ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, יש לי את מחשב נייד : HP Pavilion dv6-3125ej XR528EA כבר קרוב ל4 שנים. בחצי השנה האחרונה הוא התחיל ממש להתחמם, קניתי לו משטח קירור אבל זה בכל זאת לא עובר. מישהו יודע אם יש פתרון? ועוד דבר איך בודקים מה הטמפרטורה של המחשב?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך. אני סטודנטית. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח בלבד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, לייטרום, שיוכל להכיל קבצים כבדים של תמונות ומוזיקה, שימוש רב בתוכנות אופיס כך שחייב שהמחשב יגיע עם חבילה של ווינדוס כלולה, צורב DVD (ונגן דיסקים מהמשתמע מכך). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): השימוש בכל האלמנטים שלהלן הוא יומיומי ותדיר. לצורכי לימודים ופרנסה לעיתים רחוקות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 1 תגובה
- 823 צפיות
-
-
שלום לכל הפורום,אני ממש מצטער שאני משגע אתכם ( ) בעניין המפרט כי המחשב הולך להיות אצלי 3 שנים וחשוב שלא אתחרט עליו אחרי כמה חודשים. שמעתי על מעבדי הכפול ליבה שנשמעים ממש טובים ובעתיד ינצלו את עצמם טוב במשחקים. אני רוצה להרכיב מפרט שכולל מעבד כזה (לא כולל מסך,,ציוד הקיפי,ארדיסק,ומארז). יש לי עדיפות ל-1GB וספק שיחזיק את המחשב טוב. יש לי כרגע MSI 6600TD 128MB אשמח להחליף אותו בכרטיס יותר טוב ממנו (אם תצליחו להכניס לתוך המפרט). מטרות המחשב: משחקים (המון משחקים),אינטרנט,עריכת וידיאו,צפיית TV דרך הכרטיס מסך ועוד... תקציב: עד 4,000 ש''ח גג ולא לחרוג מהתקציב בשקל! עדיפות: עדיפות למעבד כפול ליבה ו-1GB.
-
- 54 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
תקציב של 3400 ש"ח. מטרות של משחקים בעיקר.. לא כולל ציוד הקפי.. רק מה שיש בתוך המארז.. תודה וזה קצת דחוף..
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שמיועד לצורכי עבודת סטודנטים ובפרט שימוש במטלב לצורכי עיבוד תמונה. איכות התצוגה עצמה פחות חשובה לי. מבחינת תקציב - נמוך תודה.
-
- 0 תגובות
- 545 צפיות
-
-
לא, לא השתגעתי לגבי הסכום, פשוט כבר יש לי כרטיס מסך וספק כח (GTX 470 ו- Sapphire 750W) בנוסף לכל מה שמסביב. אני נוטה ללכת על core i5-2300, 1x4GB DDR3 1333, Gigabyte H67. צריך גם: מארז, כונן אופטי. מתלבט לגבי: דיסק קשיח 500GB, מעבד 2400 - 2500K, לוח אם ספציפי., תועלת בהוספת SSD קטן למערכת ההפעלה. אגב, מכיוון שאני לא נוטה להרבות בדיסקים קשיחים, עד כמה חשוב לחכות עם הלוחות של אינטל. נראה לי שאפשר בשקט להשתמש בחיבורי ה- SATA3, לא?
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב והשאלה שלי היא מה הם הרכיבים שאני צריך לשים לב אליהם והאם הכרטיס מסך או המעבד הכי חזק והאם מעבד דואל או קואד נחוצים למחשב כזה?
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום לכם לפני שבוע רכשתי את ה LG T280 מבאג. הכל עובד מעולה חוץ משני דברים: 1. ידוע לי שיש במחשב הזה תקשורת 3G מובנת, למרות שבבאג לא הזכירו את זה.. יש מקום לסים במחשב, יש הגדרה בביוס להפעלת התקשורת הזאת אך אני לא מצליח להפעיל אותה בשום דרך דרך הוינדוס.. אשמח לקבל קצת עזרה. 2. כשקניתי את המחשב נאמר לי והיה רשום שהסוללה מחזיקה 7 שעות.. בפועל כשאני מטעין את הסוללה עד ל 100 אחוז יש לי כ 4 וחצי שעות, על מצב שHIGH PERFORMANCE בוינדוס 7.. האם זה תקין ? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב, רכשתי DELL I7 8500U Dell Inspiron 15 5000 5570-85508G25AWFW אמנם רשום שיש לו כרטיס רשת אך הכרטיס אינו תומך ב-1 גיגה,דהיינו, לדברי טכנאי הוטנט ללא תמיכה זו אין אפשרות לגלוש עד 200 מגה שמתי את זה פה ערב טוב
-
- 57 תגובות
- 8.1k צפיות
- 3 followers
-
-
-
שלום לכם, אני מעוניין לקנות מחשב בזמן הקרוב, כך שתגובות כגון "תחכה לזה תחכה לזה" לא בדיוק יעזרו לי, מכיוון שאין לי זמן, וזה כל פעם מתחדש ואין לי כוח לשחק את המשחק הזה כמו שעשיתי פעם שעברה לפני כמה שנים. כמו שרשום בכותרת אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד למשחקים ושבאמת יחזיק לזמן ארוך(למרות שזה די מגוחך להגיד זאת אבל לא משנה), אין צורך להגיד שאני מצפה מהמחשב שלי להריץ משחקים כראוי בצורה סבירה-טובה. התקציב הוא 5000-6000, אני אשמח לשמוע את ההצעות שלכם ודעתכם בנושא, תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך - לנצל מה שיצא. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית,עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מולטימדייה, פה ושם משחקים, ופוטושופ. גלישה וכדומה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ידוע לי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים ברמה בינונית לא הכי כבדים בעולם. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסךשיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).-full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועדהמחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 1 תגובה
- 640 צפיות
-
-
אז ככה, המחשב שהרכבתי לעצמי הוא: לוח אם asus p5q. מעבד intel q9450. זיכרון corsair 4gb 800mhz cl4. דיסק קשיח wd 5000 aaks . 500gb ספק thermltake 400W מארז hec סדרה 6. עם תוספת של 2 מאוררים (אחד 9 ס"מ אחד 12 ס"מ מאחורה) יש משהו שכדאי לי לשנות? או להוסיף ? תודה לכולם בעיקרון לא חשוב עניין המאווררים אם הם מרעישים או לא
-
- 7 תגובות
- 663 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני לא יודע אם החלקים האלו טובים והמחשב הוא בסכות של עד 4900 שקל. זהו המפרט: מעבד אינטל : P4 3.0 GHz (bus: 800 Mhz HT 1 MB cache) לוח: ASUS P4 S800D, DUAL DDR, sb, lan זכרונות: סטיק 1 של : 512 MB- DDR 500 של A-DATA דיסק קשיח: MAXTOR 160 GB 7200/133 (8MB) כרטיס מסך: ABIT GF FX 5200 128 MB כוננים: floppy- sony סידירום: LG 52X צורב: LG 52X מארז: ATX MIDI 400W, usb, p.stab, window כרטיס קול: CREATIVE 6.1 Audigy 2 מקלדת + עכבר: MS Internet+ MS mouse optical רמקולים: CREATIVE inspire 2500 sub + 2sp ------------------------------------------------------- רציתי לדעם אם כדאי להחליף את הלוח הזה בלוח הבא : לוח: ABIT IS7 (865PE) SATA, raid. Fw…
-
- 36 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
חבר שלי קונה מחשב למשחקים חדש ב-KSP אז בניתי לו מפרט תגידו לי אם צריך לשנות משהו: מעבד: Intel Core 2 Dou E8600, 1333Mhz, s775, 6MB לוח אם: P5E Deluxe 775 C2Q 1600Mhz, Intel x48, DDR2 1200, 2xPCI-E זכרון: 2x2GB kingston HyperX CL5 כרטיס מסך: GIGABYTE 9800GT 512MB דיסקים קשיחים: Seagate 500GB 7200RPM, 32MB, SATA ll צורבים: LG Dvd מארז: Thermaltake Armor Jr VC300BWS ספק כח: אני לא זוכר מה שמתי לו אבל זה היה משהו עם 500W או יותר.. באתר של K.S.P התקציב יצא 5000K ובחנות אמרו לו שזה 4000K אני לא יודע עוד, אבל בואו נגיד השתקציב זה 4500K תנו חוות דעת על המפרט בבקשה תודה.
-
- 6 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד שלרוב יהיה לו שימוש ביתי (למה נייד דווקא? כי רוצים משהו שלא יקח הרבה מקום) אז צריך נייד אם מסך כמה שיותר גדול (כמובן במחיר כזה לא נראה לי שאפשר למצוא עם מסך "17). ועוד דרישה זה שיהיה כרטיס מסך יותר טוב מאלה שבאים עם כרטיס מסך מובנה של Intel. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 717 צפיות
-
-
* מטרות המחשב?: גיימיניג ועריכה גרפית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?: לא מבין בזה, מה עדיף ? * רזולוציית המסך?: מממ לא מבין בזה .. מה אתם ממליצים ? * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך?: כן כמה שאפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?: צריך היציאות הבסיסיות רק * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא מבין בזה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) שיהיה המחשב הכי טוב לגיימינג ועריכה גרפית לתק…
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
עומד לרכוש חלקים למחשב חדש שיורכב על ידי אחד הספקים. הלוח תומך עד מהירות 2666 , ללא אפשרות ל O.C.( אותה גם אין לי כוונה לעשות). שתי שאלות. נאמר לי על ידי מישהו בחנות שבעצם זיכרון שתומך עד 2666 מגיע על ידי היצרן כדיפולד עם מהירות 1333 והם מכוונים אותו ל 2666. האם זה נכון ומה הסיבה לכך? שאלה שניה, האם לסט הנל יש איזה יתרון לזיכרון מהיר יותר, נניח 3000, או 3200 , גם אם בסופו של דבר הוא לא יעבור את ה 2666, אולי אמין בנוי עמיד יותר למהירות גבוהה וכדו?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכנן בסביבות ינואר לשדרג את המחשב, ב4000 שקל. אני צריך רק מעבד, לוח אם, כ.מסך וזכרונות. (יש לי ספק NEC400Watt, זה שבא עם המארז, צריך גם אותו לשדרג?) המטרה העיקרית שלי היא להריץ משחקים כמו unreal tournament 3/ביושוק על ההגדרות הכי גבוהות. בעיקרון אני רוצה לדעת אם יש היום רכיבים ב4000 שקל שיכולים לעשות את זה, או שהמטרה שלי עולה הרבה יותר. ואם עד ינואר יצאו חלקים בתקציב הזה שימלאו את הדרישות שלי. תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לבית למשך 3-4 שנים לפחות בתקציב של 2000ש"ח ,לא מחשב בומבסטי אבל משהו שיספיק לתקופה הזאת להריץ משחקים ברמה בסיסית. 1.אופן תשלום : התשלום הוא באשראי (ניתנת חריגה של 100 -200 ש"ח). 2.מטרות המחשב : משחקים() הורדות וצפייה בסרטים. 3.ציוד היקפי : ללא ציוד היקפי ומסך. 4.דברים לא נחוצים במחשב : הכרטיס קול לא משנה שיהיה מובנה מצידי. 5.האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? : הקירור והעיצוב לא כל כך משנים לי ,אבל שהמחשב יראה אסתטי. 7.מערכת הפעלה ותוכנות : שהמחשב יגיע ריק ממערכת הפעלה ותוכנות. 8.צרכים מיוחדים : חשוב שיהיה כרטיס מסך טוב שיספיק לשנתיים -שלוש להריץ משחקים על רמה בינונית ,המעבד שיהיה ברמה סבירה וכנ"ל הזיכרון ,ונפח הדיסק קשיח עדיף שיהיה 500g אם בתוספת כסף…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר שיירד מהפרק מחשב נייד למשחקים אני מחפש דגמים מומלצים למחשב לשימוש בלימודים + בבית (אין מחשב שולחני). לכן רצוי מסך גדול ככל האפשר ושירוץ חלק ככל הניתן בשימושי אינטרנט אופיס וסרטים מעדיף חברות כמו DELL LG ו TOSHIBA אודה לעזרתכם בהכוונה לדגמים/סדרות מומלצים
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט,אופיס,סרטים,תכנות...עבודה ממושכת מול המסך. * גודל המסך?13-14.5", מסך מט בלבד * משקל רצוי?עד 2.5 ק"ג, רצוי פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות מספיקות, אפשר יותר כמובן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB או 128 ומעלה עם SSD * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חשוב שיהיה בנוי טוב ואיכותי. שיהיה מסך מט. כמה דוגמאות: למשל סדרת ה EliteBook של HP או ה Vaio Z של סוני. אני צריך את המחשב לעבודה ממושכת ולכן חשוב שיהיה מסך איכותי ומט, לא צריך רזולוציה גבוהה מדי. תודה!
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום אני חבר שלי מחפש מחשב נייד בינוני שיבוא עם מצלמה ומיקרופון מובנה.. הצרכים שלו מהמחשב הם גלישה באינטרנט עריכת מסמכים ותמונות שלא יהיה חלש מדיי ולא חזק בשביל משחקים תקציב 2500 ל 4000 תודה
-
- 4 תגובות
- 688 צפיות
-
-
עדיף מחנויות בצפון כמו tmsfox, ivory, pandas, noacomp, trg וכו... ללא OC אגב מסך 22 אינץ. רזולוציה 1680x1050. תודה על כל התגובות.
-
- 3 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה בקניית מחשב חדש. ניסיתי לקרוא קצת ברחבי האינטרנט הצעות למפרטים ומחשבים והלכתי לאיבוד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500. עדיף לא לחרוג אם אפשרי, אבל יכולה להוסיף עוד כ 500 ש"ח אם זה משמעותי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים בסיסיים- אופיס, אינטרנט. יתכן ובעתיד ארצה להשתמש בתוכנה לעריכת וידאו (חובבני, לא מקצועי) וזה יהיה נחמד אם יהיה אפשרי, אבל זה לא השיקול המרכזי במיוחד אם זה מייקר משמעותית את המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן S…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-