עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני זקוק למפרט למחשב שישמש לעריכה גרפית דו מימדית (פוטושופ, פיינטר, אופן קאנבאס, וכד' תוך שימוש בטאבלט WACOM INTUOS3), עיצוב אתרים, עריכת סרטים (פרמייר, אפטר אפקטס), ובאופן כללי ניגון מדיות HD. אני לא מתכוון לשחק על המחשב הזה. התקציב הוא 6K, אפשר לחרוג אם זה משתלם. בנוגע לציוד היקפי, אני רק צריך סט של עכבר ומקלדת (עדיפות ללוג'יטק). I'm a sucker for Thermaltake cases, אז אני מעדיף אחד שלהם - אני רוצה מחשב כמה שיותר שקט ויפה. אני לא מתכוון לעשות OC בכלל, ואני יודע של-TT יש מארזים עם קירור מים מובנה, אם זה קירור נורמלי ושקט אני לא אגיד לא לאחד כזה, אבל מן הסתם אני לא מגדיר את זה כחובה. אבל, שהמחשב יהיה שחור בבקשה. אם זה משנה, המחשב ירוץ על הרזולוציה המקורית של המסך, שה…

• 4 תגובות
    • 671 צפיות
  2. היי חברה אני מבקש הצעת מחיר למחשב נייד. תקציב עד כ2000 שקלים מחשב מיועד לגלישה באינטרנט בעיקר ועבודות משרדיות כגון אופיס משחקים קלים ומעט צפייה בסרטים. גודל מסך לפחות 14 אינץ לא פחות. משקל פחות בעייתי המחשב לא יזוז יותר מדי . זמן סוללה של כ 2.5 3 שעות יציאות USB כמובן וכניסה לכרטיסי זכרון. וכמובן WIFI בלוטות לא מעניין. דיסק קשיח מינימום 160 גיגה. נדרש צורב DVD פרמטר מאוד חשוב מבחינתי למחשב הוא אמינות, מחשב שיהיה אמין מאוד עם מינימום תקלות. אשמח לקבל המלצות תודה

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  3. Started by adiomri,

שלום לכולכם, בכל המפרטים שהצעתם לי כללתם מארז - HEC Compucase CI-6A19 . קודם כל אשמח לדעת מה מיוחד במארז זה בהשוואה למארזים ג'נריים. שנית, וסליחה שוב על חוסר הידע: האם בנוסף צריך לבקש ספק כוח ומאווררים או שמא זה כבר כלול? ואם זה לא כלול מה לבקש? מה בנוגע להפסקות חשמל- האם יש איזו הגנה על המחשב במקרים כאלו?

• 4 תגובות
    • 671 צפיות
  4. Started by tenana,

אני שוקל האם לשדרג את המחשב שלי, זו מחשבה עדיין מאוד ראשונית, ואולי היא תתפוס תאוצה בזמן הקרוב.. לכן ניסיתי להרכיב מחשב יחסית שיתאים לתקופה עכשיו אבל שיתאים גם למשחקים, וקצת הסתבכתי עם העניין. המפרט שקיים כרגע הוא AMD Athlon 64 3000 Socket 754 Abit NF8 (אני חושב) Maxtor 160GB Hec 6A21 + HEC 400W (לא סגור בקשר לספק באיזה דגם מדובר אבל הוא בהחלט של HEC). צורב דיוידי - לטעמי כדאי להחליף אם ייכנס בתקציב. כרטיס מסך 6800 רגיל זיכרון A-Data 512*2 DDR וזהו אני חושב.. עוד משהו שצריך לפרט? חשבתי להשאיר בעצם את הכונן קשיח (רצוי שיהיה גם עוד כונן כי הנפח לחוץ מאוד), מארז וספק, ואולי גם צורב.. משחקים עכשווים, לא גיימר מטורף אלא לעיתים משחק באיזשהו משחק.. אם יש צורך במידע הזה (אולי יה…

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  5. יעוד : גלישה ברשת וצפיה בסרטים. לא יהיה OC. אין העדפה לחברה/מוצר ספציפי. נדרש כל הציוד ההיקפי. חשוב שיהיה שקט. רצוי חנות מאיזור המרכז. אפשר חריגה של עד 200 שח'.

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  6. Started by AvIAToR,

שלום לכולם, זה המפרט הסופי (כמעט) שלי: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤867 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤109 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤497 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included כמות: 1 - מחיר: ¤313 קירור למארז: Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm כמות: 2 - מחיר: ¤33 ספק כוח: SeaSonic S12 II 500W A.PFC 34A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤418 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤282 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 640Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤420 כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 512MB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI Retail …

• 4 תגובות
    • 671 צפיות
  7. היי, חבר שלי רוצה לקנות מחשב. חבר של אבא שלו.. טכנאי מחשבים, אני לא יודע איפה, למה וכמה בנה לו מפרט. הוא הביא לי את המפרט הזה. הוא אינו רשום, ככה שאני אתן לו קישור לפה אחרי זה. הוא אומר שהטכנאי מסדר אותו בקומבינות והנחות והכל . המפרט : עכשיו לא ברור לי. איך לעזאזל 4 ג'יגה של קינגסטון, ב444 שקל? ואני ביררתי איתו, והוא אמר שבדוק זה המחיר. "הקומבינות". סבבה. אסוס 1G 8800GT ? מה זה מערך של SLI או מה? אבל אם כן, הלוח אם לא נראה לי תומך. וזה גם מחיר של כרטיס מסך 1. מה זה המארז הזה? איפה הספק? מה זה הקורא כרטיסי זכרון פנימי??? לשם ההשוואה, אני אתן את המפרט שלי . Q6600 AC7Freezer ABIT IP35 BFG 8800GTS 512mb Geil 4gb Black dragon CL5 WD3200AAKS 16MB 7200RPM NZXT HUS…

• 8 תגובות
    • 671 צפיות
  8. צריך מפרט למחשב שמיועד למשחקים ב1240$ בארה"ב, מהחנות http://www.compusa.com או מחנות אחרת בפלורידה. את המארז והספק קונה בארץ, כחלק מהתקציב של ה1240$. תודה.

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  9. Started by llliorrr,

הרכבתי מפרט למשחקים וגלישה ללא ציוד הקפי כשיש לי מסך 22 2243BW. מה דעתכם? אני לא ממש מבין בספק ובמארז אז במארז אני צריך הכי פשוט שיש וזול וספק איכותי וזול. מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤859 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤109 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤475 מארז: Coolermaster Centurion 590 Black כמות: 1 - מחיר: ¤339 ספק כוח: Corsair 450VX 33A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤409 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤267 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS - במלאי כמות: 1 - מחיר: ¤300 כרטיס מסך: Palit Radeon 4850 512MB GDDR3 HDMI R…

10. Started by ac1240,

צריך מפרט לHTPC ב 2500-3000 שלום אני צריך מפרט ב 2500-3000 שקל למטרות סרטים HD אני מתכוון לחבר את המכשיר לטלויזייה 42 אינט'צ (לא יודע אם זה משנה הגודל אבל שיהיה) אני רוצה מפרט בטווח הזה ורציתי לדעת על מה שאתם ממליצים והאם זה מגיע עם שלט ? האם אפשר לחבר מקלדת ועכבר?(בטוח שכן אבל רציתי להיות עוד יותר בטוח) איך אני אמור להעביר קבצים מהמחשב שבחדר למחשב שבסלון(זה הרבה כבלים שצריך לנתק או שפשוט לשים כרטיס רשת אלחוטי ולהעביר את זה ברשת )? או שיש דרך מהירה יותר תודה

• 5 תגובות
    • 671 צפיות
  11. Started by rubiliani,

אהלן חבר'ה.. חשבתי על המפרט הבא למערכת HTPC. רציתי לדעת מה אתם חושבים.. אם המחשב יהיה מספיק חזק להריץ FHD וכל מיני תוכנות MC.. היעוד העיקרי זה FHD וגלישה.. תודה רבה. המפרט: מעבדי אינטל Pentium E5300, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 73PVM-S2H s775 1333Mhz, nForce 630i, DDRII 800, GF7100, PCI-E, HDMI זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 250GB 7200RPM 8MB SATA II כרטיסי מסך OnBoard GeForce 7100 HDMI כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארזים Frontier Opera OP17A-BK/SV ATX HTPC With 400W

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  12. אהלן, ברוכים הנמצאים.. מחפש המלצה עבור מפרט שיתאים לגיימינג, מידול תלת מימד (SOLIDWORKS , creo, inventor) ווירטואליזציה, ללא ציוד היקפי, מסכים או אכסוןב שיתאים לרזולוציית 2*2k (הסטאפ הנוכחי שלי כולל 2 מסכי 2k, מניח שכאשר אשחק, זה יהיה רק על אחד מהם) קיים בידי כונן nvme. בנפח 1tb, ודיסק מכני של 10tb, כנראה שששניהם לא המילה האחרונה - אני מוכן לחיות עם זה כרגע.. אין צורך בהרכבה או מערכת הפעלה, אעדיף לקנות פיזית בחנות (מתגורר באזור טבעון-יקנעם) אך אינני שולל על הסף הזמנה מחנות מרוחקת ממני. אעדיף footprint קטן ככל האפשר וללא rgb (כל עוד זה לא יבוא על חשבון מחיר או ביצועים) ומחשב שקט, הוא יהיה יחסית לא רחוק ממני (החלום הוא מפלצת בבפ…

13. Started by Gabi G,

שלום! מחשב נייד Dell Inspiron 6000. בעיה עם הטענת הסוללה ועם החיבור הקבוע של הספק למחשב. המחשב כל הזמן עובר מעבודה עם סוללה לעבודה עם ספק. צריך להחזיק את החיבור בין הספק לגוף המחשב לפעמים בזווית מסויימת כדי שהסוללה תטען. הוצאתי כונן קשיח, הוצאתי סוללה וחיברתי את המחשב לספק. מחזיקים בזווית מסויימת את הכבל של הספק מדליקים את המחשב ונכנסים לביוס. הכל עובד. עוזבים את האחיזה מהספק - המחשב נכבה. הדבר חוזר על עצמו עם שני ספקים מקוריים של Dell. שניהם עובדים על מחשבים אחרים ללא בעיות. מסקנה: הבעיה ב- DC power jack. פתיחת המחשב, בידוד הלוח מוביל לכך שהחיבור של ה- DC pwoer jack מעט רופף. כנראה הזווית שמחזקים את הספק גורמת לחיבור יציב ל-PCB. הרכבת המחשב מחדש - המחשב תקין, עובד. הבעיה…

• 4 תגובות
    • 671 צפיות
  14. Started by Delver,

שלום לכולם! יש לי לפטופ גרוטאה ותהיתי אם יש בכלל אפשרות לשים לו כרטיס מסך (ואם כן, מה הדגם הכי מתקדם שהוא יעמוד בו). הדגם הוא MSI Megabook M-660 או 662 (אני לא סגור, אבל הם כמעט זהים), צ'יפסט intel 945gm. יש כרטיס מסך מובנה intel gma 950 שלא תומך ב T&L כך שאני לא יכול להריץ אף משחק החל משנת 2005, האם בדגם הזה ניתן בכלל להחליף כרטיס מסך? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  15. Started by B.M.W,

יש לי מחשב נייד DELL inspiron 1520 עם Vista premium והוא תקוע לי על logging off. אני כיביתי והדלקתי אותו אבל זה לא עזר, כשהוא נדלק הוא חוזר למצב הזה, מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  16. Started by uzi123,

ראיתי מפרט ב-2400 ש"ח באייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=211&CatCode= השאלה היא האם המחיר מוצדק/הגיוני.. ? האם המרכיבים תואמים אחד לשני מבחינת יעילות? איך הלוח והמעבד מבחינת אוברקלוקינג? אני מקווה שנתתי מספיק נתונים. תודה מראש לכל העוזרים !!! עוזי בהתחלה חשבתי על תקציב של 2000 ש"ח אבל כנראה שאני יכול להתגמש על 2300 ש"ח. אני אולי אתפשר בגודל הדיסק הקשיח אבל לא על גודל זיכרון של 1G. אני רק לא בטוח מבחינת מהירויות - מה קריטי

17. המפרט הורכב ב LP מחשבים עבור משחקים כבדים, בלי מסך או ציוד היקפי, יכול להרעיש כמו מטוס וקיבלתי הנחה על החלקים כך שיצא 4500 ש"ח: Intel Core 2 Duo E6750 BOX GIGABYTE GA-P35-DS3L Western Digital 250GB SATA II 16MB ASUS NVIDIA GeForce 8800GT 512MB DDR3 OCZ REAPER HPC 2GB DDR2 800MHZ CL3 - בזכרון יש OC, כדאי? או להחליף זכרון? LG DVDRW H62NK X18 SATA - כדאי לי לקחת את ה H66NK? מה ההבדל? RAIDMAX SAGITA THERMALTAKE ST 430W TRUE POWER - הספק הזה טוב? או להחליף? סה"כ 4500 ש"ח תודה...

• 6 תגובות
    • 671 צפיות
  18. המחשב מיועד למשחקים מכל הסוגים, אין צורך לשחק על HIGH, פשוט שירוץ טוב. אסור למחשב לעבור את ה3000, בגלל שאין ברשותי לחרוג אפילו שקל אחד מהתקציב. אני לא מתכנן לעשות OC. אין לי צורך בציוד הקפי, פירוט על המסך בהמשך. מכיוון שאני גר בירושלים, ואני לא מתכוון לקנות מKSP לאחר ששמעתי המון ביקורות רעות, אני זקוק לחנות שתוכל לספק לי משלוח עד הבית או שמיקומה קרוב לירושלים. שאלה נוספת. כרגע יש ברשותי מסך טלויזיה 20 אינץ' (לא קניתי אותה למחשב) ונאמר לי שאפשר לחבר אותה למחשב ולהשתמש בה כמסך LCD. החיבורים האפשריים מאחורה הם RGB/PC, S-Video. לפי השמועה במסכי LCD יש חיבור HDMI שאמור להתחבר לכרטיס מסך החדש שיהיה במחשב. העובדה שאין לי את החיבור אומר שהטלויזיה לא תוכל לעבוד עם המחשב? או שיש מת…

• 9 תגובות
    • 671 צפיות
  19. צריך הצעות לשיפור, אם יש. בקשר למסך LCD - חשוב לי שהכתב לא יהיה מרוח/מטושטש. איך המסך שבמפרט? תודה

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  20. שלום לכולם. לפני כשבוע ומשהו פתחתי נושא לגבי מפרט בתקציב של כ -4500K. אנשים המליצו לי פה על מפרט. עשיתי את שיעורי הבית, קראתי, התעניינתי וכו'. הייתי בכמה חנויות מחשבים וקיבלתי מפרט דיי ספציפי. המחשב הוא יהיה לשימוש של משחקים. יש לי מסך LG 23" FULL HD. ואין לי צורך בציוד היקפי כלשהו. שמעתי גם על הכרטיסים החדשים של ATI שיתמכו ב-DX11. אבל הבנתי שעד שיצאו משחקים, וגם מחירם הגבוה של הכרטיסים פשוט לא שווה כ"כ לחכות לו. בכל מקרה, אני לא יודע אם לקחת את ה-4870 או 4890 ואם כן, אז איזה דגם? אני רוצה לשחק על הרזולוציה הכי טובה. בקשר למעבד אני מעוניין שהוא יהיה I5. הייתי רוצה שתעברו על המפרט לפני הקנייה ותגידו לי אילו דברים כדאי להוסיף\לשפר. תודה רבה לכל העוזרים ! [attachment delet…

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  21. תודה לכולם על העזרה עם המפרט, בלי הפורום לא היה מצב להתארגן, כי לא היה לי מושג בחומרה . אני עם המחשב כרגע....והוא פשוט עף לעומת מה שאני רגיל ...... amd athlon 64 939 3000 gigabite knsc939 nforce 3 512 ddr hec compucase ci6a19 300W תודה .

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  22. Started by נמו789,

שלום , אני רוצה לרכוש מחשב נייד אבל יחד עם זאת אני רוצה לחבר אותו למסך ה LCD FULL HD יש מחשבים נייידים בגודל 17 אינץ' אשר משדרים ברזולוציה של 1080X1920 ? יחד עם זאת האם יש מחשבים נייידים עם כרטיס קול של 5.1 ? תודה

• 2 תגובות
    • 671 צפיות
  23. Started by adis50,

יש לי התלבטות בין 2 המפרטים האלו דעות,הצעות,הערות וכו' יתקבלו בברכה הצרכים שלי הם בעיקר משחקים (די כבדים) הרבה הורדות וקצת התעסקות בגרפיקה וכבמובן שימוש ביתי (אופייס,מוזיקה וכו') הדבר שחשוב לי הוא שהמחשב יהיה מהיר ולא יתקע גם כשאני מפעיל מס' ישומים יחד לדוגמא: מדיפלייר, טורנט, אמיול,מסנג'ר, אינטרנט ומשחק שלא יהיה חם ושקט ככל האפשר [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  24. Started by HappyFlappy,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המשחקים שאני הולך לשחק הם:CSGO,PUBG,BATTLEFILED 1, BO3, SUBNAUTICA,OVERWATCH,ROCKET LEAGUE, ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך):Asus 21.5 ו הרזולוציה המקסימלית היא 1920:1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…

25. היי, אני מחפש מפרט לידידה שרוצה להתעסק בפוטושופ ותלת מימד . התקציב שלה הוא 3000 למחשב בלבד לא צריך מסך. חשוב שיהיה 4 ג'יגה זיכרון. כרטיס גרפי שיריץ משחקים ואפליקציות תלת מימד באופן נחמד ( לא חושב שהיא צריכה 4870 וכאלה ). RAID נראה לכם חשוב לגרפיקה? היא קונה את המחשב באזור חולון ראשל"צ לכן אשמח למפרט בחנויות קרובות לשם. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 671 צפיות

דיונים חדשים בפורומים