עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dabrox,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (לא משהו כבד במיוחד), סרטים (FHD), תכנות ועבודה עם DB-ים יחסית גדולים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). pycharm (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, NBA 2K, FOOTBALL MAMAGER, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 * 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  2. Started by slagoo,

אהלן, אני צריך מחשב שישמש אותי בארבעת השנים הקרובות במקום מחשב נייח ופה ושם ישמש גם לקצת משחקים(לא משהו כבד במיוחד וממש לא מחפש הגדרות מקסימליות). חשבתי על המחשב הזה http://ksp.co.il/?store=talpiot&uin=17232 כי אני יכול לחרוג מהתקציב ב200 ש"ח והוא נשמע מעולה. עצות? תודה מראש גודל המסך? 14-15.6 עדיפות ל 15.6 (מעדיף לשפר דברים אחרים ושיהיה המסך הרגיל 15.6) * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה לא הכי חשוב כי המחשב יותר לשימוש בבית או בכיתה עם מטען או אפשר לקנות סוללה יותר גדולה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? לפחות משהו כ…

3. שלום, לפני הכל, ראיתי שעכשיו אינטל הכריזה על דור מעבדים חדש, כדי לי לחכות קצת שהמחירים ירדו? אם כן, כמה זמן לחכות? * מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בסרטים. * גודל המסך? 15 ומשו אינץ * משקל רצוי? שיהיה סביר.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אני סטודנט ולכן אני צריך זמן סוללה ארוך.. אני מניח ש 4-5 שעות יספיקו. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא חשוב.. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 GB רצוי 500 GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by conkerM,

מה אתם אומרים שווה?: http://www.maximus.co.il/Product.aspx?productid=1166

5. Started by basharis,

שלום, אבקש לקבל הצעה לשרת משרדי (מארז Tower, לא Rack). השרת ישמש לצרכי פיתוח ויריץ Linux. להלן הדרישות: 1. מעבד Quad core 2. זכרון 8GB 3. דיסק קשיח 2x1TB (יבוצע RAID1 בתוכנה) 4. מארז וספק כוח איכותיים. התקציב: עד 4K תודה, שגיא

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  6. 1.מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בערך 300 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. wow,minecraft,BF3 ועוד (הרבה) משחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 (נראה לי שזה זה,אם לא תקנו אותי).-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא בטוח למה התכוונתם. 3. האם יש צורך…

• 1 תגובה
    • 764 צפיות
  7. אני יודע שהמחיר נמוך, אני מחפש מחשב רק לעבודות משרד (אינטרנט , אופיס וכאלה) משו יחסית חלש אבל שיחזיק לאורך זמן. מאוד חשוב במקרה הזה מחנות אמינה ואיכותית ושירות מהיר תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  8. לאחורנה נכנסתי לתחום הגראפיקה והצילום ועבודה עם פוטושופ לעיצוב תמונות כבדות רציתי לדעת אם שווה לי לשפר את המחשב הקיים שהוא דיי חדש, או להשקיע במחשב חדש. מפרט: מעבד : AMD ATHLON 64 X2 5600 לוח אם: GA-MA78GM-S2H זיכרון: 1GB X4 KINGSTONE הארדיסק: 1GB TOSHIBA חיצוני + 500GB חשבתי לשפר את המעבד ל4 ליבות וזיכרון ל8 ג'יגה... השיפור עקב העבודה בפוטושופ... כל פעולה בו בקבצים של יותר מ20MB לוקחת יותר מדיי זמן אשמח לתשובה בהקדם תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 596 צפיות
  9. Started by ShowstoppeR,

* מטרות המחשב? מחשב לטיולים, אינטרנט, סקייפ, גיבוי תמונות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 11-13". עדיף מאט * רזולוציית המסך? לא חייב FHD, אבל לא יזיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3, ויציאות USB 2 נוספות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 128GB * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות ל DELL. אבל כל חברה עם תמיכה טובה וידידותית למשתמש הולך... * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? לפחות 4GB RAM

• 1 תגובה
    • 910 צפיות
  10. Started by gilon,

אז ככה:יש שתי מפרטים שהאחד מהם נראה לי יותר טוב כי הוא מגיע עם כל מיני תוספות אבל הוא מחנות לא מוכרת ואת המפרט של השני אני לא מכיר את הסוג אבל אמרו לי שהוא טוב. אז אתם יכולים לעזור לי להחליט? הנה המפרטים: http://supershop.co.il/product_info.php?manufacturers_id=9&products_id=46&osCsid=ead2b69a14ef8d250fb220d74c950d51 והנה השני: http://www.ksp.co.il/hmain.php המחשב שאני שוקל בחנות הזו הוא המחשב באחרון ב8450.

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  11. מחשב לא למשחקים.. לאפליקציות הרשת השונות..לסרטים והרבה מוסיקה ... עבודות סטודנט ועוד שטויות שלא דורשות רמות עיבוד של ***** MHZ וזכרון .. מעבד : AMD Athlon 64 (3000+) VENICE - 512 Cache [939 PIN] - RETAIL לוח אם : Gigabyte GA-K8NS-C-939 (nForce3 250Gb) ATX- RETAIL זכרון : 512MB Kingston DDR PC3200/400 מארז: COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE בתוספת דברים שיש לי כמובן... הארדיסק 120GB, כרטיס מסך די מיושן אבל חפיף לא למשחקים (nvidia geforce4 128mb), צורב DVD NEC וכל הציוד ההיקפי.. סה"כ יצא קצת פחות מ 2100 . 8)

12. שלום. לפני כשנתיים פלוס מינוס קניתי מיני-לפטופ של דל, דגם אינספירון מיני 1018. מיום קניה המחשב היה איטי. איטי לא בקטע של לוקח לו עוד כמה שניות לפתוח תוכנה מסוימת או שהמחשב עולה לאט - פשוט איטי. תגובה איטית לפתיחת הדברים הכי "קלים" - 15-30 שניות להעלות קובץ וידאו ב Media Player Classic, כשאני רוצה לשנות שם לקובץ ואני לוחץ עליו כפתור ימני בשביל להגיע ל Rename, לוקח לזה בערך 10 שניות. העכבר לעיתים מגיב בצורה מעצבנת, הדפדפן לא זז גם לא באתרים שכוללים טקסט בפשוט בלבד. חשבתי שככה זה כל המיני-לפטופים - פשוט מחשב שנועד לקבצי וורד, צפיה בסרטים וזהו, אבל אחרי שראיתי במחשבים של אחרים שזה לא כמו אצלי, עלה בדעתי שאולי פשוט יש לי מערכת הפעלה לא מתאימה, "כבדה מדי", אבל זה פשוט נראה לי מ…

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  13. Started by haimiko84,

שלום, חבר שלי החליט שהוא רוצה מחשב חדש. המחשב לצורך עבודה משרדית בעיקר, הורדת סרטים, מוזיקה (עריכת מוזיקה גם, אבל לא רצינית), אמר שהוא לא משחק משחקים בכלל. אודה לכם אם תעזרו לי בנוגע למפרט אחד AMD ואחד של INTEL והוא כנראה יחליט. התקציב בא כבר עם חריגה, אז אין יותר חריגות. אין צורך ב-OC. תודה רבה, חיים.

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  14. Started by SloOmPer,

מעבד AMD Athlon 64 X2 5600+ Socket AM2 Box 827 ¤ לוח אם GIGABYTE GA-M55S-S3 427 ¤ כונן קשיח Westren Digital 1600AVJS 160GB 272 ¤ זיכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL4 Gold GX XTC 447 ¤ כרטיס גרפי Leadtek NVIDIA GeForce 8500GT 256MB PCIe 428 ש"ח צורב LG GSA-H62N X18 DVD 172 ¤ מארז כולל ספק HEC 6A19B 400W 389 ¤ סה"כ: 2,945 ש"ח המפרט הורכב ב WWW.SKYPC.CO.IL מה דעתכם? המחשב לא למשחקים בכלל. בעיקר לעבודה משרדית: ICQ, MSN, אינטרנט, מוזיקה וסרטים (וקצת PHOTOSHOP).. ולא הולך לעשות OC או מחשב לאותם שימושים בפחות כסף: מעבד AMD Athlon 64 X2 5200+ Socket AM2 Box 717 ¤ לוח אם GIGABYTE GA-M52S-S3P 382 ¤ כונן קשיח Westren Digital 1600AVJS 160GB 272 ¤ זיכרון Corsair DDR…

15. שלום! החלטתי לבסוף להתמקד בשלושת הדמים האלה... התקציב הוא סביב 3,600 כולל מערכת הפעלה. לא כל כך מצליח להבין מה ההבדל בין ה DELL VOSTRO 1015: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=738019 לבין ה INSPIRON 1545 עם ה T6500 למשל: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735273 איזה מבין השנים עדיף? מה ההבדלים המשמעותיים ביניהם פרט לעיצוב? האם מסך מט עדיף על מבריק (השימוש העיקרי בלאפטופ יהיה בנסיעה ברכבת). ודגם נוסף שעדיין נמצא ברשימה הוא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=732819 עם אותו המעבד... ממש מתקשה להחליט - מישהו יכול לעזור. השימושים העיקריים של המחשב: אינטרנט, צפיה בסרטים, קריאת מאמרי (צריך מסך טוב) וכמובן שימושי OFFICE.... ממש זקוק לעזרתכם. תודה, ל.

• 1 תגובה
    • 846 צפיות
  16. אבא שלי עכשיו באילת ויכנס לקיספי אני מתלבטת בין שני מחשבים עם גרסה טיפה שונה ולא כלכך יודעת מה לבחור ,אני תלמידה ובגלל הקורונה צריכה מחשב יותר טוב אני רוצה גם שיהיה אפשרי להוריד משחקים למחשב וכמובן שלא יקרוס מעומס .בסך הכל הבנתי שההבדל בניהם נובע מהמאיץ הגרפי אז השאלה עד כמה הוא חשוב ואם זה ישנה לי בין הדגמים הנה האפשריות שאני חושבת טובות : *מחשב נייד Lenovo IdeaPad 5-15IIL 81YK008EIV - צבע אפור פלטינום. *מחשב נייד Lenovo IdeaPad 5-15IIL 81YK007SIV - צבע אפור פלטינום אשמח לתשובות היום כי זה טיפה דחוף

17. Started by uns0lved,

שלום חברים, אני מחפש לקנות מחשב נייד, אך ההבנה שלי בנושא מעוד מועטה. קראתי פה את הדיון חוקים ואני רוצה לענות על השאלות שבו, אך אני באמת לא יודע מספיק בשביל להגיד מה אני מעדיף ומה אני רוצה, לכן אני אתאר את המצב שלי ואת הצורך ואקווה שזה יעזור. אני סטודנט למדעי המחשב, יש לי מחשב נייח בבית שהוא ברמה יחסית גבוהה, אבל אני רוצה עוד מחשב בשביל הלימודים, להפריד בין כשאני משחק או מוריד דברים וכו' לבין לימודים. הדברים החשובים מבחינתי במחשב: שיהיה נוח לנשיאה (מבחינת משקל), זמן סוללה מקסימלי (אני לא יודע כמה נחשב ממוצע וכמה נחשב הרבה), שתהיה לו יציאת HDMI ושיהיה מהיר. שיצליח כמובן לעמוד בדרישות הלימודים, ושאם אפשר יתאים גם לעריכת וידאו ברמת התחביב (לא צריך פה כרטיסי מסך מטורפים וכו…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. Started by Hydr0,

מה נשמע? אני רוצה לקנות לפטופ חדש והתקציב שלי הוא עד 4100 ש"ח. המטרה היא ללימודים, סרטים, אינטרנט ומשחקים (לא רציניים יותר מדי - DOTA..) כבר עשיתי את החיפושים ובסוף החלטתי על המחשב הזה: S551LB-CJ022H - http://ksp.co.il/?uin=20168 הבעייה היא שהוא מגיע עם מסך מגע ואני לא מעוניין בזה. הבנתי שאולי יש את אותו הדגם בשם טיפה שונה בלי המסך מגע. יש מצב שזה נכון? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. Started by zeevw,

שלום אני מחפש מפרט למחשב משרדי לצרכי וורד אימייל ואינטרנט ותוכנות גרפיקה קלות בסכום של כ 2000 ש"ח מסך lcd בן שלוש שנים כבר יש גם מקלדת יש כך שמה שצריך זה את המחשב עצמו + עכבר רמקולים וציוד דומה יחשבו כמותרות.

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  20. שלום לכולם ושבוע טוב אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני ישמח אם תוכלו לעזור לי בעיקרון אני רוצה אותו בשביל לימודים (להריץ את תוכנת הויזואל סטודיו ו-SQL SERVER) מינימום 2GIB זיכרון צורב DVD ומעבד טוב (נראה לי שINTEL DUAL CORE עדיף מאטום ומסלרון) תקציב: 2000-2600 בקשר לכרטיס מסך... אני רוצה משהו שמסוגל להריץ COD5 ו- PES10 מי שמכיר, נראה לכם שהכרטיס הסטנדרטי הזה: Intel GMA 4500M מסוגל לעשות משהו עם המשחקים האלו? תודה רבה מאוד !!

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  21. מפרט מומלץ למחשב גיימינג עד 7,000 שקל

• 1 תגובה
    • 543 צפיות
  22. Started by Psy,

הדגם: Lenovo ThinkPad Edge E420S 4401-4NG מפרט: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=9622 סה"כ המפרט שלו סבבה, הבעיה היא בסוללה שהיא מובנית (כמו שקראתי בביקורת כאן: http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-Edge-E420s-Notebook.53833.0.html) ידוע שסוללות בד"כ אחרי שנתיים + מתפגרות. השאלה עד כמה זה בעייתי, מאחר וזה לא כמו נייד רגיל אחר שאפשר פשוט להחליף סוללה פה זאת פרוצדורה אחרת... מישהו נתקל בתופעה ו\או יכול להמליץ אם אין 'סיכון' ללכת על המחשב הזה או להתרחק ממנו כתוצאה מה'בילט-אין' של הסוללה ?! תודה!

23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 חריגות רק אם יוכח שזה חשוב ושווה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרטוט ומידול לא מעניין אותי כרגע הדמיות ורינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, אבל לא חובה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כל עוד שזה לא מייקר את המחשב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…

• 1 תגובה
    • 926 צפיות
  24. Started by lordtiki,

שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי?2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות Office רגילות, הרבה אינטרנט ותכני HD - מחשב ביתי פשוט שירוץ טוב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בלי משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 נמצא בחדר שינה. 6. האם מתוכנן …

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  25. החלטתי לקנות נייד בהשקעה מקסימלית של 5000 שקל. אחרי חיפושים נרחבים החלטתי שהנייד HP Pavilion dv6-2130ej מתאים פחות או יותר לצרכים שלי שהם תיכנות (visual studio 2010, eclipse) וגם משחקים. אבל לא הבנתי עד עכשיו אם הנייד הזה יסחוב משחקים בצורה סבירה (ממש לא חייב להיות על מקסימום) או שהמשחקים פשוט לא ירוצו. אני אשמח אם מישהו יכול לומר מנסיון אם הנייד הזה הוא סביר (או יותר מזה) למשחקים או שהוא טוב רק לשימושי עבודה. דבר נוסף, במידה ואני מוריד את הדרישה של משחקים מהנייד, על איזה נייד אתם ממליצים מבחינת עבודה (תיכנות בעיקר) בתקציב של עד 5000 שקל (כשאני מעדיף שזה יהיה 4000 שקל)? קישור לפרטים על הנייד HP Pavilion dv6-2130ej שאני שוקל לקנות: http://www.thecomputers.co.il/laptops/lap…

• 1 תגובה
    • 923 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.