ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
תקציב - סביבות ה4.5 אלף. שימוש - עבודה משרדית, ראייה סרטים, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, עבודה במספר ישומיים בו זמנית. נקודות התחלה - הנייד מיועד לבחורה, ככה שהוא חייב להיות יפה, זכרון פנימי 2 ג'יג'ה, הארד דיסק 250 ג'יג'ה. ומעבד 2 ליבות 2 ג'יג'ה כל ליבה (ובזה אני לא בטוחה שזה הכרחי.) מסך שיהיה מיועד לראיית סרטים (שיהיה מבריק? אם אתם חושבים שזה מועיל לראיית סרטים) ובגודל סטנדרטי (15.4).
-
- 7 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אני צריך מפרט מחשב למשחקים עד 6000 שקל, ללא ציוד הקיפי (רק המחשב עצמו, בלי מסך מקלדת וכו'). אני רוצה לקנות בחוכמה כדי שואל גם לשדרג בעתיד, וגם אני לא רוצה לקנות כאשר עוד חודש-חודשיים יצאו כרטיסי מסך חדשים או משהו דומה שאני אצא מופסד, כי אני יכול לחכות פשוט תגידו לי מה המלצתכם. תודה.
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
יש לי את החלקים הבאים: מעבד 930 i7 זכרונות Kingston HyperX 6GB Kit (3x2GB Modules) 1600MHz DDR3 DIMM Desktop Memory (KHX1600C9D3T1K3/6GX) דיסק קשיח Western Digital 1.5 TB Caviar Green SATA Intellipower 64 MB Cache Bulk/OEM Desktop Hard Drive WD15EARS יש לי מסך T240 של סמסונג. אני צריך לוח אם + כרטיס מסך + ספק + מארז + צורב. אני מקציב לשם כך עד 3000 ש"ח. אני מתכוון לתכנת (עם אינטל קומפיילר ובגלל זה נמנעתי מ AMD), פוטושופ ופרמייר, ולשחק במשחקים כבדים (קרייסיס, מטרו 2033..) חשוב לי השקט שלו מאד. אין לי בעיה עקרונית עם אף חנות.
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
למחשב היהשן שלי בן שנה וחצי היתקלקל המעבד והיתברר שיש עליו אחריות במשך שנה אז אני ואבא שלי היחלטנו ליקנות מחשב חדש אבל לא יקר(2000 שקל בערך) ולכניס כמה שיותר חלקים מהמחשב הישן ושנוחל להחזיק אותו כמה שיותר זמן המיפרט של המחשב הישן שלי: לוח אם:asus P4P800SE זיכרונות :2*mb256 ddr דיסק קשיח:GB 120 SATA1 צורב:DVD x 16 nec כרטיס מסח:GeForce 6600GT 128 AGP תודה
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
צריך מפרט לשרת קבצים סה"כ נפח אחסון בשרת 1TB לא כולל SYSTEM. השרת צריך לכלול הגנת RAID1 על מערכת ההפעלה ו RAID5 על הנתונים. זקוק גם ל UPS וטייפ גיבוי מעוניין בלוח אם שתומך ב SMP של 2 מעבדים ומעלה, אין הגבלת מחיר!!!! אך ורק אתרים או חנויות מהארץ. תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
מעבד Q9450 קירור למעבד Arctic Cooling 7-Pro for 775 לוח Gigabyte GA-X48 זיכרון OCZ 4GB DDR2 1066Mhz כרטיס מסך XFX 8800GT 512MB DVI דיסק Seagate Barracuda 500 GB 7200 32MB מארז ANTECH P128 ספק ANTECH NeoPower 650 צורב DVD סטנדרטי אשמח לשמוע מה דעתכם על המפרט תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אהלן, אני מברר לגבי קניית מחשב, כשהצרכים שלי דיי רציניים. אני עובד עם תוכנות כבדות, הרבה פעמים כמה במקביל, ביניהן פוטושופ, פרימייר, אפטר אפקטס - בעתיד גם מאיה, 3DSMAX. אני עובד ברזולוציות גבוהות מאוד, הרבה פעמים עם קבצי וידאו בFHD - וצריך לערוך אותם. אני מחפש מחשב בתקציב של 6000 עד 7000 שקלים, עדיף לא לחרוג. 6000 זה סוג של גבול, כשאם צריך לחרוג, אז עולים לכיוון ה7000. הדגש צריך להיות מן הסתם על כוח עיבוד וזכרון, כשכרטיס גראפי הוא חשוב אבל הוא בא בחשיבות שניה אחרי המעבד והזכרונות. בגדול אני חשבתי על כמה רכיבי מפתח ורציתי לדעת מה הדיעה הרווחת כאן. בתור לוח - P6T DELUXE V2 מעבד - I7 מהנמוכים יותר, למרות שאני רוצה מהגבוהים, אבל הם יקרים בטירוף. חשבתי על I5, אבל הם חלשים יותר,…
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
חברים אמרו לי שיש פה מומחים גדולים בעניין החומרהD: אני צריך מפרט ב3500(סכום מירבי בהחלט, רצוי אפילו בפחות אם אפשר, אין אפשרות אפילו לחריגה של שקל) מTMS או NOA אפשר גם מFOXPC אם זה ממש ממש כדאי. אני ידוע שהסכום לא גדול - אני לא צריך שום ציוד נלווה, רק המארז ותוכנו (עם צורב). המחשב צריך להיות מקורר היטב, היות והוא צמוד לקיר מ-3 הכיוונים. אני לא מבין מי יודע מה בזה, אבל הייתי רוצה שהמחשב יהיה מסוגל להריץ CRYSIS על הגדרות גבוהות (רזולוציה מקסימלית שאפעיל היא 1024X1280 שכן זו הרזולוציה המירבית של המסך שלי),ויהיה סבבה ל3 שנים הבאות(עם אפשרות לשידרוגים קלים בעתיד), אני מקווה שאני לא דורש את הבלתי אפשרי. אני לא הולך לעשות שום OVERCLOCK רציני, אבל יהיה סבבה אם תהיה אפשרות לאיזה O…
-
- 7 תגובות
- 656 צפיות
-
-
לאחי הקטן יש מחשב 478 ולדעתי זה זמן טוב לשדרג אותו טיפה כדי שיוכל לעבוד קצת טוב יותר. לוח אם Albatron PX865PE Pro V2.0 כרטיס מסך LEADTEK WinFast A7600 GS TDH 256MB זיכרון Kingston DDR 400MHz CL3 512MB X2 ספק כח JSP-TECH PS-05 BIG FAN 420W מה דעתכם?
-
- 7 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום, הלכתי לאיבוד בסוגי הכרטיסים. אני מכיר כרטיסי וידאו, מסך, טלויזיה. מה התפקיד של כל אחד מאלו? פספסתי סוג מסויים (פרטי לכרטיס FIREWIRE שאותו אני מכיר)? אשמח אם תוכלו לפרט בעבור התכונות האלו: 1. איזה כרטיס מקפצ'ר מוידאו אנלוגי (חיבור RCA)? 2. איזה כרטיס מבצע עיבוד און ליין של ויאו במחשב (בתוכנת פרמייר וכו') מבלי לעשות רינדור? 3. איזה כרטיס קולט טלויזיה ורדיו במחשב? 4. איזה כרטיס מתחבר לEPG, ואיזה סוג נתונים הוא 'מביא' משם? תודה...
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום רב, אני מתכנן לקנות את הלנובו S10E או MSI WIND. אני לא זקוק למחשב כלל למשחקים אלא רק ללימודים וגלישה. ההבדל במחיר הוא 400-300 ש"ח לטובת הלנובו, ל-MSI יש מעבד N280 וללנובו N270, לפי דעתי זה די זניח, או שאני טועה? ה-MSI מגיע עם 2GB והלנובו מגיע עם 1GB. כידוע המחירים של הזכורונות של הניידים הם די זניחים ולכן לא תהיה בעייה לשדרג את הלנובו ועדיין הוא יעלה פחות צה-MSI. לשניהם שנתיים אחריות וסוללת 6 תאים. יש לי עכשיו לנובו בן שלוש שנים ואני מאוד מרוצה ממנו ומהשירות שקיבלתי במסגרת האחריות. המליצו לי מאוד על ה-MSI ובגלל זה אני לא בטוח מה לקנות... האם מישהו מכיר קשיי לידה שיש למחשבים האלה? כאמור, אשמח לקבל כל עזרה ועצה. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
ישנם דגמים שפשוט מגיעים בלי מערכת הפעלה בתור ברירת מחדל ומציעים אופציות משתלמות (למשל LG RD510-S.AD35E, שמציע גם שנתיים אחריות וגם מעבד וכרטיס מסך חזקים במחיר משתלם יחסית של 5000 ש"ח)- אני מניח שלחומרה של ניידים יש דרייברים ייעודיים, ועל אף העובדה שניתן למצוא אותם באתר החברה, האם הדבר מקשה בנושא תאימות, או בנושאים כמו התקנת SATA, או שהתקנת מע' הפעלה בניידים היא זהה לנייחים? תודה מראש, שחר
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
מעבדים AMD Phenom II X4 920 2.8GHz BOX ¤1068 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤439 מארזים NZXT GUARDIAN 921 ¤290 ספקי כח Corsair VX Series 450W PSU ¤423 זיכרונות G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL5-5-5-15 ¤295 כוננים קשיחים Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ¤305 כוננים אופטיים צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA ¤129 שרותי מעבדה הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ ¤75 סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤3024 3% הנחת מזומן סה"כ לאחר הנחה:¤2933.28 הולך להתחבר אליו כ.מסך evga 8800gt 512mb superclocked הולכת לפעול עליו ויסטה 64 ביט מקורית הולך לשמש למסך 22 אינץ אבל הולך לשמש בעיקר לאינטרנט ומשחקים בינוניים כמו קאונטר סטרייק…
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם,הנה המפרט שלי: מעבד: מעבד אינטל כפול ליבה מסדרת הCORE 2 DUO E8400. לוח אם: P5Q של ASUS. זיכרונות: 4GB שמחולקים ל2 סטיקים של 2GB במהירות 800MHZ של חברת GSKILL. כרטיס מסך: GRFORCE GTX285 של NVIDIA מתוצרת Gigabyte שעדיין מריץ משחקים בצורה מצויינת על הגדרות גבוהות! דיסק קשיח: דיסק קשיח חדש!!! של 500GB בן 3 חודשים בלבד מהדגם החדש: ST500DM002 של SEAGATE. הדיסק קשיח החדש ללא אחריות היות ומומשה אחריות שנגמרה כנגד דיסק קשיח ישן שהתקלקל. מארז: מארז ענק מדגם CM690 של COOLERMASTER. ספק כח: ספק איכותי מאוד של 550W של Corsair. מסך: מסך ענק ורחב 24 אינץ' מדגם T240 של סמסונג. צורב DVD של אסוס, מקלדת, עכבר וזוג רמקולים סטנדטדרטיים. המחשב הוא בן 3 שנים בדיוק ככה שאין עלי…
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד עד 5500 שח שישמש אותי לאופיס , אינטרנט , מוסיקה, תמונות וקצת סרטים וזהו לא לשיתוף קבצים . הוא אמור להיות מחשב נוסף ללימודים, כמו כן יש ברשותי מחשב נייח . רציתי גם לדעת אם זה חשוב שתהיה יציאת pcmcia לחיבור לאינטרנט או שיש את זה בכל מחשב או שיש דרכים אחרות כדי לחבר כרטיס רשת אלחוטי, ואם יציאת s video חשובה ולמה היא משמשת, התקציב הוא עד 5500 שח אך עדיף שיהיה פחות אני פשוט לא רוצה לקנות מחשב שבעוד שנה לא אוכל לעשות בו כלום. כמו כן רציתי לדעת אם כדאי ללכת על מחשב מבוסס amd ואם כן מה זה אומר מעבד sempron אם זה המקביל של amd לסלרון? תודה...
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? חשוב שיהיה קל אז 11.6 * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 200 GB * כונן CD/DVD? צורב? CD/DVD חשוב * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כדאי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן דל וHP
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב עד 2000 ש"ח מחשב עם אופציה לשידרוג לאחר שירדו המחירים (שידרוג כרטיס מסך וזיכרון עם תמיכה ב1333MH למעבד)
-
- 6 תגובות
- 656 צפיות
-
-
היי, איזה שינויים שיפורים הייתם עושים? התקציב הוא 4500 הספק לא חלש מדי? מעבדים: AMD Ryzen 5 2600X Processor Box (Gen 2) כמות: 1 - מחיר: ₪ 955 לוחות אם: Gigabyte B450M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 332 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 528 מארזים: Antec P7 Silent Super Mid Tower כמות: 1 - מחיר: ₪ 209 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W Neo Eco 80+ Modular - BULK בקניית מחשב חדש- כמות: 1 - מחיר: ₪ 186 מאווררים למארזים: Antec 2 speed 120mm TrueQuiet PRO fan כמות: 1 - מחיר: ₪ 41 כוננים קשיחים: Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda כמות: 1 - מחיר: ₪ 200 …
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
לגיימר לא צריך ציוד בקפי בלי מסך עדיף AMD אין צרוך בפול ליבה תודה
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב 4000-4500 ש"ח. משלם כ3000 ש"ח בתשלומים וכ1000-1500 ש"ח במזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים כבדים, סרטי HD 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא צריך שום ציוד היקפי, הכל עובר מהמחשב הישן. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך צורב DVD, כונן קשיח אני מעביר מהמחשב הקודם 500GB, דיסקטים לא צריך, כרטיס קול אני סומך על המובנה בלו…
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבנית מפרט לחבר שלי למשקים קלים ללא מסך וללא ציוד היקפי משחקים קלים כמו פיפא, פרו אבולושן כאלה בערך הנה מפרט שחשבתי עליו: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.0GHz E2180 : "SLA8Y" - BOX ¤311 לוח אם: GIGABYTE GA-945GCM-S2L ¤247 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX GeForce 8600GT 256MB DDR3 - RETAIL ¤380 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤312 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤230 מארז: JSP-TECH T-280-D - HTPC + EZCOOL 400W PSU ¤303 מחיר סופי: ¤1904 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il נו איך המפרט? הספק יחזיק למרות שהוא ז'נרי נכון? תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום על איזה HD אתם ממליצים אם אני רוצה להוסיף לWINDU100 שלי? תודה
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
היה לי תקציב 5500 ובסוף הבאתי מחשב חבל"ז עם מחיר נמוך ממה שחלמתי תנו חוות דעת(אם אתם מביאים לי מפרט אחר אז רק אינטל) מעבד:E6600 לוח אם:gigabyte ga-p35c-ds3r זיכרון-kingston 2gb dual channel 800ghz כרטיס מסך-asus-geforce 8800 gts 320 mb צורב:lgX18 rw מארז:של חברה לא מוכרת-כולל ספק כוח 500 וואט דיסק קשיח-160 gb sata 2 מערכת הפעלה-vista premium 64 bit מחיר כולל-5000 ש"ח מה אומרים? ??? אני פוחד שעשיתי עסקה לא טובה...
-
- 10 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אהלן, דרוש מפרט לשימוש בסיסי של 1500 ש"ח, אם כי ניתן לחרוג במקצת מהתקציב. השימושים הם גלישה, אופיס, מוזיקה, ומשחקים לילדים...לא יותר מזה. אבקש בבקשה מפרטים מחנויות שבאזור ראשל"צ, כגון: http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion http://www.zed.co.il/ תודה מראש!!
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
אני לא ממש יודע באיזה פורום לשים את השאלה, לכן אני שם אותה כאן כי היא קשורה למפרט המחשב שלי. מפרט המחשב נמצא בקובץ המצורף. מעבד: מבחינת יחס עלות/תועלת לטווח של כשנה עדיף לשדרג את המעבד או לקנות מערך חדש של מעבד INTEL? ראם: האם להעלות את גודל הראם? כ.מסך: ATI 4200 מובנה: האם להוסיף כ.מסך דומה כדי שיעבדו במקביל או לקנות אחד חדש או לעשות מערך SLI/CROSSFIRE וכמובן לקנות לוח.אם אחר. האם ביצועי המחשב מושפעים מרשת האינטרנט? האם מחשב שלא מחובר לרשת יותר מהיר? האם "לא מגיב" זו בעית חומרה או תוכנה? ואיך אפשר לטפל בבעיה זו? כמו כן האם לשמור על המחשב עם תוכנות שונות ומשונות או לפרמט מידי 3-4 חודשים? [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-