב אני אחרוג. צורב DVD יש לי חדש יחסית אז אין צורך להוסיף. גם ציוד היקפי ומסך יש. מבקש שבכרטיס קול תהיה יציאה אופטית משום שיש לי כזו ברסיבר ואיתה אני עובד. כרגע המפרט שלי הוא ABiT NF7 Nforce2 AMD Barton 2500 GEIL 2x512 אשמח לשמוע גם בכמה אחוזים המפרט החדש חזק ממה שקיים אצלי כעת. תודה מקרב לב על העזרה, אורן.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD,אינטרנט ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: FIFA13,BF3 COD, ASSASIN וכל המשחקים שיצאו בשנה שנתיים הקרובות -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך "23 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
מה התקציב המקסימאלי ? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ? חריגה של עד 100 שקל (ואפילו אז עדיף לא) [ ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב ? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה )? בעיקר משחקים, גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה ) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : - אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . bf3 ומשחקים כבדים כאלו - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) אשמח להצעה למסך טוב 1080p ולא יקר במיוחד - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
אין לעבור את ה1400שקל אפילו לא באגורה. זה מה שחשבתי עליו ותגובות שינויים והמלצות יתקבלו בברכה : אז ככה יש לי שני הצעות מKSP ומPCH אז הנה הם : KSP : מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2400+ 510 1 510 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8RDA3 (n-force2)sb,lan,USB2.0 480 1 480 זכרונות? DDR 333 Price Units Total 256MB Kingmax 220 1 220 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Fans Price Units Total Spire FridgeRock 40 1 40 מארזים? Price Units Total ATX MIDI 400W usb 140 1 140 Total price 1390 ¤ PCH : CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 352.07 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3 NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי גם כסטודנט וגם כגיימר בתקציב של בערך 6k. חשוב לי נורא שהוא יהיה חזק ואמין ויוכל להריץ את המשחקים החדשים בשוק בצורה בינונית ומעלה. יש קצת גמישות בתקציב אבל לא יותר מדי. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 5 תגובות
- 879 צפיות
-
-
הלוח היה DFI NF4-ULTRA מעבד XP 3800 זיכרונות 2 גיגה DDR1 שני דיסקים קשיחים SATA 2 500G כרטיס מסך PCI EXPRESS יחסית פשוט ספק EZCOOL 500W REAL המחשב מריץ ויסטה יחסית בסדר גמור (באינטרנט קצת איטי ) המחשב משמש בעיקר לאינטרנט אפשרות 1 : ראיתי מישהו מוכר לוח של גיגה בייט דגם GA-K8NMF-9 קישור לסוג הלוח : http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1911 ב 200 ש"ח כולל מעבד הרבה יותר חלש משלי למרות שאני לא צריך מעבד כבר יש לי שתיים הבעיה אני לא יודע אם הבחור ישר או לא אולי הלוח לא תקין או אפשרות 2 : מוכן ןלהשקיע עד 900 ש"ח לקנות לוח חדש + זיכרון 4 גיגה +מעבד אם אתם ממליצים על אפשרות שניה אנא לפרט מה לקנות וקישור לחנות אם אפשר תודה לע…
-
- 1 תגובה
- 556 צפיות
-
-
שלום לכל החברים היקרים! אני מרכיב מפרט לאחותי שבשעה טובה החליטה שהיא צריכה מחשב חדש. התקציב: 3000 ללא מסך וללא ציוד היקפי אך כולל מע' הפעלה וכולל הרכבה בחנות. לנצל את כל התקציב. שימושים: שימוש ב cubase ברמה חובבנית, הורדות, מוזיקה, גלישה באינטרנט וסרטים. המחשב יחובר למסך 19" ואולי גם לטלוויזית LCD 32" אז אשמח ללוח הכולל גם יציאת DVI וגם יציאת HDMI, וכרטיס קול מובנה נורמלי. רכיבים נדרשים: הכל. HDD נא לשים 1TB. דרישות שקט: לא צריך משהו שקט במיוחד אך שלא יהיה רועש. אוברקלוק לא יהיה. מתכננים לקנות בזיגזג אז בבקשה מפרטים רק משם. כרגע מתכנן משהו כזה: זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ AMD Athlon II X4 630 2mb 2800Mhz - Tray http://www.zigzag2000.co.…
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך מחשב נוסף יחסית למשחקים בתקציב 2300 פחות או יותר בניתי משהו כזה מעבד: [..] INTEL 2310 : CORE I5, S1155, 2.9Ghz - TRAY ₪823 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H61M-S2PV-B3 ₪309 זיכרון: [..] ADATA XPG GAMING SERIES 4096MB DDR3 1600 CL9 1.5V - זמין במלאי ₪136 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GT630 2GB DDR3 - RETAIL ₪357 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA ₪105 מארז: [..] COOLERMASTER CMP-350 + CM 400W PSU ₪263 דיסק קשיח: [..] WD BLUE 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪434 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב עד 3,500 ש"ח ₪79 מחיר סופי כולל מע"מ: ₪2506 מה דעתכם מה אפשר לשפר לתקן? בברכה
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
אפשר לקבל חוות דעת על המחשב של dv9750 מבית HP מפרט טכני: מעבד סוג: Intel® Core2 Duo Processor מהירות המעבד: 2.2 GHz זכרון מטמון cache: 4 MB סדרה: T7500 מסך גודל המסך: 17 " רזולוציה: 1440x900 כרטיס מסך: NVidia GeFORCE 8400M GS מסך: BrightView מסך רחב- WIDE: כלול זכרון נפח: 2048 MB הרכב: (2048MB (1024MB X 2 מהירות: 667 MHz סוג זכרון: DDR 2 אפשרות להרחבה עד: 4096 MB כוננים כונן: צורב DVDRW Dual Layer תומך LightScribe ד.קשיח נפח איחסון: 250 GB ד.קשיח מהירות: 5400 RPM חיבור ד.קשיח: S.ATA נתוני שמע כרטיס קול: 3D Sound Blaster PRO רמקולים: כלול יציאת אוזניות: כלול מצלמת אינטרנט מובנת: HP WEBCAM קורא כרטיסים קורא כרטי…
-
- 2 תגובות
- 515 צפיות
-
-
CPU : Intel Pentium IV 3.0C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1675.07 ] 1 Motherboards for Intel : Chaintech 9CJS Zenith 875P Motherboard (HT,FSB800,Dual DDR400, SATA RAID,1394,7.1 Sound,2xLAN,USB 2) [ ¤ 1387.94 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 1GB (2x512MB) 3200 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit [ ¤ 1478.68 ] 1 CPU Cooling : Coolermaster Jet 4 CPU Cooler for P-IV [ ¤ 249.42 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 495.17 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9800XT 256MB DH DVI Video Card [ ¤ 3286.6 ] 1 Sound Cards : Creative Audigy 2 Bulk Sound Card [ ¤ 488.92 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ …
-
- 45 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אני מחפש כבר חודש מחשב נייד למטרת עריכת מוזיקה ובמהלך החיפושים ניתקלתי בהרבה עצות שגורסות שרק הMackbook יספק את המטרות שלי מכיוון שהמחשב מכוון למולטימדיה . החלטתי לברר את העניין וגיליתי שהמחירים של המקים בשמיים (10000ש"ח!) בעוד המפרטים דומים למחשבים שאני יכול לקנות במחירים זולים יותר (DELL/HP לדוגמא) אשמח אם תאירו את עייני בנוגע לנושא : מה כל כך מיוחד במקים ואיך זה מתבטה בביצועים ... נ.ב : ועוד שאלה - מה הסיכונים בקניית מחשב נייד יד שנייה ואיך אפשר להימנע מהם בתודה , לירון ודרך אגב : למה המקבוק כל כך יקר , מה מיוחד בהם כל כך ?
-
- 5 תגובות
- 829 צפיות
-
-
משחקי אינטרנט קלים (אולי לפעמים סימס, לפעמים פוטושופ). תוכנת אופיס כמובן. הפעלת המון תוכנות אינטרנט בבת אחת (אימיול, אייסיקיו, מסנג'ר וכו'). בעיקר לראיית פרקי אנימציה וסרטים שונים. אני חושבת שאלה המטרות העיקריות. אני זקוקה גם למדפסת משולבת (כאשר אני מעדיפה שלא תעבור את סכום ה400 ש"ח בערך - וכמובן שהדיו לא יהיה יקר). ודבר אחרון, מסך מחשב. מאחר ואין בעית מקום - אפשר גם ללכת על המסך העבה והטוב (שיתאים לאותן דרישות מחשב בבקשה..). התקציב לא חד משמעי - אבל יכול להגיע גם ל5000 ש"ח כולל הכל. אם יצא פחות - מה טוב למישהו יש הצעות? אשמח לפרט עוד במידת הצורך (או לקחת חלק בהתלבטויות). תודה! דנית.
-
- 44 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם,אני צריך מחשב לגיימינג כבד ועבודה ה התקציב המקסימאלי? : 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? : לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? : משחקים כבדים ועבודה באינטרנט ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין : המחשב מיועד לגיימניג כבד בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : רוב המשחקים החדשים שיצאו ומשחקים שקיימים היום.(משחקים כבדים). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). : 19…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני שבוע רשמתי פה הודעה על הצעה למשחב חדש וזה לא אפשרי כרגע מבחינה תקציב אז תנו לי עצות היה לי מחשב מעבד: אינטל 64 ביט 3000 מגה הרץ הסדרה הישנה לוח אם: ASUS P5LD2 -נשרף זיכרון: סמסונג 1024 667 DDR2 דיסק קשיח : WD 250+160 ביחד 410 גיג'ה-נשרף כרטיס מסך : גיפורסט 6600 GT מארז של FOXCONN TLA436 FSP300-6THA PSU+ CPU - המארז חצי מפורק וגם הספק כוח נשרף עכשיו השאלה שלי היא ככה בואו נגיד שאני דיי לחוץ בכסף אז לא יכול לקנות חדש אם אני אשאיר את המעבד שלי שהוא 64 ביט 3000 מגה הרץ יקח לוח של ASUS P5B DELUX אשאיר את הזכרון שלי שהוא סמסונג 667 DDR2 1024 יקנה דיסקים קשיחים חדשים אשאיר את הכרטיס מסך שלי ויקח מארז של ANTEC A180 + ספק של CORSAIR 620W HX SERIES : CMPSU-620HXEU וישדרג אחר…
-
- 4 תגובות
- 592 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש, אלה הדגשים: תקציב - עד 2500 ש"ח, לחסוך אם אפשר אבל לא על חשבון שקט. יעוד - מחשב ביתי שישמש רוב הזמן לאינטרנט/אופיס אבל מדי פעם יריץ MATLAB. משחקים לא רלוונטיים. רמת שקט - חשוב מאוד אך במסגרת התקציב בלבד. לא כולל מסך או ציוד הקפי, לא כולל מ"ה, כולל הרכבה. לא יבוצע OC. חנויות - עדיפות ל-KSP אלא אם אתם מכירים חנות אחרת בחיפה. המחשבה הראשונה שלי הייתה ללכת על מערכת מבוססת i3 ולאו דווקא פנטיום בגלל שצריך להריץ מטלב מדי פעם. מצד שני, אם אני הולך על משהו מבוסס AMD ראיתי שאפשר להוזיל את המערכת בערך ב-500 ש"ח (נניח A6-5400K עם צ'יפסט A75) או מצד שני לקבל מעבד מרובע ליבות במחיר דומה ל-i3 (נניח A8-5600K). שאר החלקים במפרט יהיו זהים - 4GB זכרון, הרדיסק של 1TB…
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר כבר מזה האוברקלוק הזה????
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
לפי SPEEDFAN הטמפרטורה עומדת על כ 65 מעלות ולפעמים עולה בכמה מעלות מעל זה, כל זה מבלי להפעיל משחקים או שימוש בתלת מימד. המחשב עובד במצורה טובה ולא מורגשת האטה. השאלה היא האם הטמפרטורה היא נורמלית בימים חמים אלה?
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
שלום.. מזה הרבה זמן אני רוצה לקנות כבר מחשב למה יש לי מחשב שעגלת סופר שמה אותו בכיס הקטן .. 1. צריך שתרכיבו מפרט מהחנויות מחשבים הבאות NOACOMP (נעה מחשבים) או PANDAS כי אני מאזור חיפה. 2. צריך מחשב עד 4000 ש"ח עם חריגות קלות מאוד... 3. ללא ציוד היקפי וללא מסך 4. מחשב לאינטרנט, פוטושופ ואני רוצה מחשב למשחקים בעיקר, למרות שאני לא גיימר כבד אבל שיהיה מחשב טוב למשחקים כבדים עתיידים 5. חשוב לי שיהיה מעבד INTEL, לא יודע לא בא לי ה AMD הזה בטוב חח בטוח יש מעבדים טובים של אינטל, תודה. זהו בעיקרון? תראו לי מה אתם מציעים ועוד דבר אני מעלה את המחיר עד ל 5000 בשביל לדחוף מסך אני חושב שצריך אז 22" תביאו לי מפרט טוב ..
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-