ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
היי , אשמח לקבל המלצה למפרט כאשר השימוש העיקרי של המחשב יהיה עריכה ויצירת סאונד , כלומר השימוש העיקרי הוא בתוכנות עריכה ויצירה שדורשות כוח עיבוד חזק כמו : cubase,ableton וכדו' לכן הדרישה היא למעבד טוב וחזק וכמובן זכרון של לפחות 4GB . יהיה גם שימוש במשחקים , אבל אני לא גיימר , לכן אין צורך בכרטיס מסך מפלצתי מדיי (אך גם לא פשוט מדיי ). הרכיבים הדרושים הם : מעבד (אינטל) , לוח , זכרון , כרטיס גרפי , דיסק קשיח , מארז+ספק כוח. כרטיס קול נקנה בנפרד , וכל המסביב כבר קיים , אין צורך בשום רכיב נוסף. התקציב הוא עד 4000 ש"ח . תודה רבה לכל העוזרים .
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, יש לי נייד של Dell מסוג Inspiron 1564. המאוורר עושה הרבה רעש ולא פועל כמו שצריך (המחשב מתחמם ולעיתים אף נכבה). הייתי במעבדה, בה הומלץ לי להחליף את המאוורר, אך הם לא הצליחו למצוא מאוורר מתאים. המחשב בן קצת מעל 3 שנים (לאחר תום האחריות), ומאחר ואני זקוק לו ללימודים, אני מעדיף מעבדה שתוכל להחליף במקום, ולא את שירות הלקוחות של דל, שייקח לפחות שבוע. אשמח לקבל המלצות למקום שיוכל לטפל בזה, או לכל דרך פעולה אחרת. תודה, רן
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנאות מחשב חדש, רציני ושיאפשר לי לעבוד חלק בתוכנות אנימציה וגרפיקה כמו Maya. כמובן שאני גם רוצה לכסעך לכם את הצורה בcrysis וcss. הנה מה שבניתי, מה המומחים אומרים? כן, לא? Component Model Processor Intel® Core2 Duo processors Q6600 2.40 Motherboard XFX-680ILT RAM Kingston 4GB 800MHz System Storage 320Gb 7200 SATA Western Digital Data Storage 1 500Gb 7200 SATA western-digital Data Storage 2 500Gb 7200 SATA western-digital Optical Drive 1 LG SATA GSA-H30N Optical Drive 2 LG SATA GSA-H30N Video Card 1 GAINWARD nVIDIA GeForce BLISS 8800GTS 640mb Video Card 2 SLi GAINWARD nVIDIA GeForce BLISS 8800GTS 640 mb TV Card PINNACLE PCTV Analo…
-
- 4 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני עוסק בעריכה גרפית מקצועית - דו מימדית המון שעות ביום ואני צריך מחשב חזק וטוב התקציב: 5000 ש"ח לא כולל מסך חשוב לי מאוד שיהיה שקט חשוב לי גם שיהיה מספיק קרור אני צריך דיסק קשיח 1 TB (האם חשוב שמערכת ההפעלה יהיה על דיסק נפרד?) תודה לכל העוזרים
-
- 8 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום. חבר רוצה לקנות מחשב חדש לאינטרנט וסרטים מה אתם אומרים על המפרט המצורף. תודה לעונים.(חייב גם כרטיס טלויזיה) CPU INTEL - Core 2 Duo E6550, 1333Mhz, s775, 4MB M.BOARDS for INTEL ASUS - P5B-VM DO s775 Conroe, Q965, DDRII 800, VGA, PCI-E 690 MEMORY DDR II 800Mhz - 1GB Kingston Value X2 HARD DISKS Western Digital - 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II DVD Recorders Asus - DRW-1814BLT DVD±R x18, DL x8 SATA TV/VIDEO - Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE-Kit CASES HEC - HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) POWER SUPPLY Chieftec -550W Active PFC, 12cm Fan (24pin)
-
- 6 תגובות
- 659 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המפרט הבא (וגם המחיר)? המטרות: משחקים ועבודה יומיומית (בלי אוברקלוקינג) מעבד AMD 64 3000 939 לוח MSI NEO 4 PLATINUM זיכרון DDR 400 512*2 SAMSUNG כרטיס מסך GIGABYTE 6600GT מארז 7000 TT SHARK + ספק TT 420W דיסק קשיח MAXTOR 80 GB *2 כל זה יוצא 5000 ש"ח ועכשיו כמה שאלות... 1. מה אתם אמורים על המחיר? 2. האם עדיף לקחת 2 דיסקים קשיחים של 80 GB ולחבר אותם בRAID או לקחת אחד של 160 GB? (אמרו לי שעם RAID זה יותר מהיר) 3. הזכרונות טובים? (ללא לאוברקלוקינג)
-
- 6 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום , אני קונה מחשב עוד שבועיים ורציתי לשמוע את דעתכם על החלקים. (ללא כרטיס מסך כיוון שעדיין לא החלתתי.) לוח אם GA965GMS2 Gigabyte זכרוןוDDR2 2048MB 800MHZ CL4 G.Skill מעבד Core 2 Duo E6600 Box Intel כונן קשיח HD160JJ Samsung כונן קשיח HD080HJ Samsung צורב DVD AWG170A Sony 18X מסך מחשב 1760TR LG תודה מראש..
-
- 9 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אהלן אני מחפשת מחשב נייד, לשימוש פשוט כמו אינטרנט, הורדות, וסרטים.. מעדיפה כמה שיותר זול מפאת חוסר תקציב... {בדיוק במעבר דירה, וחייבת אותו לדירה החדשה...} הסתכלתי בזאפ קצת.. וכולם נראים לי אותו הדבר, יש המלצות? תודה ויומטוב.
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לקנות לאחותי מחשב נייד חדש ללימודים. בעוד שבוע וחצי אני באילת ויש שם סניפים של KSP אז חשבתי לקנות מהם ולקבל באותו התקציב מחשב קצת יותר טוב... טוב אז הצרכים מהמחשב הם מסך 15.6 לא קריטי אם מט או מבריק. מאוד חשוב שהמחשב יהיה קל משקל ודק, ובעל זמן סוללה גדול מהממוצע (לא צריך סוללה מטורפת אבל 5-6 שעות נראה לי יספיק) חשוב שתהיה יציאות VGA HDMI USB3 ושהמחשב יכלול כונן אופטי בנוסף מאוד חשוב תהיה אחריות של 3 שנים (לא קריטי בינלאומית), עדיפות לכזו שכוללת איסוף והחזרה מהבית ושהמחשב יבוא עם מערכת הפעלה. לינק ל KSP סניף אילת מסונן לפי מחיר וגודל מסך: http://ksp.co.il/?select=.268..271..211..1483.&list=3&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search…
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
1. מה התקציב? תקציב כ-3700 ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים(crysis,WOW,COD וכד') וגרפיקה קלה(פוטושופ) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך, 22", הכי זול שאפשר שיש לו FULL HD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס קול 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? אני רוצה שהוא יהיה קריר אבל לא ממש אכפת לי מהעיצוב..גם לא אכפת לי אם הוא שקט. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא ממש חשוב אבל לא רועש כמו שדה תעופה X= 10. האם מתוכנן OC? אם כן - ע…
-
- 6 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי X61 ויש בעיה בחיבור לאיטרנטץ הוא לא מתחבר ()limited( קוד הבעיה הוא 024 - אני מצטט מהמחשב "the ethernet port is unplugged". וכד'. לא עשיתי כלום עם המחשב לאחרונה ולפעמים הוא כן מצליח להתחבר. רעיונות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה בתוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור במשך כ7 שעות רצוף כל יום. התקציב הוא 3k. ניתן לחרוג מעט מהתקציב, אולם אם זה לא משנה בהרבה בביצועים אז שיהיה זול יותר מ3k. מעוניין שיהיה 8GB זיכרון פנימי. השקט לא חשוב. לא מתוכנן אוברקלוק. לא מתוכנן שדרוג עתידי. אין צורך בחיבורים מיוחדים אם זה מייקר את המחיר, צריך רק את החיבורים הבסיסיים. העיקר שהמחשב יעשה את העבודה כמו שצריך. אין צורך במסך וציוד היקפי.
-
- 6 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אתמול קיבלתי את המחשב. למען הגילוי הנאות זהו הנייד הראשון שלי. הרושם הראשון שקיבלתי הוא מאיכות המסך הגרועה. בהירות המסך אינה אחידה ולא משנה באיזה זווית מסתכלים. כל תנועת ראש קלה משנה את הבהירות באיזור אחר של המסך. אחת הסיבות שקניתי את המחשב הזה היא שזהו מסך LED ולכן ציפיתי למסך איכותי... שלא לדבר על הברק המשתקף מהמסך. שאלתי לחברי הפורום: זה צריך להיות ככה או שמשהו לא תקין?
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
חרשתי על הפורום וניסיתי להבין פחות או יותר מי נגד מי. המפרט שיצא לי הוא כזה מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות*2 DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E כרטיסי קול מובנה צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata ציוד רשתות מובנה מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Arctic Cooling Freezer 7 LP CPU Fan For s775 מארזים לא ידוע (צריך עזרה בתחום הזה) ספקי כוח לא ידוע (צריך עזרה בתחום הזה) מחיר…
-
- 3 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג מחשב (ללא מסך, מיקלדת ועכבר) המחשב משמש לאינטרנט/ אופיס/ סרטים. קיבלתי את ההצעה הזו מאייבורי: האם המרכיבים איכותיים? האם מישהו יכול להציע הצעה טובה יותר? ספק: EZCOOL 450W 12CM FAN מעבד: Intel Pentium Dual-Core E5200 לוח אם: ASUS P5KPLCM G31 דיסק: 320GB SATA II 7200RPM זיכרון: Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz צורב: LG/NEC X22 SATA DVD מחיר: 1190 תודה, ניר.
-
- 7 תגובות
- 659 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטים * גודל המסך? בסביבות 13.3 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 150 יספיקו * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חייב מותג, מחשב כמה שיותר טוב במסגרת התקציב
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
התקציב קצת מצומצם, אבל המחשב מיועד להתנסות באנימציה (דו ותלת מימד) אז הוא יכול להיות גבולי בהתחלה. חשובה יכולת שידרוג (ברגע שייגדל התקציב וייסגר הכיוון) לגביי המסך, אפשר לחרוג קצת מהתקציב כדי לא להתקע עם גרוטאה
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, אני צריך שתמליצו לי על איזה חלק הכי כדאי לי לשדרג כדי לשפר את מהירות המחשב ואת חווית המשחק בכל מיני משחקים. הנה המפרט שלי:
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
מעבד ?AMD? Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE K8NF-9 s939, NF4, PCI-E זכרונות? DDR 400 512MB 400MHz V-DATA CL2.5 כרטיסי מסך? GIGABYTE 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 160GB 7200 8MB WD1600JB צורבים? DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black סה"כ 5155 ¤ המחשב למשחקים כבדים
-
- 6 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב נייד של טושיבה שבא עם מערכת הפעלה ויסטה באנגלית הורדתי חבילת עברית וניסיתי להתקין והוא לא נתן לי למישוה יש מושג איך אני מסדר את זה ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 659 צפיות
-
-
טוב אני חייל , גר באשדוד , משרת בשיזפון ליד אילת .. אני יכול בחניות שקרובות לערים שאמרתי או הזמנה באיטנרט.. השימוש שלי זה בעיקר לסרטים ומשחקים קלים כמובן שאני מעדיף מסך כמה שיותר גדול *יש לי אופציה לקנות מאתר חבר או מהסתדרות המורים * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים צפיה בסרטים hd, * גודל המסך? * משקל רצוי?לא ממש איכפת לי כי הוא ישאר בבסיס רוב הזמן * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משמעותי בשבילי אני לא הול ךלהסתובב איתו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יואסבי אוזניות הדברים הרגילים* בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח?...... לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית …
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
היי, לאחר שרכשתי את הVostro 3550 והחזרתי לחנות עקב בעייה עם הכרטיס מסך מחפש מחשב חדש. אז עפ"י השאלות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (קלים), צפיה בסרטים מדי פעם * גודל המסך?15.5 * משקל רצוי? לא שמן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 9 תאים לפחות או יכולת להחליף ל9 תאים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב שיהיה HDMI, USB3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * צורב DVD? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חשוב אחריות בבית הלקוח. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. חשוב שיהיה כרטיס מסך של NVIDIA וחשוב מהירות ארדיסק של 7200 :] תודה, משה
-
- 4 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אז ככה : מעונין לקנות מחשב חדש למשחקים בעיקר ,עם מעבד AMD 3200 VENICE . אני עדיין לא בטוח לגבי לוח אם, מעונין לא כל כך יקר. חשבתי לשלב כרטיס מסך X800XL 512MB 256BIT שעולה בסביבות 1700 שקל, אבל זה לא יאפשר לי לקנות לום אם SLI . בקיצור איזה לוח אם הכי כדאי לקנות שיתן לי הכי הרבה בפחות כסף. איזה כרטיס גרפי לשלב אם אני לוקח לוח אם SLI שלא עולה הרבה. כמו כן איזה זכרון עדיף לקחת מעונין 1GB בכרטיס בודד. התקציב הוא כזה: ללוח האם משהו בסביבות 600-800 שקל. לכרטיס גרפי אם זה 512MB בסביבות 1600 אם לא פחות מ1000 אך שיהיה עדין חזק אם זה אפשרי. לזכרון 600 שקל בערך . אין תקציב כולל כי פשוט מעונין במחשב חזק למשחקים כבדים ושהחלקים יהיו זולים יחסים ולא בש…
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
אחותי מתחילה ללמוד הנדסת תוכנה ורצה לקנות מחשב נייד חזק שישמש אותה בלימודים. תקציב: 6,000 ש"ח * מטרות המחשב? לצורך לימודים, קצת סרטים. אין צורך במחשב למשחקים * גודל המסך? אין העדפה * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI (לא חובה) * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB HDD * כונן CD/DVD? צורב? חובה צורב DVD * כונן Bluray? לא חובה (רק אם אפשרי מבחינת משקל ומחיר) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד בסביבות ה-5000 ש"ח. המחשב מיועד לפוטושופ (לא משהו מיוחד מדי), מסמכים, אינטרנט, סרטים וכד' מסך 14.1" עדיף.. אם אפשר להמליץ גם על מחשבי PC וגם על MAC לגבי המק, למרות שככל הנראה תהיה חריגה מהתקציב, אשמח לשמוע ביקורות על המערכת ולמה היא עדיפה? או ההפך..
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-