עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אשמח בבקשה להמלצה למפרט עבור שני מחשבים לשימושים בסיסיים ביותר. חלונות, גלישה מרובת לשוניות, חבילת אופיס, שימוש בקליינט דוא"ל, צפיה בסרטים וסרטונים ברשת (אין צורך בתמיכה ב-720dp ומעלה). לא ידוע לי על דרישה מיוחדת באשר לנפח כונן-קשיח. אין צורך בציוד הקפי. תקציב 1200-1400 ש"ח עם עדיפות לערך הנמוך. מתיחה ל-1.5K אם קיים הבדל משמעותי מאוד. התקציב אינו כולל מערכת-הפעלה וחבילת אופיס. האם יש בית-עסק שאתם יכולים להמליץ עליו הממוקם בירושלים? לצערי איני מכיר חנויות בי-ם. את הרב המוחלט של הרכישות אני עושה ב-KSP אבל רוכש חלקים בלבד. טיפול והרכבה אני עושה בעצמי. מדובר במחשבים עבור אדם שרוצה אחריות על מערכת מחשוב מלאה כאשר היא מגיעה אליו מורכבת. הביקורות השונות ברשת על רשתות KSP ואייבור…

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  2. הייתי מעונין לקבל חוות דעת על המפרט המצ"ב, שינויים ושיפורים. כמו"כ האם התקציב של 5000 שקל מספיק למחשב עריכה חזק ומהיר. או שאפשר להשיג משהו טוב בפחות מזה? והאם יש המלצה על מקום זול ואמין לרכישה? המפרט: מעבד- אינטל מרובע ליבה, הדור החדש 0.45 מיקרון, Q9400 מהירות 2.66 GHZ, זיכרון מטמון משותף לכל הליבות 6 MB , ערוץ תקשורת 1333 MHZ, לוח אם- אינטל מקורי DP43TF - ערכת השבבים החדשה P45, יציאת ESATA, חיבור FW1394, מערך דיסקים- 2 דיסקים מהירים של 500 GB, זיכרון מטמון 32MB, הדגם המהיר של SEAGATE - Barracuda GT 7200.11 - סה"כ שטח איחסון - 1 TB. כונן אופטי- צורב DVD מהירות X22 חיבור SATA מארז מיוחד של חברת EZCOOL, עם דפנות עבות ופילטרים. ספק 500WATT אמיתי של חברת EZCOOL. 4 גיגה זיכר…

• 2 תגובות
    • 687 צפיות
  3. שלום, עבור תוכנות soild, 3dmax, photoshop, illustraitor אני צריך שהסוליד יעבוד טוב (סטודנט), עובד עליו בערך פעם פעמיים בשבוע כולל רינדורים, פוטושופ, אילוסטרייטור ו3DMAX קצת פחות רזולוצית מסך 800*1280 אין צורך במשחקים, אין צורך במסך, יש צורך במקלדת, עכבר ורמקולים, רמת שקט: 7 לא מתוכנן OC איזור רמת גן אפשר לעלות במחיר באיזה 300 שקל תודה רבה

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  4. Started by אייס,

הי, מבקשת מפרט עבור מחשב שמשמש אותי לבניית אתרים. מעבר לדברים הרגילים אינטרנט ושימוש די בסיסי, צריכה גם להפעיל שרת wamp, sql, פוטושופ, תוכנת כתיבה. לא יודעת מה עדיף- נייד או נייח, תקציב עד 3000 שח. תודה

• 12 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. שלום רב, מבקש את עזרתכם למפרט לחברה של אמא שלי (בעיקר לבנות שלה) תקציב= 1.5K לא צריך מסך, לא צריך מקלדת ועכבר, לא צריך רמקולים, ולא צריך מדפסת צרכים=אינטרנט(תוכנות מסרים),צפייה בסרטים,מסמכים חשוב - שיהיה יציב, ושיחזיק לה זמן מה בבית (ברור לי שאין לדעת מה תביא הטכנולוגיה מחר, אבל היא רוצה מחשב שיישאר לה לשנים, הדרישות שלה די מינימלסטיות מבחינת ביצועים אז זה אפשרי לדעתי בתקציב הזה) תודה רבה לכם עידן

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  6. Started by nir_123,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אין פגיעה משמעותית בביצועים או באיכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לילד בן 9 - אינטרנט, אופיס, משחקי פלאש וקצת משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, NFS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צ…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. 1.התקציב: 2000 ש"ח 2. המחשב נועד לעבודות ,לעיתים על יישומים גראפיים קלים-בינונים...לא נועד למשחקים אך רצוי שיהיה כרטיס גראפי אפילו טיפה נורמאלי... 3.ציוד היקפי:מקלדת ועכבר....רגילים.. 4.רצוי שיהיה מעבד AMD 5.מראה וקירור אינם חשובים כל עוד המחשב מתפקד 6.זקוק להרכבה במעבדה והתקנה חוקית של OS ושאר ירקות המחשב נועד לעבודה.[חוזר ואומר] כרגע יש לי הצעת מפרט מKSP,אבל אני ממש לא חושב שהיא כדאית: AMD Sempron 2500 [סוקט 754]-השאלה היא האם המעבד הזה שווה קנייה? ASROCK K8NF4G [עם NF4 וPCI-E] -אני מפחד מהיצרנית הזו,היא אמינה? Twinmos 400mhz 512MB DDR RAM מארז מפואר +DIGITAL 8666 ספק 400-שוב פעם-חושש מהספק מאז MAGA STD 2202 כחול [לא ברור לי למה נתנו מארז פעמיים,ייתכן כי מדובר באפשרות…

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  8. מחפש לקנות מחשב נייח [אין לי מידע גדול בענין] עבור עריכת סרטי ווידאו, שימוש בעיקר בתוכנת פרמייר, ועוד קצת בתוכנות אדובי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הסכום הוא בין 3000 - 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית [וורד וכדומה] ובנוסף, כמו שכתבתי למעלה, עריכת ווידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש לי מחשב, ועל כן אין לי צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) במחשב הקיים יש לי כונן SSD, אך אין לי מושג איך אני מע…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש והתקציב שלי הוא עד 1500 שקל (לא הרבה, אני יודע, אבל זה כל מה שיש לי...). הדברים היחידים שחשובים לי במחשב זה שיהיה לו לוח אם שתומך ב-USB3.0 ואם זה אפשרי, הייתי שמח שהמעבד שלו היה core i3. חוץ מזה, לא ממש אכפת לי מכל הדברים האחרים. נחמד אם אפשרי במסגרת התקציב: כרטיס רשת אלחוטי ו-4G RAM. אם הדרישות שלי גבוהות מידי, יותר חשוב לי שיהיה את הלוח אם עם USB3.0 מאשר core i3. ובכלל, תגידו לי מה דעתכם. אני גר באזור המרכז אז חנויות באזור יהיו לי ממש נוחות. תודה רבה

10. Started by mano4now,

יש לי הצעה לרכש מחשב מדיה סנטר כולל מע' הפעלה מה דעתכם ? לוח אם : דגם - MSI K9NGM2 ערכת השבבים של הלוח נותן תמיכה ביציאות DVI ו- HDMI כולל תמיכה מלאה בחומרת HDCP המיועדת להגנה על תוכן דיגיטלי. בנוסף לכך, הלוח משלב את הטכנולוגיות החדשות של AVIVO ונותנת תמיכה מלאה בפורמטים של H.264 ו- VC1 המשמשים להצגת וידאו באבחנה גבוהה בסרטי BLU-RAY ו- HD-DVD . כמו כן הטכנולוגיה הנ"ל מכילה בתוכה פילטרים המשפרים את איכות הוידאו ובכך גם מסירה את המאמץ מהמעבד. הלוח תומך במעבדי : AMD® Athlon 64 X2, Athlon 64 and Sempron in the Socket AM2 package מהירות : FSB 1000MHZ ערכת שבבים : NVIDIA® GeForce 6150 and nForce 430 Chipset PCI Express architecture DDR2 800 Dual Channel 4XDIMM 4*SATA 300MB/s…

• 12 תגובות
    • 925 צפיות
  11. היי , מצאתי מפרט עבור מחשב השאלה איזה מבינהם יתאים גם לצפייה ומה עליי לשפר במידה ויש צורך אין צורך במקלדת +עכבר מפרט AMD לדוגמה (לוח אם מצויין ומעבד מעל ומעבר): AMD Athlon 2 X2 215 2.7Ghz Dual Core AM3 Box, יחידות 1 ¤326 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1120 Gigabyte MA74GM-S2H AMD740 CHIPSET, יחידות 1 ¤301 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=228 OCZ 2GB DDR2 800Mhz Value, יחידות 1 ¤142 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=575 Samsung 320GB 7200RPM 16MB Sata2 HD321, יחידות 1 ¤228 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=166 צורב LG GH22NS30 SATA x 22 Black, יחידות 1 ¤119 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 Cooler Master Elite 334…

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  12. Started by קיפוד,

היי אנחנו רוצים להשתדרג ולקנות מחשב עבור שימושים כללים וגם גרפיקה (ADOBE לסוגיו) תודה לעוזרים יניב 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - ADOBE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות ג…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. שלום חברים ותודה מראש. המחשב הנייח שלי בבית נקנה לפני כמה שנים עבור צפיה בוידאו, אינטרנט ושימוש בתכנות פשוטות. מאז הפכתי למתכנת והמחשב שלי כבר לא מגיב בצורה חברית כשיש עליו 3 סביבות פיתוח, מחשב וירטואלי אחד של UNIX ושרת DB‏. אז אני מניח שהגיע הזמן לשדרג אותו, אבל אני מממש לא מבין בחומרה ואין לי שמץ מה אני צריך. בקצרה מה שאני כן יודע שאני צריך זה כך: [*=right]מעבד i7 (כי הפער במחיר מi5 לא כל כך גדול וכנראה שככל שיעבור הזמן, הוא פחות יתמודד עם צרכי) [*=right]8 ג'יגה RAM לפחות. לא יודע אם ללכת על 16... [*=right]אני רוצה SSD על איזה 128 ג'יגה כדי שאוכל לשים בו כל תוכנה קצת כבדה שיש לי בשימוש יומיומי. (128 יספיק, נכון?) …

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 a. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר - למה לא? b. במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 ש"ח, אם ההבדל משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) פיתוח (תכנות) והרצת מספר virtual machines במקביל. איכות הגרפיקה לא מעניינת. בנוסף השתמש במחשב גם לצורךלכתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט, אך כידוע צורך זה לא דורש ביצועים מיוחדים. a. במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש הקמת מחשבים וירטואלים באמצעות Vmware. ביצוע עבודות תכנות באמצעות eclipse, java, c++, php וכו'. התכנות הוא יותר אלגוריתמי לוגי, ופחות תוכנות גראפיות. b. במידה וה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by assafrubin,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנות, הרצת כמה IDEs במקביל, הרצת 2-3 VMs, אמולטורים למובייל, תכני HD, סטרימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse, RubyMine בעיקר, אבל כמו שציינתי למעלה, אמולטורים שונים ונגני מדיה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. שלום ידידי אני מעוניין בהמלצות לרכיבים שקטים עבור מחשב Core i7 שישמש להפקות מוזיקה. בפרט: 1. מארז שקט אבל לא ענק. אופציה ל OC, אבל לא על חשבון שקט באופן משמעותי. 2. מאווררים שקטים עבור המארז אם יש צורך בהוספה/החלפה. 3 ספק כוח שקט במיוחד, רצוי ללא מאוורר אם ישנו. 4. בנושא רעש הדיסקים קשיחים, אם יש לכם תבונות בנושא. יהיו 4 דיסקים בגודל 1TB כ"א. 5. קירור שקט וטוב למעבד. שיתן אפשרות ל OC טוב. 6. צורב אמין, ושקט. התקציב הוא לא בעייה, אך אין צורך להגזים תמורת תוספת מזערית. חנות במרכז.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by צפיד,

אני משער שצריך המלצה ממישהו עם נסיון ספיצפי בתחום , אני מעוניין לבנות מחשב שישמש כ NAS עבור סרטים בפורמט גבוה (3D) וBD. מוסיקה כולל לאייפון (על DAAP). דרישות: תאימות למערכות כמו UNRAID,FREENAS כוננים בגיבוי - לא יותר מ4 טרה (שני דיסקים של 2 טרה). כוננים ללא גיבוי - יש לי כמה כוננים של 500 GB חשוב מאוד: צריכת חשמל נמוכה --> סופר נמוכה רשת 1 Gbit אם אפשר כמה שפחות חום כמה שפחות רעש קונקטיביות (ESATA,USB3) תקציב 3000 ש"ח אפשר פחות אפשרי גם להזמין בחו"ל תודה !

• 0 תגובות
    • 811 צפיות
  18. היי אני אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב שישמש בעיקר עבוד VMWARE שיריץ ORACLE_DATABASE, קצת עריכות גרפיות בפוטושופ ואינדיזיין. לדעתי צריך להיות מחשב עם 4GB זכרון ועם 4 ליבות. תודה על העזרה יניב

19. שלום רב, אני צריך לרכוש מחשבים עבור המקום עבודה, אני קונה ממקום ספציפי מחשבי מותג IBM/LENOVO אנחנו חברת ביטוח גדולה ועובדים כאן בו זמנית עם הרבה תוכנות של החברות ביטוח, חלקן באינטרנט וחלקן DOS (בוזונובה) בנוסף לעבודה רצופה ביישומי האופיס כגון: אקסל,וורד,ואווטלוק. כמובן שגם גולשות באינטרנט ושומעות מוסיקה ורואות סירטונים. אני מחפש מפרט חזק, שיריץ את כל החלונות הפתוחים בלי בעיה, קירור טוב למארז, מקום סגור עם הרבה אבק ולא הרבה חלונות. צריך נטו מחשב, בלי מסך וציוד הקפי המחירים המפורטים למטה הינם למחשב עם מערכת הפעלה ללא אופיס. ולא כוללים מע"מ.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Itzik1969,

הי יש לי מעבד Intel® Core™ i7-2600K Processor (8M Cache, 3.40 GHz) מעוניין לבנות מחשב רב תכליתי בתקציב נמוך(1200 ש"ח), אשמח להמלצות שימושים - שימושי משרד אופיס ואינטרנט, משחקים לילד בן 12 (משחקי אונליין כמו combat arms וכו), הזרמת מדיה בבית (לא יחובר בסלון כנראה), עיבודי תמונות ווידאו ביתיים. אשמח למארז קטן. תודה!

• 0 תגובות
    • 494 צפיות
  21. טוב יש לי מספר דרישות. דבר ראשון המעבד צריך להיות e8400. זכרון אני מעדיף 4GB אבל הייתי מעדיף ללכת קודם כל על 2GB(השאלה אם 2 GB יספיק לי לביצועים טובים במשחקים?).אולי יהיה עדיף שאקח קודם 2GB,אראה איך הכל מתפקד ורק לאחר מכן אם אצטרך אשדרג ל-4GB?-במידה ואפשרות זו עדיפה יותר אז שתהיה אפשרות לשדרוג ל-4GB... כ.מ HD4870-אני מעדיף להשקיע יותר בכ.מ זכרון קשיח-320GB לוח אם/ספק/מארז/קירורים למיניהם-בהתאם למה שאתם חושבים. לא לשכוח קירור לכ.מ כי הבנתי שה-4870 לוהט!! (שאלה ככה על הדרך-מתי יגיעו המבחני ביצועים של ה-4870 ? כדי שאהיה סגור עליו..) אפשרות אולי ל-CF בעתיד של עוד 4870 אבל אם זה מייקר משמעותית את שאר החלקים אז לא תודה .. אם אפשר לא להפציץ כלומר 4000 זה המקסימום של המקס…

• 4 תגובות
    • 607 צפיות
  22. שלום לכולם, כבר הרבה זמן אני מחכה לקנות מחשב חדש והנה הגיע הרגע. אני מעוניין במעבד Q6600 G0 כ. מסך 8800 GTS 320MB HD בגודל סביר (250-320 GB) 2 GB זיכרונות (677 או 800 MHZ) ברצוני לעשות OC בינוני למעבד, נגיד עד 3000 MHZ, מסיבה זו אני מניח שכדאי לבחור לוח אם וזכרונות מתאימים? תודה מראש!

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח (אם קיימת חריגה קטנה אשרוד את זה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? go wild ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה pokito 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עריכת תמונות ב-Photoshop, Lightroom, עריכת וידאו ב-Premiere, After Effects ו-Sony Vegas א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS וספורט למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אצרף מסך 24" -לאילו הג…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח (אם קיימת חריגה קטנה אשרוד את זה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? go wild ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה pokito 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת תמונות ב-Photoshop, Lightroom, עריכת וידאו ב-Premiere, After Effects ו-Sony Vegas א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS וספורט למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אצרף מסך 24" -לאילו …

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. ציוד היקפי כגון מסך, מערכת הפעלה, רמקולים וכו' קונה בנפרד בלי קשר למחיר המחשב. כמו כן חשוב לי שיהיה כרטיס קול טוב במחשב. ואני לא צוחק לגבי המחיר, כי חשוב לי מחשב מאוד חזק. כמו כן, מבחינת OC, אני מתכנן OC קליל. יש הצעות בבקשה? ואין לי בעיה שתשימו מעבדים כגון הINTEL Q9450 שעוד לא הגיע וצריך להגיע בקרוב ודברים כאלו ואל תחסכו ותגידו לי תשמש בכסף למשהו אחר, אני לא ציני בקשר למחיר. דרך אגב, לגבי מסך אני גם בעל מסך כרגע, וגם מתכנן לקנות '24 בנפרד.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים