ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שנה טובה לכולם. לרגל השנה החדשה והעובדה שהסטודיו שלי לעיצוב גראפי תופס תאוצה החלטתי לצפר את עצמי במחשב חדש (תחת התירוץ של התיעלות). עד היום לצערי רכשתי חלקים לא בצורה חכמה והפעם החלטתי להתיעץ עם המומחים. אני זקוק למפרט המתאים לעבודה גרפית עם תוכנות כדוגמת פוטושופ ואילוסטריטור. אני לא עושה עריכת וידאו. אני חוטא מידי פעם במשחקים ומשחק את כל החדשים והכבדים. לא בהכרח בהגדרות הכי כבדות, למרות שקניתי מסך חדש... חשבתי לקנות מארז חדש, ספק כוח, לוח אם, מעבד וזכרונות מתאימים. אני עובד היום על פנטיום 4 3G. כיום במחשב שלי יש לי 3 דיסקים קשיחים ( שניים של 500 ואחד של 640). כרטיס מסך של nvidia 9600 512M כרטיס קול creativelive 7.1 מסך סמסונג 23" FULL HD. צורב DVD X20 כעקרון יש לי ספק …
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מדגם HP PAVILION 4000 שבוא מערכת הפעלה מקרטת לגמרי. שאני רוצה להתקין מחדש לאחר פירמוט הדיסק הקשיח.1 ברשותי דיסק התקנה מקורי וסיריאל אך אינני מצליח לבצע BOOT ממנו. הגדרתי בבאיוס לבצע קודם מה-CD אך המחשב אינו מבצע זאת ובאופציות הבחירה ל-BOOT הוא מראה לי רק את הדיסק הקשיח. ברצוני לדעת אם יתכן וצריך להגדיר משהו נוסף בבאיוס או שיתכן ויש בעיה בכונן הדיסקים למרות שהוא עובד וקורא דיסקים. ורציתי לדעת האם אני יכול אולי להעביר את הדיסק הקשיח למחשב נייד אחר של חברה אחרת DELL לבצע התקנה של מערכת ההפעלה באמצאות המחשב השני ואז להחזיר את הדיסק הקשיח למחשב שלי. או כל רעיון אחר שאינו כולל קנייה של כונן CD חדש.
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
ללא מסך וכל השאר... המחשב למשחקים הארדיסק 80ג'יגא עדיפות לאינטל - דיואל קור....
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
קניתי מ KSP את הרכיבים הנל לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total AN8 SLI S-939, nForce4,GBL,SATA II 850 1 850 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 275 2 550 כרטיסי מסך? eVGA Price Units Total 6800GS 256MB DVI, PCI-E 1490 1 1490 רציתי לקנות מ ZIGZAG את המעבד AMD Opteron Dual Core Server Model (165) - 2MB Cache - Retail 2,096.08 ש"ח אך הוא אינו במלאי וכנראה לא יהיה בזמן הקרוב (אפילו המוכר אין לו מושג מתי יהיה) ואני מתלבט האם לקנות DUAL CURE 3.8 או להמתין??? אם מישהו יודע איפה אני יכול לקנות את אותו דגם במקום אחר, אשמח לקבל תגובה בנוסף רציתי לקנות דיסק קשיח של SEAGEATE אבל אין להם במלאי הציעו לי במקום לקחת ד…
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב לצורך הרצה של OFFICE, אינטרנט וסרטים. ברצוני לקבל מפרט למחשב לצרכים אלה שיהיה טוב ב-4 השנים הקרובות. דברים חשובים: כרטיס מסך לא ONBOARD לפחות 512MB זכרון תקציב: 1500-1700 ש"ח (ללא מסך)
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום לכולם. עברו 4 שנים מאז השידרוג האחרון והגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי. קודם כל, כפי שכתוב בכותרת אני מעוניין במחשב עם מסך, LCD 17inch ליתר דיוק (אלא אם יהיה ניתן לדחוף 19 אינטצ' סביר לתוך התקציב). הדרישות האחרות הן: -צורב די וי די. -כרטיס רשת אלחוטי. נפח דיסק קשיח גדול ככל שהתקציב יאפשר. -מבחינת מעבד, אין לי צורך בכפול-ליבה (וגם לא ניראה לי שאני יכול להרשות לעצמי משהו כזה במסגרת התקציב הקיים). -אני אומנם לא משחק במשחקי מחשב אך יחד עם זאת הייתי רוצה שבלוח אם יהיהPCI-E למקרה אני ארצה לשדרג לכרטיס מסך חזק. מה שמוביל אותי לכך שאני לא מחפש כרטיס מסך חזק אך שתהיה לו יציאת DVI ושהוא יהיה PCI-E. כמו כן, אם זה אפשרי אז בבחירת מארז\קירור מעבד …
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
המחשב בשביל תוכנות,משחקים "קלים" שירים ואינטרנט מ-KSP 1) מעבדי אינטל Celeron 2.80 Ghz fsb533 S775 EM64T לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5V800-MX s775, SATA II, AGP זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB Sata II כרטיסי מסך GIGABYTE GF FX5200 128MB, TV, DVI כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? CD Recorders Philips 52x32x52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HEC Compucase CI-6A21 400W מקלדות Logitech Internet Pro White עכברים Microsoft Optical + Roll רמקולים GPT 2.1 MODEL SW-205 מסכים SAMSUNG 17'' 793 DF FLAT סה"כ 3032 2) מעבדי ?AMD Sempron 2800+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD ASUS K8V-MX s754, K…
-
- 9 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום, אודה לכם אם תמצאו מפרט למחשב לסטודנט לשימושים בינוניים (אופיס, סרטים, הורדת קבצים, משחקים עם גרפיקה פשוטה - רצוי כרטיס מסך סביר) בעלות של כ-3000 ש"ח כולל הכל (חוץ ממסך). אני יודע שהמחיר קצת נמוך, אבל האם לדעתכם ניתן להרכיב מחשב טוב במחיר הנ"ל ???? תודה,
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
שלום חבר שלי משדרג את המחשב שלו אז כחה הוא צריך לוחאם מעבד וכרטיסמסך מעבד הוא רוצה 3700 AMD לגבי השאר הוא לא יודע תודה
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אוקי החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש.. בעיקר למשחקים.. אני משחק במשחקים כמו WORLD OF WARCAFT ו HALF LIFE 2 אני יכול לשלם 5אלף שקלים -+ כולל מסך... שהמסך לא יהיה ממש יקר... לא צריך משהו ממש מיוחד ... ושלא יהיה LCD או משהו כזה... אני לא צריך עכבר ורמקולים... אני יכול לחרוג בעוד 500 שקל או משהו... העיקר שיהיה משהו טוב שיחזיק זמן שחכתי להוסיף שאני לא מתכוון לעשות OC או משהו כזה... אני לא מבין בזה ומעדיף לא להסתבך
-
- 5 תגובות
- 626 צפיות
-
-
היה לי מחשב פנטיום 2 ישן עם מסך משהו רוצה לקנות הכל ב800 ש"ח... אני רוצה לקנות מחשב יד שניה/חדש לא איכפת לי ממש במחיר של 1000 - 1500 ש"ח... איזה מחשב אני יכול להשיג במחיר כזה... כמובן רק מארז ללא מסך... זה יכול להיות פנטיום 3 / 4 / AMD תהיו יצירתיים
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
טני מעוניין לשדרג את הכרטיס מסך שלי לGV-3D1 של GIGABYTE האם שווה ? וכה יעלה לי העסק??? בתודה מראש קובי
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני חייב שתרשמו לי מפרט טוב ב3000 בערך המחשב מיועד לצפיה בגלישה באינטרנט (איסיקיו מסנג'ר צפיה בסירטונים וכו'..) וגם למשחקים כמו CS 1.6 ומשחקים כאלה (לא ממש כבדים..) אני צריך שהמפרט יכלול 1GB זכרון ומסך LCD שיהיה סבבה למשחקים כמו קונטר.. תודה =]
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
נכנסתי לאחד המפרטים ולא מצאתי את כל החלקים בלוג'יק או בנועה ובטח שלא במחירי שוק לפי מה שרשום במפרט לפי המחירים של איזה חנות נבנו המפרטים כדי שאוכל למצוא את החלקים שאני צריך בחנות אחת בלי לפצל תאחריות של החלקים במספר חנויות? מדובר במפרט שבקישור http://hwzone.co.il/specslist/view/29/ (ההצעה השנייה) תוכלו לשלוח לי אתר של חנות שיש שם את כחלקים האלו?
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
גלישה באינטרנט, אולי אולי קצת וורד יכלול וינדוס בטריה ארוכה יחסית משקל לא קריטי אבל שלא יהיה כל כך כבד דיסק קשיח לא בנפח גדול במיוחד..משהו כמו 20 ג'יגה 40 ג'יגה ושיהיה לפחות ב-5200 סל"ד זכרון 512 וזהו בערך אני לא מבין גדול אבל אני צריך מחשב שישמש לגלישה באינטרנט..כל המסנג'ר ICQ ושיחות אינטטרנט עם מצלמה ומיקרופון וזה. סה"כ לא דרישות גבוהות אבל סטנדרטי וזול תודה!
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
זקוק למפרט מחשב לעבודה משרדית\אינטרנט בתקציב עד 1300 ש"ח אין צורך במסך\מקלדת\עכבר. חשוב שיהיה בעל נפח הארד דיסק של לפחות 40 ג'יגה. וזיכרון של לפחות 512MB. תודה על כל עזרה!
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
לפי בקשה של חבר, בניתי מפרט ב קיי אס פי. אני די מרוצה מהמפרט, הנקודה החלשה במפרט היא לוח-האם. אבל הוא צריך AGP.(יש לו כבר 7600GS) יש לו גם צורב DVD וכרטיס קול. בתקציב כזה ללא ציוד היקפי רציתי קונרו... וזה הלוח היחיד שראיתי שמשלב ביניהם.(תקנו אותי אם אני טועה) והוא זול. אז אפשר להחליף בעתיד למשהו נורמלי. מה דעתכם על שאר המפרט? תודה. אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB 1920 1 1920 לוחות אם למעבדי אינטל? ASROCK Price Units Total 775Dual-VSTA s775, VIA PT880 Ultra, DDRII 667, PCI-E, AGP 370 1 370 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB Corsair 690 2 1380 דיסקים קשיחים? Samsung Price Units Total 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 355 1 35…
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב לא מאד יקר השימושים הם לעריכת וידאו + עריכת מוסיקה כלומר אני צריך כרטיס קול עם כניסות למיני דיסק, כניסה אופטית וכו' כרטיס מסך עם כניסות ויציאות לוידאו (VIVO?) לא חייב להיות 3D חזק זכרון גדול איזה לוח אם איזה ספק ? המלצה לצורב DVD טוב עם LIGHTSCRIBE ללא מסך- עד 4000-4500 ש"ח מקסימום (לא כולל מערכת הפעלה)
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות לנובו יוגה לצורך לימודים, אבל אני לא יודע איזה דגם. אשמח להמלצות תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
בתהליך איפיון מחשב חדש אני מקבל הצעות לתוכנות אופיס בפורמט של אופיס 365 או תחת שרת אקסצ'יינג' שמסופק על ידי ספק המחשבים/מעבדה שלי. אולי בגלל שמרנות יתר אני שואל האם אין חבילת תוכנות אופיס "כמו פעם" - שמותקנות על גבי המחשב וזהו ללא תלות בשרת חיצוני (למעט האימייל)? תודה
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
שלום, לאחר לא מעט בדיקות והתלבטויות, בחרתי בלפטופ הבא שלי וכבר הייתי "סגור", ואז צץ העניין שזמן התגובה של המסך של הלפטופ די איטי: Response Time Grey 50% / Grey 80%: 43.2 ms Response Time Black / White: 30.4 ms המחשב ב-90% מהזמן ישמש לשימושים משרדיים - גלישה באינטרנט, סרטונים/סרטים. יש פוטנציאל לסולידוורקס ולמעט משחקי מחשב לא "כבדים". האם לשימושים האלה, זמן התגובה הזה משמעותי? האם הוא מורגש גם בשימושים שהם לא גיימינג כבד? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
- 1 follower
-
-
החלטתי לקנות מחשב חדש לגיימינג. סיכמתי כבר על כל המרכיבים של המחשב (מעבד i7-8700, כרטיס מסך 1060-gtx וכו') אך נתקעתי בבחירת מארז למחשב. עד שכבר חשבתי שמצאתי את המארז המתאים, הביקורות שנכתבו עליו היו שליליות ואמרו שאסור לקנות אותו בגלל זרימת האוויר הגרועה שבו (המארז הוא cooler master masterbox lite 5 RGB). מישהו יכול להסביר לי אם המארז בסדר בכל זאת או להמליץ על מארז בעל מראה טוב שיש בו זרימת אוויר טובה?
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו בעיקר ותוכנות כבדות מבית "אדובי" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים ומסך- אופציונלי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב קצת, אפשר באמצע 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא א…
-
- 0 תגובות
- 625 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): בעיקר תוכנות אופיס, שימוש ביתי רגיל, ללא גיימרים בבית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שוקל לשדרג מסך, נכון להיות מסך HD 21'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 0 תגובות
- 625 צפיות
-
-
אני צריך בן אדם שיבנה לי מפרט מחשב גיימינג אבל שיהיה בצבע ירוק מכיוון שהסטאפ שלי יהיה בצבע ירוק אז אני רוצה שהמחשב יתאים לסטאפ אז אם יש בן אדם שיודע ומבין בזה ויכול לבנות לי מפרט למחשב גיימינג ירוק עם תקציב של 6500 ₪ אז בבקשה שיעזור
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-